Hva er et Crypto-kredittkort? Hvordan velge det beste kredittkortet

>

Kryptovaluta har blitt populær som en voksende aktivaklasse, men visste du at du også kan bruke dem som en valuta? Vi har nå flere muligheter enn noensinne når det gjelder å betale for produkter og tjenester med Bitcoin, noe vi kan gjøre gjennom kryptokreditt- og debetkort.

For lenge siden var antallet fiat-gateways for kryptokurver veldig begrenset. Brukerne var for det meste begrenset til bankoverføringer og Bitcoin-minibanker. Men miljøet har endret seg drastisk de siste årene da finansielle giganter som Visa og MasterCard begynte å ‘adoptere’ Bitcoin og andre digitale eiendeler.

Men hva er kryptokreditt- og debetkort og hvordan fungerer de??

Hva er et kryptokreditt- / debetkort?

Kryptokreditt- og debetkort er ikke forvirrende i det hele tatt, de fungerer faktisk det samme som vanlige betalingskort. Den eneste forskjellen er at du bruker kryptovalutaer til å betale for produkter og tjenester.

Du må imidlertid forstå at man ikke betaler direkte med Bitcoin, Ethereum eller andre kryptoaktiva. Når du bruker disse kortene, konverteres dine digitale eiendeler til den lokale fiat-valutaen og sendes deretter til selgeren.

Kryptokredittkort støttes ved hjelp av Visa og MasterCard, to globale finansielle nettverk. Etter å ha mottatt en lisens fra selskapene, vil et kryptoselskap utstede et kryptokort til deg som støttes i enhver butikk som godtar Visa- eller MasterCard-betalinger..

Hvem er disse kortene for?

Har du akseptert verden av digitale eiendeler fullt ut, og tror du at fiat-penger er verdiløse? Da er kryptokredittkort det perfekte valget for deg! Ikke lenger vil du være bundet til dollar, yens og euro, ettersom du til enhver tid har frihet til å bruke kryptovalutaer.

Kryptokreditt- og debetkort gjør eiendelene dine betydelig mer bærbare siden du i utgangspunktet har dem med deg hele tiden. Vil du spise middag på en hyggelig restaurant eller ta en kaffe på Starbucks? Så lenge de godtar Visa, kan du betale med kryptovalutaer og fullføre transaksjonene på bare få minutter.

Tidligere var det nesten umulig å bruke kryptovalutaer i butikker, da transaksjonene ville ta opptil 30 minutter. Men med Visa-baserte kryptobetalingskort har du ikke dette problemet i det hele tatt.

Beskytt din krypto

Fraværet av en sentral autoritet eller ‘pålitelig’ tredjepart legger byrden på deg. På vanlig engelsk er du din egen bank, og som sådan er du i stor grad ansvarlig for å beskytte dine kryptoaktiva.

Hvordan fungerer et kryptokort?

Kryptovalutakort varierer i forretningsmodell og måte du bruker og lagrer digitale eiendeler på. Noen kan ikke gi deg noen belønning, noen har en stram månedlig uttaksgrense, og noen tvinger deg til og med til å miste dine varetektrettigheter.

Hvis vi snakker om varetekt, kategoriserer vi plattformer i de som krever at du oppretter en egen lommebok og de som kan bruke din personlige lommebok..

I det første tilfellet må du overføre eiendelene dine til en ny lommebok eller til plattformens lommebok.

Ellers kan du koble kryptokredittkortet ditt med lommeboken du allerede bruker. Ved å gjøre dette forblir du eneste eier og operatør av dine digitale eiendeler.

Når du kobler kryptofond til kortet, kan du begynne å kjøpe og betale. Som tidligere nevnt konverteres alle kryptovalutaer til fiat ved bruk av kortet. Noen plattformer kan imidlertid kreve at du konverterer kryptoen din til fiat før du laster inn kortet med penger.

Siden alle kort er lisensiert av enten Visa eller Mastercard, har de samme begrensninger og regler som vanlige kredittkort. For eksempel har du maksimale saldoer, maksimale daglige innbetalinger, månedlige uttaksgrenser og så videre.

Enkelte plattformer benytter et lojalitetssystem der forskjellige brukergrupper har tilgang til forskjellige funksjoner. Cashback-belønninger er den hyppigste funksjonen i denne sammenhengen. Det kan til og med være nivåer der du får tilgang til bedre kortgrenser, som du kan låse opp ved å sette kryptovalutaer.

Topp 5 krypto debet- og kredittkort

I 2020 er det flere kryptobaserte betalingskort enn noen gang. Siden det er vanskelig å oppdage plattformene som fungerer best, har vi laget en liste over de fem beste kryptokreditt- og debetkortene.

Crypto.com MCO Visa-kort

Bedre enn noen annen plattform i denne respektive nisje, Crypto.com tilbyr den mest populære kryptokortløsningen med MCO Visa-kortet. Faktisk er det Hong Kong-baserte selskapet en første motor i denne markedssektoren og behandler nå millioner av dollar hver eneste dag.

De MCO Visa-kort er rett og slett et debetkort som brukerne kan bruke kryptovalutaene sine gjennom. Men det som gjør det så unikt sammenlignet med andre løsninger, er at det ikke tvinger kortholderne til å bytte eiendelene sine til fiat når de finansierer kortet.

Kortet er også populært som et resultat av det effektive tilbakebetalingssystemet. Crypto.com belønner kortinnehavere med opptil 5% av den totale transaksjonen, som distribueres via den opprinnelige MCO-kryptovalutaen.

Firmaet tilbyr mange nivåer som brukerne har tilgang til, med hvert kortnivå som oppfyller visse behov. Her begynner magien når høyere nivåer krever at du satser MCO-tokens for å låse opp de bedre kortene. Som sådan har vi en positiv tilbakemeldingssløyfe som påvirker prisen på MCO-tokens betydelig, som du tjener ved å bruke kortet konsekvent.

En annen positiv side er at Crypto.com tilbyr sine kort i nesten alle jurisdiksjoner i verden. I skrivende stund kan brukere fra Storbritannia, EU, USA, Singapore, Hong Kong, Sør-Korea, Thailand, Vietnam, Australia, Filippinene og New Zealand registrere seg for et kort. Naturligvis planlegger selskapet å utvide til andre regioner også.

Det som gjør MCO Visa-kortet ønskelig, er selve Crypto.com-økosystemet. Innenfor det har brukere tilgang til en smarttelefonapp, en kryptobørs, en lommebok, innsatstjenester, lån og til og med automatisert handel.

For de fleste ser dette ut til å være det beste krypto-debetkortet på markedet.

Wirex Visa-kort

Drift siden 2014, Wirex er et annet trygt alternativ for kryptovalutaentusiaster. Wirex er basert i Storbritannia og er et av de eldste selskapene som tilbyr krypto-debetkort.

Når du foretar en betaling, vil Wirex Visa-kortet umiddelbart konvertere dine digitale eiendeler til den lokale valutaen til de beste interbank- og OTC-kursene uten å betale noen valutakostnad i det hele tatt. Kortet støtter 18 individuelle kryptovalutaer og tradisjonelle valutaer.

Selskapet markedsfører sitt produkt som den beste løsningen for å reise utenlands. Alle betalinger i lokal valuta sparer deg 3% per transaksjon. Akkurat som å bruke kortet i ditt eget land, belaster Wirex deg heller ikke med valutakostnader og høye konverteringsfrekvenser når du er utenlands.

Mens Wirex-kortet tilbyr eksepsjonelt gode tjenester, er dets funksjoner langt dårligere sammenlignet med MCO-visakortet. For eksempel håndhever dette kryptodebetkortet en månedlig grense på opptil $ 400 for uttak av minibank. I tillegg er tilbakebetalingsbelønningene langt lavere, med bare 1,5% per transaksjon.

Til sammenligning har Crypto.com sitt kort 5% cashback og mer enn $ 2000 månedlige uttak. Videre krever Wirex-kortet høyere avgifter sammenlignet med konkurrentene.

Ikke desto mindre er Wirex fortsatt en flott løsning hvis du er ute etter sikkerhet. Som et regulert selskap med base i Storbritannia som opererer vellykket siden 2014, vil du ikke finne noe merke som er mer anerkjent enn Wirex.

Coinbase-kort

Coinbases kryptokort er et ekstraordinært alternativ som lanserte for første gang i Europa i 2019. Entusiaster anser kortet som det nest beste etter Crypto.coms MCO-kort. Basert på Visa-betalingssystemet tilbyr det opptil ni forskjellige kryptoaktiver som inkluderer:

Bitcoin, Ethereum, Ripple (XRP), Bitcoin Cash, Basic Attention Token, Augur, 0x, Stellar Lumens og Litecoin.

For å finansiere kortet kan Coinbase-kunder direkte overføre kryptovalutaer fra børsens lommebok. Men mens kortet kan være enkelt å bruke, kommer det med betydelig høyere avgifter – noe som er i tråd med alle andre Coinbase-produkter og tjenester.

Coinbase har ATM-uttaksgrenser enda lavere enn Wirex, med bare $ 200 per måned. Når du tar ut kontanter, må brukerne betale 1% avgift og 2% gebyr når de er utenlands. I dette tilfellet er utenlandske uttak langt dyrere ettersom hver transaksjon koster 3% totalt.

Hvorfor er Coinbase-kortet et så flott alternativ? Fordi det kommer fra en regulert og pålitelig børs som har fungert feilfritt i årevis. Den tilbyr også flere flotte funksjoner og er koblet til resten av Coinbase og alt plattformen tilbyr.

Vil du bruke et kryptokort, men også handle samtidig med midlene? Bare bruk Coinbase-kortet og overfør penger sømløst mellom byttekontoen og kortets lommebok.

Vi må imidlertid merke oss at antall kryptoaktiver som støttes er sterkt begrenset. Med tanke på at en børs tilbyr Visa debetkort, gjelder det at det bare er vert for ni eiendeler.

Nexo Crypto kredittkort

Neste opp på listen er Nexo. Hvorfor er det spesielt? Fordi du kan ta ekstraordinære lån som en bank vanligvis ikke gir. Plattformen gir visstnok lån verdt opptil $ 2 millioner, noe vi ikke finner andre steder.

For lån må en bruker opprette en konto og fullføre en standard KYC (Know-Your-Customer) prosess. Etter å ha identifisert deg selv, kan du lage et lån så snart du setter inn kryptoaktiva.

Kryptokredittkortet er tilgjengelig via Nexo Wallet-appen der du kan administrere midler og lån. Ifølge plattformen støtter mer enn 40 millioner selgere i verden Nexo. Selve kortet inneholder bare kryptovalutaer, noe som betyr at du ikke trenger å konvertere eiendelene dine på forhånd.

En kul ting med Nexo er at du når som helst kan fryse kortet. Hvis du noen gang mister kortet ditt eller får det stjålet av noen, kan du umiddelbart låse kortet direkte fra mobilappen. På samme måte kan du frigjøre kortet hvis du finner det. Med det i tankene vil du aldri trenge å håndtere kundesupport. Alt styres av deg selv, akkurat som det skal være!

Nexo gir 2% cashback-belønning på alle transaksjoner, som distribueres enten gjennom NEXO-token eller Bitcoin. I tillegg belaster ikke plattformen noen innskudds- eller uttaksgebyrer, noe som gjør det til et av de mest kostnadseffektive kryptokortene.

TenX Crypto debetkort

Sist men ikke minst har vi den berømte TenX krypto debetkort. Det er et populært alternativ som hovedsakelig brukes av kryptobrukere som bor i Asia. Selskapet startet sine første skritt i 2017 etter å ha samlet inn 80 millioner dollar under et ICO-tokensalg. Etter det har teamet lansert sitt revolusjonerende TenX Visa-kort.

Nylig bestemte selskapet seg for å fjerne nesten alle avgifter. Siden oktober krever ikke TenX valutakostnader, innskuddsgebyrer eller uttaksgebyrer. Du må imidlertid betale for valutakurser i appen som rapporteres å være høye sammenlignet med andre plattformer.

I tillegg belaster plattformen et utstedelsesgebyr på $ 15 for fysiske kort eller $ 5 for virtuelle kryptokredittkort. Etter et år begynner TenX også å belaste en årlig avgift som bare koster $ 10.

I skrivende stund støtter TenX Visa-kortet både APAC-regionen og visse land i Europa. Naturligvis søker selskapet å utvide seg i andre jurisdiksjoner i fremtiden.

Hvorfor er TenX et interessant alternativ? Kryptokortet er hovedsakelig ønskelig på grunn av manglende gebyrer for uttak, innskudd og valutakostnader. En annen flott ting med TenX er at du også har tilgang til virtuelle kort, som ingen andre tilbyr.

Konklusjon

Utvalget av produkter for kryptokreditt- og debetkort er virkelig utrolig. Det kan være mange plattformer der ute som tilbyr kort, men samtidig er det bare noen få av dem som er verdt tiden din. I denne artikkelen har vi kort presentert noen av de mest populære alternativene.

Men hvordan velger du det kryptodebetkortet som passer deg best? Som du kan se, er avgifter det viktigste salgsargumentet, ettersom de varierer med hver plattform. Hvis avgifter er ditt viktigste problem, bør du velge et alternativ som koster minst.

Men igjen, sikkerhet kan være en enda større bekymring for deg. I dette tilfellet vil det være bedre å bruke en virkelig anerkjent og regulert utsteder. Hva anbefaler vi? Definitivt Crypto.coms MCO og Coinbase’s Visa-kort. Med et pulserende økosystem fylt med mange funksjoner og verktøy, kan du virkelig ikke gå galt.

Historien om Bitcoin

Bitcoin hadde et helt flott år. Den ledende kryptovalutaen spratt nesten 400% fra sine årlige nedturer, nådde en markedsverdi større enn JPMorgan, og traff nivåer av adopsjon som vi ikke har sett før.

Ytterligere gode leser

Hva er backtesting? Hvordan backtest en kryptohandelsstrategi

De beste bassengene i Ethereum 2.0 i 2021

Passive Crypto-investeringsstrategier for nybegynnere

Terskel rebalansering for kryptoporteføljestyring

Coinbase vs Uniswap – Hvilken utveksling er bedre?

Vår sosiale handelsplattform

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere forhandlere for å komme og lære om den voksende kryptoindustrien. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Takk for at du var innom!

The Shrimpy Team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me