Intervju med Insolar Founder, Dmitry Zhulin: Deep Dive on the Platform

Insolar er et interessant prosjekt som utvikler en plattform som vil fungere som en Blockchain as a Service (BaaS).

De ønsker å gi bedrifter en enkel, sikker og interoperabel løsning. Vi har tidligere fullført en lang form for Insolar-gjennomgang som tok en grundig titt på prosjektet og det er ambisiøse planer.

Vi ble imidlertid fascinert av det og hadde mange flere spørsmål.

Vi ønsket å få mer informasjon om teknologi, partnerskap, veikart og teammedlemmer. Vi bestemte oss for å nå ut til Insolar-teamet med vår omfattende liste over spørsmål.

Dmitry Zhulin-intervju

Dmitry Zhulin Insolar

Dmitry Zhulin. Bildekilde: Insolar-bloggen

Dmitry Zhulin er en av grunnleggerne av Insolar. Han er en erfaren risikokapitalist som tidligere bygde opp oppstart av dagligvareleveransen Instamart. Han har også vært involvert i blockchain-økosystemet i over 5 år.

I 2017 grunnla Dmitry INS-økosystemet som var forgjengeren til Insolar. Han var også snill å svare på alle spørsmålene vi sendte teamet.

Nedenfor er det komplette intervjuet:

Insolar Oversikt

Dere startet som INS-økosystemet som var fokusert på B2C-levering av dagligvarer. Du har nylig byttet til Insolar som et komplett økosystem for blockchain. Hvorfor endringen?

Mens vi jobbet med INS Ecosystems utvikling, innså vi at ingen av dagens blockchain-plattformer kan være vert for applikasjonen vår. Tilbakemeldingene fra hundrevis av innovasjonsledere og blockchain-utøvere beviste at de hadde det samme problemet. Så vi bestemte oss for å bygge vår egen plattform – virkelig skalerbar, forretningsvennlig og åpen kildekode.

Ved å muliggjøre distribuerte forretningsnettverk, innebygd tillit og eliminere tredjepartsformidlere, kan Insolars blockchain-plattform drive forretningsmodeller utover direkte-til-forbruker-markedet og markeder utenfor forbruker detaljhandel.

Insolar deler de samme verdiene som INS Ecosystem – utnytt blockchain-teknologi for å gi selskaper muligheten til å levere mer verdi, gjennomsiktighet, rettferdighet og tillit til kundene. Dette er noe som dagens teknologier ikke kunne levere – ikke før Insolar kom.

Ved å lage Insolar utvider vi omfanget av produktene våre, bruk av token og verdien for bidragsytere og kunder. Vi utvikler en banebrytende blockchain-plattform i bedriftsklasse som vil være i forkant av en revolusjon som vil transformere den globale økonomien.

Samtidig er fortsatt vårt B2C-dagligvareprosjekt en av våre brukstilfeller som vil være basert på Insolar blockchain.

Fortell oss om det bredere Insolar-teamet. Det virker som om dere har utvidet ganske mye innen talent og forskning på mange steder.

Insolar er et globalt team på 68 personer i Nord-Amerika og Europa, inkludert et 35-årig ingeniørteam med sterk praksis for å bygge og vedlikeholde systemer med høy belastning og høy tilgjengelighet, og 10 ledende blockchain-akademikere fra store institusjoner (York University, ETH Zürich, Princeton). Du finner teamprofilene våre her.

Plattformens sjefarkitekt, Kirill Ivkushkin, ledet Blockchain-avdelingen i Europas 3. største bank, i løpet av den tiden ledet han alle bankens blockchain-tiltak, personlig evaluering av koden og arkitekturen til dusinvis av plattformer.

Han var også sjefarkitekt i Deutsche Bank, og kjørte systemer med over 17 000 kjerner. Kirill er en av verdens ledende tekniske eksperter på distribusjon av blockchain i den virkelige verden. Han er en hyppig offentlig taler på blockchain og fintech. Som du nevnte, holdt han nylig talen du hørte på Blockchain Expo-konferansen.

Insolars Chief Technology Officer, Pavel Scherbinin, var tidligere Chief Technology Officer i Mail.Ru, som er et ledende internett-selskap i Øst-Europa og nummer 7 over hele verden. I løpet av sin periode der var Pavel ansvarlig for å bygge høyt belastningssystemer som ble brukt av et dusin millioner brukere.

Pavel Kirill Ivkushkin Insolar

Kirill Ivkushkin og Pavel Sсherbinin. Bilde via Insolar

Insolar kommer til å være en bedriftsløsning. Hva slags selskaper ser du etter hvert ved hjelp av protokollen / applikasjonene?

Insolar er en komplett virksomhetsfokusert plattform og økosystem som hjelper selskaper med å raskt distribuere neste generasjons distribuerte forretningsnettverk (Insolar Blockchain). Insolar retter seg mot store og mellomstore bedriftskunder i ulike bransjer og brukssaker.

Insolar Blockchain and Applications driver et nytt rammeverk for interaksjon mellom virksomhet, gir konkrete fordeler og reduserer IT-byrden for virksomheten, noe som gjør det enkelt å bygge distribuerte forretningsnettverk, hjelpe bedrifter med å overvinne IT-kompleksitet og fokusere på kjernevirksomheten, samtidig som du muliggjør prosessforbedringer og låser opp nye inntektsstrømmer.

Insolar blockchain-plattformen kan brukes nesten ubegrenset på løsninger på tvers av bransjer og applikasjoner. Vi har bestemt flere prioriterte bruksområder som fokuspunkt. Dette er leverandørkjede på tvers av bransjer, elektriske verktøy og smarte nett, identitetsstyring og delt økonomi.

Disse tre feltene egner seg spesielt til optimalisering ved bruk av blockchain-teknologi, og de er områder der teamet vårt har spesiell kompetanse. Vi inviterer våre partnere og bedriftskunder til å utvikle distribuerte forretningsapplikasjoner som oppfyller deres forretningskrav på Insolar Blockchain. Den komplette listen over næringer og brukssaker er tilgjengelig her.

Insolar-teamet har en dyp forståelse av og diversifisert praktisk erfaring innen DLT-teknologier. Vi appellerer til de viktigste kravene til bedrifter ved å:

 • Effektivisering av design, anvendelse og gjenbruk av komplekse tverrforetaksprosesser;
 • Automatisering av prosesser på tvers av foretak, slik at de kan identifisere designfeil på et tidlig stadium og gjennomføre grundig dataovervåking i tilfelle potensielle juridiske tvister;
 • Opprette en kompatibel plattform som kan brukes sammen med eksisterende eldre IT-løsninger og -systemer;
 • Å bygge en plattform som er kompatibel med eksisterende bedriftsløsninger og systemer med lignende egenskaper, for eksempel transnasjonalitet i databehandling innen forskjellige systemer, horisontal skalerbarhet, behandling av XML-dokumenter osv .;
 • Vi introduserer samsvar med forskjellige domenestyringssystemer og forskrifter, og tydelige og enhetlige genererings- og styringsprosedyrer for forskjellige standarder, enten det er globalt, statsnivå eller virksomhet, inkludert de mellom selskaper,
 • Redusere følsomhet for leverandørlåser som følge av bruk av lisensierte teknologier og sentraliserte eller sentralt administrerte systemer og datautvekslingssystemer.

Etter det ovennevnte, har du startet forhandlinger med selskaper om bruk av Insolar? Hvordan går de??

Vi forhandler med en rekke store bedrifter som er interessert i våre tjenester. Disse inkluderer selskaper i Europa innen logistikk og gruvedrift, og smarte nett i Nord-Amerika. Forhandlingene er under NDA og skal kunngjøres i 2019. De nåværende viktige teammålene er testnettlanseringen i begynnelsen av 2019 og å få piloter i gang i flere bransjer og brukssaker..

Insolar brukstilfeller

Tre av næringene som har en Insolar-brukstilfelle. Bilde via Insolar Presentasjon

Insolar sier at løsningen deres vil være i tråd med globale regler. Kan du forklare det?

Insolar er imøtekommende med globale regulatoriske krav og reglene for individuell domeneadministrasjon. Den er fullt ut i samsvar med GDPR (General Data Protection Regulation) og andre viktige standarder for databeskyttelse.

For eksempel forutsetter GDPR å slette private data i visse tilfeller. Dette kan utføres i private eller tillatte domener i Insolar-nettverket, og dermed sikrer ingen av tredjeparter noen private data etter at tilgangen har utløpt.

Insolar Technology

Et av de primære målene for Insolar var kompatibilitet med andre løsninger. Du har uttalt at Insolar vil være kompatibel med Hyperledger. Er det andre økosystemer som Insolar kan integreres med?

Insolar vil være interoperabel med alle ERP / BPM / CRP som brukes av bedrifter. Når det gjelder andre blockchain-protokoller, jobber vårt utviklerteam for å gjøre Hyperledger og andre blockchain-protokoller og smartkontrakter av virksomhetsgrad kjørbare av vår plattform.

En del av Insolar-løsningen er ikke bare å utvikle en protokoll, men også applikasjoner på toppen av den. Har du allerede begynt å bygge noen? Hva vil funksjonene deres være?

Utover plattformen, som omfatter flere protokoller, bygger Insolar aggressivt utvikler- og tredjepartsverktøy for å fremme et blomstrende samfunn (Insolar Applications). Koden er åpen kildekode og forskningen deles fritt; den støtter de mest populære enterprise-språkene (Golang og Java); og det tillater tredjeparts mikrotjenester, dApps og smarte kontrakter.

Insolar krever ikke dyre forhåndsinvesteringer i IT-arbeidskraft og infrastruktur for å distribuere; den kan kjøres på skyen, sikkert og skalerbart. Fullt opererte Insolar-applikasjoner skal være tilgjengelig etter lansering i tredje kvartal 2019 og utover.

Insolar-applikasjoner vil bli skreddersydd til bedriftens individuelle behov og basert på et byggesteinsystem som kan betjene flere bruksområder og næringer – praktisk talt alle scenarier der forretningsdrift involverer samspillet mellom flere partnere.

Takket være dets spesielle og enestående rekke funksjoner, inkludert hybridnettverk (offentlig og tillatt) som er mottakelige for forskjellige domenestyringsregler, er Insolar unikt posisjonert for å betjene og optimalisere tilkobling mellom bedrifter..

Du har en unik konsensus & lagringsmekanisme som ikke er avhengig av PoS og PoW. Kan du forklare dette litt mer?

For det første er det forskjellige konsensusalgoritmer som brukes på forskjellige domener (deler av nettverket) innen Insolar.

Når det gjelder standardinnstillingene, brukt på Insolar mainnet, kan alle nodene ha en av to roller: Lagring eller behandling. Lagringsnodene er delt inn i “tungt” og “lett” materiale.

“Tungt materiale” -nodene lagrer hovedboken, men i motsetning til andre blockchain-protokoller holder ingen av dem den helt, men bare en viss del. Dette gjøres både av hensyn til sikkerhet og lagringskapasitet. “Lysmateriale” -nodene holder bare den nylige historikken til en reskontro og brukes til trafikk inne i nettverket.

Behandlingsnodene gjør databehandling og utfører transaksjonene. Forskjellen til andre protokoller er at de ikke gjør det samtidig. I stedet delegeres hver smarte kontrakt til en enkelt node.

Deretter godkjenner noen få noder (kalt “Validators”) transaksjonene. Som et resultat øker gjennomstrømningskapasiteten. Takket være dette er Insolar-nettverket i stand til å tilby store transaksjoner. Dette gjør det igjen mulig for bedrifter å behandle dokumenter i kjeden.

For å være sikker på at nettverket er motstandsdyktig mot angrep fra ondsinnede noder, velges alle nodene pseudo-tilfeldig i begynnelsen av hver blokk, utløst av signaler kalt “Pulser”. En puls bærer en kilde til tilfeldighet / entropi og genereres hvert 5–15 sekund av pulsar noder.

Insolar konsensuseksempler

Hvordan konsensus konfigureres i Insolar. Bilde via Insolar Presentasjon

Beregningsmessig vil smarte kontrakter på Insolar-nettverket bli kodet i Golang, Java og JavaScript. Hvorfor har du valgt disse spesifikke avtalespråkene?

Insolar Platform Core skrevet i GoLang er nødvendig for kompatibilitet med Hyperleger Fabric. Java er språket som brukes mest i bedriftsutvikling, og vi bygger Insolar for bedrifter.

Javascript er også det mest populære programmeringsspråket i verden, ifølge Github. Vi vil også bruke WebAssembly til å presentere Javascript fordi det gir JS og gir en måte å kjøre kode skrevet på flere språk på nettet med nær innfødt hastighet.

Når du tar en titt på de tekniske dokumentene, nevner du at når det gjelder datahåndtering, har du multisone-sikkerhet. Kan du forklare dette?

Multizone-sikkerhet er aktivert av hybrid, offentlige og tillatte nettverk som Insolar-plattformen tilbyr. Det tillater overholdelse av forskjellige domenestyringsregler og globale regler (f.eks. GDPR). Domeneeiere kan sette forskjellige sikkerhetsnivåer, og brukerne kan velge individuelle nivåer for risikostyring ved å velge et respektive domene.

Hvis lokal lov tillater det, kan enhver bedrift delta i Insolar-plattformen, uavhengig av deres politiske krav. Dette sikrer deltakernes ulike krav til sikkerhet, personvern og overholdelse, og fremmer mainstreaming og omfattende bruk av Insolar-nettverket av bedriftskunder.

Konseptet for transaksjonstilpasningsevne er interessant. Hvorfor har du valgt denne tilnærmingen?

Insolar har et fleksibelt valideringskonsept. Dette betyr at en bedriftskunde kan gjennomføre transaksjoner med kostnadseffektivitet. Konseptet bak dette er at de kan velge å bruke varierende antall noder for validering, avhengig av om transaksjonen er høy eller lavnivårisiko.

Hvis mindre noder er involvert, er transaksjonen billigere. Dette er praktisk for bedrifter å redusere kostnader og sikre verdi.

ERC20 INS-token vil til slutt bli konvertert til et nytt native INS-token. Hvordan skal det nye token brukes i Insolar økosystem?

Siden den offentlige plattformen vil være en viktig del av Insolars distribuerte forretningsnettverk, vil INS-tokenet bli integrert i økonomien, i likhet med andre blockchain-protokollers innfødte tokens brukes av nettets økosystemer.

Insolar veikart & Bredere økosystem

Veikartet ditt er godt lagt ut. Hva er det neste viktigste trinnet? Hvor langt er dere fra å nå det?

Det neste viktigste trinnet er utgivelsen av vårt første testnett. Det blir flere testnett. Den første vil bli utgitt i januar og vil vise de første funksjonene vi utvikler på vår tekniske plattform.

Vi vet alle at det er en rekke utfordringer med blockchain-teknologi. Hva tror du er den største hindringen for adopsjon i stor skala?

Fra forretningssynspunktet har det hittil vært flere utfordringer med å ta i bruk i stor skala av blockchain-teknologi – til Insolar kom sammen. Med sitt unike sett med funksjoner vil Insolar overvinne nøyaktig de utfordringene som til nå har eksistert, og aktivere DLT for forretningsbruk. Insolar vil garantere:

 • Transaksjonshastighet (15.000 tsd)
 • Skalerbarhet & fleksibel validering, som sikrer kostnadseffektive transaksjoner
 • Hybridnettverk som kan være både offentlige og private, og som dermed er kompatible med kravene til forskjellige systemer for domenestyring og verdenssiden regulatoriske krav,
 • Kompatibel med eldre IT og forskjellige blockchain-plattformer
 • Enkel å bruke – BaaS (Blockchain-applikasjoner som en tjeneste) – Insolar er et IT-tillegg som ikke krever ekstra intern maskinvare eller ekspertise.

Dere hadde en virkelig vellykket ICO i desember 2017. Som vi har sett, har ICO-rommet nylig slått på grunn av en rekke faktorer. Hvordan ser du ICO-modellen utvikle seg de neste årene?

ICO-markedet vil bli mer regulert og det vil være strengere prosedyrer for due diligence.

Hva er du personlig mest spent på når det kommer til Insolar og løsningen dere bygger ut?

Vi er glade for å bli verdens ledende blockchain-teknologiselskap som driver innovative, gjennomsiktige og effektive forretningsnettverk. Insolar fanger både den teknologifokuserte ånden til blockchain, så vel som virkningen den kan gi i den virkelige verden gjennom desentraliserte applikasjoner.

Vårt oppdrag er å bygge en åpen kildekode-blockchain-plattform for bedriftsklasse for å muliggjøre sømløse interaksjoner mellom selskaper og nye vekstmuligheter drevet av distribuert tillit..

Konklusjon

Det virker som om Insolar-teamet har mye arbeid foran seg hvis de skal oppfylle sine ambisiøse mål for 2019.

Det vil være interessant å se hvilke partnerskap Insolar er i stand til å skape med virksomhetene de er i diskusjoner med. Hvis disse partnerne er i stand til å starte bedriftsblokkjeder, kan det gi drivkraft for mange andre virksomheter å delta i brettet.

Hvis du ønsket å holde deg oppdatert med den siste Insolar-utviklingen og kunngjøringene, bør du holde øye med deres offisiell blogg så vel som deres Twitter-konto. INS-tokens kan kjøpes på Binance Exchange.

Utvalgt bilde via Insolar.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me