Hva er DeFi? Veiledning til desentralisert økonomi

>

Desentralisert økonomi er noe kryptoinnsidere har lidenskapelig harpet på i mange år uten egentlig forklarer konseptet.

Så vi kommer til å fortsette og gjøre det for deg i denne enkle guiden til desentralisert økonomi.

Du har hatt spørsmålet hva er desentralisert økonomi? sitter fast i hodet hver gang du ser på Forbindelse (COMP) og Celsius (CEL) mooning dag inn og dag ut.

La oss starte denne guiden med en one-liner – desentralisert økonomi er peer-to-peer finansielle tjenester.

Nå, så praktisk som raske forklaringer er, forteller de ikke hele historien.

Derfor bør du fortsette å lese nedenfor for å forstå hvorfor desentralisert finansiering er verdifull, revolusjonerende og noe du ikke kan ignorere.

Hva er ETH?

Ethereum kan oppsummeres som en skalerbar blockchain-plattform med smarte kontrakter.

Desentralisert finans er åpen, global økonomi for Alle sammen

Det nåværende økonomiske systemet er ganske eksklusivt, noe som betyr; Det er rikelig med byråkrati mellom deg og å motta et lån, for eksempel.

For å starte, trenger du en bankkonto, gunstig kreditthistorikk og en hel rekke personlige data, inkludert sysselsettingskontroller, låneformål – listen fortsetter.

Hvis du går gjennom disse kravene en etter en og sjekker dem mot en utvalgspopulasjon plukket tilfeldig fra hele verden, vil du ende opp med veldig få som kvalifiserer for grunnleggende finansielle tjenester.

I dag er det det nesten 2 milliarder voksne uten bank.

Det er en fjerdedel av jordens befolkning uten tilgang til en grunnleggende bankkonto.

Hvis det er en beregning som riktig kan illustrere hvor ødelagt det sentraliserte finansielle systemet er, er det 2 milliarder voksne uten bank.

Derimot forteller det desentraliserte finansielle systemet alle å klatre ombord, tilby tjenester til hverandre og finne inkludering i den globale økonomien..

Internett har gått langt med å bygge rammene for en virkelig global økonomi, men det økonomiske laget manglet til blockchain-ingeniører fortsatte og bygget det (takk, Satoshi Nakamoto).

Hva gjør desentralisert økonomi så annerledes?

Ingen kredittsjekker. Ingen ansettelseskontroller. Ingen personlige data kreves. Med ingenting mer enn en smarttelefon og en internettforbindelse, kan alle bruke blockchain-baserte finansielle tjenesteapplikasjoner til å:

 • send + motta penger umiddelbart til lave eller ingen avgifter

 • åpne sparekontoer med høy avkastning

 • motta øyeblikkelige kontante lån

 • handel med noe

Dessuten er #DeFi-bevegelsen akkurat i gang.

Fordeler med desentralisert økonomi

Du vil sannsynligvis ikke gjøre noe med mindre det vil være til fordel for deg, ikke sant?

Vi er på samme måte. Tross alt, hvorfor endre hvis det ikke er noen åpenbar oppside?

Men når det gjelder desentralisert økonomi, er det definitivt oppside.

Åpenhet – Tradisjonelle økonomiske vilkår, betingelser og operasjoner skjer på et behov for å vite grunnlag, men med mindre du er på bankens side, trenger du ikke å vite. DeFi deler gardinen ved hjelp av blockchain-baserte smarte kontrakter, og setter begge parter i en økonomisk ordning på lik linje.

Sikkerhet – Det er mye verdi på bordet når du bruker finansielle tjenester. Personopplysningene dine – for ikke å snakke om penger – blir plassert i hendene på sentraliserte organisasjoner som kan bli hacket, ranet eller lurt av velplasserte innsidere som handler ondsinnet. Disse tingene vil gradvis bli mindre mulige i DeFi-verdenen fordi alt fungerer med svært sikker, menneskelig smarte kontrakter.

Direkte – Hvorfor er lån så kostbare for låntakere, og sparekontoer så lavavkastende? Overhead og grådighet er to hovedkomponenter til hver formidlende finansinstitusjon som står mellom motparter. Desentralisert økonomi kutter ut tredjepart ved å organisere en direkte, peer-to-peer-ordning mellom parter som er sikret ved hjelp av blockchain-baserte smarte kontrakter.

Desentralisert finansanvendelsessak nr. 1 – kryptovalutalån

Hva kan desentraliserte finansielle tjenester tilby deg akkurat her, akkurat nå?

Et øyeblikkelig kontantlån godkjent på stedet uten sjekker av noe slag.

Hvis det høres rart og uventet ut (hva har et kontantlån med kryptovaluta å gjøre?), Er det fordi det er det, og der ligger geniet.

I et nøtteskall fungerer det å få et kontantlån med kryptovaluta.

 1. Egen kryptovaluta (store digitale eiendeler som Bitcoin, Ethereum og Litecoin er best).

 2. Gå til en desentralisert finansplattform som Forbindelse.

 3. Lag et lånetilbud som låntaker som beskriver dine ønskede lånevilkår og kontantbeløp.

 4. Vent til en utlåner eller en gruppe långivere biter.

 5. Sett sikkerhet på lånet med kryptovalutaen din fra trinn 1.

 6. Voila, lånegodkjent!

Det er også semi-desentraliserte kryptolåneplattformer som Celsius Network, Nexo og BlockFi som bruker blokkjeder for gjennomsiktighet, ikke krever kontroller, men sentraliserer visse prosesser.

Ved å bruke en av disse halvsentraliserte kryptolånsplattformene, er prosessen med å få et kontantlån støttet av dine cryptocurrency-beholdninger enda raskere.

 1. Opprett en konto på Nexo, Celsius, BlockFi, eller den desentraliserte økonomiplattformen du ønsker.

 2. Sett inn kryptovaluta i din plattformbaserte sikre kryptobokje.

 3. Søk om lån på en LTV-forhold som passer deg (de fleste plattformer har et maksimalt LTV-forhold på 50%).

 4. Øyeblikkelig godkjenning og kontanter satt inn på bankkontoen eller kontantkortet ditt i løpet av få minutter.

Sømløsheten med å motta et kryptolån er en stor grunn bak ikke bare suksessen til DeFi-plattformer, men også universell ros mot dem.

Desentralisert finansanvendelsessak nr. 2 – Sparingskontoer i kryptovaluta

Hva betyr ordene høy avkastning sparekonto for deg?

I følge tradisjonell finansguru Nerdwallet, en sparekonto med høy avkastning betyr 1% APY maks. Vent et sekund, 1%?

Tørker av briller

Ja, en beskjeden 1% på høysiden.

Desentraliserte finansplattformer blåser tradisjonelle sparekontoer ut av vannet ved å tilby kryptovaluta-sparekontoer med APY-avkastning mellom 5% og 11%, avhengig av:

 1. Type deponert digital eiendel

 2. Mengden innskudd av digital eiendel

Generelt sett gir DeFi-plattformene bedre APY når du setter inn stablecoins.

Som en rask side, en stablecoin er en kryptovaluta som er støttet 1: 1 med en annen eiendel – vanligvis en fiat-valuta som USD.

Stablecoin-innskudd på kryptosparekontoer netto vanligvis ca 10% APY for en virkelig høy avkastningsopplevelse som faktisk belønner deg for å holde investeringene dine på ett sted.

Bitcoin-sparekontoer samler litt mindre enn stablecoins, men i gjennomsnitt 8% APY for å gjøre noe annet enn å parkere BTC som du uansett har, er 8% absolutt sjenerøs.

For en dypere titt på hvordan du kan tjene interesse på kryptoen din, sammen med de beste DeFi-plattformene for å gjøre det, sjekk ut denne praktiske guiden.

Desentralisert økonomibrukssak nr. 3 – Bli utlåner

Hva om du ikke trenger å låne kontanter, og kryptosparingskontoer ikke treffer stedet med sparemuligheter i alle størrelser?

Det er da du går helt tilpasset og tjener interesse på kryptovalutaen din ved å bli utlåner selv.

Se, i den tradisjonelle finansnæringen er långivere banker og store institusjoner. Med den milde økningen av mikroutlån tidlig på 2000-tallet, hadde vi en forhåndsvisning av hvordan noe som nærmer seg p2p-utlån kan se ut, men bransjen tok ikke helt av.

Imidlertid var det ikke før oppfinnelsen av blockchain at virkelig sikker p2p-utlån var mulig.

Smarte kontrakter er lette programmer som kjører på blokkjeder med et sett med kjørbare instruksjoner. Når de er live, utfører smarte kontrakter plikten sin på en hvis / da-basis i henhold til protokollinstruksjonene og nye data som kommer inn.

Å bruke en DeFi-plattform som Compound for å tilby et kryptolån på dine egne vilkår blir et spørsmål om å la den smarte kontrakten håndtere de tekniske aspektene av lånet.

Når og hvis en låntaker ikke betaler i tide, eller når sikkerheten deres mister verdi på grunn av volatilitet i markedet, hopper den smarte kontrakten i handling. Det kan varsle låntakeren om å sette inn mer sikkerhet, igangsette et marginkall for å sikre pengene dine, eller levere en sen betaling.

Dette er selvfølgelig alle ting som folk på kontorer med sentraliserte systemer pleide å gjøre, men med advent av Ethereum smarte kontrakter, folk kan trygt tilby finansielle tjenester til hverandre med mellomledd.

Desentralisert økonomisakssak nr.? – Tokenize og handel med alt

Den mest dype effekten av DeFi-bevegelsen er muligheten for at gjennom blockchain-baserte plattformer og applikasjoner, vil alt som kan være representert tokeniseres og handles.

Vi snakker om global likviditet i en skala som i dag virker umulig, men med noen år, vil være uunngåelig.

Det er her dagens kryptokursutvekslinger er ledende – for øyeblikket muliggjør de handel med tusenvis av kryptokurrencyaktiver som er hjemmehørende i blockchain-systemer.

Hva skjer når blockchain er standardisert over ikke bare frontteknologi, men hver sektor inkludert segmenter som er like forskjellige som eiendom og organisk jordbruk?

På det tidspunktet ser vi arvestykker av svart riskorns futures byttes sammen med kollektivt eide S&P 500 digitale eiendeler – alt skjer uten at tredjeparter tar et kutt eller utgjør sikkerhetsrisiko.

Mulighetene for #DeFi-bransjen er uendelige, noe som gjør det viktig å være oppringt til dette raskt utviklende og viktige blockchain-bidraget..

Ytterligere gode leser

Hvordan lage en Crypto Trading Bot ved hjelp av Python

Slik laster du ned kryptovaluta lysestake data fra børser

Arbitrage-skript for Crypto Trading Bots

Skript for Bitcoin Price Live Ticker (ved hjelp av nettsteder)

Vår sosiale handelsplattform

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere for å lære om den voksende kryptoindustrien. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

På mindre enn noen få minutter kan du få kontakt med de ledende handelsmennene i verden. Å følge flere ledere av gangen gir en måte for hver bruker å administrere en mangfoldig portefølje av strategier og kryptovalutaer.

Shrimpy støtter 16 av de ledende kryptobørser, automatiserte porteføljestrategier og markedssporingsverktøy. Lær mer om alt Shrimpy tilbyr ved å følge disse linkene:

Egenskaper

Studier

Opplæringsprogrammer

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Takk for at du var innom!

The Shrimpy Team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me