Komplett guide til bruk av Steemit-plattformen til å tjene Steem

Kryptovaluta er i ferd med å bli utbredt i mange forskjellige områder av industrien, spesielt der teknologi brukes, men det er en kryptovaluta som er mer opptatt av enkel kommunikasjon. Denne kryptovalutaen er kjent som Steem, og kommunikasjonsplattformen er et Reddit-lignende sosialt mediaside kjent som Steemit.

Steemit ble lansert i juli 2016 og ble opprettet av Ned Scott og Dan Larimar (som også opprettet EOS- og BitShares-kryptovalutaene). Selskapet er stiftet i New York og har hovedkontor i Virginia. Mr. Larimar har forlatt selskapet for å forfølge nye prosjekter, mens Scott fortsatt er administrerende direktør i Steemit Inc..

Uten videre, la oss hoppe rett inn i det.

Hva er Steemit?

Forrige Steemit-logo

Forrige Steemit-logo. Bilde via steemit.com

Steemit er et nettsted for sosiale medier, sosiale nettverk og blogger som drives på Steem-blockchain. Brukere av Steemit (kjent som Steemians) blir belønnet med kryptovalutaene Steem og Steem Backed Dollar for å legge ut sine skrifter om et hvilket som helst antall emner..

Belønningen kommer fra andre brukere når de ‘stemmer opp’ det opprinnelige innlegget. Belønninger kan også komme til kommentarer på innlegg, da disse også kan bli ‘oppstemt’. Verdien av oppstemningen er avhengig av Steem Power av personen som stemmer.

En siste metode for å oppnå belønning er gjennom den faktiske stemmeprosessen, da 25% av belønningen for hvert innlegg fordeles på de som oppstemte innlegget. Disse belønningene er kjent som kuratoriske belønninger, og bruker et omvendt auksjonssystem for å bestemme kurasjonsbelønningen for hver oppstemning.

En attraksjon av Steemit er muligheten til å øke beholdningen av Steem og Steem-støttede dollar ganske enkelt gjennom skriving og sosiale nettverk. Denne typen gruvedrift kalles Proof of Brain av grunnleggerne av Steemit og er ifølge Steem-papiret:

et stemmesystem som utnytter mengdenes visdom for å vurdere verdien av innholdet og distribuere tokens til det.

Hva prøver Steemit å oppnå?

Målet med Steemit er å tiltrekke seg nye brukere og beholde eksisterende brukere ved å belønne dem for bidrag til blockchain. Det ser også ut til å distribuere tokens til et bredere sett med brukere, og dermed øke nettverkseffekten av blockchain. Denne desentraliseringen og den økende nettverkseffekten er et av målene som ble opprettet av Steemit-grunnleggerne.

I tillegg til å øke brukerbasen til selve Steemit, tillater Steem-blockchain utviklingen av andre dApps som bruker Steems blockchain-teknologi. Så langt er det en håndfull, inkludert en Youtube-klon kalt dTube, en Twitter-lukket kjent som Zappl, og en 9gag-klon kalt dMania. Det er også et alternativt Steemit brukergrensesnitt på Busy.com. Alle disse er koblet til Steem blockchain, og belønningen for å legge ut innhold på disse nettstedene kommer fra samme Steem-belønningsbasseng.

Tilsetningen av dApps hjelper til med å øke brukerbasen dramatisk, og siden den første lanseringen av Steemit har Steemit Inc-teamet kunngjort etableringen av Smart Media Tokens, som er ment å “tokenisere internett” med ordene til grunnleggeren Ned Scott.

Vi presenterer Smart Media Tokens

Steem Smart Media Tokens

Steem Smart Media Tokens. Bilde via steemkr.com

Etter å ha sett den økende suksessen til Steemit og de relaterte dAppene som ble opprettet rundt Steem blockchain, kom Steemit Inc-teamet på ideen om Smart Media Tokens (SMT-er), og har lagt en god del av sin utviklingsinnsats for å gjøre disse SMT-ene til virkelighet.

SMT vil tillate hvem som helst å lage sitt eget token ved hjelp av Steem-blockchain, og deretter stimulere brukerne av nettstedet med betaling fra Steem-belønningsbassenget. Så for eksempel kan en forumeier knytte stemmegivning etter innlegg og kommentere sitt eget forum til et ‘Forum Coin’ -token bygget på Steem-blockchain. Dette vil stimulere forumbrukerne til å stemme og kommentere, og dermed øke verdien av informasjonen på forumet.

Kort fortalt er det en ny måte for innholdsskapere og utgivere å tjene penger på innhold og fellesskap på nettet, uten å være avhengige av reklame. SMT vil gi brukerne et økonomisk incitament til å bruke og delta i nettsamfunn, til fordel for både utgiveren av nettstedet og alle brukerne som får del i belønningen. I stedet for å betale annonsører, vil utgiverne betale sine egne brukere.

Hvordan fungerer Steemit

Som nevnt ovenfor er Steemit-nettstedet bygget på Steem-blockchain, som ble opprettet for å stimulere innholdsskaping online. Faktisk sier whitepaper at belønningssystemet til Steemit er:

et utvalg av tokens dedikert til å stimulere til innholdsskaping og kurering (kalt “belønningsbassenget”).

Folk blir forvirret med Steemit-belønninger, fordi blockchain faktisk har tre forskjellige måter som valuta presenteres på.

Rotvalutaen er Steem, et soppbart, overførbart token som ligner på det mer kjente Ethereum eller Bitcoin. Men det er her forvirringen begynner fordi Steem kan settes i to andre smarte kontrakter, avhengig av hvilket verktøy brukeren leter etter.

Den første heter Steem Power, og det er denne smarte kontrakten som driver blockchain. Det gir båndbredde for transaksjonsbekreftelse, samt å bestemme stemmegivningen, og dermed personens innflytelse på Steemit. Steem Power ble opprettet for å oppmuntre langsiktig interesse for Steemit av brukere, og kan betraktes som en investering i plattformen.

En annen bemerkelsesverdig egenskap ved Steem Power er at å konvertere den til Steem tar 13 uker i en prosess som kalles “slå av”. Dette holder tilførselen av Steem Power stabil da det er redusert interesse for å slå av bare på grunn av prisøkninger i verdien av Steem.

Den andre smarte kontrakten heter Steem Backed Dollars (SBD). Det er et gjeldsinstrument som lover å alltid være verdt $ 1 av Steem. Det vil si at en bruker alltid kan handle SBD for $ 1 av Steem. Interessant, til tross for denne $ 1 pinnen, handlet SBD så høyt som $ 14 i desember 2017 og er fortsatt verdt mer enn $ 2 på det åpne markedet i mars 2018.

Hvordan tjenes Steem og SBD?

Steem Tokens

Steem Tokens Kilde: Steemit.com

Det er for tiden flere måter Steem og SBD kan tjene på. Det mest utbredte på dette tidspunktet er fremdeles ved å legge ut skriftlig innhold på Steemit. Disse blogginnleggene blir deretter stemt på av andre Steemit-brukere, noe som resulterer i eventuelle betalinger.

Det skal bemerkes på dette tidspunktet at innlegg på Steemit tar 7 dager å utbetale. De kan bli oppstemt og generere inntekter for havneforfatteren i løpet av dette 7-dagersvinduet. Når 7-dagerspunktet er nådd, utbetaler innlegget, og ytterligere oppstemninger genererer ikke inntekt. Utbetalingen av innlegget er også delt 75/25 mellom forfatteren av innlegget og de som stemte på innlegget, kjent som kuratorer.

Som bringer oss til den andre måten å tjene på Steemit, som er gjennom kurering.

Curation betalinger gjøres basert på oppvoter til andre poster, der 25% av postverdien blir betalt til upvoters. Den ideelle situasjonen er å stemme opp et innlegg før noen andre, og deretter se innlegget bli ekstremt populært og verdifullt. Etter hvert som Steemit har blitt større, har dette blitt stadig vanskeligere.

Nye brukere har funnet ut at det ofte er enklest å tjene Steem og SBD ved ganske enkelt å skrive gjennomtenkte eller nyttige kommentarer på andres innlegg. Kommentarer kan også bli stemt opp og motta belønninger. Gode ​​kommentarer kan belønnes med høyverdige oppstemninger, og det er ofte lettere å tjene på denne måten for de som ikke har bygget et publikum ennå..

En siste måte å tjene Steem og SBD på er å delta i konkurranser og utfordringer. Disse har blitt stadig mer populære som en måte for de nye i Steemit å få noen beskjedne mengder Steem og SBD. Generelt er utbetalingen 15 SBD eller mindre, noe som gjør dette mest nyttig for de som er nye på Steemit-plattformen.

Og mens det fortsatt er den mest populære måten å tjene på Steemit, er det nye plattformer bygget på Steem-blockchain som gjør det mulig for innholdsskapere å tjene på video (dTube), sanger (dSound), memes (dMania) og Twitter-lignende innlegg (Zappl).

Hvor mye inntekt er mulig?

Hvis du ser på de populære innleggene på Steemit, kan det hende du ser noen innlegg med inntekter på over $ 1000. Så nå vet du hvilke inntekter som er mulige, men det er ikke realistisk. Disse inntektene er vanligvis forbeholdt de som har vært på Steemit siden begynnelsen, eller i noen tilfeller de som har investert store mengder penger i plattformen.

For de nye brukerne kan inntektene forbli $ 0 i flere uker, selv om det er ekstremt. Hvis du samhandler om andres innlegg (legger igjen kommentarer og oppstemmer), er det sannsynlig at du begynner å få noen stemmer på dine egne innlegg innen få dager. Og selvfølgelig vil du ofte motta inntekter fra kommentarene du legger igjen på andres innlegg.

I virkeligheten ville jeg ikke forvente å tjene mye på din innsats på Steemit i minst flere måneder, og i de fleste tilfeller vil det gå et år eller mer til du ser betydelig fremgang og inntjening. Selvfølgelig vil dette variere fra person til person og vil avhenge av faktorer som hva du skriver om, din evne til å nettverke med andre, din tidsforpliktelse til å bruke Steemit, investeringen din i plattformen og andre faktorer som ofte er utenfor din kontroll.

Vekst og fremtidsutsikter

Steemit startet i mars 2016, men tokens ble ikke offisielt distribuert før 4. juli 2016. Dette markerer lanseringen av Steemit, og siden den gang har plattformen vokst med en organisk hastighet på omtrent 20% månedlig. Dette er nesten strengt fra jungeltelegrafen, og i mars 2018 hadde plattformen nesten 900.000 brukere, samt en Alexa-rangering på 963, noe som gjør det til et av de mest besøkte nettstedene i verden.

Tillegget av nettsteder som d.tube og Zappl har også økt brukerregistreringen for Steemit, noe som indikerer at veksten kan øke gjennom 2018.

En ting som holder Steemit tilbake, er den manuelle godkjenningsprosessen. Dette har betydd at noen brukere må vente uker på at en konto skal godkjennes. Som vi alle vet, når du venter i to uker, har den første entusiasmen for et prosjekt sannsynligvis gått ut, og det er ganske sannsynlig at Steemit mister brukere på grunn av disse forsinkelsene. Utviklingsteamet hevder automatiske påmeldinger kommer, og inntil de gjør dette vil det fortsette å hindre vekst.

Når det gjelder tokens, etter at SBDs nådde en høyde over $ 14,00 i midten av desember 2017, har de siden falt til nær $ 2-merket. Steem har sett en lignende nedgang, som kom fra over $ 7 i midten av desember til litt over $ 2 i mars 2018. Selvfølgelig falt dette sammen med et kraftig fall i alle kryptovalutaer, og det er verdt å merke seg at på dager som det samlede markedet ble frisk, gjenopprette enda raskere.

De kommende Smart Media Tokens kan gi det ekstra løftet Steemit trenger for å vokse langt utover en million brukere. Det åpner muligheten for flere portaler og typer nettsteder som bruker Steem-blockchain for å stimulere brukerinteraksjon. Enda viktigere for Steem er at alle disse nye tokens vil bruke Steem blockchain, og vil trenge Steem Power, som må kjøpes ved hjelp av Steem.

Dette kan dramatisk øke etterspørselen etter Steem, forutsatt at adopsjonen av Smart Media Tokens skjer som planlagt. Steemit Inc. har antydet at det allerede er flere store nettportaler som planlegger å bruke SMT når de lanseres sent på 2018.

Steemit-konkurrenter

Steemit-konkurrenter

Konkurranse er bra. Kilde marketingfundamentals.com

Det er lite i veien for seriøs konkurranse for Steemit på dette tidspunktet. Det er det eneste funksjonelle blockchain-baserte sosiale mediesiden, og med to år allerede i drift har det en veldig god first mover-fordel.

Ledelsen i BitShares kunngjorde nylig at de utviklet en konkurrent kalt Yoyow.org, men den er fortsatt under utvikling og vil sannsynligvis forbli konsentrert om kinesiske (og muligens asiatiske) brukere av sosiale medier. Steemit har en liten kinesisk brukerbase, men det er en liten del av total bruk.

To andre potensielle konkurrenter er Synereo, som er i lukket beta og Akasha, som forblir i alfatesting og ikke forventes å starte før en gang i slutten av 2018.

En annen bemerkelsesverdig potensiell konkurrent kan komme fra NEO-blockchain. Steemit-medstifter Dan Larimer, hjernen bak etableringen av Steem-blockchain, forlot nylig Steemit Inc under dårlige vilkår og har sagt at han vil opprette en Steemit-konkurrent på NEO-blockchain. Om dette er ekte eller et anfall av pique er ennå ikke å se.

Ulemper ved Steemit

Steemit Voting Bots

Steemit Voting Bots. Bilde via Fotolia

Mens Steemit ser ut som en ganske god plattform, er ikke alt perfekt i Steemland. Det er noen negative som du bør utforske før du investerer i dette verktøyet.

Med veksten i prisen på Steem- og SBD-token kom også en rekke spammy brukere. For det meste folk som følte det var OK å bare legge ut lite plagiert innhold, enten det var en artikkel, et bilde eller en video. Denne typen plagiering er mot ånden til Steemit og mot dens regler.

Det gir ingen merverdi, men tok bort fra belønningsbassenget fordi disse menneskene noen ganger ville ha opprettet dusinvis av kontoer for å stemme på spaminnholdet og samle belønninger. Noen av disse var til og med bots … og snakket om bots.

Foreløpig er Steem-økosystemet overfylt med stemmeberettigede bots. Dette er kontoer opprettet spesielt for å akseptere betaling for sine stemmer … i noen tilfeller enorme stemmer. På bare fire måneder har antallet bud-bots vokst fra omtrent 20 til nesten 100. Og disse bots gir en tjeneste, men egentlig tar de også bare fra belønningsbassenget. Vanligvis er avkastningen fra boten til brukeren negativ, og boten samler fremdeles SBD eller Steem. I takt med at ting går, vil Steem snart være litt mer enn roboter.

Du skulle tro at med disse negativene ville det være noe svar fra toppen, ikke sant?

Steemit Inc. har ikke gjort noe for å stoppe eller til og med fordømme noe av dette, og foretrekker å la brukerbasen håndtere problemene. Det skjer i noen tilfeller – det er kontoer spesielt for å bekjempe spam og plagiering, og det er individuelle brukere som har tatt på seg å bekjempe misbruk av belønningsbassenget.

Noen ganger blir dette imidlertid til en dårlig ting på grunn av muligheten til å flagge et innlegg i stedet for å oppvote det. Et flagg tar belønningen fra innlegget, og noen av de største brukerne på Steemit har vært ganske flagrante når det gjelder å flagge hva som helst og hvem de føler strider mot deres formål..

Og det er det siste problemet. Selv om Steemit er ment å være desentralisert, er det faktum at omtrent 65% av stemmemakten ligger i hendene på mindre enn 100 kontoer. I mange tilfeller var dette de første adoptere av plattformen, som var i stand til å samle 100-tusenvis av Steem før plattformen ble mer populær. Og i noen tilfeller er dette brukere som ganske enkelt kjøpte seg til toppen når prisen på Steem var en krone.

Problemet er at mange av disse kontoene ikke handler til det beste for Steemit-plattformen, men snarere for deres eget beste, og denne egoisme kan til slutt være undergangen til hele økosystemet.

For å konkludere

Jeg håper denne guiden til det sosiale mediasiden Steemit har vært nyttig for deg, enten du ønsker å være en investor i Steem eller en innholdsskaper på plattformen. Som du kan se, er det både positive og negative til plattformen, og de som allerede er investert håper at de positive vinner ut.

En ting som kan sies om den nåværende sentraliseringen er at den sakte forsvinner når nye brukere blir med på plattformen. Det er bare å håpe at nok blir igjen etter å ha sett Steemits stygge far.

Med nok nye brukere vil disse problemene ordne seg, og det er nesten helt sikkert hvorfor Steemit Inc forblir på sidelinjen så å si. Whitepaper i seg selv snakker om plattformen som trenger et stort antall mennesker for å få det desentraliserte beviset på hjernekonseptet til å fungere riktig, og kanskje 2 år har ikke vært lenge nok til at nettstedet kan nå sitt virkelige potensial.

Det fortsetter imidlertid å vokse, og dette lover godt for fremtiden, spesielt med liten konkurranse i horisonten, og muligheten for at store eksisterende nettsteder tar i bruk Smart Media Tokens når teknologien for dem er fullført..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me