Hvilke kryptovalutaer bør du kjøpe? Hvordan velge den beste porteføljen

>

De “Kryptovaluta 101” serien vil fokusere på de grunnleggende emnene for å konstruere din første kryptoportefølje, bli involvert i kryptohandel og lære seg særegenheter i bransjen. Den følgende artikkelen vil berøre tips for valg av digitale eiendeler som skal plasseres i porteføljen din. I fremtiden vil vi gi ytterligere diskusjoner om hvordan vi kan konstruere en langsiktig strategi og grundig innhold om hvordan du kan utføre forskning.

Grunnlaget for enhver portefølje bestemmer hvilke eiendeler som skal kjøpes for porteføljen din. Fremfor alt er valg av eiendeler den største avgjørende faktoren for hvor godt en portefølje vil prestere på lang sikt. Selv om det er strategier som kan bidra til å redusere risiko og øke ytelsen, vil eiendelene vi velger for porteføljen vår prioriteres.

Legg merke til at denne diskusjonen handler om porteføljestyring og ikke dagshandel eller andre handelsstrategier med høyere frekvens. Denne artikkelen vil ikke dekke grundige emner for hvordan du analyserer diagrammer, hvordan du kan handle i dag eller andre kortsiktige strategier.

For å få mer informasjon om de beste forskningsverktøyene i markedet for kryptohandlere, sjekk ut vår neste artikkel!

Crypto Trading 101: Forskningsverktøy

Disposisjon

1. Prosjektvisjon / formål

2. Adresserbart marked

3. Produkt-Market Fit

4. Kodeanalyse

5. Samfunnsrekkevidde

6. Markedsføring & Strategi

7. Lag

8. Finansieringskilder

9. Pris-, volum- og forsyningsanalyse

10. Prosjektintegrasjoner

KOPIERE VERDENS BESTE HANDLERE

Når lederen din handler, handler du. Shrimpy oppdaterer automatisk porteføljen din slik at den alltid samsvarer med lederens. Bla gjennom hundrevis av kryptovalutahandlere for å kopiere.

1. Prosjektvisjon / formål

Før du graver i ugresset, er det generelt lurt å begynne med å prøve å forstå formålet med en kryptovaluta. Noen spørsmål som kan hjelpe deg i gang på denne banen er spørsmål som:

 • Hva gjør denne kryptovalutaen?

 • Hvem trenger denne kryptovalutaen?

 • Hvorfor skulle noen bruke denne kryptovalutaen?

Å starte med prosjektets visjon og formål er en enkel måte å lette på å undersøke en eiendel. Før vi går inn i de tekniske detaljene for hvordan det fungerer, vil formålet gi oss et mentalt rammeverk for å forstå hvordan hvert teknisk element, markedsføringsstrategi og utvikling vil bidra til å oppnå prosjektets visjon.

Spørsmålene vi stiller oss selv i løpet av dette stadiet vil hjelpe oss å forstå hvorfor denne kryptovalutaen må eksistere. Hvis vi ved slutten av vår interne avhør løser at eiendelen er unødvendig eller ikke har noen praktisk bruk, kan det være lurt å spare tid ved ikke å grave i prosjektet lenger.

På dette tidspunktet vil en betydelig del av vår vilje til å fortsette å undersøke denne eiendelen være basert på vår interesse. Hvis vi ikke synes prosjektvisjonen er interessant, er det greit å slutte å undersøke. Det er tusenvis av kryptokurver i verden, og det er ikke nok tid til å forstå hver enkelt. Det er lettere å bruke tid på å undersøke et prosjekt når du er interessert i visjonen eller formålet. Ta deg tid til å forstå kryptovalutaene som betyr mest for deg.

Ressurser

Noen ressurser som kan gi mer informasjon om prosjektets visjon og formål inkluderer følgende:

 • selskapets hjemmeside

 • Prosjekt Whitepaper Sammendrag / Intro

 • Bedriftens sosiale innlegg / blogginnlegg

2. Adresserbart marked

CryptoKitties er en ny kryptovaluta som retter seg mot markedet for samleobjekter.

Når vi først har forståelse for produktvisjonen. Vi kan begynne å utvide vår forståelse av kryptoprosjektet ved å undersøke målmarkedet for denne kryptovalutaen.

Målmarkedets størrelse og vekstbane kan gi en forståelse av hvor stor en mulighet som blir adressert av denne eiendelen. Selv om kryptomarkedet vokser raskt, gjør det ikke alle målmarkeder like. En kryptovaluta rettet mot salg av Pokemon-kort vil være et lite marked. En kryptovaluta som målrettet salg av fysiske samleobjekter kan være et mellomstort marked. En kryptovaluta rettet mot salg av fysiske varer eller tjenester over hele verden ville være et stort marked. Kryptovalutaer som retter seg mot større markeder har et høyere potensial for vekst.

Med startups har mange investorer forståelse for at noen få sentrale investeringer vil bestemme avkastningen for hele fondet. Denne ideen kalles kraft lov. I hovedsak vil de fleste investeringer ikke ha stor innvirkning på resultatene til fondet. I stedet vil det være et lite antall avgjørende investeringer som vil betale tilbake alt som gikk tapt fra mislykkede oppstart, samt bestemme avkastningen for fondet.

Siden kryptovaluta er en så flyktig og risikabel aktivaklasse, kan det være verdt å vurdere å bruke denne typen tankesett. Mange kryptovalutaer vil ende opp med $ 0 på lang sikt. Imidlertid kan det være noen få viktige kryptovalutaer som vil ta av utrolig og definere fremtiden for økonomi.

Ressurser

I likhet med prosjektvisjonen vil mange av ressursene for å evaluere målmarkedet bli levert direkte fra kryptoteamet. Noen av disse ressursene inkluderer:

 • selskapets hjemmeside

 • Whitepaper Sammendrag / Forretningsformål

 • Sosiale medieinnlegg / blogginnlegg

3. Produkt-Market Fit

Enkelt sagt er produktmarkedstilpasning validering av at det er stor etterspørsel etter et produkt. Når det gjelder kryptovalutaprodukter, kan vi måle tilpasning av produktmarkedet etter antall aktive brukere over tid.

Noen kvantifiserer produktmarkedets tilpasning etter nettstedsberegninger som visninger, sidebesøk og fluktfrekvens. Det har blitt tydelig at disse beregningene kanskje ikke er like relevante for kryptomarkedet. I motsetning til andre typer produkter har kryptovalutamarkedet en drivkraft for fortjeneste. Kryptovalutaer har vært kjent for å bruke løftet om fortjeneste som en måte å generere skudd. Som et resultat kan det hende at prosjektets nettside ser ut til å ha imponerende nettsteder, men substansen bak prosjektet kan fortsatt mangle.

Aktive brukere

Siden vi vil ha eiendeler som gir langsiktig verdi, er overvåking av aktive brukere en sterkere representasjon av hvordan kryptovalutaen vil prestere på lang sikt.

Dette diagrammet viser antall aktive Bitcoin-adresser på daglig basis. Basert på den kontinuerlige veksten av antall aktive brukere, kan vi trygt konkludere med at Bitcoin har nådd produktmarkedstilpasning. (Kilde: blockchain.com)

Når du vurderer om et kryptoprosjekt har nådd produktmarkedstilpasning, bruk litt tid på å evaluere veksten til brukerbasen. En kryptovaluta som kontinuerlig øker antallet aktive brukere, kan indikere at produktmarkedet passer.

Blockchain-transaksjoner

Dette diagrammet viser antall bekreftede Bitcoin-transaksjoner per dag. Den kontinuerlige veksten av transaksjonene per dag viser at det er trygt å anta at Bitcoin har nådd produktmarkedstilpasning. (Kilde: blockchain.com)

I tillegg til aktive brukere, kan vi også samle nyttige beregninger ved å evaluere størrelsen og hyppigheten av transaksjoner i blockchain-nettverket. Det er mulig for en blockchain å ha færre aktive kunder, men en drastisk høyere transaksjonsfrekvens. Denne situasjonen kan vise at færre mennesker bruker blockchain, men de som bruker nettverket er ekstremt fornøyde med prosjektet. Det betyr at kundene får mye verdi ut av nettverket.

I dette tilfellet kan vi evaluere antall utførte transaksjoner per bruker. Vi kunne se hvor ofte hver bruker i blockchain foretar en transaksjon og bestemme størrelsen på hver transaksjon. Jo høyere bruk, jo sterkere er indikatoren for at nettverket har nådd produktmarkedstilpasning.

Merk: Noen prosjekter vil komme med påstander som “Vi hadde 100 000 mennesker som registrerte seg for vårt nyhetsbrev, så dette er et bevis på at vi har et produktmarked”. I et marked drevet av fortjeneste, kan det hende at 100.000 mennesker som registrerer seg for et nyhetsbrev, ikke er tilstrekkelig til å indikere at markedet passer. Det er mulig å betale selskaper som vil øke disse tallene, mange av disse menneskene blir ikke brukere, og noen mennesker kan bare være nysgjerrige.

Å ha 100.000 mennesker som handler på blockchain er veldig vanskeligere å oppnå enn å ha 100.000 mennesker på et nyhetsbrev. Å se på aktive brukere vil gi en mer pålitelig kilde for å bestemme produktmarkedets tilpasning enn myke beregninger som kan oppblåses på flere måter.

Ressurser

For å bedre forstå om et prosjekt har nådd produktmarkedstilpasning, kan du utnytte en rekke forskjellige ressurser for å samle informasjon. Noen av disse ressursene inkluderer:

4. Kodeanalyse

Nå som vi har en generell forståelse av produktet, er det på tide å begynne å grave dypere inn i den tekniske siden av prosjektutviklingen.

For å starte, kan vi begynne med å få en oversikt på høyt nivå av teamets utviklingsvaner og beregninger. Det er noen få steder disse beregningene er tilgjengelige, men nøkkelressursen vil være teamets Git-arkiv.

Noen av beregningene vi bør evaluere inkluderer antall ganger depotet har blitt forkjørt, antall overvåkere, hvor mange utviklere som har bidratt til prosjektet, og hvor mange forpliktelser som er gjort de siste ukene.

Hver av disse beregningene forteller oss hvor godt samfunnet har utviklet seg med utviklingen av prosjektet.

I tillegg til beregningene på høyt nivå kan vi også evaluere deler av kodebasen. Kritiske elementer, som konsensusalgoritmen, bør evalueres for å forstå hvordan kjernefunksjonaliteten er implementert. Vi bør sørge for at koden er ren, lett å forstå og har kommentarer som gir logisk mening.

Når vi har fullført analysen av kodelageret, vil vi også få en forståelse av hvor prosjektet vil gå i fremtiden fra et teknisk perspektiv. Vi kan få denne informasjonen fra offentlige tekniske dokumenter som gult papir eller teknisk hvitt papir. En forretningsplan ville ikke være en akseptabel erstatning for tekniske dokumenter.

Siden hvite papirer kan fylles med fluff og uprøvd teori, er det viktig å ta disse dokumentene med et saltkorn. På slutten av dagen, hvis ideen ikke er implementert i funksjonell kode, er begrepene fortsatt bare en teori.

Ressurser

Noen ressurser som kan gi tekniske dokumenter og tilgang til kodebaser inkluderer følgende:

5. Samfunnsrekkevidde

Dette skjermbildet tatt fra Coin Gecko viser den sosiale statistikken for de 10 beste kryptovalutaene.

I forrige avsnitt om tilpasning til produktmarkedet, diskuterte vi hvordan antall abonnenter eller nettstedsbesøk ikke er en erstatning for aktive brukere når de bestemmer tilpasning av produktmarkedet..

Selv om størrelsen på samfunnet ikke direkte kan indikere at produktmarkedet passer, gir det innsikt i andre aspekter av virksomheten. For eksempel kan det vise oss hvordan prosjektets team tenker på forretningsutvikling og samfunnsbygging.

Selv om teamet starter med å investere mye i forretningsutvikling og samfunnsbygging, er det mulig at de kan ta igjen den tekniske siden i fremtiden. Selv om produktet kanskje ikke har nådd produktmarkedets passform tidlig, utelukker det ikke muligheten for at det kan komme til slutt.

Som et resultat er det fortsatt viktig å vurdere hvordan teamet har bygget samfunnet sitt. Et sterkt teknisk prosjekt uten fellesskap er et problem. Enten betyr det at prosjektet ikke er så nyttig som folk tror (en kobling mellom kul teknologi og funksjonalitet), eller det kan bety at utviklingsteamet ikke har forretningsforståelse for å bringe kryptovalutaen til vanlig adopsjon.

Vær forsiktig med å evaluere prosjektets tilstedeværelse på sosiale medier med et kritisk blikk. Det har blitt populært blant lokalsamfunn å ansette firmaer som vil hjelpe teamet å skaffe seg falske følgere, falsk engasjement og beregninger som ikke samsvarer med virkeligheten.

Hvis teamet har høyt engasjement på en enkelt plattform, men lite engasjement for andre, kan det være et rødt flagg som teamet kunstig pumper beregningene sine på bestemte plattformer. Som med alle ting er det imidlertid unntak. Noen lag fokuserer mye mer på å utvide samfunnene sine i spesifikke kanaler siden de ser mest engasjement gjennom disse kanalene.

Ressurser

Det er mange måter som kryptovaluta-startups bygger samfunn på. Disse samfunnene kan eksistere på et hvilket som helst antall plattformer, så ta deg tid til å evaluere hvert av alternativene for å se hvor samfunnet er mest aktivt.

 • Twitter

 • Linkedin

 • Facebook

 • Telegram

 • Uenighet

 • Reddit

 • Bedriftsfora

 • CoinGecko (Sosiale statistikker)

6. Markedsføring & Strategi

På slutten av dagen, selv om kryptoprosjektet er eksepsjonelt, spiller det ingen rolle om ingen bruker det. Markedsførings- og distribusjonsstrategiene som utnyttes av teamet, vil demonstrere deres evne til å ombord en kritisk masse brukere i nettverket.

Uten dette viktige trinnet kan kryptokurver miste vekstmuligheter som vil flytte et prosjekt fra et nisjemarked til en global plattform.

For å evaluere et teams markedsføringsstrategi, bør vi se på hvordan de tiltrekker seg nye kunder. Hvis de er en plattformblokk, kan vi også se på verktøyene de gir utviklere for å bygge på nettverket. Jo lenger teamet er i stand til å nå ut i markedet, jo mer komplette vil nettverkseffektene bli for kryptovalutaen.

Uten en omfattende rekkevidde kan prosjektet sakte sprute ut. Spesielt i kryptomarkedet der utviklere stadig utvider ideer for å utvikle nye plattformer, innovere og utnytte eksisterende ideer.

Ressurser

Det er en rekke måter å evaluere markedsføringsstrategiene til et kryptokurrencyprosjekt.

7. Lag

Det har ofte blitt sagt at et forferdelig team kan ødelegge selv de beste ideene, og et utmerket team kan bygge en virksomhet rundt selv de verste ideene..

Siden et team kan lage eller bryte et prosjekt, bruk tid på å nøye evaluere teamets kvalifikasjoner. Forstå hvordan de jobber sammen, tenker og vokser over tid. Disse faktorene kan spille en viktig faktor i prosjektets levetid.

Alle ser ut til å ha en annen måte å evaluere mennesker på, så det er generelt ingen aksepterte sett med kriterier for å bestemme kvaliteten på et lag. Vi anbefaler å finne verdiene som resonerer med deg selv og undersøke måter du kan evaluere team på grunnlag av disse verdiene. Dette vil tillate deg å bedre tilpasse deg til teamet og deres standarder.

Å bygge et selskap tar tid. Faktisk kan de fleste anstendige selskaper ta opptil 10 år før de finner sin plass på en markedsplass. Med denne tiden er det viktig å stole på at teamet er klar for det nivået av engasjement som kreves for å bygge et vellykket selskap.

For de fleste kryptovaluta-prosjekter bør det være en balanse mellom prosjektering, markedsføring og forretningsutvikling. Hver av disse rollene spiller en viktig rolle i veksten av en vellykket virksomhet. Hvis teamet er tungt investert i bare ett område, for eksempel markedsføring, kan dette være et rødt flagg som teamet deres ikke er skikkelig rustet til å oppnå sin visjon.

Når du vurderer et team, inkluderer noen spørsmål du vil stille deg selv:

 • Er dette laget i det på lang sikt?

 • Har teamet de ferdighetene som kreves for å utføre visjonen?

 • Hvor gikk teamet på universitetet?

 • Hvor gjorde teamarbeidet før du startet dette prosjektet?

 • Hvilke spesialiteter har teammedlemmene?

 • Kan du stole på teamet?

 • Hva er forholdet mellom utviklere og virksomhet, markedsføring og annet personell?

 • Ressurser

  For å evaluere ledergruppen, bruk tid på å jobbe gjennom deres sosiale mediekontoer og personlige nettsteder som kan gi en bedre ide om deres karakter.

  • Twitter

  • Facebook

  • LinkedIn

  • Personlige blogger

  8. Finansieringskilder

  Crunchbase kan være en flott ressurs for å finne finansieringshistorikken til en kryptovaluta. I dette eksemplet kan vi se investorene som støtter Polkadot.

  Det har vært en betydelig mengde penger blitt kastet rundt i kryptomarkedet. Dette har gjort det svært vanskelig å fastslå gyldigheten av finansieringskildene.

  Når du vurderer et kryptoprosjekt, se på finansieringskildene. Bekreft at finansieringskildene er nøyaktige og pålitelige. Selv om det å være støttet av publikum er bra for kryptoprosjekter, kan det å ha navnet anerkjennelse av en stor investor eller et selskap katapultere omdømme til et prosjekt til et nytt nivå.

  Ikke alle penger er skapt like. Jo mer hederlig kilden er, jo mer verdi kan genereres med den kapitalen. Det er fordi råd, ekspertise og nettverk fra en investor kommer med hver dollar de investerer. Jo mer hederlig kilden er, jo større er verdien av disse midlene.

  Forstå at et kryptoprosjekt med støtte fra et stort navn ikke er en gylden billett. Dette sikrer ikke deres plass i historiebøkene. Bedrifter er vanskelige å bygge. De er komplekse, og nye markeder som kryptovaluta tar leting og sjanser. Selv de mest prestisjefylte investorene gjør feil.

  Noen spørsmål du bør stille deg selv når du vurderer finansieringskildene:

  • Hvordan fikk teamet finansiering?

  • Har de nok finansiering til å gi ideene deres liv?

  • Hvilke merkevarer eller investorer støtter dette prosjektet?

  • Hvor raskt bruker teamet midlene?

  Ressurser

  • Crunchbase

  • Investor nettsteder

  • Prosjektnettsteder (Valider påstandene med tredjepartskilder)

  9. Pris-, volum- og forsyningsanalyse

  Nomics er en raskt voksende leverandør av markedsdata. I dette bildet kan du se et eksempel på destinasjonssiden deres som viser de viktigste eiendelene etter markedsverdi.

  Før vi kan bli komfortable med ideen om å legge til en eiendel i porteføljen vår, bør vi samle en generell forståelse av eiendommens kjerneverdier. For mange investorer vil kjerneverdiene være ting som markedsverdi, pris, volum, sirkulasjonsforsyning og prishistorie.

  Hver av disse beregningene vil gi innsikt i helsen til nettverket, utsiktene i den nærmeste fremtiden, og en mer høyt nivå forståelse av de eksterne faktorene som spiller for kryptovalutaen.

  Ressurser

  Vi kan samle denne informasjonen fra en rekke forskjellige kilder. Noen av disse ressursene inkluderer:

  10. Prosjektintegrasjoner

  Det siste aspektet av et prosjekt vi skal undersøke, er integrasjonene. For å fullstendig trenge inn i et marked vil en kryptovaluta trenge hjelp og støtte fra andre produkter som bygger på nettverket.

  La oss se på Bitcoin som et eksempel. Bitcoin støttes av nesten alle kryptovalutautvekslinger som den primære kursvalutaen. Nesten alle leverandører som støtter betalingsalternativer for kryptovaluta, støtter først og fremst Bitcoin.

  Det er tusenvis av applikasjoner og tjenester som har bygget sitt produkt sentrert rundt Bitcoin blockchain. Alt fra hardware-lommebøker til blockchain-oppdagere til dataanalyseselskaper.

  Titusenvis av bedrifter har satt sin lit til Bitcoin som den ledende kryptovalutaen. Bitcoin har 64% av markedsverdien på dette tidspunktet og har trengt markedet betydelig dypere enn noen annen eiendel. Ingen kryptovaluta kan sammenlignes med den store rekkevidden til Bitcoin når det gjelder integrasjoner og samfunnstøtte.

  Vi kan ta andre kryptovalutaer i markedet og sammenligne deres integrasjoner på en lignende måte. For plattformmidler som ETH, kan vi evaluere antall dApper som er bygget på Ethereum kontra andre plattformmidler som EOS. I tillegg kan vi sjekke antall aktive brukere disse dAppene har. Dette kan bidra til å vise hvor dypt blockchain er integrert i utviklingssamfunnet.

  Børsnoteringer

  Dette er bare 20 av de oppførte parene for Bitcoin. Bitcoin har blitt notert på nesten alle større børser med tusenvis av støttede markeder når de kombineres på tvers av alle disse børsene. Bitcoin har flere handelspar enn noen annen kryptovaluta. (Kilde: CoinMarketCap.com)

  Den siste måten vi effektivt kan evaluere en eiendels integrasjoner er ved å evaluere antall børser som støtter eiendelen. Jo høyere antall børser som støtter kryptovalutaen, desto mer sannsynlig vil andre selskaper hente kryptovalutaen for integrering.

  I hovedsak, når en børs viser en eiendel, validerer de nytten av kryptovalutaen. Jo flere børser som støtter en eiendel, jo sterkere er indikasjonen på at kryptovalutaen vil ha infrastruktur bygget rundt verktøyet.

  Ressurser

  Generelt kan vi finne lister over integrasjoner på følgende steder:

  Konklusjoner

  Kryptomarkedet er spennende på grunn av den raske veksten og utviklingen. Selv om dette gir et betydelig antall nye muligheter for å delta i et økonomisk system i utvikling, betyr det også at vi må avgrense måten vi vurderer muligheter på..

  Det er opp til oss å undersøke hvert prosjekt. Med det personlige ansvaret som følger med kryptomarkedet, gjør også ansvaret for å utvikle våre ferdigheter i å bestemme lovende muligheter.

  Tips for å lage en portefølje

  Disse tipsene vil bryte ned forskjellige aspekter av kryptovalutaer og digitale eiendeler som bør vurderes når du bestemmer om en bestemt mynt er et lovende tillegg til porteføljen din..

  Vår sosiale handelsplattform

  Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere forhandlere for å komme og lære om den voksende kryptobransjen. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

  På mindre enn noen få minutter kan du få kontakt med de ledende handelsmennene i verden. Å følge flere ledere av gangen gir en måte for hver bruker å administrere en mangfoldig portefølje av strategier og kryptovalutaer.

  Ansvarsfraskrivelse

  Innholdet er kun for informasjonsformål, du bør ikke tolke slik informasjon eller annet materiale som juridisk, skatt, investering, økonomisk eller annen rådgivning. Ingenting på nettstedet vårt utgjør en anmodning, anbefaling, godkjenning eller tilbud fra Shrimpy eller en tredjeparts tjenesteleverandør om å kjøpe eller selge verdipapirer eller andre finansielle instrumenter i dette eller i noen annen jurisdiksjon der slik oppfordring eller tilbud vil være ulovlig under verdipapirlovene i slik jurisdiksjon.

  Alt innholdet på dette nettstedet er informasjon av generell art og tar ikke for seg forholdene til en bestemt person eller enhet. Ingenting på nettstedet utgjør profesjonell og / eller økonomisk rådgivning, og heller ingen informasjon på nettstedet utgjør en omfattende eller fullstendig redegjørelse for forholdene som er diskutert eller loven knyttet til dette. Du alene påtar deg det eneste ansvaret for å vurdere fordelene og risikoen forbundet med bruk av informasjon eller annet innhold på nettstedet før du tar noen beslutninger basert på slik informasjon eller annet innhold. I bytte for bruk av nettstedet godtar du ikke å holde Shrimpy, dets tilknyttede selskaper eller noen tredjeparts tjenesteleverandør ansvarlig for eventuelle krav på skader som oppstår som følge av enhver beslutning du tar basert på informasjon eller annet innhold som er gjort tilgjengelig for deg gjennom nettstedet..

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me