Komodo Review: Den åpne og komponiserbare flerkjedeplattformen

Komodo-plattformen er mange ting – en unik blockchain, en mynt som betaler renter, en desentralisert børs, en utvikling blockchain med mange tilleggsfunksjoner som planlegges for fremtiden.

Komodo blockchain er en gaffel av ZCash blockchain, som i seg selv ble forked fra Bitcoin blockchain, noe som gjør Komodo til en etterkommer av Bitcoin. Den inkluderer zk-snark-teknologien som Zcash ble bygget på, og legger til et forsinket bevis på algoritme for arbeidskonsensus for å gjøre Komodo mer robust og sikker.

Det endelige målet med Komodo er å skape et helt økosystem bestående av forskjellige partnerskap som vil sende plattformen fremover i fremtiden. Fordi den ble designet for å brukes av utviklere på alle nivåer og i alle bransjer, er den ekstremt allsidig.

I denne omfattende gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om Komodo-plattformen.

Hvordan Komodo fungerer

De som driver med utvikling på Komodo plattform bygger ikke på blockchain, men bygger i stedet sine egne frittstående blokkjeder. Det er ikke en gaffel eller sidekjede, og Komodo-plattformen fungerer ikke som foreldre til den nye blockchain.

Hvert prosjekt er en uavhengig blockchain som blir koblet til Komodo-økosystemet. Dette er avgjørende fordi det faktum at hver blockchain er uavhengig, betyr at fremtidig utvikling ikke vil bli begrenset av Komodo på noen måte.

fordelene med Komodo

Fordeler med Komodo-plattformen

Komodo ble også designet fra grunnen av som et modulært økosystem. Dette gjør at utviklere kan velge hvilke teknologier de ønsker å bruke i sine egne prosjekter.

Kanskje viktigst, Komodo ble utviklet med sikkerhet som topprioritet. I tillegg til å bruke Zcash zk-snark-protokollene for anonymitet og personvern, bruker Komodo en forsinket proof of work (PoW) protokoll for å gi Bitcoin-nivå sikkerhet til selv de minste blokkjedene og prosjektene. Som det fremgår av selve Komodo-nettstedet:

Komodos innovative dPOW (forsinket bevis på arbeid) gir et sikkerhetslag som lager sikkerhetskopier av blockchain-dataene dine og notariserer det til Bitcoins blockchain, og gir selv de minste blokkjedene med Bitcoin-nivå sikkerhet.

I hovedsak bruker Komodo Bitcoins hashrate for å sikre uforanderlighet for Komodo blockchain.

Komodo personvern

Komodo ble opprettet som en form for Zcash blockchain, ved hjelp av deres teknologi kjent som ‘Zero Knowledge Proofs’. Denne teknologien gjør at hver transaksjon på blockchain kan være 100% anonym eller så gjennomsiktig som nødvendig gitt kravene i hver situasjon.

Anonyme transaksjoner er viktige for mange brukere fordi de skjuler beløpet, avsenderen og mottakeren av transaksjonen, men likevel gjør det mulig for gruvearbeidere å verifisere at transaksjonen er gyldig og uten dobbeltbruk. Alternativt kan transaksjoner være gjennomsiktige, i så fall viser informasjonen akkurat som for en Bitcoin-transaksjon.

Anonyme transaksjoner hjelper med å beskytte brukernes privatliv, men de gir en viktigere funksjon, og det er å bevare soppbarhet, som er et grunnleggende krav for enhver valuta.

Komodo Security

Etter å ha inkludert personvern ved å danne seg fra Zcash, sørget utviklerne av Komodo for forbedret sikkerhet for blockchain på en unik måte. De opprettet et bevis på arbeidstoken, men endret det til å være Forsinket bevis på arbeid, slik at den kan resirkulere Bitcoins hashrate for å sikre uforanderlighet av Komodos blockchain.

Komodo gjør dette ved å bruke 64 “notarius-noder” som fungerer for å notarisere blokker i Bitcoin blockchain. Dette gir beskyttelse for Komodo fordi en angriper må endre både blokken i Komodo blockchain og blokken i Bitcoin blockchain.

Komodo forsinket bevis

Trinn i Komodo forsinket bevis på arbeid

Så lenge Bitcoin blockchain er sikker, vil også Komodo – og alle de andre blockchains bygget med Komodo – forbli sikre.

Denne mekanismen kan nå brukes av hvilken som helst kryptovaluta som ønsker forbedret sikkerhet. Ved å bruke Komodo er de nye blokkjedene koblet til Bitcoin, og drar nytte av sikkerheten til Bitcoin blockchain, samtidig som de sparer på transaksjonskostnadene.

Komodo Team

Komodo-prosjektet er basert på anonymitet, så det kommer ikke som noen overraskelse at mange av Komodo-teammedlemmene i utgangspunktet valgte å ikke avsløre identiteten sin. Grunnleggeren og en kjerneutvikler av Komodo gikk av moniker JL777, men er nå kjent som James ‘JL777’ Lee.

CTO for prosjektet var kjent som CA333, men vi kjenner ham nå som Kadan Stadelmann. Denne økte gjennomsiktigheten har oppstått ettersom Komodo vokser i størrelse og omfang og tiltrekker seg flere investorer.

Hele teamet er nå nesten 30 medlemmer som spenner over ledelse, utvikling, markedsføring og samfunnsutvikling. Og når vi snakker om samfunnet, er det mange bidragsytere fra samfunnet, både utviklere og ambassadører fra samfunnet.

Komodo-teammedlemmer

Noen av Komodo-teammedlemmene

For tiden er daglig leder for Komodo Ben Fairbanks, som også er grunnlegger og administrerende direktør for RedFOX Labs, en inkubator som er med på å lansere Komodo-baserte selskaper i fremvoksende markeder. Før han begynte i Komodo og lanserte RedFOX, fungerte han som COO i Grab. Han bringer omfattende forretnings- og markedsføringserfaring til prosjektet.

CTO for Komodo-prosjektet, nesten helt fra begynnelsen, har vært Kaden Stadelmann. Han fungerer også som CTO for RedFOX Labs. Han jobbet tidligere som IT-sikkerhetsanalytiker og programvareutvikler, og grunnla selskapet satoshihack tilbake i 2011, noe som gjorde ham til en pioner innen blockchain-området.

Kjerneutvikling ledes av grunnlegger James Lee, og han får selskap av Adam Bullock og Mihailo Milenkovic, samt omtrent et dusin heltidsutviklere og et annet dusin frivillige utviklere i samfunnet.

KMD-mynt

Komodo-innfødte valuta (KMD) ble lansert i en ICO i februar 2017 til en pris på $ 0,10. Siden den gang har prisen på mynten steget og falt med formuen til prosjektet og markedene. Fra midten av mars 2018 handlet den til $ 2,73 og ble rangert som # 48-mynten etter markedsverdi på Coinmarketcap.com.

Selv om 2018 mistet mange mynter 90% eller mer av verdien, holdt KMD seg ganske bra i møte med bjørnemarkedet. Det samlet seg i april, toppet $ 4 og sank sakte fra det nivået, til slutt dyppet under $ 1 i november 2018 og slo et lavt nivå på $ 0.492329 den 25. november 2018.

Den kom seg langsomt tilbake fra det lave og innen februar 2019 hadde den doblet seg i prisen da den handlet tilbake over $ 1. Den holdt seg over $ 1 i nesten hele 2019, og nådde nesten $ 2 i juli 2019, men prisen har nylig falt og per 9. august 2019 ligger på $ 0,863399.

KMD-prisytelse

KMD-prisytelse. Bilde via CMC

Grunnleggende for mynten ser fortsatt solid ut takket være den 5% årlige renten som betales til KMD-innehavere, og den nåværende lave prisen er mer en refleksjon av bredbasert svakhet i kryptovalutamarkedene.

Det er for tiden 115389114KMD i omløp, med en planlagt total forsyning på 200 millioner mynter, som forventes å være nådd i 2031. Fram til den tiden vil KMD-innehavere fortsette å motta en 5,1% årlig rentebetaling (kalt Active User Rewards) på sine KMD-beholdninger, så lenge de oppbevarer mer enn 10 KMD i en lommebok der de kontrollerer de private nøklene. KMD hadde en heltidshøyde på $ 12,54 21. desember 2017.

Kjøpe  & Lagring av KMD

KMD kan kjøpes på et stort antall børser, med det største volumet på CoinBene. Det er også godt volum på Binance, CoinEx og HitBTC. Andre gode valg for å kjøpe KMD inkluderer CoinEx og Bittrex.

Gitt at det er sterkt volum på tvers av en rekke utvekslinger, lover det godt for likviditeten til KMD. Forbedret likviditet betyr at du kan utføre store blokkordrer på disse bøkene uten mye glid i prisen på mynten.

Binance KMD

Registrer deg på Binance og kjøp KMD Coin

For å tjene 5,1% årlig rente må brukerne holde KMD i en støttet lommebok. De to beste basert på Komodo-nettstedet er Verus Agama-lommeboken, som er en lommebok med flere mynter fra Verus Coin-prosjektet, eller den opprinnelige Komodo OceanQT-lommeboken. Andre alternativer inkluderer Guarda Wallet og ZelCore lommebok.

Utvikling & Veikart

Når det gjelder å bestemme hvor mye arbeid som er utført av et prosjekt, er det en rekke beregninger man kan se på.

En av de mest effektive jeg har funnet er imidlertid å ta en titt på kodingsaktiviteten i prosjektets offentlige arkiver.

Derfor bestemte jeg meg for å hoppe inn i Komodo GitHub for å få en bedre forståelse av hva utviklerne har presset på det siste året. Nedenfor er den totale koden forpliktet til to av deres repos for utvikling.

Komodo GitHub forplikter

Forplikter seg til utvalgte repoer de siste 12 månedene

Som du kan se fra ovennevnte, har teamet vært ganske aktivt med å skyve kode til kjernelageret det siste året. Det er også verdt å påpeke at det er ytterligere 56 andre arkiver med varierende grad av aktivitet.

Dette er mer utviklingsaktivitet enn vi har sett på de fleste andre prosjekter. Faktisk, hvis vi skulle sammenligne Komodo med sine jevnaldrende, er det rangert 30. når det gjelder forpliktelser og 12. for samlet kodingsaktivitet på coincodecap.

Dette er kanskje fornuftig sett i sammenheng med de mange prosjektene som bygges på Komodo-plattformen (mer nedenfor). De hadde også en rekke viktige milepæler å møte første halvår i 2018 rapport.

Når det gjelder den kommende veikartet, er de to viktigste gjenværende milepælene for 2019 utgivelsen av utviklerportalen samt GUI for den fullstendig mobilklare lommeboken / DEX-hybrid.

Hvis du vil holde deg oppdatert med utviklingen i prosjektet, foreslår jeg at du hopper inn i deres uenighet og møte teamet. De oppfordrer også samfunnsutvikleres bidrag til kjernen.

Komodo-plattformsprosjekter

Det er en rekke frittstående prosjekter som ble utviklet for Komodo-plattformen. De som er lengst fremme i utviklingen og har blitt utgitt som i det minste beta inkluderer desentraliserte ICO-er, BarterDEX sammen med en innebygd “tumbler” -tjeneste kalt Jumblr.

Fra og med juli 2019 har Komodo lansert Antara Framework, som er grunnlaget for nesten alle nåværende tjenester på Komodo..

Desentraliserte første mynttilbud (ICO)

Det desentraliserte ICO-konseptet var ment å være et spennende alternativ for oppstart, da det ville bety at de kunne starte prosessen mye lettere. Det ville også ha gitt dem tilgang til Komodo-teknologien, markedsføringskanaler og konsulenter.

Gitt det regulatoriske presset som nylig har blitt lagt på ICO, ser det imidlertid ut til at dette initiativet har falt utenfor veien. Selvfølgelig har den svakeste ytelsen til de nyeste ICO-ene ikke hjulpet prosessen.

Komodo-teamet hadde planer om å lansere en rekke desentraliserte ICO-er. I mai i fjor planla de å gi ut sin første med BlocNation dICO. Imidlertid så ikke dette ut til å virke, og Blocnation-prosjektet ser ut til å ha gått død (med siden nede).

AtomicDex Skjermbilder

DICO som aldri ble noe … Bilde via Komodo-blogg

Til tross for dette skjønt, vil Komodo godta eksisterende blockchain-prosjekter på andre plattformer som ønsker å migrere til Komodo for å motta din egen fullt tilpassbare, høytytende uavhengige blockchain.

Per august 2019 er det en rekke prosjekter som har blitt lansert på Komodo.

Jumblr

Jumblr er en kryptovaluta anonymiserende utviklet av Komodo som er desentralisert og åpen kildekode. Den kan brukes til å øke personvernet når du bruker Komodo-plattformen.

Å anonymisere midler er faktisk en ganske grei og enkel praksis. Jumblr tar KMD-tokens fra en ikke-privat adresse og sender dem gjennom et antall zk-snark-adresser.

Når disse usporbare adressene har behandlet myntene, blir de sendt til en ny adresse der de er helt anonyme. Gebyret for bruk av Jumblr-tjenesten er 0,3%, som betales i KMD-tokens.

BarterDEX ommerket til AtomicDEX

BarterDEX ble tidligere kalt EasyDEX, men ble ommerket i juli 2017. Det er en desentralisert børs som bruker atombytter, og nylig etomiske bytter, som bygger bro over Bitcoin og Ethereum-baserte blokkjeder.

Bruk av atombytter og etomiske bytter reduserer motpartsrisiko, transaksjonsgebyrer og gir raskere overføring av eiendeler. BarterDEX kan støtte handel med hvilken som helst kryptovaluta, og vil også støtte fiat i fremtiden. Allerede er den desentraliserte børsen i stand til å utføre bytter for 95% av de eksisterende kryptovalutaene.

BarterDEX løser også likviditetsproblemet som de fleste desentraliserte børser opplever ved å produsere likviditetsnoder som stabiliserer prisene ved å kjøpe og selge eiendeler i ordrebøkene.

AtomicDex Skjermbilder

Skjermbilder fra AtomicDex-appen. Bilde via atomicdex.io

I juli 2019 fikk BarterDEX-plattformen en ny oppgradering og rebranding og har blitt lansert på nytt som AtomicDEX i en lukket offentlig beta. AtomicDEX gir en sikker, pålitelig og fullstendig desentralisert metode for handel med digitale eiendeler.

Handler trenger ikke lenger å passere gjennom en mellommann, men gjøres fra lommebok til lommebok. AtomicDEX vil fungere som en lommebok med flere valutaer og som en fullt desentralisert handelsplattform. Ved sin betautgivelse har AtomicDEX støtte for 13 forskjellige mynter, men kan teknisk støtte 99% av alle eksisterende kryptovalutaer. Nye mynter vil bli lagt til med hver oppdatering til DEX.

Antara Framework

De Antara Framework ble lansert på Komodo mainnet 15. juli 2019, og fullførte en rebrand som strakte seg i nesten et helt år. Denne relanseringen har inkludert flere nye utviklinger, for eksempel beta-utgivelsen av Antara Smart Chain Composer, som gjør det mulig for alle å lansere sin egen SmartChain-blockchain på få minutter, inkludert fullfrøknuter og gruvedriftnoder.

Antara Framework er et tilpasningsdyktig rammeverk for enkel, end-to-end blockchain-utvikling. Antara gjør det enklere enn noensinne å starte en kjede, aktivere moduler og begynne å bygge blockchain-baserte applikasjoner.

Antara har opprettholdt uavhengigheten og privatlivet ved å bygge med Komodo. Hver uavhengige kjede har sine egne konsensusregler, hashingalgoritme, desentralisert nettverk og mynt. Blockchains lansert med Komodos teknologi er aldri avhengig av KMD-kjeden, nettverket eller plattformen.

Antara Network

Antara Network Gikk nylig live. Bilde via Komodo-blogg

Det er et åpent økosystem, så det er ingen leverandørinnlåsing. Å lage en kjede fra CLI er tillatelsesfri og gratis. Komodo-teamet blir ikke informert når en kjede er opprettet, så det er ingen måte å spore en kjede etter lansering.

Rammeverket kommer også med innebygde moduler, noe som gjør utviklingen rask og enklere. Dette gjør det mulig for utviklere å støtte naturlig programvare, dApp eller blockchain-baserte spill.

Med 18 forskjellige Smart Chain-parametere som kan tilpasses, kan enhver blockchain bygges for å betjene ethvert forretningsbehov. Antara Integration Layer tilbyr også flere hvite etikettprodukter som en flermynte lommebok, blokkutforskere, fullfrø-noder, en merket DEX, en crowdfunding-app og integrasjon med SPV Electrum-servere.

Konkurranse

Fordi Komodo er involvert i så mange aspekter av blockchain, møter den konkurranse fra mange forskjellige retninger.

Desentraliserte børser blir stadig mer populære, og AtomicDEX-børsen konkurrerer med BitShares, EtherDelta og Waves, samt mange andre mindre aktører.

Som en personvernmynt konkurrerer KMD mot de større Dash- og Monero-myntene, og selvfølgelig mot Zcash som den ble forked fra.

Komodo møter hard konkurranse fra Ethereum ettersom det er ledende innen ICO og smarte kontrakter, men andre etablerte blokkjeder som NEO, NXT og Waves konkurrerer også om ICO-trekkraft.

Og nå har vi også innledende byttetilbud (IEO) fra slike som Binance og andre børser som vokser i popularitet. Smarte kontrakter har også funnet veien inn i de fleste prosjekter. En styrke for Komodo er at den er den første som tilbyr en fullstendig desentralisert utveksling med atombyttemuligheter.

Konklusjon

Komodo-prosjektet er et omfattende og ambisiøst storskala prosjekt som tar sikte på å løse mange problemer som sentralisering av kryptovalutaer og blokkjeder står overfor..

I tillegg til å være sin egen blockchain og mynt, takler den også desentralisert utveksling, atombytte og desentralisert ICO-rom. Den inkluderer muligheter for anonymitet og har et unikt bevis på arbeidskonsensusalgoritme som lover forbedret sikkerhet, selv for nye blokkjeder basert på Komodo.

Det er unødvendig å si at det er mye å bite av, men Komodo-teamet har vist seg å være opp til utfordringen gang på gang. I en verden der frister ofte blir savnet av måneder, har Komodo-teamet ikke bare levert, men også levert tidlig og med få feil. Teamet tar også hensyn til tilbakemeldinger fra brukerne og har vært kjent for å svinge raskt basert på samfunnets behov.

Hvis Komodo-teamet fortsetter å levere, kan det få en langsiktig innvirkning på kryptovalutaområdet, men det er for tidlig å si om dette vil være tilfelle. I alle fall er det absolutt et prosjekt det er verdt å se på.

I omtrent 18 måneder siden denne gjennomgangen ble forberedt for første gang, har Komodo-teamet fortsatt å levere et eksepsjonelt produkt, og med utgivelsen av Antara Framework i juli 2019 har det gått videre til den første komponiserbare SmartChain-plattformen i bransjen. Denne førstegangsfordelen holder Komodo i forkant med blockchain-utvikling.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me