Hva er likviditetsdrift? En guide til avkastning

>

DeFi-mani fra 2020 brakte en helt ny måte å tjene passiv inntekt på, og omdefinerte det tradisjonelle gruvedriftskonseptet. Likviditetsdrift, ellers kjent som avkastningsbruk, representerer en ny måte å bruke kryptovalutaer ved å tilby likviditet til desentraliserte børser. Men hva er likviditetsdrift og hvordan tjener brukere, plattformer og hele markedet?

En del av det eksisterende samfunnet, inkludert nykommere, har ikke deltatt i DeFi gullrushet og er fortsatt ikke klar over fordelene. Derfor spør brukerne ofte hva likviditetsdrift betyr og hvorfor det er så stort.

Tross alt førte det nye belønningsfordelingssystemet til at det desentraliserte finansmarkedet økte 10 ganger i verdi på bare fire måneder. For å gi en enkel og forståelig oversikt – og hjelpe deg å forstå hvorfor likviditetsdrift fikk en slik trekkraft – har vi bestemt oss for å forklare dette ikke så komplekse konseptet. Interessert? La oss først vise historien om likviditetsdrift.

Hva er Defi?

Desentralisert økonomi er noe kryptoinnsidere har lidenskapelig harpet på i mange år uten …

En kort historie om likviditetsdrift

I motsetning til hva mange tror, ​​er likviditetsdrift eldre enn samfunnet tror det er. En av de største desentraliserte børsene før DeFi, IDEX, introduserte likviditetsdrift for første gang i oktober 2017. To år senere, derivatlikviditetsprotokoll Syntetikk omdefinerte hva likviditetsdrift er ved hjelp av desentralisert oracle-leverandør Chainlink. Til slutt populariserte nye desentraliserte børser som Uniswap og Compound likviditetsdrift i 2020.

Dette hadde en radikal effekt på DeFi-sektoren og endret den for alltid. Basert på data fra DeFi Pulse, markedet vert 1,05 milliarder dollar i sikkerhetsstillelse i begynnelsen av juni. I september hadde samfunnet kickstartet markedet som førte til en 10X økning i låste eiendeler. Veksten ble ansett for å være bemerkelsesverdig, og påminnet brukere om ICO-hypen i 2017.

Men hva er likviditetsdrift? Hvordan fungerer det og hvordan tjener brukere penger ved å tilby likviditet til desentraliserte børser?

Likviditetsdrift forklart

Likviditetsdrift, også kjent som avkastningsbruk, er å gi likviditet via kryptovalutaer til desentraliserte børser (DEXer). Siden det primære målet for en børs er å være likvid, søker DEX å belønne brukere som er villige til å bringe kapital til plattformen deres.

De fleste DEX-er er desentralisert ved å erstatte ordrebøker med en Automatic Market Maker (AMM). En AMM er en smart kontrakt som regulerer handel. Siden smarte kontrakter er desentralisert, trenger ikke brukerne å handle ordrebok for en børs. I stedet handler de effektivt med andre brukere.

Skildring av Uniswap AMM

For handel introduserte disse plattformene token swapping. Ved hjelp av token swaps er det mulig å bytte ett token mot et annet i et likviditetsbasseng. Hver gang en bruker handler, betaler han et bestemt gebyr. For eksempel utgjør avgiften 0,3% på Uniswap.

AMM innkrever disse gebyrene og gir dem til hver likviditetsleverandør (LP) som en belønning. Derfor tilbyr DEX et symbiotisk økosystem der hver brukergruppe hjelper hverandre. Mens token swapper betaler en liten avgift for å handle på en desentralisert børs, tjener likviditetsleverandøren penger for å levere den likviditeten som den første brukeren trenger.

Det viktigste å merke seg er at hver likviditetspool består av to tokens, som representerer et enkelt handelspar. De fleste DEX-er krever et bassengforhold på 1: 1. I hovedsak betyr dette at likviditetsmassen må bestå av like mye begge tokens. Dette oppnås ved å tvinge LP-er til å bidra med begge eiendelene i bassenget.

Incentivisere LP-plater videre med styring

Desentralisering er ikke bare et ord som skal kastes rundt. For å sikre full desentralisering i en DEX, må utviklere gjøre plattformen til et felleseid prosjekt. Et slikt prosjekt må gi samfunnet, dets ‘operatører’, muligheten til å kontrollere plattformen. Så hvordan oppnår utviklere en slik bragd?

De fleste desentraliserte børser tilbyr en styringsmodell der brukere kan delta gjennom stemmegivning. Systemet kommer med et styringstoken som må eies for å stemme. Vanligvis vil utviklere distribuere kryptovalutaen rettferdig for å sikre full desentralisering.

Utviklere vil liste opp token på markedet der villige deltakere kan investere i plattformen gjennom token. I andre tilfeller vil utviklere distribuere en del av tokens til tidlige fellesskapsmedlemmer før token blir oppført.

Styringstokener spiller en viktig rolle i likviditetsdrift, da de ofte blir den andre formen for belønning. En rekke protokoller bestemte seg for å belønne LP-plater med de tradisjonelle avkastningstaktene og også legge til styretegn i blandingen. Denne incentiviserte likviditetsgruvedriften enda lenger, ettersom LP-plater tjener en ekstra inntektsstrøm. Videre får de en andel i protokollen ved å kunne delta i styring. Ved å gjøre det kan de endre protokollen, hvordan den fungerer, og til og med legge til flere likviditetsbassenger.

Kategorisering av likviditetsutvinning protokoller

Protokoller for likviditetsdrift kommer i alle former og størrelser. Hver enkelt protokoll er unik og tilbyr sine egne særpreg og fordelingsformer. Likevel kan de fleste protokoller kategoriseres i tre særegne grupper.

Disse gruppene varierer etter mål, desentraliseringsmetode og distribusjon. Avhengig av hva du søker etter i et prosjekt, velger du en bestemt gruppe avhengig av dine behov. Vi kan dele likviditetsdriftprotokoller i tre kategorier: rettferdig desentralisering, progressiv desentralisering og markedsføringsorienterte protokoller.

Rettferdig desentralisering prosjekterte likviditetsprosjekter prøver ofte å belønne aktive medlemmer av samfunnet. Mesteparten av tiden distribueres styringstokener til alle tidlige brukere som ble med på plattformen. Ved å gjøre dette sørger utviklere for desentralisering ved å distribuere tokens på en måte som ikke involverer token salg eller markedsoppføring.

Progressiv desentralisering protokoller er nølende med å umiddelbart overføre kontrollen av plattformen til samfunnet. Utviklere implementerer vanligvis en styringsmodell måneder etter opprinnelig lansering av plattformen. På samme måte blir token noen ganger notert på markedet før utviklere slår styring online. Hovedmålet er å sikre en rettferdig fordeling av token for å unngå at hvaler akkumulerer store mengder styringstokener.

Markedsføringsorienterte protokoller representerer en type likviditetsgruvedrift-protokoll som tilstreber hypen. Prosjektet avsløres ofte uker før lansering, og brukere blir stimulert til å markedsføre plattformen før lanseringen. På den måten når utviklerne en høy brukerbase før plattformens lansering. Markedsføring av en plattform kan hjelpe til med å samle inn midler for likviditet, som utviklere ofte låser i lange perioder.

Konklusjon

Nykommere i kryptovaluta som ikke ankom i tide til starten av DeFis gullrushet i 2020, kan ha gått glipp av en del av sprøytenarkomanen, men markedet vokser fortsatt.

Som vi hadde sjansen til å forklare i denne artikkelen, er likviditetsdrift et ganske enkelt konsept. Nye desentraliserte børser kan bare overleve med riktig likviditet, som de må eie for å legge til rette for handel. DEX motiverer kryptovalutaholdere til å skaffe denne kapitalen ved å belønne dem med plattformens handelsavgifter.

Utviklere tok enda et stort skritt med både likviditetsdrift og desentralisert børs ved å introdusere styringsmodeller. Med styring kan brukere publisere styringsforslag og stemme på nye endringer. Plattformer gir et styringstoken, som er nødvendig for å stemme, som en sekundær belønning for aktive deltakere som gir likviditet.

Desentralisert økonomi strebet ved hjelp av likviditetsdrift og økte mer enn 10 ganger i størrelse i år. Denne eksponentielle veksten kan fortsette i fremtiden så lenge investorer holder seg interessert i likviditetsdrift. I 2020 har likviditet vellykket migrert fra sentraliserte børser til desentraliserte børser, noe som kan markere starten på et nytt paradigme i kryptovalutamarkeder..

Ytterligere gode leser

Hvordan lage en Crypto Trading Bot ved hjelp av Python

The Easy Cryptocurrency Arbitrage Trading Strategies

Veiledning til kryptolån – Topplångivere sammenlignet

Skript for Bitcoin Price Live Ticker (ved hjelp av nettsteder)

Vår sosiale handelsplattform

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere forhandlere for å komme og lære om den voksende kryptobransjen. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

På mindre enn noen få minutter kan du få kontakt med de ledende handelsmennene i verden. Å følge flere ledere av gangen gir en måte for hver bruker å administrere en mangfoldig portefølje av strategier og kryptovalutaer.

Shrimpy støtter 16 av de ledende kryptobørser, automatiserte porteføljestrategier og markedssporingsverktøy. Lær mer om alt Shrimpy tilbyr ved å følge disse linkene:

Egenskaper

Studier

Opplæringsprogrammer

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Takk for at du var innom!

The Shrimpy Team

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me