I en nøtteskallguide til Ethereum – Enkel forklaring av Ethereum

>

Ethereum. Navnet høres kult ut, ikke sant?

Bak det futuristiske navnet, er det et fremvoksende teknologiokosystem som er så avansert at det å lære om det er omtrent som Matrix red pill moment..

Etter å ha fått innsikt i noen av tingene Ethereum kan gjøre nå, og hva Ethereum vil være i stand til i fremtiden, vil du aldri se tilbake igjen, da fremtiden vil være altfor lys.

1. Hva er Ethereum?

Det første er hva som er Ethereum?

Dette spørsmålet, selv om det er enkelt utenfra, er ganske komplisert.

Imidlertid kan Ethereum oppsummeres som en skalerbar blockchain-plattform med smarte kontrakter. OK, det forklarer ikke mye hvis du ikke er kjent med disse begrepene i utgangspunktet.

Vil du vite hva Ethereum er i enkle termer? I sin kjerne er Ethereum en plattform for å lage en desentralisert versjon av internett der tredjeparter ikke lenger kontrollerer, eier og administrerer data.

La oss bruke et raskt eksempel som er lett å forholde seg til. Hver dag bruker du internett. Kanskje du oppretter dokumenter ved hjelp av Google Docs, eller kommuniserer med kolleger ved hjelp av Slack-appen, eller kjøper noen få raske ting på Amazon ved hjelp av nettleserlagrede kredittkortdetaljer.

Når du gjør noen av disse tingene, kontrollerer en tredjepart, enten det er Google, Slack eller Amazon, selve appen sammen med tillatelser til å bruke tjenestene deres og dataene i den. Dessuten er alt uten å komme i høyere grad av kompleksitet når man tar hensyn til tredjeparter de bruker.

Som du kan fortelle fra dette raske eksemplet, består internett av endeløse tredjepartsrelasjoner i god tid før ditt første museklikk eller tastetrykk.

Hva betyr det for deg? Det betyr at du ikke eier dataene dine, og at mangel på noen form for styringsrett til disse nettverkene, din tillatelse til dem kan tilbakekalles når som helst.

For å ta det siste punktet litt lenger, er det mulig å forestille seg at Slack bestemmer seg for å ta appen sin offline, sensurere den i ditt land, eller ensidig endre tjenestevilkårene deres.

Ethereum ønsker å endre dette sentraliserte, tredjepartsavhengige paradigmet med sin desentraliserte plattform som et brukersentrert internett kan stige på.

Hva er DeFi?

Desentralisert økonomi er noe kryptoinnsidere har lidenskapelig harpet på i mange år uten egentlig forklarer konseptet.

I stedet for sentraliserte apper som styrer brukerdata og beholder nøklene til kongeriket, vil Ethereum-apper returnere all den kraften til brukerne ved å tillate ledende apper å dukke opp med regler på protokollnivå om hvordan de fungerer.

Når disse appene er satt til å kjøre, fungerer de nøyaktig som designet som brukere plugger inn og ut, og deler bare de nødvendige dataene som kreves for grensesnitt med den appen..

Tenk på et eksempel når du sist leide en bil. Skjema etter skjema ber om detaljert personlig informasjon, det meste tvilsomt relevant for hovedspørsmålet – er du kvalifisert til å leie og kjøre bil?

Når du gir personopplysningene dine til utleieselskapet, er de nå i besittelse av dem og kan gjøre med det som de vil. Imidlertid i et Ethereum-basert scenario med en desentralisert bilutleie-app, du vil bare gi attest verifisere din evne til å leie og kjøre bil uten å oppgi personlige data.

OK – kult, men hvordan fungerer det hele?

2. Hvordan Ethereum fungerer

Ethereum er komplisert selv for hardcore dataloger.

Så, la oss hoppe over kvantemekanikken og snakke konkret, skal vi?

Hvis du er kjent med Bitcoin eller blockchains generelt, fungerer Ethereum egentlig på samme måte. Under panseret er det et bevis på algoritme for arbeidskonsensus som krever at gruvearbeidere skal validere nye blokker før de preger ytterligere eterpoletter (referert til som ETH).

En rask side her: Selv om Ethereum for øyeblikket er et bevis på arbeidsbasert, overgår det til en annen konsensusalgoritme, helt kalt proof of stake. Flyttet, som skal gjøres hver dag nå, vil resultere i Ethereum 2.0, men mer om det senere.

Den virkelige takeawayen for å forstå hvordan Ethereum fungerer hviler på smarte kontrakter.

En smart kontrakt er et lett program som vil utføre et sett med funksjoner nøyaktig som beregnet med tidsintervaller spesifisert i protokollen.

No big deal, sier du? Tvert imot min venn, og her er hvorfor.

En smart kontrakt gjør det mulig å fjern mellommenn helt fra transaksjoner, enten de er økonomiske eller på annen måte.

Tenk deg for eksempel at du vil låne litt penger ved hjelp av kryptovaluta som sikkerhet.

Ved hjelp av en Ethereum-basert desentralisert finansprotokoll som Forbindelse, du oppretter en låneforespørsel for et lån som angir en 1 års nedbetalingstid, 50% LTV, og månedlige avdrag. En låntaker henter låneforespørslene dine, og ved hjelp av den desentraliserte sammensatte appen opprettes en smart kontrakt med de spesifikke lånedetaljene.

Den smarte kontrakten tar deretter tak i sikkerheten din og utsteder lånet, setter avtalen i bruk og går effektivt i live. Skulle du bryte noen av lånevilkårene ved ikke å betale tilbake i tide eller gå under 50% LTV-forholdet, kan den smarte kontrakten oppløse avtalen i tilfelle førstnevnte, eller avvikle sikkerheten din i sistnevnte..

Hvis alt ved utløpet av kontraktsperioden har gått etter planen, returnerer den smarte kontrakten sikkerheten din, og utlåneren får tilbakebetaling pluss renter.

Smarte kontrakter muliggjør sanne peer to peer transaksjoner i saker utover bare å sende betalinger, slik det er tilfelle med Bitcoin.

Nå kan en smart kontrakt ikke håndtere hele spekteret av funksjoner som er nødvendige for å si et bud på presidentvalget i november 2020. En hel rekke smarte kontrakter vil være nødvendig, men fordi smarte kontrakter kan "snakke" til hverandre er Ethereum-applikasjoner i stand til å utløse alle smarte kontrakter som trengs for å utføre forskjellige handlinger.

Tro det eller ei, vi har ikke en gang skrapet overflaten av alt det Ethereum er i stand til.

Tilbake i 2016 kalte Ethereum-utviklere det for en verdenscomputer – den beskrivelsen er enda mer passende i dag. Ved å kalle Ethereum en verdenscomputer tegnet utviklere en enkel analogi.

Du bruker en personlig datamaskin til å utføre lokale oppgaver, men Ethereum-verdensdatamaskinen, som er desentralisert og tilgjengelig for alle (ved at alle kan bygge applikasjoner og bruke disse applikasjonene), er en datamaskin for hele verden å bruke.

3. Ethereum Token (ETH) og Ethereum 2.0 forklart

Å lage og vedlikeholde en verdenscomputer er vanskelig arbeid – spesielt hvis hele operasjonen er desentralisert.

For å stimulere nettverksutvikling, vedlikehold og bruk, bruker Ethereum ETH, et innfødt token som både er en digital valuta og et digitalt verktøy..

ETH styres og preges mye på samme måte som Bitcoin – av gruvearbeidere som bruker spesialisert maskinvare for å validere blokker.

Akkurat som når du kjører bil, krever bensin å gjøre hva som helst med Ethereum-nettverket. Med unntak av i stedet for å bruke de destruktive tingene med fossilt brensel, bruker Ethereum ETH for å drive seg fremover.

Jo større handlingen og jo lengre varighet, desto mer bensin som betales i ETH kreves. Når etterspørselen etter olje svinger, gjør også gasspriser – og etterspørselen etter Ethereum blockchain skifter, også ETH bensinpriser går opp og ned.

For å følge ETH bensinpriser, kan du sjekke ut ETH bensinstasjon. Det er en flott guide for å beregne hvor mye ETH du trenger i lommeboken din før du deltar i en transaksjon.

Imidlertid overgår Ethereum snart til bevis på stavskonsensus, og endrer alt om hvordan nettverksstyring håndteres og endrer ETHs rolle for alltid.

I stedet for å stole på gruvearbeidere, vil Ethereum gå over til et langt mer desentralisert styresystem som er avhengig av stakers.

En staker er noen som eier og eier minst 32 ETH for å validere Ethereum-nettverket.

32 ETH minimum skyldes å plassere en betydelig mengde økt verdi på eksisterende ETH-tokens. Stakers vil motta mellom 4% og 10% avkastning på sin innsatte ETH, noe som skaper et sjenerøst insentiv for alle som er interessert i å hjelpe Ethereum-nettverket til å fungere..

Hvis det viser seg at en nettverksvalidator opptrer ondsinnet, blir deres ETH-innsats kuttet, noe som betyr at de mister noen eller alle sine innsatte ETH-tokens..

4. Hvordan oppbevare Ethereum (ETH)

Lagring av Ethereum er annerledes enn lagring av Bitcoin.

Ethereum-nettverket bruker en tokenprotokollstandard kalt ERC-20 – så for å lagre ETH og Ethereum-baserte tokens, trenger du en ERC-20-kompatibel lommebok.

I disse dager er de aller fleste tilgjengelige kryptovalutaer ERC-20. Det er fordi Ethereums enorme popularitet i utviklingssamfunnet har ført til tusenvis av ERC-20-tokens opprettet.

For å lagre Ethereum i en kryptovaluta-lommebok har du to alternativer:

  1. Ethereum Software Wallet – Programvarelommebøker er mobilapp eller skrivebordsbaserte lommebøker som er ERC-20-vennlige. De er generelt sikre så lenge du står med en pålitelig Ethereum-lommebok, og gir mer fleksibilitet når det gjelder mange lagrede eiendeler enn maskinvarepunger.

  2. Ethereum Hardware Wallet – Hvis sikkerhet er det du søker, må du ikke se lenger enn en hardware-lommebok for lagring av Ethereum. Maskinvarelommebøker ligner små USB-pinner og lar deg holde Ethereum lagret offline og borte fra live nettverk – og hackerne som er avhengige av dem for å stjele kryptovaluta..

Uansett hvilken rute du velger for lagring av Ethereum, er det eneste virkelige stikkpunktet at lommeboken må være ERC-20-kompatibel, men det er mange alternativer å velge mellom.

Beste ETH staking bassenger

Siden staking er et relativt nytt konsept, vet du kanskje ikke hvordan det fungerer. Gå inn i artikkelen for å finne ut.

Ytterligere gode leser

Casestudie: Bruk av maskinlæring for porteføljestyring

Cryptocurrency Trading Bots – Den komplette guiden

Terskel rebalansering for kryptoporteføljestyring

Python-skript for Crypto Trading Bots

Skript for Bitcoin Price Live Ticker (ved hjelp av nettsteder)

Reker er en sosial handelsplattform for kryptovaluta. Koble deg til noen av de 16 ledende kryptobørsene, automatiser porteføljestrategien din og kopier de beste handelsmennene i verden.

Følg oss på Twitter og Facebook for oppdateringer, og still spørsmål til våre fantastiske, aktive lokalsamfunn på Telegram & Uenighet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me