Hva er Bytom? Broen mellom den fysiske og digitale verden

Jeg husker for snart 30 år siden da jeg først kom på internett hvor helt desentralisert det var. Hvor mye som har endret seg i løpet av de tre tiårene.

I dag kontrolleres internett vårt av en liten gruppe selskaper innen teknologi og media, som manipulerer hvordan informasjon og nyheter blir spredt og konsumert.

Men det er ikke bare internett. Vår fysiske verden hadde blitt veldig lik, med en håndfull selskaper som kontrollerte det vi ser, leser, konsumerer og stort sett alle aspekter av livet vårt.

Med fremveksten av blockchain-teknologi har også kommet til en ny gruppe teknologer. Denne fritt tenkende gruppen ønsker å ta tilbake kontrollen for folket ved hjelp av en desentralisert modell som gjør det lettere å dele og konsumere informasjon uten forstyrrelser fra en sentralisert mellommann.

IQ Option Trade kredittkort

En slik gruppe har dannet det kinesiske blockchain-selskapet Bytom, og lovet en fremtid der virkelige atomaktiva kan lagres og handles på den digitale blockchain.

Bytom Team

Grunnleggeren av Bytom er Chang Jia, som også grunnla 8BTC.com. Han har lenge vært talsmann for blockchain og har kjempet for å fremme bevissthet og forståelse av blockchain-teknologi i Kina. Han er en prisvinnende science fiction-forfatter, og var medforfatter til den aller første boken på kinesisk om Bitcoin kalt Bitcoin: A Real. Likevel Virtual Financial World (2014).

Medstifter av Bytom er Duan Xinxing, for tiden administrerende direktør for 8BTC.com og tidligere visepresident for OKCoin, en gang verdens største kryptokursutveksling. Han er også forfatter av to blockchain-fokuserte bøker i Kina.

Bytom Oversikt

Bytom Coin-logo

Bilde via Fotolia

Bytom er en blockchain-protokoll som utvikles som en mellomledd som kobler generaliserte blockchains med spesialiserte blockchains. Det er det første slikt prosjektet i sitt slag, noe som gjør det ganske banebrytende da det søker å imøtekomme utveksling av et mangfoldig sett med digitale og atomaktiva..

Spesielt blir Bytom opprettet for å håndtere problemer knyttet til kapitalforvaltning, både digitale og virkelige verdier, og bygge bro over gapet mellom den virtuelle verdenen og den fysiske verdenen..

Bytom er designet for å svare på noen kritiske problemer som også kan være nøkkelen til fremtidig blockchain-utvikling. Blant spørsmålene som Bytom søker å løse er:

  • Hvilken type blockchain er nødvendig for å lagre digitale eiendeler?
  • Hvordan etablerer vi et kartleggingsforhold mellom fysiske og digitale eiendeler
  • Løsning av samsvarsspørsmål
  • Hvordan skal vi bygge bro over gapet mellom det digitale og det fysiske for å tillate en effektiv strøm av eiendeler, både on-chain og off-chain. Kjernefunksjonen til Bytom-plattformen er ment å være som en “bro” som forbinder den digitale og de fysiske verdenene. Teoretisk vil dette bli oppnådd ved å opprette en desentralisert offentlig hovedbok der både fysiske og digitale eiendeler kan registreres, og senere kjøpes, selges og byttes. Med Bytom-teamets ord:

“Bytom er en interaktiv protokoll med flere byte-eiendeler. Heterogene byte-eiendeler (urfolks digital valuta, digitale eiendeler) som opererer i forskjellige former på Bytom Blockchain og atomaktiva (warrants, verdipapirer, utbytte, obligasjoner, etterretningsinformasjon, prognoseinformasjon og annen informasjon som finnes i den fysiske verden) kan være registrert, utvekslet, gamblet og engasjert seg i andre mer kompliserte og kontraktbaserte interoperasjoner via Bytom. ”

Ved å lage en slik bro planlegger Bytom å skape verdens største offentlige blockchain. Ved å koble til både digitale og fysiske eiendeler vil blockchain også øke sikkerheten, likviditeten og til slutt verdien av eiendelene som lagres i Bytom blockchain.

Bytom-funksjoner

Bytom er tydeligvis et av de mer teknologiske og omfattende store prosjektene som utvikles i dag. Plattformen utvikles med gode kompatibilitetsfunksjoner, og fungerer i tråd med UTXO-modellen (ubrukt transaksjonsoutput) som allerede er i bruk av Bitcoin.

Dette muliggjør parallell transaksjonsbekreftelse som sikrer at outbrukte utganger bare kan siteres av en enkelt transaksjon om gangen. Dette løser problemet med dobbeltbruk som du alltid må kjempe for i ethvert blockchain-prosjekt.

Bytom-protokollen tillater også tre separate lag:

  • Et applikasjonslag som er vennlig for mobile og andre terminaler, samt er praktisk for utviklere når det gjelder å lage applikasjoner for kapitalforvaltning.
  • Et kontraktlag som bruker opprinnelseskontrakten og kontrollkontrakter for å utstede og administrere eiendeler, samtidig som det muliggjør skalering av transaksjoner og forhindring av en fastlåst situasjon i Turing fullført.
  • Et dataoverføringslag for å håndtere aktivautstedelse, utgifter, overføring og andre transaksjonsdetaljer.

Gjennom bruk av et “generelt adresseformat”, kan den opprinnelige lommeboken som blir levert til kundene, gi støtte for et bredt spekter av valutaer. Den støtter også en enkelt privat nøkkel for å få tilgang til og gjøre transaksjoner med alle støttede valutaer i lommeboken.

Konsensus oppnås ved hjelp av en Proof of Work (PoW) protokollmekanisme, og Bytom-mynten vil være ASIC-kompatibel, slik at gruvearbeidere enkelt kan bryte og verifisere transaksjoner. Eiendeler utstedt og digitalisert på Bytoms blockchain skiller også transaksjonsunderskrifter fra resten av dataene i en gitt transaksjon. Dette høres ut som hvordan Segregated Witness fungerer for Bitcoin, selv om det er uklart om teamet bruker Bitcoin SegWit-koden, eller om de utviklet sin egen kode.

Til slutt er det spørsmålet om deling av eiendeler på tvers av kjeder. Bytom blir utviklet for å muliggjøre opprettelse av mindre sidekjeder knyttet til hovedkjeden. Disse sidekjedene får full nytte av hovedkjedesikkerheten, men kan fremdeles utvikles for å ha full kontroll over utstedelsen av egne mynter eller poletter..

Det er flere prosjekter som jobber med lignende løsninger, inkludert sidekjedeløsningen til Bitcoin selv, Lightning Network. Det er åpenbart at utviklere føler at dette er en nødvendig funksjon, men bedrifter har ikke gitt uttrykk for sin godkjenning av sidekjedekonseptet ennå.

Bytom Token Detaljer

Den innfødte Bytom Coin (BTM) vil være nødvendig for å handle på nettverket. Den ble utstedt i en ICO i juni / juli 2017. 67% av den totale forsyningen ble utstedt i løpet av ICO-fasen, mens de resterende 33% ble holdt tilbake som gruvedrift. For tiden er det 1,407 milliarder mynter av en planlagt 2,1 milliarder eventuell totalforsyning. Planene er at 86,625 millioner mynter skal være tilgjengelige for gruvearbeidere de første fire årene. Etter det vil gruvebelønningene halvere hvert fjerde år til hele tilgangen på 2,1 milliarder mynter er utstedt.

Bytom har prestert veldig bra i løpet av desember 2017 til og med april 2018 i kryptovalutaer. Faktisk, fra 18. mars 2018 til 31. mars 2018, ble prisen på mynten nesten doblet.

Siden har den holdt seg på eller over nivåene i slutten av mars, så det ser ikke ut til å ha vært en pumpe- og dump-ordning. Dessverre er det meste av informasjonen som er gitt ut for prosjektet på kinesisk, så jeg har ikke klart å avgjøre om det er en grunnleggende årsak til prisøkningen.

For å konkludere

Bytom er et veldig interessant og ambisiøst prosjekt. Det er også en som synes nødvendig, men er det gjennomførbart med dagens teknologi?

Det er spørsmålet som Bytom-utviklerne trenger å svare på. Bytom hvitt papir spekulerer i at alt som har verdi i den kommende blockchain-æra vil bli digitalisert og migrert til blockchain, hvor det kan lagres, handles, byttes, kjøpes, selges, spilles på og manipuleres på utallige andre måter, mest ved bruk av smarte kontrakter.

Selv om jeg kan være enig i at alt til slutt vil være digitalt tilgjengelig slik Bytom beskriver, er jeg ikke sikker på om verden er klar for dette nå. Hvis oppkjøringen i pris er noe som helst indikasjon, er det noen som tror på Bytom-prosjektet.

Til slutt vil du ta din egen beslutning om levedyktigheten til dette prosjektet. Jeg tror den store størrelsen og omfanget av prosjektet gir mer risiko for det som allerede er en risikabel arena. Jeg vil trå forsiktig, selv om en liten innsats kanskje ikke er uklok hvis Bytom-teamet ender med å oppfylle sine løfter.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me