Hva er Ethereum 2.0 og hvorfor betyr det noe?

>

Etter fem år er den etterlengtede Ethereum 2.0 endelig her. Kryptosamfunnet feiret gledelig lanseringen av det nye nettverket i desember 2020, og ETH er nå tilbake til ATH. Men hva er Ethereum 2.0, og hvorfor betyr det noe?

Ethereum var en stor suksess i 2015. Vitalik Buterin og hans mannskap har introdusert et revolusjonerende smartkontraktøkosystem til blockchain-industrien, som snart nok ble til et eget univers innen kryptomarkedet..

Hver utvikler ønsket å bygge en desentralisert applikasjon på Ethereum, og den eneste måten å gjøre det på var ved å crowdfunding via token salg. Nesten øyeblikkelig startet Initial Coin Offerings (ICOs) en investerings-mani som katapulterte krypto til nye høyder.

Cryptocurrency-veteraner har hatt stor glede av denne perioden. Men selv i 2015 visste de at Ethereum fortsatt hadde en lang vei å gå før de nådde sitt fulle potensiale. En blockchain dedikert til både smarte kontrakter og dApps kan bare betjene så mange brukere, og på et tidspunkt vil den nå en flaskehals som stumper all fremtidig vekst.

For å bli kvitt denne begrensningen kunngjorde Ethereum Foundation at de planlegger å migrere fra Proof of Work til Proof of Stake. Den nye nettverksoppgraderingen omdefinerer hvordan noder validerer blokker og samtidig skalerbarhet til et enestående nivå på samme tid.

Vi tror sterkt at Ethereum 2.0 er den nest største tingen etter Bitcoin. På grunn av det skrev vi en artikkel som forklarer alt du trenger å vite om dette neste generasjons PoS blockchain-nettverk.

Hva er Ethereum 2.0?

Du vet allerede alt om Ethereum, men hva med Ethereum 2.0? De tekniske detaljene kan være litt kompliserte, men det nye nettverkets oppdrag er ganske grei.

Ethereum 2.0 er basert på Proof-of-Stake, en konsensusmekanisme der noder validerer transaksjoner og blokkerer ved å satse tokens. I dette tilfellet kan hvem som helst delta i nettverket og kjøre en node ved å deponere og låse 32 ETH.

Hver node har en sjanse til å bli valgt av nettverket, noe som gir den retten til å foreslå en blokk. Mens prosessen er litt randomisert sammenlignet med Proof of Work, har brukere som har en større mengde eiendeler fortsatt større sjanse til å vinne. Hvis noden fullfører oppgaven, tjener nodenes eier penger både for å foreslå blokken og verifisere den.

Utviklere har brukt år på å finne ut hvordan de kan implementere Proof of Stake på en måte som er praktisk. Ethereum-teamet opprettet og skrapte veikart med jevne mellomrom, noe som etterlot dem med et dårlig rykte som fortsatt hjemsøker dem den dag i dag.

Imidlertid hadde ting endret seg til det bedre i 2019 da Ethereum Foundation endelig oppdaget en løsning som fungerer. Ikke bare måtte de tenke på hvordan de skulle lage Ethereum 2.0, men de måtte også lage en plan for hvordan de skulle starte det nye nettverket uten å drepe det gamle.

Før vi lærer om komplikasjonene til Ethereum 2.0, la oss først forklare en myte som ofte blir snakket om.

Skal bevis for innsats Ethereum?

De fleste i samfunnet mener at Proof of Stake er den eneste grunnen til at Ethereum 2.0 er raskere enn forgjengeren, men det kan ikke være lenger fra sannheten.

Mens PoS gir et passende miljø for et raskere blockchain-nettverk, er sharding kjerneteknologien som skalerer dem. Spørsmålet er: Hva gjør Proof of Stake, og hvordan forbedrer det Ethereum?

Energieffektivitet

Proof of Stake er et konsept skapt av Sunny King og Scott Nadal, to utviklere og Bitcoin-entusiaster som mente at PoW er for dyrt og kaster bort energi.

På den tiden brukte gruvearbeidere bare $ 150 000 for strømforbruk på årlig nivå. Imidlertid visste King og Nadal at figuren ville stige eksponentielt i fremtiden. For å forhindre at problemet plager blokkjeder, har de to foreslått PoS som en løsning.

Som vi allerede vet, bekrefter PoW-gruvearbeidere blokker ved å løse komplekse matematiske problemer. Gruvearbeidere trenger kraftige datamaskiner for å løse disse problemene og for å øke sjansene for å tjene en blokkbelønning.

For å forbedre gruvedriftene, krever gruvearbeidere både kvalitet og kvantitet.

På den ene siden bruker datamaskin av høy kvalitet mer strøm. På den annen side må gruvearbeideren ha flere slike rigger for å holde seg konkurransedyktig. Det endelige resultatet? En kraft-sulten node som bruker mye mer kraft. Og gjett hva? Blokkjeder øker vanskeligheter med gruvedrift hvert år, noe som betyr at prosjekter som Bitcoin trenger mer energi hvert år.

PoS er enkelt i denne forbindelse da det eliminerer problemet helt. For å validere blokkeringer, må du satse virtuelle tokens og ikke gjøre noe annet. Noden krever ingen spesiell datamaskinvare, siden staking ikke er en strømkrevende prosess.

Noder kan være begrenset til 32 ETH, men det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. En blockchain øker sikkerhetsnivået ved å samle et stort antall noder. Siden Ethereum 2.0 fokuserer på antall noder i stedet for deres størrelse, er bærekraft sikret.

tilgjengelighet

PoW-noder tjener penger ved å bryte blokker med maskinvaren. For å kunne gruve på et lønnsomt nivå, må gruvearbeidere drive gårdene sine i et veldig spesifikt miljø som oppfyller flere krav. Ta en titt og se selv om gruvedrift er lønnsomt i ditt land:

  • Makt. Gruvearbeidere må være vertshus for gruvedrift i regioner der strømavgiftene er utrolig lave. Merkbare eksempler inkluderer Russland, Ukraina, Kina, Iran, Pakistan og noen få andre land i Øst-Europa. Gruvearbeidere utenfor disse landene tjener betydelig mindre og noen ganger går det ikke en gang.

  • Rom. Profesjonelle gruvedrifter tar enormt mye plass. Hvis en gruvearbeider ønsker å eie en stor gård, må han bruke tusenvis av dollar (om ikke mer) på å leie det tilstrekkelige området. Dette er enda en begrensning ettersom aktiviteten er begrenset til de som bor på, vanligvis avsidesliggende steder der leien er billig.

  • Regulering. Bor du i et land som har forbudt eller streng regulert gruvedrift? Skattes du tungt for å tjene penger på gruvedrift? Uflaks! Hvis du ikke kan flytte, er du i en forferdelig posisjon og vil mest sannsynlig ikke forbli lønnsom i lang tid.

Som vi kan se, er ikke Proof of Work den beste løsningen. Det pålegger alvorlige begrensninger og forblir eksklusivt for bare et lite antall mennesker. Bortsett fra å være dårlig, fører problemet til spørsmålet om: Er PoW til og med desentralisert?

Visst, alle kan bruke nettverket. Men nå som vanskeligheter med gruvedrift har økt drastisk, kan ikke alle bli gruvearbeidere. Mange mener at dette faktum alene fjerner et grunnleggende aspekt av blockchain-nettverk: desentralisering.

Du kan allerede se hvordan dette er et ikke-eksisterende problem for stakere på Ethereum 2.0. Så lenge du har penger til å eie 32 ETH, kan alle satse uansett hvor de bor.

Hva er skjæring?

Nå som vi har forklart på hvilke måter PoS hjelper, er det på tide å lære om skjæring og hvordan det skalerer Ethereum 2.0.

Sharding er en skaleringsmekanisme som deler et blockchain-nettverk i flere deler som kalles skjær. Dette gjør at blockchain kan behandle og validere flere blokkeringer av transaksjoner i stedet for å godkjenne en blokk om gangen.

For å forhindre manipulasjon, flytter Ethereum 2.0 periodisk validatorer fra en skjær til en annen. Videre bruker Ethereum den berømte fyrkjeden til å koordinere blokker og administrere kommunikasjon mellom skjær.

I følge Buterin, sharding vil resultere i en gjennomsnittlig nettverksgjennomstrømning på 100 000 transaksjoner per sekund. Imidlertid må brukerne vente måneder før Ethereum integrerer skjæring i fase 1.

Siden skjær øker antall noder som behandler data i et nettverk, vil Ethereums sikkerhet også bli bedre. Teamets sentrale etos er at det å ha flere noder er en bedre løsning sammenlignet med økende nodestørrelser.

Ethereum 2.0 vil ha totalt 64 blockchain-nettverk etter avsluttet sharding-oppgradering. Foreløpig er det usikkert om skjær også vil utføre kode (smarte kontrakter).

Dette er grunnen til at Ethereum 2.0 ikke startet umiddelbart

Utviklere har laget mange planer som organiserte migrasjonen av Ethereum til Ethereum 2.0 i løpet av de siste årene. Da de var avgjørende klare til å begynne å jobbe aktivt på PoS-nettverket, hadde det blitt klart at den opprinnelige blockchain-størrelsen er et reelt problem.

Med stor makt kommer stort ansvar! Hvordan migrerer du den nest største blockchain uten å forstyrre hele markedet? Å være et viktig knutepunkt for nesten alle bransjens smarte kontrakter og dApps, var å ta en sunn og sikker beslutning ikke så lett.

I 2020 innså Ethereum Foundation at de bare har ett smart valg: samleoppdateringer.

Hovedideen er å lansere Ethereum 2.0 i faser mens ETH1 kjører akkurat som det ville gjort. Begge nettverkene fungerer side om side til det øyeblikket kommer at Ethereum 2.0 endelig kan starte.

Veikart over Ethereum 2.0

Det er lenge igjen før vi sier farvel til ETH1 og hei til ETH2. Mens Ethereum-utviklere ikke har noen fast tidsplan som forteller oss når hver fase starter, vet vi i det minste hva disse fasene vil gjøre når de kommer.

Fase 0

Fase 0 av Ethereum 2.0 rullet ut i desember 2020. En innskuddskontrakt som ble publisert en måned tidligere samlet inn 524,288 ETH, summen som er nødvendig for å starte prosjektets første fase.

Hvorfor 524,288 Ether spesielt? Med tanke på at hver node må spille 32 ETH, har vi et endelig tall på 16 384. Dette er antall validatorer som kreves for å holde Ethereum 2.0 desentralisert og sikker, ifølge utviklerne.

Dataene til hver validator er lagret i Beacon-kjeden, en viktig del av nettverket som koordinerer og administrerer hele Ethereum 2.0 blockchain. Som vi tidligere har nevnt, er dette den samme enheten som kontrollerer skjær.

Bortsett fra å merke den offisielle starten på Ethereum 2.0, er ikke fase 0 spesiell på noen måte. Nettverket kan ikke være vert for dApps, utføre smarte kontrakter eller behandle transaksjoner. Det er bare et knutepunkt som lar Ethereum-stiftelsen sakte rulle ut fremtidige oppdateringer.

Fase 1

I skrivende stund er lanseringen av fase 1 ikke blitt kunngjort. Et flertall av brukerne forventer at Ethereum vil starte neste fase innen 2. kvartal 2021.

I dette stadiet planlegger utviklere å legge til skjermingsmekanismen. Ethereum 2.0 vil bli delt inn i 64 separate kjeder som kalles skjær. De vil kjøre på en måte som er interoperabel og skalerer hele nettverket.

På det øyeblikket bør utviklere også ta en beslutning om hvordan de skal utføre smarte kontrakter. Det mest sannsynlige resultatet? La oppgaven ligge på skjær. Ethereum Foundation sier imidlertid at muligheten fortsatt diskuteres av samfunnet, og at det også er andre alternativer på bordet..

Fase 1.5

Ingenting er noensinne sikkert med utviklerne på Ethereum. Teamet nevnte (ubekreftet) mulighet for å legge til et nytt trinn mellom fase 1 og fase 2. I løpet av dette stadiet ville Ethereum 1 slå seg sammen med PoS-nettverket og konvertere til en blockchain-skjær.

I hovedsak lar et slikt trekk Ethereum eksistere uten å stoppe eller gå offline når som helst. Alle dataene fra det opprinnelige nettverket vil sømløst migrere til Ethereum 2.0 uten brudd i kontinuiteten. Teamet kaller denne oppgraderingen ‘docking’ og forventer at den vil skje i 2021 eller 2022.

En annen viktig ting å merke seg er at dockingen ikke vil tvinge ETH-investorer til å bytte tokens for en ny kryptovaluta. Ether vil forbli den samme til tross for at han flytter til et helt nytt miljø.

Imidlertid mistenkes det at fase 1.5 ikke vil skje i det hele tatt. Samfunnet forventer at Ethereum vil slå seg sammen med Ethereum 2.0 i løpet av den siste fasen.

Hva er bevis på innsats?

Bevis for innsats (PoS) er en konsensusmekanisme som erstatter gruvedrift med innsats. Metoden er langt mer tilgjengelig og energieffektiv sammenlignet med Proof of Work.

Fase 2

Jo dypere vi går, desto mindre definerte Ethereums fremtid er. Innen fase 2 skal Ethereum 2.0 implementere skjæring og legge ETH1 inn i ETH2. I løpet av denne spesielle fasen forventer vi at utviklere endelig vil legge til smarte kontraktsfunksjonaliteter. Den siste versjonen skal være fullt funksjonell og beholde alle kjernefunksjonene som Ethereum 1 har.

Men er dette virkelig den siste oppdateringen for Ethereum 2.0? Ikke i det hele tatt. Slutten av fase 2 markerer starten på en ny smart kontrakt og dApp-økosystem. Ethereum Foundation ønsker fortsatt å forbedre det nye blockchain-nettverket og bringe innovative funksjoner.

Konklusjon

Ethereum 2.0 er den nest største tingen i blockchain-bransjen etter Bitcoin. Det nye Proof-of-Stake-nettverket gir skalerbarhet på et nivå som du aldri har sett før med andre store blockchain-nettverk. Kryptoentusiaster har ventet på dette øyeblikket i årevis, og i 2021 er vi endelig nærmere enn noen gang den endelige lanseringen av Ethereum 2.0.

Vil ventetiden være verdt det? Eksperter antyder at et nettverk som kan støtte opptil 100 000 transaksjoner per sekund, vil skape en boom i hele markedet. Etter å ha funnet ut at blockchain-plattformer faktisk er raskere og billigere enn banker, vil folk fra alle land og bakgrunn begynne å bli med i revolusjonen.

Ethereum 2.0 og desentralisert økonomi (DeFi) vil sakte men sikkert gjøre det samme i dette tiåret som Bitcoin gjorde for det siste. Vil du være der for å oppleve den andre bølgen av blockchain-evolusjon i all sin prakt?

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere forhandlere for å komme og lære om den voksende kryptobransjen. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me