Kampen mot ASICs: Antminer Z9 Angers the Zcash Community

3. mai kunngjorde Bitmain, Bitcoin-gruveselskapet bak ASIC (applikasjonsspesifikk integrert krets) chips, utgivelsen av en ny Antminer Z9 mini, en ASIC-gruvearbeider som er i stand til å utvinne hvilken som helst kryptovaluta som kjører Equihash-bevis for arbeidsalgoritme spesielt Zcash.

Denne kunngjøringen utløste en storm av klager fra Zcash-kryptosamfunnet, og gjenopprettet en debatt som lenge har pågått mellom ASIC og kryptovalutaer.

La oss ta en rask titt på gjeldende spillestatus og hva ZCash-utviklerne planlegger å gjøre med det.

ASIC PoW-sentralisering

Kjernen i problemet har å gjøre med beviset på verifiseringsprosessen som utilsiktet skaper sentralisering blant mindreårige, spesielt de som bruker ASIC-sjetonger. Dette gir dem fordelen av å kunne gruve mynter mer effektivt enn vanlige GPU-gruvearbeidere.

Bevis for arbeid er en metode for konsensus der komplekse datamaskinberegninger utføres for å skape en ny gruppe av tillitsløse transaksjoner på en Blockchain.

Problemet med Proof of work er at det er ressurskrevende og skaper en sentraliserende tendens blant gruvearbeidere basert på datamaskins ressursevne. For Bitcoin er gruveutstyr (og dermed gruvedrift) for det meste konsentrert i hendene på noen få gruveselskaper.

Med opprettelsen av en ny ASIC-gruvearbeider spesielt utviklet for en kryptovaluta (Zcash), er bekymringen at Bitmain har potensial til å manipulere valutaprisen når noe godt eller dårlig skjer med selskapet..

Et annet problem skapt av sentralisering er det faktum at gruvearbeidere med for mye konsentrert kraft effektivt kan manipulere transaksjoner ved å overmanne 51% av nettverket. Dette kalles ofte det beryktede “51% angrepet” som er banen i hver kryptokjede.

Zcash, en privatlivsfokusert kryptovaluta, har fortsatt et lavt markedsverdi og mye færre transaksjoner enn Bitcoin, og så mange tror at et enkelt selskap som produserer gruveutstyr går mot desentraliseringsetos som kryptosamfunnet overholder.

Bitmain er en av de største gruvearbeiderne med kryptovaluta, i tillegg til de største produsentene av ASIC-sjetonger. Dette viser et veldig klart mål om å monopolisere og okkupere både tilbuds- og etterspørselssiden av gruveområdet, noe som tvinger alle kryptovalutaer som bruker Bitmain til å bli sentralisert ganske enkelt ved forening..

Andre berørte mynter


Zcash er ikke den eneste kryptovalutaen som har fellesskapet delt på ASIC-problemet. Bare i april gikk Monero hardt for å unngå den forestående sentraliseringen av ASIC-gruvearbeidere.

Videre har overgangen til Bitmain for å målrette Equihash-mynter fått Bitcoin Gold (BTG) -utviklerne. Denne Bitcoin-gaffelen ble opprettet spesielt for å unngå innvirkningen av ASIC-er på Bitcoin-kjeden. Nå lurer også utviklerne på om de må gaffel igjen.

Siacoin har gjort lignende trusler om å gjøre det samme over utgivelsen av Bitmain Antminer A3, som er utviklet spesielt for å utvinne Siacoins..

Siacoin utvikler en lagringsplattform for store datamengder, noe som gjør den spesielt motvillig for sentralisering. Samfunnet har også vært lei av Bitmains-taktikk for å undergrave Siacoins utvikleres egen gruvedrift – Obelisk.

Zcash Adoption

AntMiner Z9

Antminer Z9. Kilde: Bitmain

Zcash-fellesskapet er det siste offeret for denne kontroversen, og implikasjonene av en Zcash skreddersydd gruver utviklet av Bitmain er viktige..

For det første kunne vi se en massevandring av gruvearbeidere fra Zcash. Gruvearbeidere som ikke føler at de kan konkurrere med store aktører i verdensrommet og ser fortjenestemarginen fortsette å redusere, vil ganske enkelt gå videre til gruvedrift av andre kryptovalutaer.

Investorer som oppdager effekten av sentralisering som begynner å ta tak, kan også hoppe. De, akkurat som alle andre interessenter, vil ikke risikere å investere tid og kapital i et prosjekt som kan være åpent for prismanipulering..

Begge disse faktorene vil spise inn i Zcashs verdi på et avgjørende tidspunkt når de konkurrerer med andre aktører i samme personvernmarked, som Monero (XMR)..

Kanskje kan Zcash gå veien til Monero når det gjelder å forfalske protokollen for å holde seg borte fra ASIC-er helt og unngå å bli mer sentralisert.

For Zcash-samfunnet ser det ut til at valget er mellom et mer effektivt gruveverktøy som kan føre til langsiktig vekst, eller en litt mindre effektiv GPU-gruveprosess som gjør at de kan holde seg tro mot deres desentraliseringsetos..

Det bør bemerkes at Zcash-stiftelsen for tiden er involvert i forskning og utvikling av en mer ASIC-resistent strategi en umiddelbar teknisk prioritet.

Bevis for innsats Svaret?

Bevis på arbeid vs. bevis på innsats

Bilde via blockgeeks.com

Konflikten rundt gruveselskaper som opprettet sentralisering, har bare bidratt til å skape mer lyd for en alternativ konsensusmetode som kalles proof of stake (PoS). I denne metoden for konsensus kan en bruker utvinne eller validere blokkeringstransaksjoner i henhold til hvor mange mynter han eller hun har.

Gruvekraft tilskrives andelen mynter som gruvebehandleren har, og gruvearbeideren risikerer i hovedsak (eller “ stakes ”) myntene sine for å garantere at de blir stimulert til ikke å manipulere noen transaksjoner og for å opprettholde et sikkert nettverk (ellers mister de deres innsats).

Dette fjerner våpenkappløpet for å akkumulere hashkraft, noe som skaper sentralisering, samtidig som det reduserer de enorme mengdene energi som forbrukes av gruvedrift når du bruker beviset for arbeidskonsensusmetoden.

Bedrifter som Bitmain ville ha færre muligheter til å monopolisere gruveprosessen når bevis på innsats blir brukt.

Ethereum er den mest profilerte Blockchain som gjør overgangen til bevis på innsats med sin nye konsensusprotokoll – Casper. Foreløpig er det en forventning om at en hybridversjon av Casper vil bli implementert før utgangen av året.

PoS Has It’s Flaws

Det er fortsatt risiko for at en POS-metode for konsensus kan bli sentralisert.

De som har den største andelen i en Blockchain vil også motta den største belønningen. Så selv om disse store aktørene ikke blir stimulert til å validere falske transaksjoner, er det fortsatt en konsentrasjon av beslutningstaking overlatt til en liten gruppe mennesker med de største poletter å satse på..

Andre feil inkluderer problemet ‘ingenting å stake’, der folk uten tokens å stake kan fremdeles stemme på en bestemt versjon av et bevis på stake Blockchain, uten noe å tape, og noe å vinne hvis den spesielle versjonen av Blockchain de stemmer på er akseptert.

Ethereum-medstifter Vitalik har foreslått en ”feil stemmebud” for de som stemmer på flere versjoner av en blokk, eller feil blokk..

En annen feil er noe som kalles ‘lang rekkevidde angrep’ problemet, der en angriper som (for eksempel) holder 1% av alle mynter ved eller kort tid etter genese-blokken, kan starte gruvedrift fra sin egen nye kjede.

Selv om angriperen vil bli valgt til å produsere en blokk bare 1% av tiden, kan de enkelt produsere 100 ganger så mange blokker, og ganske enkelt lage en lengre Blockchain på den måten.

En mulig løsning på dette problemet er å gi hver blokk en tidsstempel, og få brukerne til å avvise kjeder med tidsstempler som er langt foran sine egne, og tvinger den langdistanse angriperen til å overholde de samme tidsbegrensningene (mer om dette her).

Konklusjon

Kampen mot ASIC er en del av en bredere diskusjon rundt hva den ideelle metoden for konsensus er å validere transaksjoner på en Blockchain. Bare fordi kryptosamfunnet ønsker å skape en desentralisert verden, betyr ikke det at selskaper som Bitmain, primært drevet av fortjeneste, er interessert i å spille etter de samme reglene.

På dette tidspunktet virker det som Zcash-grunnlegger Zokoo Wilcox er ikke interessert i å gaffel Zcash, og sa at han ikke “tror at enhver bevis på arbeidsendring kan oppnå det vi virkelig ønsker, som er desentralisering og angrepsmotstand”. Han fortsatte med å si

gruvearbeidere som ønsker “vi vil kontinuerlig endre PoW for å avskrekke ASIC-produsenter” -funksjonen, bør gruve Monero

Ganske mange medlemmer av samfunnet ser ut til å være uenige, noe det fremgår av en nylig Twitter-avstemning som hadde mer enn 200 stemmer, hvorav 80% av dem følte at ASIC var dårlig for Zcash.

Det gjenstår å se hvordan Zcash vil løse dette problemet, da de forventes å ha et mer formelt samfunn stemme i juni.

Det som imidlertid er klart er at kryptosamfunnet må regne med Bitmains voksende innflytelse. Som det grunnleggende teamet bak en kryptovaluta, bør du spørre deg selv om å stole på et sentralisert gruveselskap for å øke veksten i prosjektet ditt er verdt risikoen for ikke lenger å bli desentralisert.

Du vil utsette deg for alle risikoene som følger med en tradisjonell sentralisert organisasjon, primært eksponering for et enkelt angrepspunkt på nettverket og prismanipulering.

Utvalgt bilde via Fotolia & ZCash

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me