Hvordan Blockchain og IoT vil forandre verden

Vi har alle hørt om IoT og Blockchain Technology.

De fleste av oss har en god forståelse av hvordan disse to teknologiene omdefinerer tilkobling, og i mange tilfeller selve internett. Noen tekniske entusiaster går så langt som å si at Blockchain og IoT vil være grunnlaget for det nye internett, også referert til som Web 3.0.

Desentralisering er fremtidens teknologi. Dette har vært en tilnærming som har vekket interessen til de fleste store aktører i tech-sjangeren i lang tid nå. Desentraliseringsarkitekturen gir flere fordeler sammenlignet med tradisjonelle sentraliserte systemer som gjør den ideell i de fleste webapplikasjoner i dag.

Men hva gjør Blockchain og IoT spesielle? Hvorfor gir de opphav til en helt ny tid innen teknologi når de kombineres? Og hvorfor skulle du få opplæring og sertifisering i IoT og Blockchain for å starte en karriere like lys som Sirius på nattehimmelen?

Før vi hopper inn i hvordan Blockchain og IoT samarbeider sømløst, la oss se på disse to teknologiene hver for seg for å ha en grunnleggende forståelse av hver av dem.

IOT

Internet of Things (IoT)

Bilde via Fotolia

Internet of Things er rett og slett et nettverk av fysiske enheter innebygd med elektronikk, programvare, sensorer, aktuatorer og tilkoblingsmaskinvare som vi bruker til daglig..

Tilleggene til disse enhetene gjør at de kan koble til og utveksle data når det er nødvendig. For alle hensikter kan vi se på dem som de smarte enhetene som nesten alle av oss har blitt vant til.

Anvendelser av IoT inkluderer:

 1. Smart Home Systems
 2. Slitasje
 3. Tilkoblede biler
 4. Smart Grids, og mange flere

Foreløpig krever de fleste IoT-arkitekturer en sentral hub eller server som muliggjør lagring og overføring av data mellom flere enheter i et nettverk. Som det kan være, er denne tilnærmingen flott, men den har flere fatale smutthull. Vi får se hvordan Blockchain adresserte disse problemene for å forbedre dagens IoT-systemer.

En uavhengig studie rapportert av Forbes sier at det globale IoT-markedet forventes å vokse tredoblet fra 157 milliarder dollar i 2016 til hele 457 milliarder dollar innen 2020. Det er bare fire år!

Blockchain

For de som ikke er klar over det, er Blockchain en liste over poster, koblet og sikret med kryptografi som kontinuerlig vokser og lagres i alle systemene i et gitt nettverk..

Som definisjonen antyder, anbefaler denne teknologien desentraliseringsarkitekturen ved å lagre dataene ikke på en sentral server, men i alle jevnaldrende i nettverket.

Blockchain brukes i nesten alle sektorer i dag. Disse inkluderer:

 1. Finans og kryptovaluta
 2. Datalagring og overføring
 3. Smart eiendom
 4. Smarte kontrakter, og mye mer.

I følge en Gartner-studie, Blockchain vil legge til 3,1 billioner dollar i forretningsverdi innen 2030. Det er et betydelig antall.

Web 3.0: Blockchain og IoT

La oss nå se på hvordan Soulchain og IoT kan kombineres for å skape den sårt tiltrengte forstyrrelsen for neste generasjon av internett..

Storskala Data Management

Desentralisert nettverk ved hjelp av Blockchain

Desentralisert nettverk ved hjelp av Blockchain

Det er åpenbart at når flere forskjellige enheter er tilstede i et nettverk og hver av dem kontinuerlig samler inn data, er datamengden enorm. På toppen av dette styres et IoT-system av en sentral server som er ansvarlig for tusenvis, om ikke millioner av enheter.

Dette gjør det veldig viktig å ha tre ting oppsett – et lagringssystem som er stort nok til å håndtere alle dataene, et behandlingssystem som vil kunne jobbe med dataene og et effektivt innsamlings- og leveringssystem.

Selv om dette kan virke ganske greit, er alle disse tre ressursene ganske vanskelige å skaffe og vedlikeholde.

Blockchain løser dette problemet ganske elegant. I et Blockchain-nettverk er det ingen sentral enhet som administrerer dataene. I stedet har hver av nodene en kopi av dataene og kan behandle dem uavhengig.

Når et argument er bestått, prøver nettverket å oppnå enighet fra alle de andre nodene i systemet. Så snart dette er oppnådd, blir transaksjonen behandlet. Den samme tilnærmingen kan brukes i IoT for å fjerne involveringen av en sentral server og alle begrensningene den følger med.

Oppetid, sikkerhet og personvern

En av de største ulempene med et sentralisert system er at alle dataene som samles inn og behandles lagres på en sentral server. Hvis den sentrale serveren går ned, slutter alle enhetene å svare fordi de trenger signaler og kommandoer fra dette. Videre, hvis serveren er hacket, vil alle tilstedeværende data bli kompromittert. Dette kan føre til uønskede konsekvenser.

Peer-to-Peer-kommunikasjon

Peer-to-Peer-kommunikasjon

Et Blockchain-nettverk er praktisk talt umulig å hacke. Alle dataene som er lagret i nettverket er kryptert og kan bare nås av de som er til stede i nettverket. På grunn av konsensusalgoritmen kan ikke disse dataene tukles med.

Hvis du legger til det faktum at dataene ikke er lagret på en sentralisert måte, vil det ikke være noen problemer med nedetid eller ikke-reagerende enheter på grunn av serverforsinkelse osv. Dette er mulig fordi IoT-enhetene ikke trenger å koble til via en tredjepart. De kan generere peer-to-peer-forbindelser for å etablere tillit.

Økonomisk mer gjennomførbart og miljøvennlig

Servere som brukes i dagens IoT-infrastruktur er spesialiserte. Og, logisk sett, når det gjelder spesialisering, er de fleste produktene ganske dyre. Ved å bruke et distribuert hovedbokssystem utelukkes bruken av en sentral server som igjen vil redusere de totale kostnadene ved å sette opp.

På toppen av dette har disse serverne høye vedlikeholdspriser på grunn av måten de er designet på og funksjonene de utfører. Dette er også en enorm besparelse hvis du bruker et distribuert system i stedet for et sentralisert system.

Når det gjelder hvordan IoTs implementering på Blockchain er grønn, er de sentrale serverne vanligvis veldig strømkrevende og krever noen ganger ekstra utstyr for kjøling og andre formål..

Dette utstyret kan generere uønskede miljøeffekter som utslipp osv. Også kraften som brukes til å kjøre en server blir opphevet når man benytter en desentralisert tilnærming.

Konklusjon

Dette er noen måter hvordan Blockchain og IoT kan komme sammen for å endre måten moderne teknologi fungerer på. La oss oppsummere litt og se hvordan Blockchain adresserer hver av de eldre IoT-problemene en etter en:

 • Blockchain er veldig sikker og kan brukes til å spore målingene av sensordataene. Det kan også forhindre duplisering av data med andre skadelige data.
 • Implementering av IoT-enheter er vanligvis komplisert. Et distribuert hovedbokssystem kan enkelt gi IoT-enhetsidentifikasjon, autentisering og sømløs, sikker dataoverføring. Dette gjør distribusjonen mye enklere.
 • IoT-sensorer kan utveksle data uten forstyrrelse fra en tredjepart ved hjelp av Blockchain
 • Det vil ikke være en eneste feilkilde i økosystemet. Dette beskytter dataene til en IoT-enhet fra å bli manipulert
 • Blockchain muliggjør enhetsautonomi og anonymitet. Den individuelle identiteten og integriteten til data er sikret, og systemet støtter også peer-to-peer-kommunikasjon
 • Siden det ikke er noe behov for en mellommann, kan distribusjon, drift og vedlikeholdskostnader for IoT-enheter reduseres mye ved hjelp av Blockchain.

Dette viser at løftet om blockchain og IoT hver for seg er imponerende. Men når de to teknologiene kombineres, er mulighetene uendelige.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me