Kinas Bitcoin Miners forbereder seg på utgang etter Crackdown-rykter

Medlemmer av Kinas aktive kryptovalutasamfunn fortsetter å få sitt arbeid kuttet når nasjonens regulatorer slår ned på alle kryptokurrencyrelaterte aktiviteter. I september stengte kinesiske tilsynsmyndigheter inn på firmaer og enkeltpersoner som skaffet midler via token-salg.

People’s Bank of China erklærte første mynttilbud (ICO) ulovlig og ba om en umiddelbar slutt på denne praksisen. Dette ble snart fulgt opp av beslutningen om å stenge Bitcoin-børser, med kinesiske myndigheter som kunngjorde at alle Bitcoin-børser i Beijing og Shanghai ble beordret til å sende inn planer for å avvikle virksomheten innen 20. september..

Eksperter om det indre arbeidet i det kinesiske politiske systemet forventet at ting ville endres om høsten da det kinesiske kommunistpartiet (KKP) holdt sin 19. partikongress i Beijing fra 18. til 25. oktober. Begivenheten to ganger per tiår innebærer valg av partiets øverste ledelse og setter også partiets nasjonale politiske mål.

Det var forventet at den strenge politikken vedtatt før kongressen ville bli opphevet etter kongressen og erstattet med mindre restriktiv politikk. Det ble også forventet at kongressen ville resultere i en økning i statlig regulering over hele bransjen.

Dette har ennå ikke skjedd, og før skiftet i politikken var Kina den dominerende nasjonen i verden av kryptovalutaer. Før september dominerte den kinesiske yuanen Bitcoin-handelsmarkedene, det samme gjorde kinesiske børser som OKCoin, Huobi Pro og BTC China. Ved å forby ICO og utveksling brakte myndighetene denne dominansen raskt, og det ser ut til at fokuset nå har vendt seg til gruvedrift.

Crackdown-rykter

Kina-angrep på Bitcoin Miners

Bilde via Tillitsnoder

Tidligere denne uken begynte rapporter å sirkulere om at gruvedrift skulle neste gang sanksjoneres som et resultat av det overdrevne vannkraftforbruket. Et dokument sirkulert av et datterselskap av State Grid Corporation med base i Sichuan-provinsen advarte små vannkraftstasjoner om å opphøre støtten til gruvedrift. Dette var bekymringsfullt da Sichuan-provinsen huser mange store Bitcoin-gruvedriftanlegg på grunn av regionens store vannforsyning som genererer en overflod av billig vannkraft.

Sichuan Electric Power Company erklærte at Kinas State Grid var nær å forby all Bitcoin-gruvedrift i Sichuan-provinsen. Et dokument produsert av selskapet kunngjorde at “Bitcoin mining er en ulovlig aktivitet”.

Dokumentet ble senere bekreftet å ha kommet fra Dan Ba-avdelingen i Sichuan, og lokale ledere har siden flyttet for å avklare uttalelsene. Mens de innrømmer at rapporten delvis er sant, understreker tjenestemenn ved Dan Ba-landsgrenen at utgivelsen var et internt dokument som ikke hadde noen reell sammenheng med noen omfattende regulering støttet av staten, og også inkluderte en rekke ubekreftede krav.

En Dan Ba-tjenestemann forklarte situasjonen til den kinesiske publikasjonen Caixin

Kraftsektoren vår er bare en forretningsenhet, ikke et statlig byrå, og har heller ikke makt til å karakterisere om produksjonen av Bitcoin er ulovlig eller ikke, og det kan være mye tvetydighet i presentasjonen av dokumentet

Kinesisk nyhetsuttak CnLedger flyttet også for å fjerne ryktene og kunngjorde det

Lederen for det selskapet har avklart at de gjorde feil på uttalelsen, da de ikke er en myndighetsadministrativ avdeling, og har ingen rettigheter til å avgjøre om Bitcoin-gruvedrift er ulovlig

Det antas nå at regjeringen foreløpig ikke har noen hensikt å forby Bitcoin-gruvedrift eller aktivitet rundt kryptokurvedrift i regionen. Faktisk kan hele situasjonen representere noe av en maktkamp mellom regionens vannkraftstasjoner og Bitcoin-gruvedrift.

Gruvearbeidere forårsaker friksjon

Selv om de tidlige rapportene har vist seg å være bare rykter, har hele affæren satt spørsmålstegn ved landets evne til å opprettholde Bitcoin-gruvedrift. Fram til nå har en rekke interessenter benyttet seg av regionens naturressurser, med Sichuan Electric Power Company som den viktigste enheten i regionen.

Sichuan Electric, som den nasjonale leverandøren i Chengdu-området i det sørvestlige Kina, gjorde det mulig for lokale vannstasjoner å tjene penger ved å tilby gruvearbeidere billig strøm. Denne strømmen var ofte overskudd til kravene, da disse statssubsidierte vannkraftverkene i regionen ofte genererer et overskudd av kraft.

Imidlertid har noen av de nettilkoblede kraftstasjonene valgt å omgå det statlige kraftselskapet og i stedet selge strøm direkte til gruvearbeidere som ofte ligger ved siden av kraftverkene. Rundt 6 av regionens ni stasjoner ble mistenkt for å kanalisere kraft fra små vannkraftverk for å støtte gruvedrift mot krav til strømkontrakt.

Bitmain Mining Farm i Mongolia

Bilde via Bitmain

Dette har ført til friksjon mellom Sichuan Electric Power Company og noen mindre gruvearbeidere, som midlertidig baserer seg i Sichuan. Større gruvedrift som Bitmain har avtalt å kjøpe billig strøm direkte fra statsnettet og inngå kontraktsavtaler med lokale myndigheter for å garantere fortrinnsrettige markedspriser.

Det er også en tro på at i regioner med rikelig vannkraftressurser som Sichuan og Yunnan, er staten fokusert på å bevege seg mot store damprosjekter og begrense aktivitetene til mindre vannkraftanlegg. Som et resultat kan rumlingene som kommer fra Sichuan Electric Power Company være nærmere knyttet til et generelt skifte i elektrisk kraftpolitikk enn til en ekstra nedbryting av Bitcoin-gruvedrift i landet.

Avslutt planer

Bitcoin-gruvedrift har en tendens til å finne sted i regioner som kan tilby billig arbeidskraft og billig strøm, og som et resultat har hashpower blitt sentralisert i disse regionene. I tillegg har gruvearbeidere samlet ressursene sine i store gruvedrift når de forsøkte å dra nytte av konkurransefortrinn. Foreløpig utgjør kinesiske gruvearbeidere over 70% av all Bitcoin-hashpower mens India, landet på andreplass, står for bare 4% av hashpower. USA, Island og Venezuela står for bare 5% av den totale hashkraften mellom dem.

Derfor vil ethvert forbud mot å selge vannkraftverk til gruvearbeidere eller noen vesentlig endring i kraftreguleringspolitikken føre til slutten av billig Bitcoin-gruvedrift i Kina. Gruvearbeidere vil bli tvunget til å finne nye, billige kraftkilder, og dette kan resultere i en fullstendig flytting av gruvedrift fra den asiatiske nasjonen..

Dette kan imidlertid også vise seg å være gunstig for Bitcoin-nettverket, ettersom gruveaktiviteter ville spres rundt en rekke geografiske steder, ettersom spillefeltet effektivt hadde blitt utjevnet for gruvearbeidere over hele verden..

Disse siste ryktene vil bare øke motivasjonen til Kinas gruvesamfunn for å prøve å søke alternative steder. Det har vært en viss følelse av at kinesiske gruvearbeidere ønsket å hoppe over skipet og avsløringen som et betydelig antall gruveselskaper har søkt om å få plass gruveutstyr i Russland bare sikkerhetskopierer denne følelsen.

Nylige reguleringsskift har resultert i en rekke kryptoprosjekter som flytter til Hong Kong og Japan. Den nåværende usikkerheten rundt vannkraftlovgivningen kan godt føre til at de store kinesiske gruvebassengene flytter sin virksomhet utenlands.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me