Hodly Review: Er det trygt å kjøpe CryptoCurrency med?

Oppdater 15. mai 2019: Hodly har lagt ned for nye brukere. Vurder å bruke IQ Option for kryptohandelsformål.

Hodly er en helt ny kryptovaluta mobil lommebok som nettopp har lansert for mye fanfare og er den siste tjenesten som tilbyr en “fiat gateway”.

Dette er i hovedsak kryptovalutabørser som gir deg muligheten til å kjøpe kryptovaluta med din Fiat-valuta. I tilfelle av Hodly gjøres dette ved bruk av ditt personlige kreditt- / debetkort.

Hodly ble også startet av det samme teamet som hadde opprettet IQ Option. Den ble opprettet som et alternativ til CFD- og opsjonsprodukter for de handelsmennene som ønsket å kjøpe de fysiske myntene.

Likevel er det viktigste spørsmålet: Kan en slik ny utveksling stole på?

I denne komplette Hodly-gjennomgangen vil vi se på selskapet og trinnene som kreves for å kjøpe mynter på Hodly. Vi vil fordype oss i sikkerhet, kundestøtte og avgifter osv.

Hodly Company Oversikt

Hodly IQ Option Brand

Som nevnt ble Hodly startet av det samme teamet som kjører IQ Option. IQ Option er en av Europas største CFD- og Option-meglere og er fullt regulert av europeiske byråer.

IQ Option Ltd ble grunnlagt i 2013 og har vokst merket betraktelig. De har lansert Hodly ettersom de ønsket å tilby et alternativ for kryptovalutahandlere å kjøpe de fysiske myntene. Dette er noe du ikke gjør når du kjøper et CFD-produkt.

De ønsket også å lage en lommebok som var relativt enkel og lett å forstå. Lommeboken ble designet som en metode for å kjøpe kryptovaluta med et enkelt klikk på en knapp og brukte dem regelmessig til kjøp.

Dette er noe vi godkjenner.

Ved å gi brukerne midler til å kjøpe og bruke kryptovalutaer daglig, øker Hodly generelt adopsjon av kryptovalutaer generelt.

Hodly trinnvis guide

For å starte gjennomgangen skal vi ta deg gjennom vår vurdering av prosessen som kreves for å kjøpe kryptovaluta på Hodly. Vi vil deretter ta et dypere dykk i spesielle bekymringer eller observasjoner vi hadde.

Opprette lommeboken

For å kjøpe og motta krypto på Hodly, må du ha en lommebok. Lommeboken din opprettes automatisk når du registrerer deg med en ny konto.

Registrer deg på Hodly

Opprett en konto på Hodly

Når du har din Hodly-konto, er det ingenting som hindrer deg i å kjøpe, selge og motta myntene dine. Imidlertid, hvis du vil være i stand til å bruke dem eller trekke dem, må du bekrefte kontoen din.

Verifisering er ganske enkel prosess og krever bare en form for identifikasjon. Det er ikke nødvendig å laste opp andre dokumenter som noen sentraler krever, for eksempel adressebevis osv.

Hodly benytter seg av automatisert verifiseringsprogramvare fra net Verify som utfører bekreftelsesprosessen. Dette betyr at verifiseringstidene tar omtrent 20 minutter å fullføre.

Hodly Verification

Bekreft kontoen din med Net Verify

Når du er logget inn i lommeboken din, vil du ha en fullstendig oversikt over kontoen din, inkludert alle stillingene dine. Standard for lommeboken er å vise deg beløpet du har i Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) og OTN-tokens (mer om dette nedenfor).

Du vil også ha Fiat-saldoen på myntene dine over det. Du kan velge å vise saldoen til de andre myntene i lommeboken din ved å velge “velg saldoer”.

Det er også et grunnleggende diagram som presenteres nedenfor med prisen på mynten. Dette er ikke noe spesielt og ligner på kartleggingen på større fiat-gateways som Coinbase.

Kjøpe kryptovaluta

Nå som du har konfigurert kontoen din på Hodly, kan du fortsette å kjøpe myntene du ønsker. De eneste finansieringsalternativene du kan bruke overraskende på er kreditt- / debetkort. De godtar Visa og Mastercard.

Bestillingsskjema for kredittkort på Hodly

Bestillingsskjema for kredittkort

Minimumsbeløpet du kan kjøpe er $ 10 og maksimalt $ 100.000. Dette bør være tilstrekkelig for de fleste brukeres behov. Hvis du vurderer å kjøpe mer enn $ 100 000 i mynter, vil du sannsynligvis ønske å bruke en annen børs som har wire-finansieringsalternativer.

Etter at du har valgt myntene du vil kjøpe, fortsetter du som normalt med kredittkortopplysninger osv. Forutsatt at alt tømmes, vil kryptovalutaen øyeblikkelig legges til kontoen din. Vi kjøpte $ 50 for testbeløpet vårt.

Bruke myntene dine

Når du har kjøpt myntene dine, kan det være lurt å sende dem ut eller motta mer kryptovaluta fra en annen lommebok. Når du mottar, vil lommeboken presentere deg din offentlige adresse som du kan bruke til å starte transaksjonen. Det er også en QR-kode som vil effektivisere hele prosessen.

Motta Bitcoin til Hodly

Motta Bitcoin til Hodly

Det er like enkelt å sende, og du vil bare sette inn adressen du prøver å sende til. Da vi prøvde dette, ville de at vi skulle bekrefte uttaket. Dette gjøres vanligvis på de fleste børser for å forhindre at noen får stjålet myntene sine.

Derfor, når du legger i en ny lommebok, vil de be deg om å bekrefte den via e-post.

Hodly Security

Selvfølgelig er et av de viktigste spørsmålene for enhver kryptovaluta-bruker hvor trygt byttet eller lommeboken er. Utvekslingshack og phishing-forsøk har vært altfor utbredt sent.

Når det er sagt, virker det som om Hodly bruker industristandard sikkerhet når det gjelder å beskytte myntene ved utveksling. For eksempel bruker de fryselager, som er en teknikk som tar mynter offline og “luftspalter” dem.

Hva betyr dette nøyaktig?

Fra det øyeblikket du oppretter en konto på hodly, blir informasjonen din kryptert og sendt til et sikkert frakoblet sted. Når dette er fullført, blir sikkerhetskopier laget og lagret på harddisker og lommebøker. De tar deretter papirformene av lommebøkene og lagrer dem på tvers av bankhvelv på hemmelige steder.

Fremgangsmåte for oppbevaring av kaldt lag

Fremgangsmåte for fryselagring på Hodly

Det er selvfølgelig også en risiko fra kredittkort / datatyveri. For sikker kommunikasjon bruker de SSL-teknologi (Secure Socket Layer). De bruker også avansert PCI DSS for kredittkortbetalinger. For å sikre at all kommunikasjonen vår med plattformen er sikker, bruker de AES 256-kryptert kommunikasjon.

Kredittkort databeskyttelse på Hodly

Kredittkort databeskyttelse på Hodly

Til slutt er det også beskyttelse på brukersiden i form av tofaktorautentisering. Dette er i stand til å beskytte brukeren mot phishing-forsøk som kan finne sted fra eksterne aktører. Dette håndteres gjennom en SMS-bekreftelse.

De hevder at de også har interne prosedyrer for å begrense mengden ansatte som har tilgang til viktig informasjon. Dette er virkelig et klokt grep gitt sosialtekniske angrep som har brukt tidligere myke flekker hos utvekslingsansatte.

Hodly kundesupport

Hodly kundesupportrespons

Kundeservice

Dette er en ting som vi er spesielt interessert i når vi ser på en ny børs. Av erfaring vet vi hvor frustrerende det kan være når vi må vente dager på noen form for bekreftelse fra noen på laget.

Hodly har det øyeblikkelige chat-alternativet som er rett på dashbordet. Vi ønsket å prøve dette, så vi nådde ut chatvinduet for kundesupport da vi fullførte gjennomgangen. Vi kom i kontakt med dem klokka 22 en lørdag kveld og ønsket å teste 24/7 kundesupportkrav.

Svartiden var bokstavelig talt i løpet av et par sekunder. Dette er ganske en avvik fra de daglige responstidene vi har sett på andre børser. Selvfølgelig kan dette bare være et resultat av å være en ny tjeneste, men vi kan gi dem fordelen av tvilen.

Gitt at de fullfører bekreftelsene sine med NetVerify-algoritmer, betyr det at du ikke trenger å vente på menneskelig bekreftelse. Dette er vanligvis hva de fleste børser står overfor flaskehalser med.

Selvfølgelig er det alltid en sjanse for at programvaren ikke kan lese ID-en din av en eller annen grunn, og i så fall kan de be om mer informasjon eller måtte få den bekreftet manuelt.

Myntdekning og avgifter

Hodly-appen dekker 13 kryptovalutaer. Nedenfor er en liste over alle myntene du kan kjøpe i lommeboken.

Mynter tilgjengelig på Hodly

Mynter tilgjengelig på Hodly

Selv om dette vil tilfredsstille de fleste som ønsker å kjøpe kryptovaluta umiddelbart, ble vi overrasket over at det var ganske mange mynter som var ekskludert. Du kan for eksempel ikke kjøpe EOS, Monero (XMR), Cardano, IOTA eller DASH. Dette er mynter som mange bruker og kan bli skuffet over.

Selvfølgelig er det ingenting som hindrer dem i å bruke Hodly som Fiat-gateway og flytte myntene til en annen sentral for dem å kjøpe de ovennevnte myntene.

Hodly avgifter for kjøp

Når det gjelder gebyrene, blir disse ikke avslørt på nettstedet. Imidlertid nådde vi ut praten for å få litt mer informasjon. De svarte umiddelbart på vår forespørsel og bekreftet at det ikke er noen gebyrer når du setter inn kortet ditt.

Når du kjøper mynter, blir du imidlertid belastet en 4,9% provisjon. Vi bekreftet dette også når vi beregnet mengden Bitcoin vi mottok etter kjøpet. Dette er i den øvre enden av ting, men er fortsatt under Bitstamps 5% provisjon.

Mens kjøps- / salgsgebyrene er på den høye siden, er det ingen gebyrer som kreves for å ta ut og sette inn på børsen med Crypto. Når du foretar en transaksjon, vil du bare bli belastet et nettverksgebyr som er gruvearbeidsavgiften.

Hva er OTN-tokens?

Du vil også legge merke til at du har mulighet til å kjøpe OTN-tokens på Hodly. Ganske enkelt, OTN-tokens er de opprinnelige tokens til Open Trading Network. Dette er egentlig en 100% sikkerhets- og desentralisert utveksling.

OTN opererer ved hjelp av smart kontraktsteknologi som vil lette utveksling mellom to inkompatible blokkjeder. Hvis du for eksempel vil bytte Ethereum (ETH) mot Bitcoin med noen andre, kan OTN-token fungere som et mellomledd likviditetstoken.

OTN Trading Network Oversikt

OTN Token Oversikt. Kilde: otn.org

I motsetning til mange andre ERC20 standard tokens, var det ikke noe salg for OTN-tokens. De ble distribuert gjennom en rekke veier, inkludert gjennom IQ Option-handelsplattformen, samt til eksisterende OTN-innehavere. Disse kalles “Airdrops”.

Hodly Chat Alternativer

Bortsett fra å kunne nå kundeservice gjennom chattevinduet, har du også muligheten til å chatte med en rekke andre tradere i de spesielle myntgruppene. Dette kan være bra hvis du vil at noen skal sprette ideer av.

Dette alternativet for å chatte med gruppen er dessverre bare åpent for handelsmenn som har investert mer enn $ 300 på Hodly-plattformen. Så vi klarte ikke å bli med på noen av samtalene. Imidlertid kunne vi observere hva det ble snakket om blant de andre handelsmennene.

Samtalene handlet mest om spørsmål angående betalinger, uttak osv. Det var ikke mye banebrytende og innsiktsfull samtale. Kanskje dette er fordi det fortsatt er en ny plattform og handelsmennene fortsatt er nybegynnere.

Derfor bør du vurdere noen andre handelstelegramgrupper hvis du vil ha mer grundige analyser og meninger.

The Hodly Mobile App

Selvfølgelig er en av de mange fordelene med Hodly-lommeboken at det finnes en mobilversjon. Dette kan være bra for de brukerne som ønsker å bruke lommeboka sine for å betale for varer på salgsstedet.

Hodly-lommeboken er nå tilgjengelig på iOS og Android. Nedenfor er skjermbildene fra iTunes Store til iOS-appen. Vi lastet ned appen for å få en ide om UX. Det er godt designet fra et grensesnittperspektiv.

Hodly Mobile Skjermbilder

Hodly Mobile Wallet iOS-skjermbilder. Kilde: iStore

Det er faktisk enkelt nok for nye brukere å finne den viktigste informasjonen på kontoen, inkludert kjøp / salg, porteføljeutforsker og transaksjonsoversikt..

En ting som vi var forvirret av var vurderingen av appen på iStore. Imidlertid, etter nærmere undersøkelse, la vi merke til at disse rangeringene bare var fra 9 brukere som for det meste klaget over gebyrene. Som vi nevnte, er avgiftene høyere enn vanlig, men ikke de dyreste på markedet.

Det var også hyggelig å se at hver av klagene ble fulgt opp av kundesupport som var interessert i å rette opp situasjonen. I likhet med vår nettpratopplevelse ser de ut til å være lydhøre overfor samfunnets bekymringer.

Dessuten, hvis du skulle se på vurderingene som ble presentert i Google Play-butikken, var de mye mer positive. Tilbakemeldingene var fokusert på kundeservice så vel som brukergrensesnittet.

Google Play Butikkanmeldelser

Google Play Butikkanmeldelser. Kilde: Play Store

Det som også var interessant for oss var det faktum at det var betydelig flere anmeldelser og nedlastinger på Google play (281). Kanskje flere brukere i Crypto-rommet er Android-brukere og har valgt det på grunn av dette.

Andre funksjoner

Det er noen andre interessante funksjoner som vi syntes det var verdt å gjøre deg oppmerksom på om Hodly-kryptovaluta-lommeboken. En av dem er det faktum at de hevder at de vil støtte kryptovaluta-gafler. Dette er noe som ikke mange børser endelig vil si.

For eksempel hadde vi nylig dramaet med handelsmenn som prøvde å ta Zclassic ut av Cryptopia for å prøve å handle Bitcoin Private gaffel. De gjorde dette fordi Cryptopia ga beskjed om at de ikke ville støtte det.

Hodly App

Selvfølgelig vil vi se hvordan dette løftet går ut i saken med en faktisk gaffel. Det er mange gafler som finner sted i dag, og det kan være ganske vanskelig å holde styr på dem for Hodly-teamet.

I appen er det en funksjon som kalles den “ultimate utforskeren”. Dette er i utgangspunktet en oversikt over alle kryptovalutamarkedsbevegelsene, samt nyheter, informasjon og diagrammer som er relatert til den mynten den siste dagen..

Noen ting vi ikke likte

Det var noen få ting som vi ikke likte med Hodly-lommeboken og trodde berettiget forbedring.

For eksempel er kartpakken på Hodly utrolig grunnleggende. Kartene er bare for å se hvor prisen har gått de siste timene / ukene / månedene. Det er ingen muligheter for å kartlegge trendlinjer eller plassere noen studier.

Selv om dette diagrammet er like enkelt som det på Coinbase, forventet vi en mye mer avansert kartpakke fra det samme selskapet som produserte handelsplattformen IQ Option. Denne plattformen benyttet seg av en rekke kartfunksjoner som for tiden er på markedet.

Noe annet som vi syntes var ganske uheldig, er at man bare hadde muligheten til å kjøpe via kort. Selv om dette ser ut til å være den raskeste måten, er det mye rimeligere å bruke wire-finansiering. For de brukerne som er i EU, kan de også ha ønsket å bruke SEPA, som vanligvis tømmes på bare en dag.

Konklusjon

Målet med å lage Hodly var å utvikle en enkel og lett forståelig kryptovaluta-lommebok. Fra vårt syn er dette noe utviklerne på IQ Option har klart å oppnå.

Brukergrensesnittet er rent og appen er godt lagt ut. Dette gjør det enkelt å navigere og handel kan gjøres sikkert og i løpet av få minutter. Hvis du ønsket å ta ut mynter, er bekreftelse påkrevd, men dette gjøres om 15-20 minutter.

Mens handelsavgiftene var ganske høye, kostet det ikke å ta ut myntene. Vi ville gjerne ha sett en rekke andre kryptovalutaaktiver tilgjengelig for kjøp, samt andre finansieringsalternativer som wire.

Når det er sagt, var kundestøtten uovertruffen når det gjelder hastighet. Vi håper at Hodly-teamet er i stand til å holde dette oppe i løpet av de neste månedene ettersom antall handelsmenn på plattformen øker.

Så er Hodly kryptovaluta-lommeboken for deg? Vel, det avhenger av noen få faktorer.

Hvis du leter etter en avansert handelsplattform med mange kryptovalutapar og omfattende volum, blir du sannsynligvis bedre tjent med å bruke en av de andre mer etablerte kryptovaluta-børsene som Poloniex eller Kraken.

Men hvis du leter etter en enkel og sikker måte å kjøpe de beste kryptoparene med en gang, så kan Hodly være det beste alternativet.

Utvalgt bilde via Hodly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me