IKON: Et nytt “Ikon” i smarte kontrakter, eller et prosjekt tapt i oversettelse?

Et koreansk blockchain-konglomerat på 4 milliarder dollar har gitt ut sin egen kryptovaluta, og de kaller det ICON. ICON setter sitt mål mot Ethereum, og noen kaller det til og med Koreas svar på både Ethereum og Neo.

Siden lanseringen for noen måneder siden har ICON-prisene økt betydelig og interessen for plattformen bygger. Men hva er ICON, og hva prøver teamet bak det å gjøre nøyaktig?

IKON – Grunnleggende

Coinmarketcap Pris ICON

Bilde via coinmarketcap.com

IKON er et multifunksjonelt blockchain-prosjekt som vil være i stand til å støtte ICO og tillate andre bransjer å bruke programvaren deres på toppen av den. I tillegg vil ICON tilsynelatende muliggjøre lettere kryss-blockchain-utvekslinger, selv om de to blokkjedene ikke snakker det samme språket.

Denne informasjonen var imidlertid veldig vanskelig å sette sammen. Hvorfor? Enkelt sagt, den offisielle nettsiden er et fullstendig rot full av sjargong og moteord. De hvitt papir, er for eksempel et pult på 43 sider som er skrevet på et så komplisert språk at du trenger en Vulcan-tolk for å dekode den.

Nettstedet tilbyr ikke et enkelt, kortfattet sammendrag om hva ICON egentlig er for, eller til og med hva det angivelig vil gjøre.

Tapt i oversettelsen

Her er et utdrag fra stortingsmeldingen som prøver å forklare hva ICON vil gjøre:

“Gjennom ICON kan samfunn gå utover og være fri for tradisjonelle økonomiske systemer og fremme friksjonsfri verdiutveksling med andre samfunn, og til slutt resultere i maksimal total nytte for samfunnet. ICON er ikke begrenset til den virkelige verden, men den kobler direkte og kommuniserer med kryptoverdenen og skaper det mest robuste nettverket som kan skaleres uten grenser. ”

Til og med nettstedets vanlige spørsmål side bare lister opp en ordliste med noen svært spesifikke termer. Det gir ingen enkle svar på grunnleggende spørsmål som “hva er ICON.”

Hvitboken inneholder, selv om den vanligvis er skrevet til en ganske høy standard, også mange grammatiske feil, da den sannsynligvis ble oversatt av et oversettelsesfirma fra koreansk til engelsk. For eksempel bruker hvitboken uttrykket “kopp latte”, som selvfølgelig er feil. Spesielt er linjen:

Vi lever i en verden der det er mulig å kjøpe en kopp latte på Starbucks med ett sveip av kredittkort.

Den samme typen feil eksisterer også i det forrige sitatet som ble brukt ovenfor, der det står “vær fri fra tradisjonelle økonomiske systemer”. Hele hvitboken er full av feil som disse.

Hvorfor skal vi bry oss om grammatikkfeil?

Selv om det ikke kommer til å lage eller bryte prosjektet, viser det en viss grad av slurv som ikke bør ignoreres. Dette selskapet har tydeligvis ressursene til å ansette en profesjonell redaktør til å gå gjennom dokumentasjonen, men de velger ikke å gjøre det. Dette sier mye om deres holdning.

Med det ute av veien er vårt beste sammendrag av ICON at det på mange måter er en Ethereum-konkurrent. Men det hevder også å tilby noen få triks i form av cross blockchain-utvekslinger og en rekke forretningsavtaler med forskjellige koreanske byråer.

ICON ICX Oversikter

Bilde via ikon. Grunnlag

Hvem som står bak ICON?

Dayli Financial Group-logo

Bilde via Dayli Financial Group

ICON ble opprettet av et koreansk selskap kalt Dayli Financial Group, som angivelig er verdt 4 milliarder dollar. Dayli er et blockchain-fokusert selskap som angivelig jobber med over 40 selskaper, inkludert de innen forsikring, kunstig intelligens og finansielle tjenester. Dayli er også eieren av Coinone, som er en av de beste sørkoreanske kryptokursutvekslingene.

Inne i det sammenfiltrede rotet som er papiret, er flere brukssaker for ICON spesifisert. Disse brukssakene er veldig spesifikke og nevner eksakte selskaper som ICON vil utvikle eller ha en løsning for. Det er ganske tenkelig at disse selskapene som ICON jobber med allerede jobber med Dayli Financial Group.

I utgangspunktet betyr dette at ICON kommer ut av porten med mye støtte. Sør-Korea har vært et veldig viktig vekstområde for kryptovalutaer, og hver dag kommer en veldig betydelig del av handelsvolumene fra sørkoreanske børser. Noen i de sørkoreanske media og regjeringen har det til og med henvist til dette som bitcoin mani.

Den neste store tingen, eller nok en annen Ethereum-klon?

Tilbake i de første dagene av kryptovaluta var i utgangspunktet hver nye mynt som kom ut en klone av bitcoin. Som det var, var de alle valutabruksspesifikke blokkeringer som alle ville tilby det samme. Det var bare noen få år senere at kryptovaluta-prosjekter med noen få unike funksjoner begynte å dukke opp.

Så var det mer enn et halvt tiår senere da Ethereum dukket opp og til slutt tilbød det Cardano-skaperen John Hoskinson kaller “andre generasjon av kryptovaluta.”

Etter Ethereums ville suksess ser det ut til at vi ser flere og flere Ethereum-kloner (eller blockchain-prosjekter som prøver å erstatte Ethereum og legge til en eller to ekstra bjeller og fløyter) som prøver å gjøre sine krav.

Mens ICON høres interessant ut, er det ganske sannsynlig at det ikke vil være utrolig revolusjonerende. Dette er fordi ICON ser ut til å være laget av et velstående konglomerat som ønsker å støtte sine egne interesser og etablerte partnere.

Det som fikk Ethereum til å vokse så raskt er at det var svært demokratisert og gratis for alle å bruke og utvikle seg på. For det andre var det den første til bordet med et meget levedyktig produkt.

Mens andre Ethereum-kloner som Neo og QTUM har sett noe suksess, er de fremdeles ikke i nærheten av markedsverdi og merkeverdi som Ethereum har. Dette betyr ikke at de er feil, men at de ikke er sanne jevnaldrende.

Siden ICON tar en meget bedriftsmessig og derfor svært konservativ tilnærming, kan dette ganske sannsynlig hindre deres vekst. I tillegg kan det forhindre dem i å erstatte Ethereum som plattform nummer én. Igjen, dette betyr ikke at de vil mislykkes direkte, men det kan begrense veksten deres i fremtiden.

Det sier seg selv også, men ICON gjør ikke en veldig god jobb med å kommunisere med sin potensielle fanbase med sin unødvendig komplekse og kodede retorikk. Sannsynligvis vil en mykere og vennligere tilnærming være mer effektiv for å fange hjerter og sinn fra potensielle investorer og brukere.

Det er imidlertid mulig at den kalde, maskinlignende kommunikasjonen fra teamet bare er et resultat av at deres virkelige hensikter går seg vill i oversettelsen.

Utvalgt bilde via Medium.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me