Harmony Protocol Review: Aktivering av desentralisering i skala

Harmony (ONE) er et av de siste prosjektene som prøver å takle problemet med blockchain-skalerbarhet. De har bygget plattformen sin fra grunnen av med tanke på optimalisering.

Ved å bruke en “full stack” -tilnærming utvikler Harmony en skjæringsbasert blockchain som ikke bare er skalerbar, men beviselig sikker og energieffektiv. De er også det siste prosjektet som samler inn penger på Binance Launchpad. Dette etter å ha fullført et stort privat frøsalg tilbake i mai 2018.

Så bør du vurdere det?

I denne Harmony-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite for å ta den avgjørelsen. Jeg vil grave i deres teknologi, team og utvikling. Jeg vil også analysere det langsiktige adopsjonspotensialet til deres ONE token.

Hva er Harmony??

Harmoni gir en høy gjennomstrømning, lav latens og lav avgift konsensus plattform designet for å drive fremtidens desentraliserte økonomi. De planlegger å løse problemene i andre blockchain-økosystemer gjennom bruk av den beste forsknings- og ingeniørpraksis i et optimalt innstilt system.

Det tekniske fokuset i prosjektet er på omharding og sikker innsats med desentralisert tilfeldighet. Harmony implementerer også optimal kryss-shard-ruting og rask spredning av blokkering.

I praksis hjelper Harmony bedrifter med å bygge markedsplasser for bruk av fungible token (som lojalitetspoeng eller energikreditter) og ikke-fungible eiendeler (for eksempel digitale eiendeler i spillet). Harmony bruker også sine bevis for null kunnskap for å muliggjøre datadeling med forbrukernes personvern.

Fordelene med Harmony One

Fordeler med Harmony Protocol. Bilde via Harmony.one

Dette stimulerer brukere og kan brukes til kredittvurderinger, annonseutvekslinger og annen datadeling som tradisjonelt sett er sentraliserte plattformer som tjener penger og brukerne ikke har noe igjen..

Etter lanseringen i juni 2019 har Harmony hatt god vekst, og fra juni 2020 er det mer enn 1000 noder som hjelper til med å desentralisere nettverket. Prosjektet har også vært i stand til å migrere fra ERC-20 og BEP-2-tokens opprinnelig utstedt til egne innfødte tokens..

Til slutt har prosjektet implementert et stakesystem basert på Effective Proof of Stake (EPoS). Det har vært et travelt år på Harmony, så la oss grave inn og utforske detaljene i fremdriften.

Harmony Technology Stack

For å oppnå målene med skalerbarhet, bygde Harmony hele teknologibakken fra grunnen av med fokus på optimalisering. De har bygget inn en rekke viktige innovasjoner i sin Consensus Protocol, interne systemer og nettverksteknologi.

Ved å implementere disse innovasjonene vil Harmony tilby en plattform for desentraliserte applikasjoner (dApps) som ikke var mulig på andre blokkeringer. Disse inkluderer dApps som desentraliserte børser, betalingssystemer med høy gjennomstrømning og Internet-of-Things-transaksjoner.

Konsensusprotokoll

Blokkjeder styres av konsensus, og typen protokoll som brukes kan drastisk påvirke hastigheten med hvilken desentralisert konsensus oppnås. For øyeblikket bruker blockchains som Bitcoin’s Proof-of-Work konsensusprotokoller som har blitt iboende dyre og sakte.

Andre protokoller som Proof-of-Stake bruker forskjellige insentivmekanismer som overvinner noen av disse utfordringene. Faktisk prøver Ethereum-protokollen å flytte til Casper PoS-konsensus for å løse deres skalerbarhetsproblemer. Imidlertid har PoS sine egne unike utfordringer.

Nettverkskommunikasjonsharmoni

Nettverkskommunikasjon i en konsensusrunde. Kilde: Hvitt papir

Harmony-konsensusprotokollen, som de kaller Effective Proof of Stake, bruker de nyeste designprinsippene som skjæring og rørledning. Dette gjør at nettverket kan behandle mange forskjellige transaksjoner parallelt. Dette betyr at det ikke er noen flaskehals til bekreftelsene for alle transaksjonene.

I hovedsak, med Harmony-tilnærmingen, reduseres tilkoblingsforsinkelsen sterkt, og transaksjonskapasiteten kan skaleres når nettverket vokser.

Nettverksinfrastruktur

Harmony implementerer nettverksteknikker som kan forbedre hastigheten på meldingsformidling og oppnå konsensus raskere. Som nevnt i whitepaper, bruker Harmony RaptorQ fontene kode som gjør at nettverket kan spre blokker raskt eller innenfor skjær. Ikke bare skjærer Harmony nettverksnodene, det splitter også blockchain-tilstander, noe som muliggjør lineær skalering i alle tre aspekter av lagring, transaksjoner og maskiner.

De adopterer også Kademlia-ruting som er i stand til å oppnå disse cross-shard-transaksjonene som kan skaleres logaritmisk med antall skjær i nettverket. Hele denne implementeringen tillater Harmony å kjøre en protokoll som er svært samtidig.

Infrastrukturen har også blitt desentralisert for å unngå enkeltdelte angrep. Til slutt er nettverket bygget for å inneholde skjær på 1000 noder for å gi kryptografisk tilfeldighet og for å skjær regelmessig, men for øyeblikket bruker Harmony fire skjær på 250 noder hver.

Dette gir nettverket en sterk sikkerhet mot bysantinsk oppførsel. I tillegg bruker nettverket en kontrollerbar tilfeldig funksjon for uforutsigbart og upartisk skjærmedlemskap.

ONE Token Ecosystem

Harmony-plattformen drives av det opprinnelige ONE-tokenet, som lar brukerne delta i økosystemet og fungerer som en betalingsmekanisme for ulike handlinger. Ved å bruke Harmony er blockchain-utviklere og bedrifter i stand til å skape tilpasning i målene og insentivene til ulike interessenter.

I tillegg vil den kommende nullkunnskapssikre implementeringen gjøre Harmony til en datadelingsplattform som er i stand til å overvinne det vanlige problemet i mange datamarkeder; det er mistilliten deltakerne har for å dele data, selv om de har et sterkt ønske om å skaffe seg andres data.

Harmony Token Ecosystem

“Åpen konsensus for 10 milliarder mennesker”. Bilde via Harmony

Harmony ONE-token er designet for å ha følgende tre funksjoner i protokollen:

  1. Token brukes som en innsats for EPoS-konsensusmodellen, slik at stakeholdere kan tjene blokkbelønninger og transaksjonsgebyrer.
  2. Token betaler for transaksjonsgebyrer, gassgebyrer og lagringsgebyrer.
  3. Token vil bli brukt i styringen av protokollen ved å tillate tokenholdere å stemme for styring i kjeden.

I januar 2020 startet Harmony migrasjonen av ONE-token fra Ethereum- og Biannce-kjedene til sin egen blockchain. Dette var nødvendig for å realisere planene for staking og styring i kjeden. Brukerne er pålagt å bytte ERC-20 (Ethereum) og BEP-2 (Binance) tokens mot native ONE-tokens hvis de ønsker å delta i staking, styring eller andre nettverksaktiviteter.

Fra juni 2020 har harmoniteamet ikke kunngjort en frist for bytte til de innfødte ONE-myntene. Innehavere bør vite at det ikke er noen måte å bytte tokens manuelt til myntmynter. Prosessen gjøres automatisk på enhver sentral som deltar med en bro til Harmony.

Det inkluderer BitMax, Binance, KuCoin, Gate.io og stakingstjenesten HonestMining. For å gjøre byttet må du bare sette inn ERC-20 eller BEP-2 ONE-tokens på en deltakende børs, og når de trekkes tilbake, vil de innfødte ONE-tokens bli levert.

Staking Harmony ONE Token

Harmony skrev historie 16. mai 2020 da den lanserte staking, noe som gjorde den til den aller første skjærede blockchain som tilbyr staking. Ifølge Harmony-teamet var innsats nødvendig for å skape tillit for nettverksdeltakere uten å kjenne dem.

Dette vil tillate mye større desentralisering ettersom det åpner opp protokollen for publikum. Nå som innsatsen er gjort tilgjengelig, drives 320 av de 1000 nodene av publikum snarere enn av Harmony eller en av dets pålitelige partnere.

Harmony One Validators

Liste over noen av validatorene som har harmoni. Bilde via Harmoni

Staking lansert med 16 stakingpartnere som kan brukes av alle til å enkelt sette mynter. Disse partnerne inkluderer blant annet Staked, Stake.fish, Blockdaemon, Everstake og InfStones. Flere sentraler gir også innsats, for eksempel BitMax og Binance. Den nåværende belønningen for innsats er like nord for 10%, selv om noen av innsatstjenestene vil beholde en liten del. Du kan se en fullstendig liste over gjeldende innsatstjenester her.

Det er ikke nødvendig å bruke en stakingstjeneste, og Harmony-teamet oppfordrer til frittstående staking på grunn av fordelene ved desentralisering. Å kjøre en validator krever 10.000 ONE tokens (for øyeblikket verdt $ 43), samt en datamaskin med minst to kjerner, 2 GB minne og 30 GB lagringsplass.

På grunn av den nåværende grensen på 320 offentlige noder er det faktiske minimumet som kreves for å kjøre en node omtrent $ 20 000 verdt av ETT tokens. Etter hvert vil det være plasser for 1000 offentlige validatorer.

Harmony-teamet

Teamet bak Harmony er kombinert med eksperter innen å bygge varige selskaper, ingeniørfag og akademisk forskning. De kommer fra slike som Google, Amazon, Apple, Microsoft og en rekke vellykkede oppstart. Og de har jobbet med noen av de største systemene i verden som AWS-infrastrukturen, Apples Siri og Google Maps.

Mens teamet fortsatt er lite, med bare 20 heltidsmedlemmer og ytterligere 4 samarbeidspartnere, gir de erfaringene innen programvareutvikling, maskinlæring, kunstig intelligens, virtual reality og blockchain-teknologi..

Administrerende direktør og leder for teamet er Stephen Tse, en ivrig koder som har brukt livet sitt på å studere og jobbe med kompilatorer og sikkerhetsprotokoller. Han ble uteksaminert med doktorgrad i sikkerhetsprotokoller og verifiseringsverifisering fra University of Pennsylvania.

Harmony Protocol Team

Noen av Harmony Team-medlemmene

Deretter fortsatte han som forsker ved Microsoft Research, senior infrastrukturingeniør i Google og hovedingeniør for søkerangering hos Apple. Senere grunnla han mobilsøket Spotsetter med institusjonell venturekapital; Apple kjøpte senere oppstarten.

Det er ytterligere fire medstiftere, hvorav de fleste er kunstig intelligenseksperter, og en som er en Harvard MBA.

Harmony-teamet fullførte et privat frøsalg av tokens tilbake i mai 2018. I dette salget klarte de å samle inn ca $ 18 millioner i bytte mot 22,4% av den totale tokenforsyningen (pris på ca. $ 0,0065). Det var en rekke blockchain-fokuserte VC-fond som deltok i dette. Den komplette listen kan sees på Harmony-nettstedet.

Harmony-fellesskapet

Harmony har forfulgt en blanding av offline og online community building. Siden 2017 har Harmony-teamet holdt en ukentlig 4-timers møte i San Francisco for å øke interessen for prosjektet og for å øke partnerskapet..

Den elektroniske samfunnsbygningen har ført til en liten gruppe, men en som ser ut til å være ekstremt godt engasjert og begeistret for potensialet for Harmony-protokollen. For eksempel Harmony subreddit har bare 1300 lesere, men det er flere daglige innlegg og en rekke kommentarer på hvert innlegg. Subreddit har bare eksistert i 3 måneder.

Andre kontoer på sosiale medier er like små, men med like engasjerte lokalsamfunn. De Twitter-konto har drøye 6000 følgere, men et stort antall aksjer og kommentarer på tweets. De Telegram kanalen er det største samfunnet, med over 11 700 medlemmer.

Samlet sett er Harmony-samfunnet et positivt og oppmuntrende tegn. Det kan være lite, men medlemmene er veldig engasjerte og glade for mulighetene i protokollen.

THE ONE Token

Som nevnt ovenfor er ERC-20 og BEP-2 ONE-tokens utfaset, og den offisielle mynten er nå den opprinnelige ONE-mynten. Brukere som har versjonene Ethereum eller Binance-kjeden, kan enkelt bytte dem ved å sette dem inn på en sentral som har en bro til Harmony, som Binance, Gate.io, BitMax og andre. Når de er deponert, konverteres de utfasede tokens automatisk til native ONE-tokens.

Binance ONE

Registrer deg på Binance og bytt ERC-20 / BEP-2-tokens for Native ONE-mynter

Som et stakes token forventes ONE å øke i verdi, og faktisk har det doblet seg siden det traff et lavpunkt i midten av april på 0,002109 dollar. De virkelige gevinstene begynte etter at Harmony kunngjorde staking, med token som hoppet fra en verdi på $ 0,002684 før kunngjøringen om live staking, til $ 0,004310 bare en måned senere. Det skal bemerkes at dette er litt under verdien $ 0,004730 på ONE 1. januar 2020, men den oppadgående fremdriften er lovende.

Så langt som å lagre dine ONE tokens, er Ledger ditt beste valg. Det er ingen innfødt staking lommebok ennå for ONE, men den er under utvikling. I mellomtiden støtter multivaluta Guarda, Trust Wallet og matematikk Wallet alle lagring av ENT mynter.

Harmoniutvikling & Veikart

Harmony-prosjektet har allerede arbeidet med protokollen deres i over to år og har gjort betydelige fremskritt. Det kan noen ganger være vanskelig å bestemme nøyaktig hvor mye arbeid som er gjort. Et av de beste estimatene er imidlertid å ta en titt på kodingsaktiviteten i deres offentlige arkiver.

Derfor bestemte jeg meg for å hoppe inn i Harmony Protocol GitHub for å sjekke ut hva utviklerne har presset på siden prosjektlanseringen. Nedenfor er koden forpliktet til tre av deres mest aktive festede repoer.

Harmony Project GitHub forplikter

Koden forplikter seg til å velge arkiver de siste 12 månedene

Som du kan se, har det vært ganske mye aktivitet og forplikter seg til disse repoer det siste året. Det er også verdt å merke seg at det er ytterligere 16 arkiver i GitHub – hvorav noen også har betydelig aktivitet. Det kan også være annet arbeid som foregår i private repoer som ennå ikke er publisert.

Dette er virkelig ganske oppmuntrende og er langt fra den forrige ICO-status quo. Prosjekter ville skaffe millioner av dollar med ingenting mer enn en whitepaper. Faktisk er utviklingsnivået som jeg ser her mer enn jeg har sett med andre prosjekter som ICOed for 1-2 år siden.

All denne utviklingen gir mening når du tar en titt på milepæler teamet har møttes det siste året. Det er også mye mer å se frem til i veikartet deres for resten av 2020:

  • Q1 & 2. kvartal 2020: Åpen staking implementert, EPoS-mekanisme lagt til, tokenbytte til native ONE-token implementert, stablecoins lagt til, og HRC-721 lagt til for merkevareaktiver. SEED blir det aller første HRC-721-tokenet, og Harmony blir den aller første skjærte blockchain som implementerer innsats.
  • 3. kvartal 2020: Forbedring av 3-sekunders finalitet, og tillegg av DeFi-mellomprodukter. Opprettelse av staking lommebok og en Ethereum-bro, samt globale fiat-gateways.
  • 4. kvartal 2020: Revidert personvern og finans over landegrensene. 100% desentraliserte noder og samfunnsstyring.

Hvis du ønsker å holde deg oppdatert på det siste fra utviklingen fra prosjektet, kan du alltid gå videre til deres offisiell blogg.

Konklusjon

Gitt det aktive samfunnet bak Harmony-prosjektet, bør det ikke komme som en overraskelse at prosjektet har sett økt adopsjon og en økning i prisen på symbolet nå som ONE er både innfødt og Harmony er en EPoS-blockchain som belønner de som har ONE tokens..

Prosjektet var i stand til å lansere sin mainnet i juni 2019, som er litt over et år etter at utviklingen startet. Og til tross for den raske utviklingen av prosjektet, har det holdt seg godt og viser styrken i designet. Token led sammen med hele kryptovalutamarkedene gjennom 2018 og 2019, men har kommet sterkt i 2020 ettersom etterspørselen etter token og blockchain ser ut til å øke.

Teamet bak Harmony er sterkt, med stor kompetanse på mange områder som er nyttige for denne typen prosjekter. Så langt har teamet klart å nå sine tidsfrister, og det er veldig positivt.

Dagene hvor investorer var villige til å tilgi sene forpliktelser har gått, og disse blockchain-prosjektene må levere det de sa da de sa at det ville være klart. Harmony har klart å gjøre dette.

Den største trusselen mot prosjektet på dette tidspunktet er konkurranse. Harmony vil måtte ligge foran eksisterende konkurrenter som Zilliqa (ZIL), samt holde seg foran potensielle fremtidige konkurrenter. Så langt ser det ut til å gjøre det enkelt, ved å utnytte de raske utviklingssyklusene for å legge til ny funksjonalitet og forbedret skalerbarhet og hastighet.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me