Hvor står gruvearbeidere på SegWit2X-gaffelen?

Når det gjelder kraftmeglere i Bitcoin-industrien, har de som knuser tallene og produserer myntene mye sving. Bitcoin gruvearbeidere er en interessant gruppe mennesker. Noen er unnvikende og har en tendens til å holde seg under radaren. Andre er mer åpne om sine synspunkter og intensjoner.

I tillegg til dette er det faktum at disse gruvearbeiderne hovedsakelig opererer fra Kina hvor det kan eksistere betydelige språkbarrierer. Derfor vil man ha de perfekte ingrediensene for feilkommunikasjon mellom gruvearbeiderne og det større Bitcoin-samfunnet. På en så viktig tid som nå kan denne feilkommunikasjonen faktisk være ganske frustrerende.

Dette var på tydelig visning nylig da Jiang Zhouer, som er grunnleggeren av BTC.Top, kom med offentlige kommentarer om gaffelen. Det er verdt å merke seg at BTC.Top, som er det tredje største gruvebassenget, har signalisert støtte for SegWit2X i noen tid. I kommentarene sa Jiang:

For å være ærlig, bryr jeg meg ikke om bitcoin nå, bitcoin kontanter er bitcoin. Jeg tjener ved å bryte bitcoin, [selge det] og kjøpe bitcoin kontanter. Vi bryter for mest fortjeneste og kjøper bitcoin kontanter.

Det er ganske vanskelig for mange å forstå den nøyaktige posisjonen som gruvebassenget vil innta. Han viser manglende interesse for Bitcoin, men hevder at han fortsatt vil bryte den hvis den er lønnsom. Betyr dette at han vil fortsette å utvinne den eldre NO2X-kjeden i tilfelle splitt senere i år? Dette ville være i strid med hva bassenget signaliserer for.

Signaleringen som gruvearbeidere gir, er den eneste måten folk er i stand til å få en følelse av om de vil fortsette med protokollendringene. Hvis du ikke kan stole på disse signalene, etterlater det mange mennesker i mørket. Dessuten, selv om disse gruvearbeiderne har signert New York-avtalen (NYA), blir de ikke sett på den, og noen har allerede trukket seg.

Kan en person kontrollere et basseng?

Selv om Jiang har sine synspunkter på hvilke mynter som til slutt vil innhente, må han huske meningene til alle brukerne. Gitt at et basseng bare er en samling av individuelle gruvearbeidere som bidrar med hashkraft, kan de som bidrar med gruvearbeidere også ha sitt eget syn på hvilken kjede de skal utvinne.

Derfor planlegger Jiang å tillate de gruvearbeidere som er en del av bassenget å enten gruve en mynt etter eget valg eller bare bytte basert på deres preferanse på det tidspunktet. Dette kan være et flott alternativ for de gruvearbeidere som liker å flytte gruvedrift basert på lønnsomheten i kjeden. På spørsmål om en kjededeling sannsynligvis kommer i november, var Jiang også usikker da han sa at:

Jeg vet ikke. Vi bør spørre bitcoin-brukere, de bestemmer resultatet

Jiang er ikke den eneste gruvearbeideren og administrerende direktøren i Pool som ser på denne måten. Haipo Yang som driver ViaBTC var også enig. ViaBTC er det fjerde største gruvebassenget med hashkraft og signaliserer for SegWit2X. Selv om Yang sier at bassenget hans bare vil tilby SegWit2X, hvis den eldre NO2X-kjeden overlever og brukere vil bryte den, vil de støtte begge.

Derfor, hvis de offentlige synspunktene til disse to individene faktisk deles av de andre gruvebassengene i Kina, betyr dette at den nåværende signaliseringen for SegWit2X samt hashkraft som sannsynligvis vil bli viet til det, ikke er sikker. Dette kommer på toppen av de nylige kunngjøringene om at F2Pool vil slutte å støtte SegWit2X gaffelen, som har brakt prosentandelen av signalstøtte ned til ca 85% ved pressetid.

En annen gaffel

Bitcoin Cash, Bitcoin og Bitcoin GoldÅrsaken til at denne hardfork har samlet så mye oppmerksomhet er at i motsetning til tidligere gafler (Bitcoin Cash og Bitcoin Gold), vil begge myntene i denne gaffelen være “Bitcoin”. SegWit2X-forslaget vil endre den nåværende Bitcoin-protokollen og vil ikke forlate den nåværende kjeden.

Dette kan føre til en periode med ustabilitet i markedet, da det er to kjeder som begge konkurrerer om Bitcoin moniker. Det er også et usikkert resultat, da beskyttelse mot et reprise-angrep ikke har blitt implementert på SegWit2X-kjeden.

Denne “to kjedene” -visningen deles av en rekke mindre gruvearbeidere og utviklere. For eksempel tror administrerende direktør i Slush Pool Jan Capek at det vil være en splittelse i kjeden. Han vil støtte kjerneutviklere da han ser på hardforks å ha avtagende marginale avkastninger.

Du har også Jack Liao som hevder at det er sannsynlig at vi ved utgangen av Novemeber har 4 Bitcoins. Jack ville faktisk være kjent med Bitcoin gafler, da selskapet hans var drivkraften bak Bitcoin Gold og splittelsen som nylig skjedde fra Bitcoin-kjeden..

Endrede forhold

Det er viktig å huske at NYA ble signert tilbake i mai da det bare var en versjon av Bitcoin. Det ble signert på bakgrunn av en skaleringskrise som mange så på som uholdbar. Siden avtalen har vi imidlertid innført Bitcoin Cash som kan endre oppfatninger og investeringene som gruvearbeidere har gjort.

Selv noen av de sterkeste tilhengerne av SegWit2X er mer positive til Bitcoin-kontanter. For eksempel sa Roger Ver som er administrerende direktør for Bitcoin.com at han var “veldig bullish” på gaffelen på kort sikt, men var enda mer bullish på Bitcoin-kontanter i det lange løp. Derfor er det sannsynlig at mange av gruvearbeiderne som støtter SegWit2X gjør det, bare for å øke investeringene og etterspørselen etter Bitcoin-kontanter..

Hvorvidt kjedesplitt og hardfork sannsynligvis vil fortsette om to uker, er for tiden noen som gjetter. Mens brukerne tålmodig ser på SegWit2X-signalering og kunngjøringer fra gruvebassengene, fortsetter usikkerheten.

Bilder via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me