Hva er Blockchain? Hvordan Bitcoin bruker Blockchain-teknologi

>

Kopier verdens beste kryptohandlere av registrerer deg for Shrimpy. Det er den enkleste måten å handle som en profesjonell, administrere en portefølje og lære om kryptovalutaer.

I løpet av det siste tiåret opplevde verden en digital revolusjon preget av fremveksten av mange teknologier som er klare til å takle noen av menneskehetens største utfordringer. Siden da har vi vært på kanten av setene våre, og sett på som neste generasjons innovasjoner som kunstig intelligens (AI), førerløse biler, utvidet virkelighet, gjenbrukbare raketter, Internet of Things (IoT), blant andre, har begynt å ta over nesten alle aspekt av vårt daglige liv.

Midt i bråket fra "forstyrrende" innovasjoner og spillvekslere, har en bestemt teknologi generert mest lyd de siste årene: blockchain-teknologi. Blockchain, spionert av mange som fremtiden, danner ryggraden i internett av verdi (dvs.Web 3.0).

Har du noen gang prøvd å spørre noen om blockchain-teknologi? Du har sannsynligvis fått svar et sted i tråd med "Åh, er ikke det Bitcoin?"

Du er ikke alene.

Likevel forblir faktum: Bitcoin er bare en del av den ordspråklige blockchain-kaken. Innovasjoner i blockchain-området er spredt over utallige bransjer. Gjennom resten av denne artikkelen vil vi avdekke viktigheten av blockchain og hvordan denne teknologien vil fortsette å revolusjonere vår digitale verden..

Kryptolån

Desentralisert økonomi er den varme billetten i 2020. Hvordan kan du dra nytte av alt DeFi-bransjen har å tilby?

Hvordan det hele startet

Blockchain ble opprettet i 2008 av Satoshi Nakamoto, et navn som antas å være et pseudonym for personen eller enheten hvis identitet har vært et mysterium til dags dato. Opprinnelig designet Nakamoto blockchain for det ene formål: å brukes som en distribuert hovedbok for å verifisere og registrere Bitcoin-transaksjoner.

Samme år publiserte Satoshi Nakamoto Hvitbok for Bitcoin, “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System”, og utviklet den første peer-to-peer digitale valutaen, Bitcoin, knapt et år senere. I denne forbindelse kan Bitcoin betraktes som det første prosjektet som implementerer blockchain-teknologi.

Siden utgivelsen av Bitcoin har blockchain-teknologien langt vokst fra Bitcoin. Blockchain er tilpasset for å dekke behovene til forskjellige bransjer, men den mest vellykkede anvendelsen av teknologien er fremdeles kryptovaluta.

Bitcoin er fortsatt den mest vellykkede kryptovalutaen som har implementert blockchain, men det er nå tusenvis av cryptocurrency-prosjekter som bruker blockchain som ryggrad.

Blockchain og Distribuert Ledger-teknologi

Blockchain er en form for distribuert hovedboksteknologi, kanskje det enkleste og mest populære eksemplet. DLT i seg selv er et sikkert system med poster som bruker en konsensus av replikerte og synkroniserte data som deles over flere forekomster. Enkelt sagt, en distribuert hovedbok er en database som er spredt over forskjellige uavhengige datamaskiner, kjent som noder. Det er ingen enkelt oppbevaring av data og ingen sentral myndighet. Som sådan er alle DLT-er avhengige av noder som deltar i konsensus for å bestemme nettverksstatusen.

Andre former for DLT inkluderer Hashgraph, Regissert syklisk graf (DAG), og Holochain. Mens alle DLT-er på noen måter er like, var blockchains hovedidee å registrere transaksjoner i lineære, tidsbestilte blokker. Andre DLT-er kan utnytte nettverk som er ikke-lineære eller ordnet basert på forskjellige mekanismer.

"Blokkere" og "Kjede"

Ordet ‘blockchain’ er tydelig dannet av to ord, “block” og “chain”. Morsomt nok, i de tidligere årene av oppstarten, ble det skrevet som ‘blokkjede’ – men det er siden endret etter at det ble populært.

For kontekst, la oss først bryte ned disse to ordene hver for seg før vi dykker inn i hele betydningen av blockhain. Vitenskapen viser at cellen er enhet (dvs. byggestein) i livet; en blokk er, på grunn av en mer passende analogi, den mest grunnleggende enheten i en blockchain.

I crypto speak er en blokk en uavhengig oversikt over nye transaksjoner (alt fra data om digital valuta og identitetsbekreftelse til stemmeposter og omtrent alt av verdi). Når en blokk er bekreftet, blir blokken lagt til i kjeden, og transaksjonene i blokken anses å være fullført. Hver nye transaksjon i nettverket må gjennomgå den samme prosessen, som gjentas kontinuerlig. Når transaksjoner blir plassert, blir de lagt til i neste blokk, og når blokken er bekreftet, blir blokken lagt til i kjeden. I hovedsak oppretter du en lineær kjede av blokker kjent som “blockchain”.

Forhåpentligvis er det mer tydelig nå.

Hver blokk på blokkjeden refererer til forrige blokk gjennom en unik hash. Denne hashen knytter alle blokkene sammen, fra genese-blokken til den sist fullførte blokken. Genesis-blokken er den første blokken som er opprettet på en hvilken som helst blockchain.

Nå som du vet hva en blokk er, la oss dykke inn i riktig blockchain.

Blockchain som en distribuert hovedbok

En blockchain er en digital, desentralisert, offentlig hovedbok som distribueres blant noder som i fellesskap fungerer som en ‘oppbevaring av data’ for å verifisere og lagre transaksjoner i blokker. Siden en blokkjede vil vokse i lengde etter hvert som flere blokker blir fullført, opprettholdes den i stigende kronologisk rekkefølge av de siste blokkene.

Som nevnt ovenfor består et blockchain ‘community’ av et nettverk av noder, og hver node i nettverket lagrer en kopi av blockchain. Hovedboka eksisterer ikke lenger sentralt (dvs. en server), men er heller “distribuert” blant noder (dvs. peer-datamaskiner) i nettverket. Dette er grunnen til at blockchain er en form for DLT i kjernen.

Transaksjonsdata lagret i verifiserte blokker er uforanderlige (det vil si at de ikke kan endres med tilbakevirkende kraft). Dataene kan kopieres, men ikke endres. I stedet for en sentral myndighet er nodene ansvarlige for å verifisere transaksjoner på blockchain enten kollektivt eller med et flertall, avhengig av foretrukket konsensus. Dette gjøres for å sikre at blokker ikke kan manipuleres og for å bevare integriteten til blokkeringsdata.

Mange blokkjeder har implementert forskjellige konsensusalgoritmer for å oppnå konsensus i nettverket. Konsensusalgoritmer brukes primært for å oppnå pålitelighet i et nettverk som involverer flere distribuerte noder som inneholder samme informasjon. I kryptorommet hjelper konsensusalgoritmer til å forhindre dobbeltbruk i kryptovaluta-transaksjoner.

Bevis for arbeid (PoW) og Bevis for innsats (PoS) representerer to av de mest populære konsensusalgoritmene som brukes i blockchain-nettverk. Foruten disse to, har vi delegert bevis på stav (DPoS), praktisk Byzantinsk feiltoleranse (pBFT), Bevis av betydning (PoI), Bevis for autoritet (PoA) blant andre.

Bransjer som er mest påvirket av Blockchain

Mest åpenbart har finanssektoren hatt størst nytte av de banebrytende funksjonene i blockchain. Flere plattformer i fintech-rommet har klart å utnytte blockchain-teknologi for å bygge digitale finanstjenester. Dette har bidratt til å redusere den ikke-bankerte befolkningen ved å la hverdagsbrukere enkelt foreta sikre, grenseløse og billigere transaksjoner hvor som helst i verden.

Vi har eiendom, forsikring, helsetjenester, forvaltning av forsyningskjeder, energi, digital identitet, avstemning, reklame, skylagring, underholdning og styring som noen andre eksempler på bransjer som er mest påvirket av blockchain.

Fremtiden for Blockchain

“Blockchain er fremtiden.”

Du har sannsynligvis hørt dette mange ganger nå, noe som får deg til å lure på hvor sant dette påstanden er.

Basert på en nylig rapport fra CB Insights med tittelen Blockchain Investment Trends 2019-rapporten, har årlige globale utgifter til blockchain-applikasjoner nesten tredoblet siden 2017. Denne verdsettelsen forventes å være $ 16 milliarder innen 2023, ifølge CB Insights ‘ Markedsstørrelsesverktøy.

Spirende næringer som cloud computing, forsikring, spill, pengespill, IoT, til og med cannabis begynner å se økende blockchain-adopsjon. Blockchain hjelper disse næringene til å operere mer effektivt og gjennomsiktig, noe som har den ønskede effekten av effektivisering av virksomheten i hele verdikjeden.

Mange hevder at det er mye spreng rundt blockchain, og det er ikke helt falskt. Uansett ville det å være å nekte dens enorme innvirkning og økende betydning det siste tiåret være en kriminell ting å gjøre.

Kanskje blockchain virkelig er fremtiden – eller kanskje det er en boble og vil ikke leve opp til sprøytenarkomanen. Imidlertid er en ting sikker: du må vente på å finne ut av det selv.

Hva er Defi?

Desentralisert økonomi er noe kryptoinnsidere har lidenskapelig harpet på i mange år uten egentlig forklarer konseptet.

Ytterligere gode leser

Hvordan lage en Crypto Trading Bot ved hjelp av Python

The Easy Cryptocurrency Arbitrage Trading Strategies

Skript for Bitcoin Price Live Ticker (ved hjelp av nettsteder)

Terskel rebalansering for kryptoporteføljestyring

Crypto Trading 101: Valg av porteføljens aktiva

Vår sosiale handelsplattform

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere forhandlere for å komme og lære om den voksende kryptoindustrien. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Takk for at du var innom!

The Shrimpy Team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me