Hvordan gjøre kryptotap til 2018 til skattebesparelser

La oss innse det, 2018 var et ganske tøft år for kryptovalutamarkeder.

Når vi nærmer oss slutten av året, slikker mange handelsmenn sårene sine og prøver å forene hvilke mynter som er verdt Hodling og hvilke som bør forlates sammen. Tøffe valg!

Det er et sølvfôr skjønt.

Disse tapene du har påført din kryptoportefølje kan brukes til å kompensere for gevinster på andre eiendeler du har. Med andre ord, du kan bruke dem til å spare penger på skatteregningen.

Denne artikkelen tar for seg hvordan du skal håndtere tapene dine og spare penger på kryptoskatten din i USA.

Kryptotap kan oppveie kapitalgevinster

Som uttalt av IRS, Bitcoin og andre kryptovalutaer skal behandles som skattemessig eiendom. Dette betyr at du pådrar deg en gevinst når du selger / bytter kryptoen din for mer enn du opprinnelig anskaffet den for, og et kapitaltap for når du selger den for mindre.

Dette er også hvordan andre eiendomsformer som aksjer og obligasjoner blir behandlet. Når handelsmenn får kapitalgevinst, skylder de onkel Sam en skatt på gevinsten. Når de pådrar seg kapitaltap, kan dette tapet imidlertid brukes til å redusere eller motvirke gevinster fra andre handler eller til og med gevinster ved salg av andre former for eiendom..

Skatt på kryptovaluta

Bilde via Fotolia

Dessverre i kryptolandskapet vi for øyeblikket opplever, er det mange tap å gå rundt. Det er lurt å arkivere disse kapitaltapene med den årlige selvangivelsen for å redusere skattepliktig inntekt og spare penger.

Netto kapital tap & Skattepliktig inntekt

Når den totale kapitalgevinsten og -tapet for året legger opp til et negativt tall, pådrar du deg en netto kapitaltap. Hvis nettokapitaltapet er mindre enn eller lik $ 3000 ($ 1500 hvis du er gift og leverer en egen selvangivelse), kan hele kapitaltapet brukes til å kompensere for andre typer inntekt – som inntekten fra jobben din.

Hvis tapene dine overstiger $ 3000, vil beløpet over $ 3000 rulles frem til neste skatteår.

Ok, dette er forvirrende. Kan jeg få et ekte eksempel?

Praktisk eksempel

La oss si at du startet 2018 med å gjøre det bra med kryptohandel. Du kjøpte $ 3000 for Bitcoin og Ethereum og gjorde det til $ 8000 gjennom mange forskjellige kryptoer og mange forskjellige handler.

Når august rullet rundt og markedene ble en verre omgang, ble du hardt rammet og verdien av porteføljen din falt betydelig. Det endte med at du solgte ut av alle stillingene dine og gikk bort med bare $ 1000.

Du pådro deg et nettotap på $ 2000. Fordi dette nettotapet er mindre enn $ 3000, vil hele tapet bli trukket fra din skattepliktige inntekt for året. Hvis du tjente $ 50 000 for året i vanlig inntekt, ville bare $ 48 000 av den inntekten være skattepliktig.

Avhengig av hvor store tapene dine er, kan du spare en betydelig sum penger ved å arkivere tapene dine, spesielt hvis du har andre gevinster å motregne fra en tradisjonell aksjeportefølje..

Hvordan rapportere dette om skatten

For å rapportere tapene dine, må du liste opp hver handel du foretar gjennom året på IRS skjema 8949. 8949 er skjemaet som alle skattebetalere må fylle ut og oppføre transaksjoner med kapitalaktiva (i dette tilfellet er kapitalaktiva Bitcoin og kryptovaluta).

For hver handel du foretok i kalenderåret, oppgi mengden krypto som handles, prisen (i dollar) som handles på, handlet dato, kostnadsgrunnlag for handelen, og gevinsten eller tapet du pådro deg.

IRS Crypto Taxes

Bildekilde: Politico

Fortsett å liste opp hver handel fra året på dette skjemaet og totalt opp nettotapene nederst. Når du har fullført 8949, kan du overføre dette nettotapet til din 1040 Tidsplan D, og ta den med selvangivelsen.

Hva om jeg har gjort hundrevis av handler?

Automatiserte løsninger

Mange kryptoentusiaster handler ganske ofte. Hvis du ikke har holdt en ren oversikt over datoene for handlene dine, kan dollarverdien beløp du kjøpte og solgte kryptoen din for, og kursgevinster / tapene fra disse handlerne, denne rapporteringsprosessen og opprette 8949-skjemaet ditt bli hodepine for de med mange handler.

Hvis dette er et scenario du står overfor, kan det lønne seg å utnytte kryptoskattprogramvare for automatisk å generere rapportene for deg.

Hva med “Crypto Accountants”?

Mange handelsmenn henvender seg til dyre “kryptoregnskapsførere” for å lage sine 8949-er for dem og for å håndtere hele skatterapporteringsprosessen. Selv om det er viktig å ha en god CPA, bruker de fleste av CPA-firmaene de samme automatiserte kryptoskattetjenestene for å gjøre de intense beregningene av kapitalgevinster og tap..

De belaster deretter kunden mye mer i den andre enden. Gjør din forskning før du forker over hundrevis av dollar. Et pengesparende alternativ er å håndtere kryptovinster og tapsberegninger selv (8949), og deretter overføre disse dataene til din tradisjonelle CPA eller laste dem opp til et nettsted som TurboTax.

På denne måten slipper du unna den dyre delen av ligningen. Imidlertid er alles situasjon unik, og til tider kan det definitivt lønne seg å jobbe med en profesjonell.

Endring av tidligere selvangivelser

Mange handelsmenn skjønner bare nå at de trenger å betale skatt på kryptovinsten.

Hvis dette er situasjonen du er i, bør du endre dine tidligere selvangivelser fra årene du kjøpte og solgte krypto, men ikke rapporterte det. Du har tre år på deg til å endre selvangivelsen, så sørg for å gjøre dette før eller senere.

Forhåpentligvis er du en veiviser for en kryptotrader, og du trenger ikke å høste tap fra handelsaktiviteten din. Men hvis du har tap, må du være sikker på at du utnytter dem og sparer penger der loven tillater det.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me