iExec (RLC) gjennomgang: Blockchain-basert sky databehandling

iExec har fått ganske mye popularitet og eksponering den siste tiden. Det er et prosjekt som ønsker å bygge den første markedsplassen for skyressurser.

Hvis du ikke har hørt om dem før, ikke bekymre deg, mange har det ikke fordi teamet har vært fokusert på å få resultater i stedet for å pumpe sprøytenarkoman og få følgere. De går imidlertid inn i et veldig konkurransedyktig landskap med en rekke lignende prosjekter.

Så kan iExec heve seg over de mer etablerte alternativene?

I denne gjennomgangen av iExec vil vi se nærmere på prosjektet. Vi vil dekke noen av de viktigste aspektene, inkludert teammedlemmer, teknologi, potensial for adopsjon, samt de langsiktige utsiktene for RLC-token.

Hva er iExec?

De iExec-plattform ligner på Amazon S3 eller Microsoft Azure, men i stedet for å ha alle serverne på ett sentralisert sted, er det delt inn i tusenvis av noder for å tillate off-chain-databehandling for blockchain-applikasjoner.

Desentralisert cloud computing har vokst i takt med at blockchain-startups dukker opp for å dra nytte av kostnadseffektiviteten og effektiviteten som kan oppnås fra en plattform bygget på blockchain.

Oversikt over iExec

Oversikt over iExec. Bildekilde: iExec One Pager

Andre prosjekter med lignende fokus inkluderer Siacoin, Storj, Maidsafecoin og Golem. iExec skiller seg ut fra disse andre ved å fokusere på å bruke skytjenester for prosessorkraft, ikke bare for lagring.

iExec sikter mot selve blockchain-økosystemet og det voksende området for desentraliserte applikasjoner (dApps).

Cloud Computing i dag

Før jeg ser spesifikt på iExec, vil jeg ta en rask titt på cloud computing-industrien slik den eksisterer i dag.

I løpet av en veldig kort periode har cloud computing blitt industristandarden for anskaffelse av lagrings- eller prosessorkraft uten å bruke penger på å bygge ut dyr IT-infrastruktur. For eksempel er et selskap som Netflix vertskap for og leverer nesten alt innholdet fra Amazons skyinfrastruktur. Det samme gjelder for mange andre teknologibedrifter som leverer applikasjoner og lagrer data på servere levert av Microsoft, Google, Amazon og IBM.

Det er en veldig god grunn til at cloud computing oppsto. Hvis disse teknologiselskapene har titusenvis av servere, hvorfor ikke outsource ekstra lagrings- og prosessorkraft? Og så fikk mindre virksomheter tilgang til ellers dyr teknologi til en brøkdel av kostnaden.

iExec ønsker å tilby den samme tjenesten, men å sette den på blockchain og desentralisere den. Dette vil gjøre det langt mer sikkert og billig sammenlignet med tradisjonelle cloud computing-alternativer. Med cloud computing-bransjen forventet å nå 55 milliarder dollar i inntekt innen 2026, hvorfor skulle ikke iExec prøve å få tilgang til en del av den bransjen.

Oversikt over iExec Blockchain

Cloud Computing-arkitektur på iExec

IExec går faktisk frem på en veldig intelligent måte. De vet at det å ta på seg slike som Google, Amazon og andre cloud computing-giganter, sannsynligvis er nytteløst. Så i stedet fokuserer de på blockchain-økonomien ved å målrette mot desentraliserte applikasjoner. De vil være det logiske stoppet for blockchain cloud computing.

Dette gjør det lettere for dem å anskaffe kunder, siden leverandørene av dApps ikke blir avskrekket av blockchain-teknologi. Det kan også sette scenen for massiv vekst, siden iExec sannsynligvis vil vokse rett ved siden av hele blockchain-industrien.

Og de leverer en tjeneste som er sårt trengte, siden dApp-plattformer vil trenge tilgang til langt mer datakraft enn det som finnes fra deres egne nettverk.

Etter hvert som adopsjonen og bruken av smarte kontrakter og dApps vokser, vil utviklere trenge en måte å kjøre alle beregninger og instruksjoner på. Å kjøre dem på eksisterende blokkjeder vil føre til at nettverket sakte til en gjennomgang, noe som gjør det ubrukelig. Bare se på hva som skjedde med Ethereum i løpet av CryptoKitties-mani.

I utgangspunktet ønsker iExec å bygge infrastrukturen som vil gi Ethereum og andre dApp-plattformer den datakraften de trenger for å skalere etter behov..

Hvordan fungerer iExec RLC?

Hvis plattformene som er vert for dApps ikke er i stand til å støtte databehandlingsbehovet, hvordan forventer iExec å tilby støtte for all datakraften til dApps og smarte kontrakter? Ved å ta dem utenfor kjeden slik at alle funksjonene i kjeden fortsetter å gå jevnt.

For å oppnå dette benytter iExec seg av en åpen programvare som kalles Desktop Grid XtremWeb-HEP. Denne applikasjonen samler alle tilgjengelige databehandlingsressurser og gjør dem tilgjengelige for applikasjonene og plattformene.

I følge whitepaper utgitt av iExec kan de gjøre dette mulig på global skala, inkludert støtte for “feiltoleranse, multi-applikasjoner, multi-brukere, hybrid offentlig / privat infrastruktur, distribusjon av virtuelle bilder, datahåndtering, sikkerhet og ansvarlighet , og mange flere.”

iExec dApps

iExec kan drive en ny generasjon applikasjoner

I hovedsak gjør programvaren det mulig for enhver dApp å bruke noen av databehandlingsressursene i iExec-nettverket. Dette vil gi utviklere den luksusen å kunne ta i bruk prosessorkraft så stor som et datasenter på lagerstørrelse om nødvendig. Dette vil gjøre utviklingen av dApps mer fleksibel og skalerbar, samt å være fri markedsdrevet. Utviklere vil kunne finne akkurat den riktige mengden ressurser for hvilket prosjekt de måtte drømme om.

Ikke overraskende gjøres matchingen av klientens behov for å være tilgjengelig ved hjelp av smarte kontrakter. Så, matchingsalgoritmen på iExec-plattformen vil ta forespørsler om nettverksressurser og matche dem med leverandører etter behov. Programmet ser på hver oppgave og bestemmer hvilken databehandlingsressurs som er nødvendig for å kjøre programmet. Når kampen er laget, går den videre til neste oppgave, og så videre og så videre.

For å sikre at brukerne mottar ressursene de ber om, bruker iExec en bevis-av-bidrag (PoC) konsensusalgoritme. Slik er beregningskraft protokollen som brukes av iExec for konsensus om off-chain computing.

I tillegg til å gi tillit, ordner PoCo også de forskjellige bidragene til iExec-nettverket, slik at betalingene alltid er rettferdige og rettidige. Til slutt inkluderer den også en tillatelsesmekanisme som kan brukes til å kontrollere tilgang til applikasjoner, datasett og arbeidermassesamlinger.

Hvert stykke iExecs plattformspuslespill

La oss se nærmere på de tekniske funksjonene til plattformen, og la oss se på de funksjonelle delene som utgjør iExec-plattformen. Det er tre viktige komponenter; ressursmarkedet, dApp-butikken og datamarkedet.

Ressursmarkedet: Dette er hvor leverandører kan tilby databehandlingsressursene sine i bytte mot RLC, og hvor utviklere, enkeltpersoner og andre enheter kan handle for de ressursene de trenger for å drive applikasjonene sine. Det inkluderer en matchmaking smart kontrakt som sikrer at ingen leverandører kan tilby flere ressurser enn de har tilgjengelig.

I hovedsak tillater dette kjøpere å velge mellom et bredt utvalg av maskiner (CPU, GPU, Trusted Execution Environments), mens de også spesifiserer nivået på tillit de ser passende. Åpenbart betyr høyere nivå av tillit til resultatet av en beregning en høyere pris.

Det er også en rykte smart kontrakt for å måle og vurdere påliteligheten til hver leverandør. Med dette systemet har mer pålitelige leverandører høyere priser, men brukere kan også velge mindre pålitelige leverandører for å senke kostnadene. Dette bidrar til å gjøre markedet helt fritt markedsdrevet, med prisfastsettelse gjennom konkurranse.

iExec dApp Store

Skjermbilde fra iExec dApp Store

DApp Store: Tenk på dette som den desentraliserte versjonen av Google Play-butikken, med alle slags dApper bygget med iExec tilgjengelig. Det er allerede bor, og du kan bla gjennom og kjøpe apper akkurat nå hvis du vil. Og hvis du er en applikasjonsutvikler, kan du sende inn dApp for å bli oppført på plattformen.

Data Marketplace: I tillegg til å ha en markedsplass for applikasjoner og for ressurser, er det planer om å bygge en markedsplass for data. Dette vil være et sted for dataleverandører å selge dataene sine til dApp-utviklere eller til alle som er villige til å kjøpe det.

Dette kan være myndighetsdata, aksjemarkedsstatistikk, eiendomsdata og alle andre typer data du måtte forestille deg. Data Marketplace ble nylig utgitt som en del av V3-oppdateringen som fant sted i mai 2019.

IExec-teamet

iExec har et sterkt team, med en dyp bakgrunn innen forskning og cloud computing. Faktisk har kjerneteamet seks PhD-er, og fire av dem har vært i cloud computing-feltet i over et tiår.

Disse fire er Gilles Fedak, Haiwu He, Oleg Lodygensky og Mircea Moca. De har brukt år på å utvikle Desktop Grid-applikasjoner, og iExec er resultatet av deres samarbeidsopplevelser.

iExec-teammedlemmer

Noen av iExec Senior Team-medlemmer

Gilles Fedak kom først over Ethereum i 2016, og som et resultat var teamet i stand til å løse noe de hadde omstridt siden 2012 – hvordan lage en distribuert cloud computing-plattform basert på Desktop Grid computing.

iExec-partnerskap

Det er en rekke viktige partnerskap og samarbeid som iExec nylig har inngått. Disse inkluderer et bredt utvalg av selskaper i forskjellige bransjer. Nedenfor er noen av disse nylige partnerskapene:

  • Intel: iExec og Intel har samarbeidet om 5G-tjenestene. For eksempel har de det nylig utstilt hvordan blockchain-teknologi og Intels SGX-pålitelige utførelse kan gi fullt desentraliserte og autonome løsninger for smarte byer.
  • IBM: IBM-skyen ble med iExec og en IBM arbeider-basseng er gjort tilgjengelig på iExec-nettverket
  • EDF: iExec har nylig kunngjort at den har gjort det samarbeidet med EDF for å optimalisere cloud computing-infrastrukturen. EDF er den største leverandøren av verktøy i Frankrike.

Det er sannsynlig at det kommer til å bli mye mer samarbeid med industrien gjennom deres “iExec for enterprise” -initiativ som vi diskuterer nedenfor.

iExec RLC-prishistorikk

IExec ICO fant sted 19. april 2017, og teamet samlet inn 12 millioner dollar ved å selge 60 millioner tokens til 0,2521 dollar hver. Prisen på iExec RLC forble hakket hele resten av 2017, og gikk kraftig sammen med hele kryptovalutamarkedet og nådde en heltidshøyde på $ 4,47 13. januar 2018.

Siden den har den jevnt og trutt beveget seg lavere ettersom kryptovalutaområdet utholdt et bjørnemarked gjennom store deler av 2018. Pr. 29. mai 2019 er prisen $ 0,469, noe som er nesten det dobbelte av ICO-prisen. Den prisen gir den en markedsverdi på bare 37 millioner dollar og rangerer den som den 141. største mynten på Coinmarketcap.com.

Binance RLC

Registrer deg på Binance og kjøp RLC-tokens

Flertallet av handelsvolumet for iExec RLC er på Binance Exchange, selv om det også er en beskjeden mengde volum på Bittrex og Upbit. Det er en håndfull andre børser som viser iExec RLC, og de som er interessert i å kjøpe med amerikanske dollar, kan gjøre det på Ethfinex.

Når det gjelder volum, ser det ut til å være anstendige nivåer på tvers av børsene så vel som på forskjellige ordrebøker. Dette kan være godt for den potensielle likviditeten til tokenet hvis noen vil ha større ordrer uten å flytte prisen så dramatisk.

IExec RLC-token er ERC-20-kompatibel, slik at den kan lagres i hvilken som helst ERC-20-kompatibel lommebok som MyCrypto eller MyEtherWallet.

iExec utvikling

Noen ganger kan det være vanskelig å få en ide om nøyaktig hvor mye arbeid som er gjort med et prosjekt. En av de mest effektive måtene å gjøre dette på er imidlertid å se på kodingsaktiviteten i deres offentlige arkiver.

Derfor bestemte jeg meg for å dykke inn i iExec GitHub for å se nøyaktig hvor mye kode utviklerne presset på. Nedenfor er koden forpliktet til de tre mest aktive repoer i GitHub.

iExec-koden forplikter GitHub

Kode forplikter seg til utvalgte repoer de siste 12 månedene

Som du kan se, har det vært ganske mye aktivitet i disse depotene. Det er også verdt å merke seg at det er totalt 56 flere repoer i deres GitHub! Mange av disse har lignende nivåer av månedlig aktivitet.

Dette er et veldig imponerende eksempel på hvor mye hardt arbeid iExec-teamet får gjort. De skyver mer kode på en måned enn lignende prosjekter presser om et år. Kanskje dette er grunnen til at teamet har klart å oppnå alle målene for veikartene sine.

Det kan være god grunn for all denne aktiviteten. Dette er på grunn av den nylige lanseringen av V3 av iExec-protokollen …

iExec V3-oppdatering

15. mai 2019, iExec utgitt deres mye spionerte V3. Dette hadde mange oppgraderinger til protokollen som gjør den raskere, sikrere og fleksibel.

En av hovedinnovasjonene med denne oppgraderingen var Data Wallet. Dette vil tillate dataleverandører å liste sine datasett eller AI-modeller. Gjennom iExec-plattformen kan disse brukes i et program som drives av ekstern databehandling.

Det er også en rekke andre tekniske forbedringer som har oppstått på grunn av oppgraderingen. For eksempel har distribuert databehandlingsprogramvare blitt oppgradert. Navngitt “iExec Core”, vil dette gjøre det mulig for enkeltpersoner å bli med i disse offentlige arbeidstakermassene og gi deres datakraft.

V3 har også forbedret den generelle effektiviteten til iExec-markedet. Teamet har implementert en dedikert bro som er kompatibel med sidekjeder og desentraliserte orakler.

Til slutt inneholder iExec V3 også “iExec for Enterprise”. Dette kan tenkes som en konsulent- / supporttjeneste som teamet tilbyr bedriftskunder. Disse bedriftene kan deretter bestemme om de vil tilpasse iExec-teknologien til sine egne blokkjeder.

Konklusjon

Hvis iExec-plattformen fungerer som forutsatt og samler adopsjon, kan den begynne å vokse eksponentielt som svar på vekst i bruk av desentraliserte applikasjoner. Suksessen går hånd i hånd med veksten i blockchain-adopsjon, og økningen i dApp-økosystemet. Det er også greit å merke seg at iExec-løsningen er mer miljøvennlig sammenlignet med dagens cloud computing-løsninger, siden ressurser bare brukes etter behov.

Mens noen kanskje vil si at prosjektet er for ambisiøst, har teamet taklet prosjekter tidligere som var like ambisiøse. De var medvirkende til å utvikle European Desktop Grid Infrastructure, et system som brukte over 200 000 noder for å fullføre mer enn 1 million oppgaver. Dette prosjektet la grunnlaget for iExec-prosjektet ved å demonstrere dets gjennomførbarhet.

Det er altfor tidlig å vite om iExec kan lykkes, men fremdriften så langt viser at teamet er forpliktet til å gjøre det til en suksess. Med kombinasjonen av kunnskap, intelligens og erfaring har teamet det de trenger for å bringe iExec-plattformen til virkelighet, og suksess på dette prosjektet vil bidra til å støtte fremtidig suksess for blockchain generelt.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me