Hvordan smarte kontrakter kan brukes i prediksjonsmarkeder

I dag har Ethereum blockchain effektivt gjort smarte kontrakter til virkelighet. Det blir for tiden tusenvis av samtaler til disse kontraktene hver dag, med muligheter som inkluderer alt fra forsikringsestimater og utstedelse av symboler til tidslåste sentraler, grunnleggende sperrer og mer.

Det prediksjonsmarkedet gir er muligheten for et individ å satse på resultatet av et kommende arrangement. Mer og mer blir Bitcoin brukt til å plassere denne typen spill, og nye og etablerte prediksjonssystemer integrerer denne typen Bitcoin-spill.

En oversikt over prediksjonsmarkeder

Et spådomsmarked består av market makers i forbindelse med prediktorer. Markedsmakeren vil stille et spørsmål som: Vil verdien av Bitcoin være høyere enn $ 3.575 den 22. desember 2017 klokka 9.00 CST? Deltakerne kan deretter delta i sine spill på dette ved å kjøpe aksjer som er basert på deres spådom (ja eller nei).

I mange tilfeller mottar markedsføreren en del av spillene som plasseres. Etter at den faktiske hendelsen er fullført, kompenseres de som kjøpte den nøyaktige forventede andelen med et forholdsmessig beløp av den samlede innsamlede premiepengene.

Bitcoin prognosemarkeder blir sett på som binære. Dagens teknologier begrenser deltakerne til å bare gjøre ‘ja’ eller ‘nei’ innsatser. Mer forseggjorte innsatser er ikke kompatible, ettersom de åpner for mye ubesluttsomhet inne i systemet.

Når et marked er utviklet, kan deltakerne kjøpe ja eller nei-aksjer, med hver en del av den totale premieutbetalingen hvis deres valg viser seg å være riktig. Aksjer ervervet på disse markedsplassene kan på det tidspunktet oppbevares, selges eller byttes mot kontanter etter at markedet er stengt.

Ved å gjøre børser i form av aksjer, fungerer også supplerende markeder der deltakerne kan selge sine aksjer på en bestemt markedsplass. Aksjene kan ha ekstra verdi hvis markedet ikke lenger er tilgjengelig for andre, men det er fortsatt et ønske om å plassere innsatser. For eksempel er markedsstørrelsesbegrensningen nådd, eller markedsføreren tar en beslutning om å stenge markedet fra nye satsninger.

Forutsigelsesmarkeder med smarte kontrakter

Ethereum smarte kontrakterFor de som ikke er kjent med smarte kontrakter, er ideen ganske grei. En smart kontrakt består av kodelinjer som tar inn- og returutganger. Programkoden som behandler disse ordrene er absolutt og kan ikke endres, så brukerne vil alltid vite akkurat hva de kan forvente. Programkoden er også tilgjengelig via Ethereum blockchain, og innholdet kan gjennomgås for å garantere at kontrakten fungerer på riktig måte.

Selv med alle de oppnåelige fordelene og bruken av smarte kontrakter, er det fortsatt noen hindringer. Starten på en digital forekomst fra en fysisk verden kan veldig godt være en av de viktigste utfordringene. Selv om det er en relativt enkel oppgave med hensyn til digitale transaksjoner, oppstår problemet når det gjelder starten på en digital handling fra den virkelige verden. Det er tre potensielle midler, inkludert kjøp med flere signaturer, prognose markeder og orakler.

Det multisignaturforretningen krever at en tillitsagent skal være engasjert for å sikre at vilkårene for å aktivere kontrakten mellom partene er oppfylt og kontrakten kan gjennomføres. Med prognosemarkeder er den primære ideen at massene kan komme til en mer presis forutsigelse av hendelser enn en soloekspert.

Mens du lager spådommer om bestemte hendelser, med noen økonomiske motivatorer, kan grupper være engasjert i å tilby en reell mening. Det økonomiske insentivet kan konstrueres på en slik måte at det belønner den mest presise spådommen. Derfor vil gruppen bli belønnet for å være så nøyaktig som mulig.

Den endelige mulige løsningen er Oracle. Oracles eksperttjenester beskrives som tredjeparter som validerer sluttresultatet av hendelsene og deretter leverer dataene til datatjenester.

Når det er sagt, er det et problem med orakel generelt. Hvem har ansvaret for å sikre orakelets pålitelighet? Selv om Oracle kan hente resultatet fra et ubegrenset nettverk, vil det fremdeles være en viss forsikring om at hver node kan stole på og at sluttresultatet faktisk er riktig.

Revolusjonære spillmarkeder

Hovedproblemet med Bitcoin-prediksjonsmarkedet er plattformens enorme popularitet. Den gode nyheten er at dette problemet sannsynligvis vil bli løst de neste årene ettersom flere midler går inn på plattformer for prediksjonsmarkeder. Foreløpig vil sannsynligvis volumnivået til slike markeder eller det totale antallet innsatser plassert i hvert marked være av lavere størrelse.

På grunn av dette er det sannsynlig at begrensningen på spillalternativer og inntjeningspotensial blir begrenset. Allikevel forutsier mange eksperter nå at disse plattformene snart vil oppleve en enorm økning i popularitet, og bidra til en bemerkelsesverdig økning i det totale antallet spillmarkeder og den totale tilgjengelige pengepengene..

Bilder via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me