Historien om Bitcoin: Hvordan ble Bitcoin så populær?

>

I alle aspekter hadde Bitcoin et helt flott år. Den ledende kryptovalutaen spratt nesten 400% fra sine årlige nedturer, nådde en markedsverdi større enn JPMorgan, og traff nivåer av adopsjon som vi ikke har sett før. Men hva som førte til denne monumentale prisveksten, og hvordan vokste Bitcoin det siste tiåret?

Bitcoin samlet seg og krasjet flere ganger siden eksistensen, mens den samtidig banet veien mot å gjøre finans helt desentralisert. For å hjelpe deg bedre å forstå hvorfor kryptokurver har så høy status i den moderne økonomien, skrev vi en omfattende oversikt over Bitcoins historie.

Alt begynner med en mystisk skaper som plutselig dukket opp på internett, her er hvordan han skapte et revolusjonerende stykke teknologi som vil forstyrre systemet i flere tiår framover.

Hva er Blockchain?

Har du noen gang prøvd å spørre noen om blockchain-teknologi? Du har sannsynligvis fått svar et sted i tråd med "Åh, er ikke det Bitcoin?"

Bitcoin Genesis – Satoshi Nakamoto

2008 var et år med katastrofal økonomisk uro som påvirket hele verden i flere år, om ikke engang i dag. Tilfeldigvis markerer 2008 samme år som en anonym og mystisk person publiserte et papir som introduserer ‘blockchain technology.’

Kalt ‘Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System,’ et individ som kaller seg Satoshi Nakamoto, publiserte den originale Bitcoin-papiret 31. oktober 2008. Opprinnelig delte Nakamoto avisen på en kryptografipostliste. Snart spredte papiret seg til nesten alle deler av internett, spesielt til hovedkretsene til kryptografiforskere.

Innen papiret viste Satoshi Nakamoto blockchain-nettverk og forklarte hvordan de kunne forbedre det finansielle systemet, spesielt på internett. Sammenlignet det med en digital hovedbok, forklarte skaperen blockchain som et desentralisert peer-to-peer-nettverk som ikke krever tillit. Videre fokuserte han på hvordan blokkjeder ikke krever noe mellomledd, noe man ikke tenkte på den gangen.

class = “sqs-block-image-link

“href =” https://bitcoin.org/bitcoin.pdf “

>

Bitcoin-papiret har vært et av de mest innflytelsesrike dokumentene som er publisert i nyere historie. Det skapte hele kryptovaluta-samfunnet. Les meldingen ved å klikke på bildet over.

De aller første setningene fra papiret lyder:

“Handel på Internett er nesten utelukkende avhengig av at finansinstitusjoner fungerer som pålitelige tredjeparter for å behandle elektroniske betalinger. Mens systemet fungerer godt nok for de fleste transaksjoner, lider det fortsatt av de iboende svakhetene ved den tillitsbaserte modellen. ”

Blockchain-teknologi, i det minste det første nettverket som ble opprettet, vil tilby potensielle brukere muligheten til å overføre pengeverdi gjennom Bitcoin. Med irreversible transaksjoner som er kryptografisk sikret, vil Bitcoin bli den første levedyktige digitale valutaen i menneskehetens historie..

3. januar 2009 lanserte Satoshi Nakamoto blockchain-nettverk som skapte den første blokken som ble utvunnet, genese-blokken. Brukerne var fritt til å delta i nettverket som gruvearbeidere og tjene Bitcoin i retur, men det hadde ingen verdi den gangen.

Men på bare et år hadde vi sjansen til å se den første (offentlige) økonomiske transaksjonen som byttet verdi. På Bitcointalk-forumet avslørte en innbygger fra Florida at han brukte 10.000 Bitcoins på to pizzaer fra Papa John’s. Transaksjonen ble gjort 22. mai og ble basert på prisen på varene verdsatt til $ 25.

Men hvis vi tar en titt på dagens pris, ser vi at den samme transaksjonen nå koster $ 170 millioner. Det ser ut til at BTC var utrolig undervurdert på den tiden, men hvem ville ha kjent?

Start av Bitcoin-markeder

Ett år senere innså internettbrukere at Bitcoin faktisk kan ha noen verdi. På Bitcointalk foreslo en anonym person under pseudonymet ‘dwdollar’ en ny plattform for handel med Bitcoin. Nettstedet ble kalt Bitcoinmarket.com og ble først foreslått 15. januar 2010.

Bitcoin Market – Det første markedet for Bitcoin.

Enkeltpersonen fortsatte deretter med å hilse på samfunnet og introdusere det som nå offisielt er den første Bitcoin-børsen:

“Jeg prøver å skape et marked der Bitcoins blir behandlet som en vare. Folk vil kunne handle Bitcoins for dollar og spekulere i verdien. I teorien vil dette etablere en valutakurs i sanntid, så vi vil alle ha en anelse om den nåværende verdien av en Bitcoin, sammenlignet med en dollar. “

Så desentralisert som bitcoin var, var det også sterkt fragmentert. Samfunnet hadde ingen anelse om hvordan de skulle bestemme prisen, og gruvearbeidere som ønsket å tjene penger, var i stand til å oppnå enighet om hovedboken, men ikke om eiendelens pris.

Med det i tankene, hvordan kunne samfunnet noen gang bestemme en pris? Mens Bitcoin forble desentralisert, krevde det en sentralisert enhet som en børs for å sette offisielle priser. I mars 2010 lanserte den tidligere nevnte plakaten Bitcoin Market.

I begynnelsen ble en enkelt Bitcoin verdsatt til bare 0,003 dollar. Hvis det noen gang skulle eksistere tidsreisende, ville de absolutt komme tilbake til dette tidspunktet for å samle seg på kryptovalutaer.

Mt. Gox – Stig opp og fall

På samme tid så markedet oppgangen til en ny Bitcoin-børs som ville bli den største i kryptohistorien.

I 2011 konverterte utvikler Jeb McCaleb sitt gamle nettsted kalt Mt. Gox, designet som en markedsplass for kortspill Magic: The Gathering, til en online Bitcoin-børs. Senere solgte McCaleb børsen til en annen utvikler, Mark Karpeles.

Jeb McCaleb – Skaper av Mt. Gox.

Karpeles bodde i Japan på dette øyeblikket av sitt liv, og begynte å drive sentralen samme år som den ble opprettet. Snart Mt. Gox ble til den største handelsplattformen for kryptovaluta som endte på en dramatisk tone. Med en historie med uaktsomhet, sikkerhetsbrudd og andre mangler.

Hacket i årevis og mistet 740 000 BTC i prosessen, Mt. Gox mislyktes overraskende som en utveksling. I 2014 søkte eieren konkurs i Tokyo og sluttet å behandle handler. I august 2015 ble han arrestert for å ha manipulert børsens balanse.

Første gafler og nye kryptovalutaer

I 2011 dukket de aller første blockchain-utviklerne opp, sammen med en betydelig økning i gruvearbeidere. Utviklere fortsatte med å lage nye prosjekter basert på den opprinnelige Bitcoin-kildekoden, og begynte med Litecoin. 13. oktober 2011 skjedde den første gaffelen i historien om kryptovalutaer da ett samfunn splittet seg fra hovedkjeden og opprettet Litecoin.

Bitcoin ble antatt å være den eneste digitale valutaen basert på blockchain-teknologi som noensinne vil eksistere, i det minste den dominerende. Ingen trodde at gruvearbeidere ville delta i noe annet enn Bitcoin, og tro at alt annet var verdiløst.

I hovedsak markerer dette starten på ‘Bitcoin maksimalister.’ Men som vi ser, viste Litecoin-gaffelen at det er ekstra plass i kryptovalutaer. Videre så vi en økning i utviklere som ønsket å lage sine egne nettverk, med et flertall av nye gafler som stammer fra Litecoin.

I en verden av blockchain-nettverk gjennomføres ofte gafler når et samfunn søker å splitte seg fra hovednettverket. Som sådan har de muligheten til å lage sitt eget hjem med nye regler og funksjoner. Noen ganger vil gruvearbeidere være vert for gafler for til og med å reversere effektene av hack eller bugs som helt lammer nettverket.

Merkbare prishendelser

Som en eiendel, den mest bemerkelsesverdige delen av Bitcoins historie er prisen. Siden den første ankom markedet, økte og reduserte kryptovalutaens verdi på en ekstremt volatil måte de siste ti årene.

Den første store begivenheten startet i februar 2011 da Bitcoin endelig nådde prisen på $ 1. Bare noen få måneder senere opplevde den digitale eiendelen sin første boble ved å nå $ 31 i juni. Dette var det første parabolske rallyet som har vist folk hvor flyktig Bitcoin kan være. Men akkurat som i enhver annen boble, krasjet prisen voldsomt. Etter en kort stund kom den tilbake til en ensifret verdi.

Det tok ikke for lang tid for Bitcoin å utforske langt større prisnivåer. I 2013 nådde Bitcoin en pris på $ 200 innen april. I november 2013 begynte det allerede å handle på rundt $ 1000. Likeledes krasjet prisen etter et par måneder.

Ross Ulbricht – Grunnlegger av Silk Road.

Bitcoins pris ble hovedsakelig drevet av økningen av ulovlige svarte markeder på internett. Det første slike markedet ble lansert i 2011 med navnet Silkeveien. Grunnlagt av Ross William Ulbricht, jobbet den digitale markedsplassen på det ‘mørke nettet’ og ga kriminelle og narkotikahandlere en måte å selge ulovlige stoffer på. På den annen side hadde forbrukerne også en måte å kjøpe narkotika digitalt mens de var helt anonyme.

Historien om Silk Road varte ikke så lenge som FBI anholdt Ross Ulbricht 1. oktober 2013. Markedet ble brukt i lang tid før de endelig mistet alle brukere rundt tre år senere.

2017 – Den første store Bitcoin-boblen

Naturligvis var Bitcoin mer enn bare en valuta for hackere, kriminelle og narkotikahandlere å bruke. Kryptovalutaen samlet et stort antall som fulgte med utviklere, gruvearbeidere, teknologientusiaster og mange andre grupper. Som en digital valuta som førte desentralisering til det tradisjonelle finansielle systemet, var Bitcoin satt til å forstyrre verden for første gang.

Etter år med turbulent prishandling startet investorer et rally som ville fullføre alle, spesielt Bitcoin-holdere. I august 2015 nådde prisen en bunn som vi aldri ville se igjen. Med sterk støtte på $ 200, så vi eiendelen sakte øke i verdi over tid. I juni 2016 kom Bitcoin allerede nær sin forrige heltid og ble verdsatt til $ 770.

I mars 2017 førte bullish investorer til en heltid på $ 1345, litt over den forrige. Å gi absolutt null sjanser for bjørnene å komme seg, Bitcoin falt bare til $ 945 før den hoppet radikalt på kort tid.

Vi vet alle hva som skjedde videre! Bitcoin gikk inn i en parabolsk fase der den vellykket økte i verdi mange ganger. 11. desember 2017 nådde Bitcoin sin endelige ATH på $ 20.000.

Etterpå bestemte investorene seg for å bruke all den nyopptjente avkastningen til å investere i altcoins, de andre kryptovalutaene i markedet. Akkurat som Bitcoin økte disse hovedsakelig Ethereum-baserte altcoins enormt i løpet av januar 2018. Noen av dem vokste 20 ganger i verdi i løpet av en enkelt dag.

Bortsett fra priser, nådde Bitcoin også en ATH for alle sine andre aspekter. Detaljkjøpere ble interessert i den ‘offisielle internettvalutaen.’ Mange av dem brukte hele sparepengene sine, solgte eiendeler og til og med hus å være ‘early adoptersAv en ny forstyrrende ressurs. Med mange nye investorer som kjøpte helt på toppen, endte historien dårlig.

Bitcoin avslørte for hele verden at den, bortsett fra å ha en investeringsverdi, også kan brukes pålitelig til betalinger. Gaffelprosjekter og altcoins bidro også til å bidra til denne faktoren ved å introdusere en rekke brukssaker i nesten alle livsfelt.

Smarte kontrakter, et eget og nytt stykke blockchain-teknologi, fikk også grep da de ble popularisert av Ethereum. Det gigantiske økosystemet støttet et flertall av de nye kryptovalutaene. Mer enn det, Ethereum har vist at blockchain-teknologi ikke bare kan forstyrre markeder og banker, men også andre institusjoner.

Nok en krasj

Til slutt endte Bitcoins historie ikke bra i 2017. Etter å ha nådd en ATH på $ 20.000 begynte tidlige investorer å selge sine lønnsomme posisjoner i massevis. Prisene kan bare øke så lenge, og sprøytenarkomanen rundt Bitcoin begynte å dø dag for dag.

I desember 2018 fant Bitcoin endelig støtte på $ 3400 og nådde det laveste punktet det noensinne har sett de siste par årene. Fra dette tidspunktet hadde Bitcoin et lite okseløp i 2019. Til slutt klarte ikke okser å levere løftet om nye høyder. Kryptovaluta begynte sakte å falle igjen etter å ha berørt $ 14000 i juni 2019.

I oktober fant Bitcoin en annen bunn etter at Kinas president Xi Jinping kunngjorde en nasjonalt blockchain-program. Markedet så lyst ut for øyeblikket og startet et nytt møte rundt nyttårsaften. Den pågående Coronavirus-pandemien tilsmusset imidlertid alle planene og førte til en gigantisk krasj for alle markeder i mars 2020..

På bare noen få dager mistet Bitcoin sin nylig oppnådde verdi og falt tilbake til $ 3.500. Nok en gang så vi hele kryptomarkedet på det laveste punktet det har vært i år. Med usikkerhet og risiko rundt alle, visste ikke samfunnet hva de skulle tro videre.

Fra dette perspektivet kan det nesten hysteriske prisfallet se morsomt ut. Etter et par måneders spenning fortsatte Bitcoin sitt forrige rally og sakte besøkte priser som vi ikke har sett siden 2017. I november nådde den ledende kryptovalutaen en ny årlig høyde på $ 19 540.

Endelig ord

Til tross for flere dramatiske hendelser siden den store krasjen i 2017, er Bitcoin og det samlede kryptovalutamarkedet levende og godt. Faktisk opplevde krypto eiendomsmarkedet en fullstendig vekkelse i 2020 ved å stige til de samme toppene sett tre år før.

Verden har forandret seg mye det siste tiåret, og blockchain-teknologi har sikkert hatt stor innflytelse på å forme verden. Fra en nisje digital valuta kun kjent av kryptografer til en investering og valuta med en pris som er høyere enn noen annen eiendel, kan vi med sikkerhet si at Bitcoin har en ustabil historie.

Hva ser fremtiden ut for Bitcoin og alle andre kryptovalutaer? Vil de eksistere side om side med fiat-valutaer, eller vil de erstatte dem helt? Med det i tankene, kan vi forvente at blockchain-teknologi vil påvirke andre aspekter av hverdagen vår, og i så fall hva vil desentraliserte nettverk forstyrre neste?

Kopier verdens beste handelsmenn

Når lederen din handler, handler du. Shrimpy oppdaterer automatisk porteføljen din slik at den alltid samsvarer med lederens. Bla gjennom hundrevis av kryptovalutahandlere for å kopiere.

Ytterligere gode leser

Hva er backtesting? Hvordan backtest en kryptohandelsstrategi

The Easy Cryptocurrency Arbitrage Trading Strategies

Passive Crypto-investeringsstrategier for nybegynnere

Terskel rebalansering for kryptoporteføljestyring

Coinbase vs Uniswap – Hvilken utveksling er bedre?

Vår sosiale handelsplattform

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere forhandlere for å komme og lære om den voksende kryptobransjen. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Takk for at du var innom!

The Shrimpy Team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me