Hva er Bakkt? Kryptoløsningen for institusjoner

Helt siden kryptovalutamarkedene begynte å falle i begynnelsen av dette året, har folk sagt at “institusjonelle penger” kom.

De har bedt, håpet og ønsket på en stjerne at store finansinstitusjoner var i ferd med å hoppe inn i kryptovalutamarkedene og avverge tapene.

Mens disse bønnene har landet på døve ører de siste 8 månedene, kan ting være i ferd med å endre seg med oppføringen av et selskap som heter “Bakkt”. Ja, vi har “institusjonelle penger” -utmattelse for øyeblikket, og noen er umiddelbart skeptiske.

Hør oss om …

Hva er Bakkt?

Bakkt vil være et åpent og fullstendig regulert tilbud med digital valuta som vil drives av Microsoft Azures skyløsning. Denne sikre open source-plattformen vil koble et bredt spekter av kryptovaluta-brukere fra investorer til selgere og forbrukere. Som nevnt i originalen pressemelding:

Bakkt er designet for å fungere som en skalerbar rampe for institusjonell, handelsmann og forbrukerdeltakelse i digitale eiendeler ved å fremme større effektivitet, sikkerhet og nytte.

Bakkt er et initiativ fra Intercontinental Exchange (ICE) som er en ledende operatør av globale børser og clearinghus. Dette gir øyeblikkelig mye legitimitet til det nye tilbudet.

De nevnte også i pressemeldingen at de ville samarbeide med en rekke andre virksomheter som vil hjelpe dem med å skape dette økosystemet. Bortsett fra Microsoft, har de også inngått et samarbeid med Starbucks og BCG.

Ja, det er riktig, du kan til slutt kjøpe Starbucks Latte med kryptovaluta.

Økosystemet vil også omfatte et føderalt regulert marked samt lagringsalternativer. Dette betyr at brukere av Bakkt-plattformen vil ha en eller annen form for myndighetsregulert depottjeneste gjennom Bakkt.

Bakkt hopper også rett inn i Bitcoin futures-markedet. Imidlertid vil disse, i motsetning til dagens futures-tilbud, gjøres opp fysisk og ikke kontant. Den fysiske Bitcoin vil bli lagret i deres sikre og forsikrede lagerløsning.

Bakkt teknologi har også blitt utviklet over en betydelig periode. I følge Kelly Loeffler, administrerende direktør, har de “bygget fabrikken” de siste 18 månedene. I samme intervju, hun uttalte at det ble bygget under stor hemmelighold og navnet ble først bestemt på nylig.

Nå som du har en ide om hva Bakkt er, la oss se nærmere på hvorfor det kan være et universalmiddel for institusjonelle investorer..

Bakkt-fordeler for institusjoner

Årsaken til at så mange mennesker er bullish om Bakkt-økosystemet, er fordi det bryter ned en rekke viktige barrierer for inngang. Disse hindringene har vedvarende stått, selv om andre selskaper har prøvd å løse dem.

Bakkt-fordeler for institusjoner

Noen av fordelene for institusjoner fra Bakkt

Barrierer er hovedsakelig relatert til pengesikkerhet, mangel på tilgjengelige derivatinstrumenter samt mangel på storstilt forbrukeradopsjon av kryptovalutaer.

Sikkerhet av midler

Dette er uten tvil det viktigste hensynet til enhver institusjonell investor.

Det er enkelt nok for en pengeforvalter å ha tradisjonelle eiendeler som aksjer, obligasjoner og råvarer. Det er veldig vanskelig å stjele disse eiendelene eller faktisk miste dem.

Imidlertid vet vi alle hvor enkelt det er for hackere å slippe av digital valuta. På samme måte kan kryptovalutaer også ødelegges eller mistes for alltid gjennom misforvaltning av private nøkler og tap av passord.

Du trenger bare å tenke på påkjenningene du går til for å beskytte dine cryptocurrency-beholdninger på noen få tusen dollar. Tenk deg scenariet med at du holder $ 100 millioner i krypto av tusenvis av investorer.

Tenk deg implikasjonene av et katastrofalt tap eller hack som fører til brudd på tillitsplikten. Tenk deg truslene om søksmål og ødeleggelsen av ditt ellers fantastiske investerings rykte.

Skremmende tanker.

Det er ikke slik at det for tiden ikke er noen kryptovaluta-depotløsninger på markedet. Du har løsninger fra Coinbase og Gemini, som begge er store og etablerte navn i kryptovalutaindustrien.

Xapo Cold Storage Bunker

Inngang til Deltalis datasenter og kaldlagringsbunker. Bildekilde: QZ

Hvis det ikke høres sikkert nok ut for institusjonelle investorer, vil Xapo-hvelvet lagre kryptoen din i et faktisk fysisk hvelv. Skjult i sveitsiske bunkere vil dine private nøkler bli beskyttet av menneskelige og digitale vakter.

Imidlertid er disse løsningene ikke føderalt regulert. Det betyr at til tross for den opplevde sikkerheten til disse tilbudene, er det alltid den lille sjansen for at et tap kan oppstå. Det er ingen backstops i tilfelle dette tapet.

Nå som Bakkt introduserer utsiktene til “føderalt regulert” lager. Dette kan være en litt mer velsmakende løsning for institusjonelle investorer enn å lagre private nøkler på fjellsiden i Sveits.

Videre kan Bakkt-løsningen i stor grad forbedre salg og overføring av fysisk Bitcoin. Vanligvis, hvis de ønsket å handle med disse verdipapirene, måtte de enten gjøre en OTC-transaksjon eller stole på uregulert kryptobørs.

Begge disse er mindre enn optimale.

Imidlertid, hvis begge disse institusjonelle investorene hadde sin Bitcoin lagret på Bakkt, er prosessen forenklet. De kan gjøre handelen på ICE-plattformen i løpet av få sekunder og deretter få Bitcoin øyeblikkelig overført mellom sine depotkontoer på Bakkt.

Derivater

Når det gjelder styring av risiko i finansmarkedene, vil institusjonelle investorer og virksomheter vanligvis henvende seg til derivater.

Dette er instrumenter som futures og opsjoner som kan brukes til å sikre mye markedsrisiko. De har eksistert i hundrevis av år og har blitt brukt av bønder, selskaper, hedgefond og pengeforvaltere.

Alternativer og futures for Cryptocurrecy har bare nettopp blitt utgitt på Bitcoin-markedene. Mens de har eksistert i uregulert form i et par år, var det først i fjor vi så våre første børsnoterte futureskontrakter på CBOE.

CBOE Bitcoin-kontrakter

CBOE XBT Bitcoin Futures Kontrakter. Bildekilde: CBOE

Mange i samfunnet så på dette som øyeblikket da institusjonelle investorer var i ferd med å hoppe ut i markedet. Dette har imidlertid ikke vært tilfelle. En av hovedårsakene til denne mangelen på adopsjon er at disse futures ble kontantoppgjort.

Dette betyr at det ikke var noen faktisk Bitcoin som byttes i oppgjøret av disse futures. Så hvis du er en stor gruveoperatør og du vil selge Bitcoin fremover, må du stole på kontanter som betaling for fremtiden. Du må fortsatt selge din fysiske Bitcoin i spotmarkedet.

Videre, gitt at det mangler fysisk levering i Bitcoin futures-markeder, betyr det at ineffektivitet i prisene eksisterer. Dette har skapt en situasjon der mange krypto arbitrage muligheter har åpnet seg.

Bakkt kunne endre det helt.

Bakkt introduserer daglig levert Bitcoin futures kontrakter. Disse vil være full sikkerhet eller forhåndsfinansiert. Likevel, viktigst av alt, vil de bli fysisk levert. Dette betyr at motparter til handler vil handle i faktisk Bitcoin etter utløpet.

Dette kan være den ideelle løsningen for en rekke bedrifter som er avhengige av kryptovaluta-betalinger og fiat-konverteringer. For eksempel vil det være den ideelle løsningen for Bitcoin gruvearbeidere som trenger å selge myntene sine fremover. Den kan brukes av onlinehandlere som trenger å konvertere Bitcoin til fiat.

Ganske enkelt åpner det for en rekke brukssaker for disse kontraktene og hjelpemidlene i prosessen med prisoppdagelse. I følge administrerende direktør i Bakkt, Kelly Loeffler

Dette støtter markedsintegritet og skiller vår innsats fra eksisterende futures og kryptobørs som tillater margin

Selv om begrepet “prisoppdagelse” kan høres ganske amorft ut, er det veldig viktig i finansmarkedene. Det bidrar til å redusere den unødvendige volatiliteten som ofte er knyttet til Bitcoin-markedene.

Dette vil også gi en positiv tilbakemeldingsløkke for adopsjon.

Jo mer stabile Bitcoin-priser blir, desto tryggere føler forbrukere og bedrifter å bruke det, og jo mer villige institusjonelle pengeforvaltere er å ta det med i porteføljene sine..

Forbrukeradopsjon

Selv om vi alle vil at bedrifter og institusjonelle investorer skal inkludere Bitcoin i porteføljene, er det fortsatt mangel på insentiv fra deres faktiske forbrukere og kunder. Det mangler også bredere infrastruktur for å støtte kryptobetalinger.

Disse selskapene og virksomhetene er der for å imøtekomme sluttbrukerne, og vil bare tenke på det når de ser behov. Dette er grunnen til at det er behov for en mer omfattende detaljering av kryptovalutaer.

Mens mange mennesker har aktivt investert i kryptovalutaer, har det ikke vært så mye av adopsjonen innen handel. Det er fortsatt en stor del av befolkningen som ikke forstår brukssakene for digitale valutaer og derfor ikke vil holde dem.

Bakkt ønsker å endre det med sine mange partnerskap.

For det første er det deres partnerskap med Starbucks. Dette vil tillate kundene deres å konvertere kryptovalutaen sin til USD og bruke den i butikkene sine. Umiddelbart har du et klart og nåværende eksempel på en veldig håndgripelig brukstilfelle for dine digitale kontanter.

I følge Starbucks VP, Maria Smith, i en nylig den opprinnelige pressemeldingen:

Som ledende innen Mobile Pay til våre mer enn 15 millioner Starbucks Rewards-medlemmer, er Starbucks forpliktet til innovasjon for å utvide betalingsalternativene til våre kunder

Selv om det er bra å betale for kaffe med krypto, er det den underliggende infrastrukturen at denne utvikles som er den mest spennende. En sterk og robust fiat / crypto betalingsinfrastruktur er en av tingene som har manglet.

Starbucks har allerede en ganske robust betalingsinfrastruktur på plass og oppfordrer alltid forbrukerne til å betale med telefonene sine i stedet for kort. Kombiner dette med den enorme rekkevidden til Microsoft Azure-nettverket, og du har en ganske solid løsning.

Flere store ideer støttet av Bakkt

Det er også en rekke andre innovasjoner som Bakkt bringer til de institusjonelle Bitcoin-markedene som kan overbelaste adopsjonen.

For eksempel vil de gi mye mer tilkobling til kryptovalutamarkeder og informasjon. Dette er noe som har manglet i dagens miljø, hovedsakelig fordi kravene til store teknologiske institusjoner skiller seg fra kravene til detaljhandlerne.

Bakkt teammedlemmer

Konsernsjef i ICE Exchange (Jeff Sprecher> med kone og grunnlegger av Bakkt (Kelly Loeffler). Bildekilde: Formue

Bakkt-løsningen inkluderer tilgang til FIX API-er, konsoliderte ticker-feeds, regulatoriske rapporteringsfunksjoner og deltakelsesavtaler.

I hovedsak vil Bakkt tillate at disse institusjonene bruker det eksisterende fremtidige økosystemet som et “andre lag” på toppen av blockchain. Dette betyr at kundene vil ha tilgang til et bredt spekter av handels- og risikostyringsapplikasjoner som for øyeblikket er tilgjengelige i økosystemet.

Ser frem til

Gitt løftet som Bakkt har gitt, er det ikke rart hvorfor kryptosamfunnet er så spent. Dette er ikke som mange av de andre kryptokurrencyprosjektene som er lange på løfter og korte tilbake.

Den utvikles av en av de fremste internasjonale børsoperatørene i verden. Det støttes også av en lang liste over anerkjente firmaer, inkludert Fortress Investment Group, Galaxy Digital, Horizons Ventures, Alan Howard, Pantera Capital og Protocol Ventures..

Dette er et godt tegn, da den eneste gruppen av investorer som fullt ut forstår behovet for en institusjonell kryptoløsning, selv er institusjonelle investorer. Det er klart de ser løftet om Bakkt.

Så vi kan bare vente med ivrig forventning på å se om Bakkt virkelig vil fungere som en påkjørsel for institusjonelle investorer på kryptovaluta super-motorveien.

Utvalgt bilde via Fotolia & Bakkt

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me