Hva er USDC? Komplett nybegynnerguide til USD Stablecoin

Det har vært ganske mye press den siste tiden rundt lanseringen av USD Coin, som er en stablecoin som er en samvirke mellom Circle og Coinbase.

Stablecoin-markedet er et av de mest interessante økosystemene i kryptovalutaområdet for øyeblikket. Det har vært en rekke andre stablecoin-prosjekter som har lansert sine egne mynter, inkludert TrueUSD, Paxos Standard og Gemini Dollar.

De fleste av disse prosjektene prøver å utnytte mistilliten som for tiden er til stede i Tether (USDT). De har alle et lignende formål med å beholde en 1: 1-pinne til den amerikanske dollaren, men de gjør det på litt forskjellige måter.

La oss se nærmere på USD-mynten og hva som er betyr for stablecoin-markedet.

USD Coin oversikt

23. oktober 2018 kunngjorde den massive amerikanske baserte kryptovaluta-utvekslingen Coinbase støtte for USD Coin (USDC), som er en stabil valuta som de opprettet i samarbeid med Circle Internet Financial. Circle eier konkurrerende kryptokursutveksling Poloniex og er et av de mest godt finansierte kryptokursbedriftene, verdt over 3 milliarder dollar og med investorer som inkluderer Goldman Sachs og Baidu.

USD Coin ble utviklet av Center Consortium, et samarbeid mellom Coinbase og Circle, men Circle vil imidlertid utstede USDC. Hver USDC utstedt er støttet av en fiat amerikansk dollar som er holdt på reservebankkontoer, og det er en total forsyning på USDC på litt over 190 milliarder dollar.

USDC Myntsamarbeid

Bildekilde: Coinbase-blogg

Med hver USDC støttet av en amerikansk dollar er det ikke ment å bevege seg betydelig fra verdien av den amerikanske dollaren, noe som betyr at investorer alltid er i stand til å kjøpe og selge USDC for $ 1.

USDC ble opprettet på Ethereum blockchain og er ERC-20 kompatibel. Dette ble gjort for å støtte raske overføringer av USDC på Ethereum-nettverket. Det utnytter også sikkerheten til Ethereum blockchain, og gjør USDC enkel å lagre og bytte. Circle-medstiftere Jeremy Allaire og Sean Neville sa:

Coinbase og Circle deler en felles visjon om et åpent globalt finanssystem bygget på kryptoskinner og blockchain-infrastruktur, og for å realisere denne visjonen krever bransjeledere å samarbeide for å bygge interoperable protokoller og standarder

USDC er unik i å være den første stablecoin støttet av Coinbase. Mens Circle først utstedte mynten i september, fikk den ikke grep før Coinbase-noteringen, og siden den har den raskt klatret til en av de mer verdifulle kryptovalutaene. Per 12. desember 2018 opptar den det 26. stedet på Coinmarketcap.com når det gjelder markedsverdi.

USDC vil bli utstedt av Circle, Coinbase vil være plattformen som brukere kan få tilgang til å gjøre innskudd, konvertere fiat-valuta til USDC-tokens, og det vil lette USDC-transaksjoner samtidig som det gir muligheten til å skifte frem og tilbake fra fiat til kryptovalutaer.

Coinbase & Sirkelsamarbeid

Coinbase, verdsatt til omtrent 8 milliarder dollar og Circle, med en verdivurdering på 3 milliarder dollar, er to av de største blockchain-selskapene, og lanseringen av USDC stablecoin viser at selv om Bitcoin har fortsatt å falle gjennom hele 2018, er de forpliktet til det lange sikt fremtid for krypto-økonomien.

USD Coin er bare en av disse spillene, og så langt ser det ut til å ha vært en vellykket innsats. Selvfølgelig hjalp støtten til den største amerikanske kryptokursutvekslingen absolutt. Coinbase kaller stablecoin “fundamentalt forskjellig” fra de andre kryptovalutaene den har oppført. Det er også bare det andre ERC-20-token som er oppført, med den nylig oppførte 0x (ZRX) som den andre.

Siden nesten å ha nådd $ 20.000 ved utgangen av 2017 har Bitcoin-prisen sunket konsekvent, men allerede før den har vært veldig ustabil. Og det samme gjelder altcoins, eller andre kryptovalutaer enn Bitcoin. Denne volatiliteten gjør kryptovalutaer uegnet som betalingsmåter.

En stablecoin fjerner volatiliteten, og er knyttet til verdien av den amerikanske dollaren i forholdet 1: 1. Denne 1: 1-representasjonen er det som gir mynten stabilitet, og gjør den egnet for betalingstransaksjoner. Brukere trenger ikke lenger å bekymre seg for raske, massive verdiendringer som påvirker betalinger eller inntjening. Og hver USDC støttes av en matchende amerikansk dollar som holdes på bankkontoer og er underlagt regelmessig revisjon. Dette gir tillit til at verdien på stablecoin forblir $ 1.

Støttet av den amerikanske dollaren

Som sagt blir USD-myntet støttet 100% av faktiske amerikanske dollar. Disse amerikanske dollarene holdes i reservekontoer og blir regelmessig revidert for å være usikre på at reserven samsvarer med utstedelsen av USDC.

På Money 20/20 konferansen i Las Vegas sa Coinbase President og COO Asiff Hirji:

“Vi utsteder stabile mynter støttet 1: 1 med den amerikanske dollaren, fullstendig revidert, helt gjennomsiktig. Vi tror dette er et viktig skritt mot å frigjøre innovasjon i krypto. “

Stablecoin er fortsatt støttet av fysisk fiat-valuta, og er designet for minimal prisvolatilitet.

Tidligere i år brøt den første og på den mest populære, stabile mynten Tether sin pinne til den amerikanske dollaren da den befant seg omgitt av mer kontrovers. Tether falt så lavt som $ 0,91, da det ryktes at Bitfinex-børsen, som har nære bånd til Tether, sto overfor insolvens.

Tether bryter sin pinne

Tether blir løsrevet. Bilde via Coinmarketcap

Tether har alltid vært kontroversielt på grunn av manglende gjennomsiktighet, dets bånd til Bitfinex-børsen og Bitmain, og spørsmål angående den faktiske mengden amerikanske dollar som er holdt i reserve av Tether.

Etter denne siste kontroversen milliardær Bitcoin evangelist Michael Novogratz sa at Tether bør være mer gjennomsiktig om sin virksomhet. Han la til at han føler at “Tether ikke gjorde en god jobb når det gjelder å skape gjennomsiktighet,” men bemerket også at “begrepet stablecoins er fornuftig.”

Grunnleggende om USD-mynter

Coinbase-kunder fra alle regioner i verden kan kjøpe og selge USDC på Coinbase Pro og Coinbase Prime. Så langt har den vanlige Coinbase-plattformen bare gjort USDC tilgjengelig for de med amerikansk baserte kontoer, med unntak av innbyggere i New York.

Stablecoin kan kjøpes og selges via Coinbase nettbaserte applikasjon, og via mobile Android- og iOS-apper. En gang kjøpt viser USDC-tokens som tilgjengelige eiendeler i kundens Coinbase-lommebok.

Kunder som kjøper USDC med USD fra en bankkonto eller Coinbase-lommebok, får gebyr fraviket, men kredittkort- og debetkortkjøp er fortsatt underlagt standard transaksjonsgebyr.

Brukere som kjøper USDC utenfor Coinbase, kan sende disse tokens til Coinbase, men bare til USDC-lommeboken i Coinbase-kontoen. Hvis tokens blir sendt til feil adresse, vil Coinbase ikke kunne gjenopprette dem. Dette er standard for kryptovalutaer. Alltid tredoble sjekkadressene før du sender mynter.

USDC-mynten har også nylig blitt notert på en rekke andre børser. Foreløpig er de notert på 36 andre børser da de ønsker å diversifisere stallmyntene. USDC landet nylig på Binance Exchange, som uten tvil vil ha stor innvirkning på adopsjon.

USDC brukstilfeller

Den første åpenbare brukssaken er at siden dette er et ERC-20-token, vil to Ethereum-lommebøker være i stand til å sende eller motta et hvilket som helst beløp av USDC når som helst på dagen eller natten, og hvor som helst i verden, nesten øyeblikkelig.

Dette gjør både små e-handelsbetalinger eller store forretningsrelaterte betalinger like enkle og raske. Og på grunn av funksjonen til stablecoin kan forbrukerne holde og bruke USDC uten å bekymre seg for raskt skiftende verdier.

Etter hvert som blockchain-økosystemet vokser, vil nytten av ERC-20-kompatibel USDC øke. Det er allerede et stort antall børser, apper og blockchain-baserte spill, men disse tallene forbereder seg på å eksplodere i de kommende årene.

USDC-kompatible lommebøker

Liste over lommebøker som vil støtte USDC. Bilde Kilde

Dette ERC-20-baserte tokenet kan brukes med alle apper som bruker Ethereum-standarden. Dette vil være ekstremt nyttig når antall Ethereum-baserte apper og spill vokser.

Fintech-selskaper og utviklere drar også nytte av en stablecoin som USDC fordi det gjør programmeringen enklere. Med en stablecoin som opprettholder en nesten konstant verdi, kan enhver app programmeres for å enkelt sende og motta USDC via smarte kontrakter.

USD-mynten ble ikke opprettet som erstatning for amerikanske dollar og andre fiat-valutaer. I stedet er det en måte å innlemme fiat-valutaer i cryptocurrency-økosystemet. Talsmenn for dette sier at kombinasjonen av fiat og kryptovaluta vil være raskere og bedre enn eksisterende betalingsskinner.

Konklusjon

Med dramaet rundt Tether stablecoin har det ikke vært overraskende å se nye stablecoins dukke opp. Med støtte fra Coinbase and Circle bør USD Coin være et av de beste tilbudene på stablecoin.

Gitt rekkevidden til de to selskapene, kan USDC en dag erstatte Tether som den mest populære stablecoin, selv om det åpenbart vil ta litt tid gitt forbindelsen mellom Tether, Bitfinex og Bitmain. Jo lenger Tether nekter å avsløre bankene eller godta en revisjon, jo nærmere er stablecoins som USDC å ta over som den øverste stablecoin.

Mens kryptovalutaer ble opprettet for å erstatte fiat-valuta, har volatiliteten sett fra dem forhindret deres bruk i daglig handel. Stablecoins er fundamentalt forskjellige, og deres opprettelse kan være den virkelige begynnelsen på revolusjonen som tar fysisk fiat-valuta ut av sirkulasjon og erstatter den med en digital ekvivalent.

Utvalgt bilde via centre.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me