Hvordan myndighetene sporer Bitcoin-relatert kriminalitet

Et av de mange argumentene som brukes mot Bitcoin er at det er riket til “kriminelle”. Det er påstander om at kryptovalutaens relativt anonyme natur gjør det til et fristed for denne typen mennesker. Selvfølgelig har historikken for bruk på mørke nettmarkeder ikke hjulpet dens image.

Imidlertid virker det som om dette bildet snart kan bli rystet av de mest usannsynlige deltakerne. Rettshåndhevelsesbyråer har blitt stadig mer effektive for å jage ned Bitcoin-relatert kriminalitet. Dette er fordi de har lært å bruke fordelene med blockchain-teknologi for å hjelpe dem med å spore disse gjerningsmennene.

Dette er faktisk ikke et nytt fenomen. Kriminelle er alltid villige til å ta i bruk ny teknologi for å unngå oppdagelse, og rettshåndhevelse justerer alltid sine etterforskningsverktøy for å fange dem.

Antatt Bitcoin-beskyttelse

Årsaken til at Bitcoin lenge har blitt ansett som en effektiv måte å unngå deteksjon, er på grunn av det faktum at Bitcoin-adresser ikke har noen personlig identifiserbar informasjon. De er egentlig bare en samling tall er sifre. Tilsvarende, selv om man kan se IP-adressen til lommebokbrukeren, kan disse lett skjules gjennom en rekke verktøy som fullmakter og TOR-reléer.

Dessuten, i motsetning til å opprette en bankkonto, er det ingen dokumenter som kreves for å opprette en Bitcoin-adresse. Noen ganger prøver de å forvirre Bitcoin ved å sende til flere adresser. Håpet til de kriminelle er at byråene ikke vil kunne se hvor pengene har gått.

Likevel har Bitcoin og blockchain mange ting som tradisjonelle systemer ikke gjør. Den helt gjennomsiktige naturen til den offentlige blockchain betyr at etterforskere enkelt kan sette sammen informasjon om ruten for midlene.

Fordelene med Blockchain

Blockchain analyseMed tradisjonelle cyberforbrytelser hjelper dataanalyse og korrelasjon ofte etterforskeren med å finne gjerningsmennene. Dette kan være vanskelig når mye av disse dataene holdes av mange forskjellige selskaper på forskjellige steder rundt om i verden. Etterforskerne må gå langt for å få tak i dataene.

Dette er ikke tilfelle med Bitcoin på blockchain. Rett til rådighet for etterforskerne er det en mengde data om alle transaksjonene som noen gang har funnet sted i tide. Nedenfor er noen av måtene Blockchain gjør etterforskere jobber så mye enklere.

Tilgang til data

Å ha data relatert til forbrytelsen vil som nevnt virkelig hjelpe etterforskeren. Dette er i hovedsak bevisene deres, og som sådan må de stole på det for å søke noen form for påtale.

Datatilgang kan være et veldig vanskelig tema, spesielt når du har tredjeparts interessenter som e-posttjenesteleverandører, internettleverandører, vertsfirmaer og lignende. For at en etterforsker skal kunne få tilgang til denne informasjonen, må de gjennom en rekke prosedyrer for å få data som stevner osv..

Det er selvfølgelig også muligheten for at de mistenkte sletter data som kan føre til dem. Dette vil bety at etterforskerne kan miste alle data som muligens kan implisere disse personene. Imidlertid, med blockchain, unngås det helt.

Blockchain lagrer alt om transaksjonen og data om den uforanderlige offentlige hovedboken. Ingen kan endre det, og det er helt åpent for alle som ønsker å få tilgang til det.

Anonymitet

Mens Bitcoin-adresser faktisk er anonyme, kan transaksjoner spores, og en klar lenke kan gjøres til en person når Bitcoin konverteres til Fiat-valuta. Dette er ofte der mange av nettkriminelle kan bli fanget.

Politi overvåker aktivt aktivitet som er knyttet til mistenkelige Bitcoin-adresser. I det øyeblikket pengene plasseres på farten, følges de av skarpe øyne. De kan umiddelbart se når en Bitcoin-betaling treffer en adresse på en børs for eksempel. Det er på dette stadiet de kan gjøre et trekk og prøve å få øye på individet.

Denne “sporingsevnen” til Bitcoin har vært fallet for en rekke mennesker tidligere. De kan prøve å tilsløre hvor midlene går, men det er en rekke selskaper som kjedeanalyse som kan hjelpe dem med å spore hvor midlene går. Vi så dette nylig med Silk Road-saken der Carl Force, spesialagenten som stjal Bitcoin, prøvde å skjule midlene han ønsket å tjene penger på.

Ingen jurisdiksjonskomplikasjoner

En av de største vanskelighetene for rettshåndhevelse når det gjelder nettkriminalitet er at aktivitetene vanligvis foregår i andre land enn det aktuelle landet. For eksempel er de fleste nettkriminelle som prøver å dra nytte av amerikanske systemer, i land som Russland, Kina, Nord-Korea osv..

Det kan være vanskelig å få data fra selskaper som er lokalisert i jurisdiksjon der de ikke har myndighet. Derfor er det vanskelig å få informasjon fra offshore bankkontoer som tidligere ble brukt av kriminelle.

Dette er ikke tilfelle med Blockchain. Det er helt uten grenser og kan nås av alle fra hvor som helst i verden. Du trenger ikke å stole på noe internasjonalt samarbeid fra andre globale byråer for å få den informasjonen du leter etter.

Dårlig for kriminelle, bra for Bitcoin

Siden Blockchain har blitt stadig lettere å analysere for rettshåndhevelsesbyråer, har mange innsett at Bitcoin er for vanlig for kriminelle. Disse skumle skuespillerne har bestemt seg for at de heller vil bruke andre kryptovalutaer som Monero og ZCash.

Dette er virkelig positivt for Bitcoin. Ettersom flere av de skumle brukssakene blir eliminert, vil ikke Bitcoin lenger være tilknyttet underverdenen. Dette ville være et viktig skritt for den globale globale adopsjonen av Bitcoin som de fleste kryptovalutaentusiaster venter på.

Et tryggere Bitcoin-miljø er et ønsket resultat der folk kan gjøre transaksjoner privat, men ikke være komfortable med muligheten for å begå kriminalitet i nærvær av anonymitet.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me