Hvorfor blir Ripple saksøkt? XRP SEC-søksmål forklart

>

Hvorfor blir Ripple saksøkt, og hva slags effekt vil det ha på XRP og andre kryptovalutaer på lang sikt? Hvis SEC erklærer XRP som sikkerhet, kan vi risikere sjansen for å åpne Pandoras boks og gi mer kraft til regulatorene.

22. desember ble et stort føderalt reguleringsbyrå basert i USA. inngav en klage mot Ripple, blockchain-selskapet bak XRP. Med henvisning til at Ripples operatører har gjennomført et uregistrert verdipapir som er verdipapirer verdt 1,3 milliarder dollar, Securities and Exchange Commission (SEC) belastet både tidligere konsernsjef Christian Larsen og nåværende konsernsjef Brad Garlinghouse.

På tidspunktet for kunngjøringen ble nyheter om søksmålet behandlet et tungt slag mot XRPs pris. Kryptovalutaen halverte praktisk talt i verdi og mistet en betydelig del av markedsverdien. Investorer som ble eksponert for eiendelene hadde ikke nok tid til å reagere og har mest sannsynlig opplevd alvorlige tap.

Mens kryptovalutaen klarte å komme seg de siste par månedene, er XRPs fremtidige posisjon i det amerikanske markedet fortsatt uklar. Videre kan en ugunstig beslutning potensielt føre til usikkerhet i regulatorene også i utlandet.

Nå som Ripples juridiske team reagerte på SECs anklager for aller første gang, er det viktig å analysere omstendighetene og spekulere i fremtiden. For å hjelpe våre kjære lesere å forstå hva oppstyret handler om, skrev vi mye om den pågående saken.

Hvorfor blir Ripple saksøkt? En tidslinje med hendelser

Før du presenterer noen viktig analyse, er det viktig å gjennomgå en tidslinje over hendelser som skjedde siden SEC opprinnelig sendte inn klagen. Dette er ikke bare nødvendig for å forstå det bredere emnet, men for å ha nok kontekst til å forstå hvorfor hver part også kan ha rett eller feil.

SEC arkiverer klage

Som nevnt tidligere anla Securities and Exchange Commission en søksmål mot Ripples ledende operatører i desember i fjor. Arrangementet var uventet, og regulatoren delte ingen tidligere uttalelser som har indikert en mulig ‘heksejakt’ mot Ripple.

Den offisielle SEC-klagen bemerker at Brad Garlinghouse og Christian Larsen ulovlig har finansiert blockchain-selskapet ved å skaffe kapital gjennom et uregistrert verdipapirtilbud. Mellom perioden 2013 til 2020 hevdet Ripple angivelig 1,3 milliarder dollar ved å selge tokens.

SECs mer skremmende påstand er at Ripple byttet symbolet mot ‘arbeidstjenester og markedsførende tjenester’ for å fremme XRP-salg. Som et resultat belastet regulatoren begge enkeltpersoner for ikke å registrere token-salget i henhold til amerikanske føderale verdipapirlover.

Videre heter det i klagen at mens Garlinghouse offentlig delte at han var ‘lang XRP’, i virkeligheten, solgte han eiendelene sine. Ved å gjøre det tjente den nåværende konsernsjefen 600 millioner dollar.

I følge Stephanie Avakian, direktør for SECs håndhevelsesavdeling, klarte ikke Ripple å oppnå de nødvendige nivåene for overholdelse som er nødvendige for å være vertskap for deres offentlige tilbud. Spesielt uttalte Avakian følgende:

"Utstedere som søker fordelene ved et offentlig tilbud, inkludert tilgang til detaljistinvestorer, bred distribusjon og et sekundært handelsmarked, må overholde de føderale verdipapirlovene som krever registrering av tilbud, med mindre unntak fra registrering gjelder."

I en annen uttalelse fordømte hun Ripple for å frata potensielle investorer den tilstrekkelige opplysningen om XRP som var nødvendig for å beskytte markedsaktørene. For Avakian er slike avsløringer avgjørende for å beskytte landets ‘robuste offentlige markedssystem’.

Ripple svarer … på Twitter

Det offisielle juridiske teamet til Ripple svarte ikke umiddelbart på klagen fra SEC. Faktisk var det ingen offisiell juridisk respons i 39 dager siden kunngjøringen.

I stedet flyttet Ripples operatører kampen til Twitter. Dette ble mest sannsynlig gjort for å beskytte selskapets image og umiddelbart vise investorer at det ikke er noe å bekymre seg for.

22. desember svarte Brad Garlinghouse på nyheten ved å si at regulatoren ikke bare angriper Ripple men hele den amerikanske blockchainindustrien. Han bemerket videre at SEC cherrypicks kryptovalutaer på en måte som ‘direkte fordeler Kina,’Med henvisning til byråets ikke-verdipapirerklæring av Bitcoin og Ethereum.

Den samme følelsen ble gjentatt i en serie blogginnlegg publisert av selskapet.

Navngitt ‘SEC’s Attack on Crypto i USA,’Det første innlegget (skrevet av Garlinghouse) hevdet at XRP er en valuta og ikke en investeringsaktiva. Ripples innlegg nevner også hvordan selskapet jobbet med SEC i mange år for å jobbe med regulatoriske spørsmål.

For å oppsummere diskuterer blogginnlegget hvordan SEC favoriserer prosjekter som Bitcoin og Ethereum mens de angriper andre kryptovalutaer – noe som skaper en forferdelig ulempe for den amerikanske blockchainindustrien..

Garlinghouse refererer til kryptoinnovasjon som den nye teknologiske og økonomiske kalde krigen der USA mister terreng. Han antyder at med den nylige avgjørelsen angriper regulatoren innovasjon hjemme mens den indirekte hjelper utenlandske regjeringer.

Innlegget ble avsluttet på merknaden om at Ripple ser frem til å jobbe med den innkommende Biden-administrasjonen og en ny SEC-styreleder. Denne uttalelsen innebærer at Garlinghouse har store forhåpninger om å sortere situasjonen med beslutningstakere som kan være gunstigere for private blockchain-selskaper basert på amerikansk jord..

Tidlig i januar skrev Ripples administrerende direktør en rekke innlegg på Twitter som forklarte situasjonen og viste selskapets planer. Det ble uttalt at deres juridiske team sakte, men sikkert jobber med et svar, og at samfunnet vil ha en sjanse til å se det de neste ukene.

Videre spesifiserte Garlinghouse at amerikanske investorer bare står for 5% av hele Ripples marked og at SEC ikke har noen innflytelse på de nylige børsnoteringene eller på andre reguleringsbyråer..

CRypto-regulering i 2021

Kryptovaluta møter regulatorisk usikkerhet i tre store jurisdiksjoner: OSS., de EU, og India. Presset av nye administrasjoner, sentralbankutstedte digitale valutaer og restriktive retningslinjer, er stigende kryptomarked møter en gammel fiende.

Ripples første juridiske svar

De første offisielle svaret til SECs klage ankom 29. januar 2021. Innlevert offentlig i form av et juridisk dokument, ga det foreløpige svaret svar og argumenter for byråets påstander.

Det 93 sider lange dokumentet siterer fire hovedargumenter for hvorfor XRP ikke er en sikkerhet og hvorfor SEC har gjort en feil. Følgende innhold er et offisielt sammendrag laget av Ripple.

XRP er ikke en investeringskontrakt

I følge Ripple representerer XRP en virtuell valuta som kommer uten en investeringskontrakt og er utenfor SECs jurisdiksjon. Selskapet har aldri hatt en ICO, og den har heller ikke brukt XRP til å skaffe penger til sin virksomhet. I tillegg utgjorde salget deres mindre enn 1% av valutaens hele marked og hadde derfor ingen innflytelse på priser eller investorer.

SEC er ute av trinn innenlands og globalt

Ripples andre argument er at SEC overskrider grensene ved å hevde at XRP er en sikkerhet. Før søksmålet har ingen andre reguleringsmyndigheter i verden merket XRP som sikkerhet, og de har heller ikke uttalt at Ripple må gjøre det.

Dokumentet hevder også at valutaens design er uforenlig med verdipapirregulering, og at det vil påvirke prosjektets sentrale nytte og formål negativt..

Sist men ikke minst nevner Ripple at både Justisdepartementet og FinCEN tidligere har bestemt at XRP er en virtuell valuta. Det samme er tydelig med andre globale regulatorer, som inkluderer Storbritannia, Singapore og Japan.

SEC plukker vinnere og tapere

Et annet kritisk poeng er at SEC velger vinnere og tapere ved å angripe Ripple og erklære Bitcoin og Ethereum som ikke-verdipapirer. Selskapet synes det er hyklerisk at selv om alle tre prosjektene ikke har noen grunnleggende forskjell, behandler SEC fortsatt XRP på en annen måte.

Ripple bemerker også at SEC en gang uttalte at Ethereum begynte som en sikkerhet, men til slutt ‘utviklet’ seg til en ikke-sikkerhet. Regulatoren nekter å gi noen klare regler som indikerer på hvilken måte en slik prosess skjer og gjennom hvilke trinn.

SEC har forvrengt fakta

Ripples fjerde hovedargument er at klagen ikke viser den virkelige situasjonen, og at den forvrenger fakta ved å ta visse sitater og hendelser ut av sammenheng. Garlinghouse bemerker at han vil bevise alle regulatorens påstander feil i løpet av rettssaken.

Konsernsjefen avsluttet hele sammendraget med å sitere Andrew Ceresney fra det NY-baserte advokatfirmaet Debevoise & Plimpton:

“SECs sak er enestående og dårlig tenkt. SEC har ignorert XRPs klare status som en virtuell valuta, og motsier ikke bare funnene til andre amerikanske reguleringsbyråer, men også internasjonale reguleringsregimer. I løpet av de siste åtte årene hadde XRP-markedet, uavhengig av Ripples aktiviteter, vokst til en massiv handelshandel på over 200 børser over hele verden. SEC strekker nå konseptet med en ‘investeringskontrakt’ utover bruddpunktet. Vi ser frem til å presentere saken for retten. ”

Er XRP virkelig en sikkerhet?

XRP var alltid et kontroversielt kryptoprosjekt, og det er ikke bare på grunn av sitt beryktede ‘XRP Army’ samfunn. Selve kryptovalutaen er en del av Ripples bredere betalingsnettverk som visstnok inneholder billige og raske transaksjoner. Men mens XRP er designet som en valuta, spekulerer mange investorer i det som en kryptoaktiva.

Til tross for at de har store tilhenger av fanatikere, liker ikke XRP ofte samfunnet, og mange brukere foretrekker ikke å investere i det. Det ville imidlertid være tåpelig å si at prosjektet ikke er viktig. Tross alt sto prosjektet ubestridt som markedets tredje største kryptovaluta etter markedsverdi i årevis.

Som en påminnelse tok SEC en historisk beslutning i juni 2018 ved å erklære at både Bitcoin og Ethereum ikke er verdipapirer. Dette er det første tilfellet med en stor finansregulator fra USA som ‘offisielt legaliserer’ kryptovalutaer. På den tiden presiserte en representant det BTC og ETH er ikke verdipapirer fordi de er desentraliserte.

På grunn av denne hendelsen er det absolutt uvanlig at SEC eksplisitt retter seg mot XRP mens de behandler andre eiendeler annerledes. Tilsynsmyndigheten oppførte seg på samme nøyaktige måte når han anla søksmål mot Telegram for å ha holdt sin TON ICO.

Det er verdt å merke seg at selskapet bak XRP virkelig er skyggefullt, spesielt når det gjelder Ripples token-transaksjoner og partnerskap i 2020. Vi tror imidlertid at hvis SEC erklærte en kryptovaluta som sikkerhet, ville den måtte påføre like tiltak på hele markedet – som gjør den nylige søksmålet til en Pandoras boks i ferd med å bli.

Bruker SEC Ripple som syndebukk?

Etter markedskrasj i mars 2020 har kryptokurver, sammen med aksjer, blomstret. Bitcoin, Ethereum og nesten hele altcoin-markedet har ikke bare besøkt gamle ATH, men også opprettet nye.

Siden det første utbredte okseløpet som endte i 2017, har regulatorer ikke berørt kryptomarkedet i det hele tatt. De eneste gangene byråer som SEC samhandlet med kryptoverdenen, var da store selskaper forsøkte å utvide seg ved å tilby blockchain-baserte tjenester.

To bemerkelsesverdige eksempler inkluderer Facebooks Libra og Telegram’s TON kryptovaluta. Til tross for at de ikke var ondsinnede i noen ordets rette forstand, har eksperter av alle slag angrepet disse prosjektene. SEC gikk så langt som å inngi en søksmål mot Telegram for å ha en ICO på samme måte som alle andre team av utviklere gjorde.

Nå som markedet får mer og mer trekkraft, var det bare et spørsmål om tid før SEC ville slå til og forsøke å bremse bransjen. Med Ripples tidligere handlinger som gjør dem til en svak lenke, er det bare naturlig at XRP blir det første målet.

En nøkkelfaktor som mest sannsynlig utløste SECs avgjørelse er det faktum at Ripple planlegger å flytte hovedkvarteret til et annet land. Garlinghouse uttalte flere ganger i den siste tiden at Ripple ikke lenger kan bo i USA som et resultat av regulatoriske spenninger og usikkerhet.

Av den kontoen er det høyst sannsynlig at SEC søker å oppnå to hovedmål:

  • Hinder Ripple i flytting av hovedkontorer. En søksmål fra SEC kan påvirke Ripples aksept i andre regulatoriske jurisdiksjoner og endre dets globale omdømme. Selv om USA er et lite marked for XRP, kan det fortsatt påvirke valutaens oppfatning i andre markeder.

  • Bruk Ripple som syndebukk. SEC kan midlertidig bruke Ripple som kryptoens syndebukk og flytte alt som er galt med hele sektoren til et enkelt prosjekt. Når man erklærer XRP, kan ikke-sikkerhet også skape et juridisk presedens og gi regulatoren bakken til å angripe også andre kryptovalutaer..

Hvorfor blir Ripple saksøkt? Og hvorfor bestemte SEC seg for å angripe kryptos tredje største kryptovaluta, spesielt i dette øyeblikket? Argumentene ovenfor kan være et godt sted å starte.

Imidlertid er det mange sider i denne historien, og det er viktig å merke seg at Ripple ikke er uten feil. Moreso, selv om Brad Garlinghouse og Christian Larsen ikke handlet ondsinnet, burde ikke målet være å angripe XRP direkte.

KOPIERE VERDENS BESTE HANDLERE

Når lederen din handler, handler du. Reker oppdaterer automatisk porteføljen din slik at den alltid samsvarer med lederens. Bla gjennom hundrevis av kryptovalutahandlere for å kopiere.

Siste tanker

I den juridiske klagen som ble inngitt av SEC, bemerker reguleringsbyrået at XRP aktivt hadde et uregistrert virtuelt valutatilbud som startet i 2013, som samlet inn 1,38 milliarder dollar. Klagens andre poeng er at både Garlinghouse og Larson personlig har tjent $ 600 millioner ved å selge XRP til markedet.

Det er trygt å si at vi foreløpig ikke vet om både den tidligere konsernsjefen eller den nåværende har tjent på å ‘manipulere’ XRP. Vi må imidlertid alle være enige om at hvis antagelsen ender med å være sant, bør rettslige skritt være berettiget.

Spørsmålet er: skal XRP være hovedmålet for en slik rettslig handling? SEC bemerket tidligere at prosjekter som Bitcoin og Ethereum ble ‘født’ som verdipapirer, men at de senere overgikk til ikke-verdipapirer gjennom kraften av desentralisering.

Hvis sentralisering er det viktigste problemet, hvorfor ikke da jobbe mot desentralisering av XRPs ledelse og forhindre at millioner av investorer blir skadet? Sannheten er at skaden er gjort, og at den gjennomsnittlige detaljistinvestoren har vondt.

Men hvis vi lar SEC erklære XRP som sikkerhet, risikerer vi sjansen til å leve i et miljø med konstant usikkerhet i lovgivningen der ethvert aktivum kan erklæres som et verdipapir utenom det blå.

Mange i samfunnet kan ikke like XRP og fansen, men det er endelig på tide å stå på bakken og uttrykke misnøyen vår i tråd med makthaverne, akkurat som vi gjorde flere ganger tidligere. For hvis vi ikke opptrer som en enhet, kan en enkel splitt og erobringsstrategi rive markedet fra hverandre.

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Den er designet for både profesjonelle og nybegynnere forhandlere for å komme og lære om den voksende kryptobransjen. På Shrimpy kan brukere kopiere porteføljene og handelsstrategiene til andre handelsmenn.

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me