Holochain Review: DLT prøver å gjøre blockchains foreldet

Holochain er et prosjekt som mange sier er satt til å endre måten vi tenker på Distribuert Ledger-teknologi. Som et resultat er interessen for HOT på feber.

Holochain tilbyr faktisk et alternativ til det nåværende landskapet med oppblåste blokkjeder og ufullkomne løsninger. Imidlertid står prosjektet overfor egne spørsmål, inkludert hvorfor utviklingen går så sakte, måneder etter en svært vellykket ICO.

Så er det fortsatt et prosjekt det er verdt å vurdere?

I denne Holochain-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det. Jeg vil også se nærmere på brukssakene til HOT-tokenet og det er langsiktig adopsjonspotensial.

Hva er Holochain?

Holochain blir posisjonert som et alternativ til blockchain, og gir utviklere et rammeverk for å lage desentraliserte applikasjoner (dApps).

En stor forandring for å aktivere dette er en bytte fra den dataavhengige blockchain til et agent-sentrisk system. Holochains metode unngår å holde en global konsensus ved å bruke et agentsystem der hver agent holder en privat gaffel, og som lagres og administreres på en begrenset måte på blockchain med et distribuert hashbord.

Holochain-fordeler

Holochain fordeler. Kilde: Holochain nettsted

Dette unngår skalerbarhetsproblemer som har plaget blockchain-løsninger. Det gjør det også mulig for alle dApps som er vert på Holochain å gjøre mye mer med mindre ressurs enn nødvendig for blockchains. I denne Holochain-gjennomgangen vil vi se nærmere på prosjektet, teknologien og tokenutsiktene.

Holochain vs. Blockchain

Den tradisjonelle blockchain fungerer ved å lagre data via kryptografiske hashes i et distribuert nettverk. Hver node i det nettverket opprettholder en full kopi av blockchain og den globale konsensus for å verifisere nettverket og holde dets integritet intakt. Det er en funksjon av blockchain-teknologi som har vært en styrke i den nye teknologien.

Det er svakheter som følger med blockchain-metoden. En som har plaget blockchain-utviklere er skalerbarhetsproblemer som opprettes ved å kreve at hver node i nettverket skal verifisere hele nettverket.

Etter hvert som datamengden øker på blockchain, blir det stadig mer begrensende for gjennomføring av transaksjoner på blockchain. Dette er grunnen til at noen kryptovalutaer har opplevd så lange transaksjonstider og så høye nettverksgebyrer.

Navnet kom fordi systemet som ble brukt av Holochain ligner konstruksjonen av et hologram. I et hologram skapes et sammenhengende 3-D-mønster av en spesifikk interaksjon av lysstråler, og i Holochain skaper systemet en sammenhengende helhet på en lignende måte, og setter individuelle komponenter sammen for å danne en helhet.

I tillegg bruker teknologien helhetlige mønstre som en del av funksjonaliteten.

The Public Portion Blockchain

Holochain-systemet fjerner skalerbarhetsproblemer ved ikke å kreve at hver node eller agent i nettverket fører en kontinuerlig oppdatert oversikt over hele den offentlige blockchain.

I stedet holder hver node sin egen blockchain som samhandler med nodens unike kryptografiske nøkkel. Tenk deg hele den offentlige blockchain som en elv, og hver node ligner en mindre strøm som strømmer inn i elven.

Hvis en node går offline, skaper den en fork av den offentlige kjeden, men den offentlige kjeden fortsetter fremover, uten å bli påvirket av tapet av en av nodene.

Holochain er en grønn løsning

Nå vet alle hvor mye energi som kreves av Proof of Work-blokkjeder som Bitcoin. Holochain hevder å være en grønn løsning på miljødestruktive blokkjeder.

Fordi noder på Holochain ikke lagrer og validerer hele blockchain, er det bare en liten andel båndbredde som brukes i sammenligning med tradisjonelle blockchains..

Dessuten er det ingen gruvedriftkomponent til Holochain, så elektrisiteten som brukes er minimal, egentlig ikke mer enn det som ville blitt brukt av node-datamaskinene i normal drift. Med strømbehovet til PoW-blokkjeder stadig økende, virker denne miljøvennlige tilnærmingen langt bedre.

Node Data tilgjengelig av det offentlige rom

I stedet for å lage hver node beholder sin egen kopi av alle dataene i hele blockchain, holder Holochain sentrale kjede en rekke regler for å verifisere dataene på block-chain til hver node. Denne verifiseringen skjer på en distribuert hash-tabell.

Dette betyr at når en node går offline, går ikke dataene tapt for den offentlige blockchain. I stedet opprettholdes og bekreftes en begrenset kopi i henhold til reglene.

Holochain Node Arkitektur

Node Arkitektur på Holochain

Som du kan lese i FAQ-seksjonen på Holochain-nettstedet, sammenligner utviklerne systemet med måten en levende organisme lagrer informasjon i DNA eller måten språk lagres av befolkninger på mennesker.

“Hvor er det engelske språket lagret?” spør Holochain-utviklerne i FAQ. “Hver høyttaler bærer det. Mennesker har forskjellige fagområder eller eksponering for forskjellige slang eller spesialiserte vokabularer. Ingen har en komplett kopi, og heller ikke noen versjon er den samme som noen andre. Hvis du forsvant halvparten av engelsktalerne, ville det ikke forringe språket mye. “

Hvor skalerbar er Holochain?

Spørsmålet om hvor mange transaksjoner per sekund Holochain kan håndtere, må sees på annerledes enn måten vi ser på skalerbarhet på tradisjonelle blokkjeder..

Det raske svaret på spørsmålet er at skalerbarhet er ubegrenset på Holochain. Det er noe forenklet, og ærlig talt gjelder ikke ideen om transaksjoner per sekund Holochain på grunn av dens iboende natur.

I stedet for å holde en global konsensus av data om blockchain, bruker Holochain en distribuert hash-tabell for å føre oversikt over den essensielle typen og gyldigheten av data som hver enkelt node bidrar med.

Holochain-skalering

Nettverkstopologi av fem agenter som kjører tre forskjellige apper. Hver app er sitt eget p2p-nettverk. Kilde

Utviklerne har brukt en analogi av et dansegulv for å bedre forklare. Du kan se på et dansegulv og umiddelbart vite hvem som danser ballett og hvem som danser hiphop.

Hvor mange dansere som kan danse samtidig?

Så mange som får plass på dansegulvet. Det er tydelig at det ikke er behov for å bruke en pålitelig sentralisert tredjepart for å holde rede på danserne og hvilken dansestil de fremfører.

“Så, Holochain som et app-rammeverk utgjør ingen grense for transaksjoner per sekund fordi det ikke er noe sted der alle transaksjoner må gjennom,” skrev utviklerne. Han fortsatte med å si

Det er som å spørre: ‘Hvor mange ord kan menneskeheten snakke i sekundet?’ Det er et irrelevant spørsmål. For hvert menneske som blir født, øker antallet. Samme for Holochain.

Hva Dapp jobber med Holochain?

Holochain vil være veldig bra for alle dApps som krever et stort antall individuelle innganger der hver enkelt har tilgang til en begrenset kopi av alle inngangene..

Den umiddelbare brukssaken fra Holochain er sosiale medieplattformer, men de har også antydet at Holochain vil fungere bra i peer-to-peer-plattformer, supply chain management, renommerte kryptovalutaer eller lojalitetsprogrammer, kollektive etterretningsprosjekter og mer.

Disse prosjektene passer godt for Holochain på grunn av dens agent-sentriske natur. Du kan også se en omfattende oversikt over hvilke typer apper du kan utvikle på holohackers kart.

Holochain-apper

Noen apper på Holochain Github allerede

Holochain vil imidlertid ikke fungere bra med noen type private eller anonyme datasett, siden hver enkelt node publiserer en delt distribuert hash-tabell. Holochain er heller ikke egnet for noen applikasjoner som er vert for store filer, eller for å kjøre datapositivistisk-orienterte dApps, som de fleste kryptovalutaer.

Visjonen som ble vedtatt av Holograph postulerer at det ikke er noen absolutte sannheter i den offentlige blockchain, bare det individuelle perspektivet som hver node har som kan samles for å danne et større bilde. Dette har blitt sammenlignet med en blockchain-visjon om relativitetsteorien.

Språkstøtte

Holochain ble skrevet i Go, og det spesielle programmeringsspråket ble valgt på grunn av likheten med C og brukervennligheten. Kodebasen er fullstendig åpen kildekode og kan undersøkes på Holochain GitHub.

Når du utvikler dApps for Holochain, kan utviklere bruke både Lisp og JavaScript, og det er også støtte for front-end-språk som CSS, HTML og JavaScript.

Holochain-utviklerne har uttalt at Holochain er fleksibel når det gjelder håndtering av nye språk, så det er en god mulighet for at støtte for flere språk vil bli lagt til i fremtiden.

Holochain-teamet

Utviklerne bak Holochain har enorm erfaring. Medstifterne har begge 34 års erfaring med programmering. Arthur Brock, som er sjefarkitekt bak Holochain har vært en kontraktkoder siden 1984, jobbet med AI-systemer og som en online alternativ valutasystemdesigner siden 2001.

Holochain Team

Holochain Team

Eric Harris-Braun er Executive Engineer bak Holochain. Han har også vært en kontraktkoder siden 1984, en heltidsprogrammerer siden 1988, en designer av peer-to-peer-kommunikasjonsapplikasjoner (glassbead.com) i mange år, en full-stack webutvikler, samt har erfaring med system design, rammedesign osv.

Avrunding av teamet er 12 ekstra utviklere, UX / UI-eksperter og programvareingeniører. Kjerneutviklerne er David Meister, en australsk programvarearkitekt med over ti års erfaring, og Nicolas Luck, en tysk programvarearkitekt som også har over ti års erfaring med å utvikle elegante programvareløsninger..

Adopsjon og fellesskap

Muligens fordi samfunnet fortsatt venter på utgivelsen av Holochain-nettet, er adopsjon og samfunnsaktivitet ikke helt det du ser fra noen andre prosjekter.

De sub-Reddit for Holochain har i underkant av 7000 abonnenter, men innlegg blir bare laget noen få dager i gjennomsnitt, og mange av de siste innleggene har ingen svar eller kommentarer.

Utviklingsteamet er fortsatt aktivt på Reddit, med AMA og utforskning av forskjellige teammedlemmer, lokalledere og funksjoner på plattformen.

Twitter er en annen populær sosial plattform i kryptoverdenen, og Holochain er aktiv der, med nesten 30 000 følgere. De twitrer regelmessig, og de fleste tweets får omtrent 100 likes og 20-30 retweets.

De Telegram kanal av Holochain er ganske stor, med drøyt 12 500 medlemmer, og Holochain Facebook-siden har over 5000 likes. Det er også et Holochain Forum, men det ser ikke ut til å være spesielt travelt, med bare 1-2 innlegg om dagen.

Holochain Token (HOT)

Holochain fullførte en månedslang ICO 28. april 2018, hvor de samlet inn litt over 30.000 ETH verdt omtrent 20 millioner dollar på den tiden. Det ble 133,214,575,156 VARME tokens preget for ICO. 21. oktober 2019 handles HOT-token for 0,000950 og har en markedsverdi på over $ 150 millioner, noe som gjør den til den 37. største kryptokurrency etter markedsverdi..

Umiddelbart etter ICO hadde symbolet handlet så høyt som $ 0,002 for en mer enn 1000% gevinst på en uke. Prisen deflaterte raskt de neste to månedene, og i juli 2018 handlet det under $ 0,0005.

HOT Prisytelse

HOT Prisytelse. Bilde via CMC

I likhet med alle myntene i kryptovalutamarkedene har HOT hatt opp- og nedturer gjennom årene, og handlet så lavt som $ 0,000341 29. juni 2018 og så høyt som $ 0,002538 29. mai 2019.

HOT-token er et ERC-20-token som kan lagres i en hvilken som helst ERC-20-kompatibel lommebok, for eksempel MetaMask, MyEtherWallet eller en av maskinvarelommebøkene. Til slutt vil ERC-20-tokens kunne byttes mot Holofuel. Bytte vil bli tilgjengelig når Holo mainnet lanseres.

I stedet for å brenne de HOT tokens etter bytte, blir de holdt på en reservekonto for å opprettholde stabiliteten i nettverket. Det er ingen planer ennå for når HOT vil bli fjernet helt. Det er heller ingen planer for å notere Holofuel på børser, selv om teamet forstår at denne samtalen må skje.

HOT-handel

Når det gjelder markedene for HOT, er det notert på en rekke børser. Disse inkluderer slike som CoinEx, Binance, MXC etc. Volumet ser ut til å være ganske godt distribuert selv om CoinEx har over 30% av det.

Når det gjelder likviditeten på de enkelte børsene, ser det ut til å være ganske sterk. For eksempel, hvis vi skulle ta en titt på Binances USDT / HOT ordrebok, ser det ut til å være ganske dyp. Det er også ganske rimelig daglig omsetning.

Binanace VARMT

Registrer deg på Binance og kjøp HOT Tokens

I tillegg til dette lager Binance Exchange også et marked i BTC & ETH-kryss av HOT. Så dette betyr at du vil være i stand til å plassere store blokkeringsbestillinger uten for mye glidning.

Hva er Holofuel?

Holofuel er den planlagte innfødte kryptovalutaen til Holochain, som vil være en gjensidig kredittvaluta, og vil bli støttet av faktiske eiendeler.

Holochain-teamet kaller det en “kontraktlig serviceforpliktelse” fordi den kan opptjenes og innløses for hosting på Holochain-plattformen. Den primære bruken er at Holochain-applikasjon (hApp) -leverandører betaler Holo-verter for sine tjenester.

Holochain-teamet mener Holofuel er forskjellig fra mange av de eksisterende kryptovalutaene av tre hovedårsaker:

  • Gjensidig kreditt: I motsetning til andre kryptovalutaer som primært brukes til spekulasjoner, er ikke HoloFuel tokens opprettet fra ingenting. Det er et krypteringsregnskap med dobbelt oppføring som gir skalerbarhet, gjennomsiktighet og ansvarlighet.
  • Asset-Backed: HoloFuel støttes av datakraften til verter over hele verden.
  • Verdistabil: Verdien av HoloFuel er koblet til datakapasiteten til vertsnettverket. Denne kapasiteten utvikler seg og endres sakte og er ikke utsatt for store pigger og krasjer slik andre spekulative tokens er.

Til syvende og sist gjør dette Holofuel til et hostingverktøy, og det er allerede flere konkurrenter som er langt lenger i utvikling. Prosjekter som Sia, Storj og Filecoin belønner alle brukere for å dele deres datakraft, harddiskplass eller båndbreddekapasitet.

Utvikling

Jeg vil også her nevne at det har vært noen kritikk av Holochain, spesielt at prosjektet gjør liten eller ingen fremgang.

Og det er sant at prosjektet har gått ganske sakte. Det venter fortsatt på at alfa-testnettet skal starte 18 måneder etter at ICO ble fullført.

Det er lang tid, og det er ingen indikasjoner når mainnet kan starte. Selvfølgelig sier teamet at de ser lenge på prosjektet sitt, og at de ikke vil haste med noe.

Selvfølgelig er det en enkel måte å vurdere den månedlige utviklingen, og det vil være å ta en titt på kodenes offentlige kodelager. Ved å følge koden forplikter kan vi få en god ide om hvor mye arbeid som faktisk blir gjort.

Derfor bestemte jeg meg for å dykke ned i HoloChain GitHub og sjekk ut depotene deres. Nedenfor har du den totale koden forpliktet seg til de tre mest aktive repoer de siste 12 månedene.

GitHub-koden forplikter seg

Total Code forplikter seg til å velge repoer i løpet av det siste året

Som du kan se, har utviklerne faktisk vært ganske aktive. Det har vært regelmessige forpliktelser til alle disse utvalgte repoer det siste året. Prosjektet har også over 100 ytterligere depoter med varierende aktivitetsnivå – ganske imponerende.

Hvis vi skulle sammenligne dette med andre prosjekter, er det helt klart at Holochain er blant de mest aktive av alle. Faktisk er de rangert på dette nettstedet Nummer 2 når det gjelder å forplikte seg til kjernen repo.

Så selv om det har vært forsinkelser i å få testnettet i gang, kan man ikke klage på at teamet ikke jobber mot det. Hvis du vil holde deg oppdatert med denne utviklingen, kan du følge deres offisiell blogg.

Konklusjon

Vi har blitt fortalt at Bitcoin og blockchain er fremtidens teknologi, men dette er kanskje ikke helt sant. Blockchain-teknologien er allerede nesten 10 år gammel, og topp kryptovalutaer gjør lite mer enn å etterligne vårt eksisterende korrupte finansielle system på en kvasidesentralisert måte.

Bitcoin er ment for å lagre verdi, og har også blitt noe av et kasino for handelsmenn. Holochain vil være et system for verdiskaping og samfunnsengasjement som er utformet for å hjelpe oss med å komme til et post-monetært samfunn basert på fellesskap, personlige bidrag, fortjeneste og service til andre. Den ble designet for å gi både data og personlig integritet.

Det er ikke sikkert om Holochain vil lykkes, men det er klart til bruk, og utviklere kan allerede begynne å bygge applikasjonene de føler kan bidra til å endre samfunnet vårt og vår verden. Noen eksempler på Holochain dApps kan bli funnet her og hvis du er interessert i å utvikle din egen dApp med Holochain, kan du komme i gang her.

Investorer har allerede gjort det veldig bra med token å se en økning på 500% fra ICO, og det var under et bjørnemarked i valutaer. Når Bitcoin og andre kryptovaluta begynner å stige igjen, kan HOT-token se betydelig oppside.

Utvalgt bilde via Holochain

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me