Horizen Review: Komplett oversikt over ZEN Privacy Crypto

Det er mange personvernmynter som for tiden er på markedet. Alle tilbyr unik og angivelig revolusjonerende teknologi. Horizen (ZEN) er en av dem.

Denne fork-of-a-fork-kryptokurrencyen ble tidligere kalt Zencash til en rebranding i 2018. Dette var imidlertid mye mer enn en rebranding. Horizen-teamet brukte det som en mulighet til å gjenoppfinne kryptovalutaen med en rekke funksjoner og forbedringer.

Likevel, er det en personvernmynt virkelig verdt å vurdere?

I denne Horizen-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det. Jeg vil også se nærmere på de langsiktige utsiktene og bruke saker for ZEN-valutaen.

Hva er Horizen?

Horizen er en personvernfokusert blockchain som er en gaffel av ZClassic som i seg selv var en gaffel med Zcash. Som sådan er det en av personvernmyntene som bruker Zcashs ZK-snark-teknologi. Denne svært avanserte personvernteknologien bruker Zero Knowledge Proofs.

Hva er Horizen

Fordeler med Horizen Technology. Bilde via Horizen nettsted

Horizen-nettverket er opprettet for å omfatte en rekke personvernfokuserte prosjekter, som inkluderer:

 • En desentralisert autonom organisasjon;
 • En privat messenger (ZenChat);
 • En anonym publiseringsplattform (ZenPub);
 • En TOR-lignende domene fronting tjeneste (ZenHide.

I tillegg er det ZEN-kryptovalutaen, en fullverdig applikasjon kalt Sphere av Horizen, ZenNodes og Horizen sidekjeder (for tiden i Alpha fra januar 2020).

Behovet for personvern

Mens mange mennesker føler at sikkerhet og personvern er temaer som bare gjelder kriminelle, konspirasjonsteoretikere og paranoide, er det faktum at dagens cybersikkerhet burde være et stort anliggende for alle..

Cybersecurity-eksperter i Norton estimere omtrent 60 millioner amerikanere har hatt en viss innvirkning på deres liv og data på grunn av identitetstyveri, og at innen 2023 vil halvparten av alle datainnbruddene i verden være i USA..

ID-tyveri amerikanere

Skader fra identitetstyveri i USA. Bilde via Norton

Videre er det viktig for folk å forstå at det ikke er din personlige datamaskin du trenger å bekymre deg for når det gjelder hackere. Flertallet av hacking er i langt større skala og påvirker titusenvis av mennesker om gangen, og i noen tilfeller opp til millioner.

Vi har alle kontoer med enheter vi stoler på med dataene våre, som Google, Microsoft, Visa, Equifax og til og med den nasjonale regjeringen. Dette er stedene der hackere streiker. Og du kan satse på at disse selskapene og myndighetene følger strenge sikkerhetstiltak for å beskytte dataene de har.

Det er til og med lover på plass for å sikre at det er tilfelle, selv om det ser ut til at straffene for å tillate et brudd på data ikke er nok til å oppmuntre til fullstendig sikkerhet, fordi brudd på data fortsatt er vanlig nok.

Horizon fokuserer på å legge til personvern for bedriftsapplikasjoner. Det inkluderer meldinger og publisering, samt privat og sikker datalagring på Horizen blockchain.

ZEN-kryptovaluta

Horizen (eller ZenCash på den tiden) hadde ikke en ICO, siden ZEN ble opprettet som en gaffel i ZClassic (ZCL) blockchain. Den gaffelen skjedde 23. mai 2017 på blokk 110.000, og ZEN ble utstedt på 1: 1-basis til innehavere av ZCL.

Så, den 22. august i 2018, bestemte ZenCash-teamet seg for at det var i orden. Dette ble gjort for å gi et springbrett for mye mer enn bare en personvernmynt – jeg vil dekke dette nærmere nedenfor.

Horizen Forks Crypto

To gafler og et navneskifte

ZEN bruker Equihash-algoritmen for å oppnå konsensus og er en Proof-of-Work blockchain. Den nåværende blokkbelønningen for ZEN er 7,5 ZEN, med blokker som utvinnes omtrent hvert 2. ½ minutt. Akkurat som Bitcoin, blir belønningene halvert omtrent hvert fjerde år.

I motsetning til Bitcoin er blokkbelønningen ikke alle for gruvearbeiderne. I stedet går 70% til gruvearbeiderne, 20% fordeles jevnt mellom Secure Nodes og Super Nodes, og de resterende 10% går til Horizen Team Treasury.

Sikre noder er det du normalt kan betrakte som hovednoder. De krever at nodeeieren skal satse 42 ZEN. Horizen-sikre noder er unike ved at de bruker node-til-node TLS-kryptering for å sikre all kommunikasjon.

For å sikre at alle overføringer er sikre, bruker Horizen-nettverket både innholdsdistribusjonsnettverk og Hypertext Transfer Protocol Secure (HTTPS). Den har også arvet den samme sk-SNARKS-kryptografien som ble brukt av Zcash. Disse egenskapene gjør ZEN-transaksjoner både anonyme og pseudonyme, noe som gir ZEN-brukere de høyeste sikkerhets- og personvernnivåene i alle sine transaksjoner.

Horizen Zero Knowledge Proofs

Null kunnskapsbevis sikkert personvern

Det har vært noen kritikk angående Horizen-prosjektet. Disse inkluderer den krypterte nøkkelgenereringshendelsen kjent som et “klarert oppsett” som kan tillate en dårlig aktør å lage ubegrensede ZEN-mynter hvis de kompromitterer prosessen.

Det er også rykter om at den opprinnelige koden som ble brukt til å lage Zcash kan ha inkludert en “politiets bakdør”, og at denne bakdøren også har gjort det til Horizen-implementeringen av koden, selv om det ikke er noe bevis på en slik bakdør for noen av Horizen. eller Zcash.

Horizen-produkter

Som nevnt ovenfor bygger Horizen en komplett pakke med verktøy som vil legge til personvern for bedriftsapplikasjoner. Funksjonene og produktene som hittil er utviklet er:

 • ZenCash – ZEN er kryptovalutaen bak Horizen, og den ble opprettet for å oppfylle det opprinnelige formålet med Zcash, som var å fungere som et anonymt økonomisk verktøy.
 • ZenPub – Lovene i mange land kan gjøre publisering av dokumenter til en risikabel virksomhet. Selv såkalte demokratier kan noen ganger forsøke å stille journalister. Horizen tilbyr ZenPub å publisere anonymt til IPFS, slik at en gratis og upartisk press alltid kan opprettholdes.
 • ZenChat – Kryptert melding er ikke noe nytt. Fordi kommunikasjonen vår alltid blir overvåket, skapte Horizen ZenChat, som krypterer transaksjoner fra ende til ende ved hjelp av AES-256-kryptering.
 • ZenHide – ZenHide bruker domene fronting (ligner på TOR) for å omgå sensur ved å skjule det eksterne endepunktet for kommunikasjon. Det gjør det ved å bruke HTTPS til å kommunisere med en forbudt vert mens det ser ut til å kommunisere med en annen vert.
 • ZenNodes – ZenNodes ble opprettet for å håndheve blockchain-reglene, og Horizen kan skryte av et av de største nodnettverkene i en flerlagsnodearkitektur. Horizens store og geografisk spredte nodenettverk forbedrer påliteligheten, motstandskraften og hastigheten til nettverket. Det er tre nodetyper: Full noder, sikre noder og super noder.
 • ZenDAO – Den Horizen desentraliserte autonome organisasjonen (DAO) blir opprettet som en stemmemekanisme for å bevilge statskasse for å fortsette utviklingen av Horizen-plattformen. Det vil til slutt bli en av de mange sidekjedeapplikasjonene på blockchain.
 • Sphere av Horizen – Sphere by Horizen er en multifunksjonell app som lar folk ta kontroll over deres privatliv og økonomi. Det er et utgangspunkt for de fleste Horizen-tjenester.
 • Sidekjeder Horizen sidekjeder er en skaleringsløsning som gjør det mulig å koble til et mangfold av andre blockchain-implementeringer med sin egen konsensus, nettverkslag, lommebok, historie og mange andre brikker.

Horizen-teamet

Teamet bak Horizen har sterk bakgrunn innen kryptografi, blockchain-teknologi, økonomi og forretningsutvikling. Det er denne sterke bakgrunnen og ønsket om å lage et system som gjør det mulig for enkeltpersoner å opprettholde deres privatliv og frihet som har hjulpet til å gjøre Horizen til et så vellykket prosjekt.

Lederen for teamet, og medstifter av ZenCash er Rob Viglione. Rob er tidligere fysiker og matematiker med erfaring fra Bitshares, BlockPay, Zclassic, Seasteading og Bitgate.

Han er for tiden doktorgradskandidat i finans som forsker på kryptofinans og underviser i “Bitcoin & Blockchain-applikasjoner i økonomi. Rob har en MBA i finans & Markedsføring og PMP-sertifisering. Han er en lidenskapelig libertarian som går inn for fred, frihet og respekt for individuelt liv.

Horizen Team

Horizen Team. Fra venstre: Rob Viglione, Rolf Verslius og Rowan Stone

Rob får selskap av medstifter Rolf Verslius som har rollen som utøvende rådgiver for prosjektet. Med tidligere erfaring fra Cisco-systemer, halvlederindustrien og som atomutdannet offiser i US Submarine Force, bringer Rolf ledelse, ledelse og teknisk operativ kompetanse til Zen-organisasjonen..

Vi vil også nevne Business Development Director for Horizen, Rowan Stone. Rowan er en erfaren leder med 15+ års erfaring innen strategisk forretningsutvikling, salg, innkjøp og kommersiell ledelse, som strekker seg over olje- og gass-, IT- og blockchainindustrien.

Tidligere grunnla han en mellomstor kryptovaluta-gruvedrift i Skottland, som førte ham til Horizen tilbake i 2017. Han er lidenskapelig opptatt av å løse problemer med teknologi, og jobber hardt for å bringe Horizen’s tech ’til massene! I tillegg var han snill nok til å la oss intervjue ham om overgangen fra ZenCash til Horizen.

Horizen-samfunnet

Med sin lange historie som strekker seg tilbake til ZenCash, bør det ikke være for overraskende at Horizen har et solid og mangfoldig samfunn bak seg. Over kl Twitter, det er over 46 000 følgere, og Facebook-siden har over 8 400 følgere.

De subreddit for prosjektet er bare sjenert av 3000 lesere, som ikke er den største Reddit som følger, men den er sterk, med jevnlige oppdateringer som legges ut og flere kommentarer på hvert innlegg. Telegram var litt mer nedslående med i underkant av 1700 medlemmer.

Horizen Community Growth

Horizen Community Growth i 2019

Til slutt ble vi hyggelig overrasket med YouTube-kanal av Horizen. Mange kryptovaluta-prosjekter ignorerer enten YouTube, eller har en kanal uten mye godt innhold.

Horizen har over 130 videoer som går tilbake i to år, og de fortsetter å være aktive på plattformen. De har også over 8000 abonnenter, noe som er ganske bra for et blockchain-prosjekt på YouTube.

ZEN-prishistorie

Som nevnt tidligere var det ingen ICO for ZEN siden den ble opprettet som en gaffel fra ZClassic. Det er en total forsyning på 21 millioner ZEN, akkurat som Bitcoin, og per januar 2020 er sirkulasjonsforsyningen på litt over 8,15 millioner mynter.

ZEN er for tiden rangert som nr. 58 etter markedsverdi, og det var uvanlig fordi det holdt seg ganske bra i løpet av 2018 bjørnemarked. Prisen nådde bunn i midten av 2019 og har vært høyere siden oktober 2019.

ZEN-prisytelse

ZEN-prisytelse. Bilde via CMC

Hele tidenes høyde var $ 67,29 satt 10. januar 2018, og all-time lav var $ 3,09 satt 31. juli 2017, som var bare to måneder etter at ZEN begynte å handle. Mynten kom nylig veldig nær den all-time lavpunktet, men berørte $ 3,14 i september 2019.

Handel & Lagring av ZEN

Du kan kjøpe ZEN på over et dusin forskjellige børser, hvor det største volumet byttes på Binance. Det er også en god mengde volumbytter på DragonEx, TOKOK, Huobi Global og Bittrex. Hvis du ikke vil kjøpe ZEN, men likevel vil ha et lite beløp, kan du få det fra ZEN Daily Kran.

Ser vi litt nærmere på likviditeten på børsene, ser det ut til at den eneste som har reell likviditet er Binance. Når det er sagt, er budspørselsspredningen ganske bred, og ordrebøkene ser ikke ut til å være for dype. Derfor bør du være forsiktig når du legger inn store blokkordrer på børsen.

Når du har din ZEN, vil du finne et sikkert sted å lagre dem. Vi kjenner alle risikoen som følger av lagring av kryptovaluta på en sentral sentral. Horizen anbefaler at du lagrer ZEN i sin offisielle Sphere-lommebok, men det er mange andre alternativer, fra stasjonær til mobil, papir til maskinvare. En liste over støttede lommebøker er tilgjengelig her.

Det beste alternativet for å holde ZEN sikkert må være at det er en maskinvarebok. ZEN støttes på både Ledger Nano og Ledger X-enhetene. Du kan også lagre den på Trezor Hardware-enheten, men i dette tilfellet må du kjøpe modellen T.

Utvikling & Vekst

Selv om Horizen har ommerket og lagt ut sin fornyede visjon, må man spørre om dette er oversatt til faktisk utviklingsutgang. En av de beste måtene å finne ut av dette er gjennom deres basekoder for åpen kildekode.

Gitt at Horizen er åpen kildekode, kan vi dykke inn i deres GitHub for å få en følelse av hvor mye kode som blir presset. Nedenfor er den totale koden forpliktet til tre av de beste repostorene det siste året.

Koden forplikter seg til å velge repoer de siste 12 månedene

Som du ser har prosjektet vært ganske opptatt med en jevn strøm av forpliktelser. Det er også verdt å påpeke at det er ytterligere 53 andre depoter, men de har mindre forpliktelser enn de andre. Den totale utviklingsaktiviteten er omtrent i tråd med de andre prosjektene vi har dekket.

Prosjektet har ikke bare presset ut sine utviklingsoppdateringer, men nettverket har også vokst. I 2019 hadde du for eksempel en vekst på 49% i både supernodene og de sikre nodene.

Vekst i nettverk på Horizen. Bilde via Horizen-blogg

Dette er flott ettersom det betyr at jo flere noder det er på nettverket, desto sikrere og distribuert blir nettverket.

Når det gjelder den kommende veikartet, ser de ikke ut til å ha oppdatert den for 2020. Det er imidlertid noen få ting som skulle ha blitt presset i 4. kvartal 2019 som fremdeles ikke er utgitt ennå. Disse inkluderer følgende:

 • Zen 3.0
 • Begynn DAG (Directed Acyclic Graph) design
 • Treasury Sidechain
 • Sidekjede SDK

Det vil være interessant å se om Horizen-teamet kan presse noen av disse oppdateringene i det nye året. Selvfølgelig er en av de viktigste her utgivelsen av deres tredje versjon av kjerneprogramvaren. Hvis du vil følge med på det siste om utviklingen, kan du besøke deres offisiell blogg.

Konklusjon

Horizen har fått seg til å skille seg ut fra mengden personvernmynter ved å komme vekk fra fokuset på grunnleggende anonymitet og personvern. Hele pakken med verktøy som Horizen tilbyr, appellerer ikke bare til enkeltpersoner, men også til bedriftsbrukere, og det kan være nøkkelen til ZEN-adopsjon.

Hovedkritikken mot ZEN er at den bruker den samme Zerocash-protokollen som ble utviklet for ZCash, og det er rykter om en bakdør i koden som i utgangspunktet ville eliminere ethvert privatliv for mynten og blockchain.

Men Horizen har mye å gjøre for det, fra ZenPub- og ZenChat-applikasjonene, til utvikling av sidekjeder som gjør det mulig å være vert for en hvilken som helst dApp eller blockchain rett ved siden av ZEN.

Med disse stykkene på plass, og med den kommende lanseringen av ZenDAO, har Horizen posisjonert seg godt for å bli et bærekraftig blockchain-økosystem. Verktøyene som utvikles er tilpasset bedriftsbrukeren.

Dette er fordi Horizen forstår at bedriftsbrukere har en tendens til å være lojale mot en teknologi når den er vedtatt, og bedriftsbrukere har ofte muligheten til å betale godt i lange perioder..

Brikken som trengs nå er levering av en SDK, som vil muliggjøre rask spredning av ZEN og Horizen-nettverket.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er skribentmeninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me