Kraken oppdaterer plattformen og introduserer nye par: vender hjørnet?

Kraken Exchange pleide å være en av de fremste kryptovaluta-børsene i verden. Imidlertid har dette bildet slått ganske nylig fordi plattformen har slitt med å møte etterspørselen og brukeropplevelsen.

Det var også nedfall tidligere i år, da planlagt vedlikehold på sentralen tok det ned i timevis som rasende brukerne. Da de ga ut den oppdaterte plattformen oppdaget brukerne at det var flere feil enn før.

Imidlertid ser Kraken ut til å ha strøket ut de fleste av disse problemene nylig og oppdatert en rekke plattformer. Dette har tjent det litt ros fra lojale brukere, og ser ut til å ha stanset utstrømningen av klienter.

Kan Kraken-børsen endelig vende hjørnet?

Avanserte bestillinger gjenopprettet

Kraken blogg kunngjøringer

Bilde via kraken.com

Under den økende etterspørselen i fjor tok Kraken skrittet med å fjerne alle de avanserte ordretypene. Dette var i hovedsak ordrene som inkluderte andre parametere som Stopp tap og ta fortjeneste.

Dette var uten tvil frustrerende for de brukerne som handlet myntene hver dag og ønsket at noen veier automatisk kunne stenge posisjonene. Dette var enda mer relevant for de brukerne som handler krypto på margen.

De hevdet at eliminering av disse ordrene var fordi de var i mindre etterspørsel enn de andre ordretypene. De sa at de ikke kunne rettferdiggjøre belastningen på ressursene ved børsen.

Imidlertid i en blogginnlegg i dag, Kraken sier at de vil introdusere de to viktigste avanserte ordretypene på nytt. Dette er Stop Loss og Take Profit.

For eksempel vil en Stop loss-salgsordre utføre salgsordren på markedet når en tidligere handel ble utført til en pris som var under salgsordren. I tilfelle av et Take Profit-salg, vil salgsordren bli utført når en tidligere handel utføres over take profit-nivået.

Disse avanserte ordrene vil uten tvil være til stor fordel for de handelsmennene som har benyttet seg av Krakens marginhandel. Også disse ble suspendert i to uker i løpet av januar.

Ekstra par lagt til

Under etterspørselen økte i fjor, fjernet Kraken også et antall par som de så hadde for lite likviditet. I samme kunngjøring i dag har de imidlertid sagt at en rekke av disse vil bli gjeninnført. Nedenfor er listen over kryptopar som skal legges til:

  • XRP / CAD
  • XRP / JPY
  • EOS / EUR
  • EOS / USD
  • XLM / EUR
  • XLM / USD
  • GNO / EUR
  • GNO / USD
  • REP / USD
  • ZEC / JPY

Japanske investorer ville være fornøyd med ZEC / JPY-paret som ikke var oppført tidligere. Dessverre for kanadiske og britiske brukere har de fortsatt utelatt XBT / GBP, ETH / GBP og XRP / CAD som var oppført tidligere. Kraken har sagt at de kan legge til disse parene senere.

Bank tilbakeslag

Det er selvsagt ikke helt vanlig seiling for Kraken. I dag hadde de også brakt nyheten om at deres bankforhold i Sumitomo Mitsui Financial Group (SMBC) skulle avsluttes. Nedenfor er kunngjøringen fra Kraken om oppsigelsen.

Vi beklager å informere deg om at på grunn av en rekke forhold vil vi stenge følgende SWIFT-bankkontoer, samt våre innenlandske JPY-finansieringskontoer hos SMBC i Japan. Vær oppmerksom på at SEPA Euro-finansiering ikke påvirkes. Kryptovaluta-finansiering vil fortsette som vanlig.

Dette vil uten tvil være en stor ulempe for mange av de handelsmennene som stolte på at denne banken skulle sende Kraken sine kablede midler. Forhandlere vil fremdeles kunne finansiere kontoen de neste to månedene, men innskudd som er mottatt etter 20. mars vil ikke bli kreditert.

Dette er et overraskende trekk da Japan har blitt sett på som en av de mest kryptovennlige områdene i verden. Det var noen teorier om hvorfor dette hadde skjedd, slik som de som ble fremsatt av twitter-brukeren “Bitfinexe’d”.

Om SMBC kan komme i problemer på grunn av bruken av Tether, er usikkert. Dette hadde imidlertid skjedd med Bitfinex i fjor da de mistet sin ledningsevne i USD på Wells Fargo.

Selv om dette kan være et tilbakeslag, sier Kraken at de prøver å finne en løsning så raskt som mulig. Dette påvirker heller ikke deres Euro SEPA-overføringer som går gjennom deres europeiske bankpartnere.

Kan Kraken reise seg igjen?

Selv om disse endringene utvilsomt er et skritt i riktig retning for Kraken, er det fortsatt mye å gjøre for å gjenvinne tilliten. Volumer på Kraken har falt betydelig det siste året ettersom andre børser har introdusert bedre plattformer.

Kraken må også nå håndtere de store sperringene som presenteres ved ikke å ha en SWIFT-ledningsbank. Man kan bare håpe at de er i stand til å få satt opp en kortsiktig løsning før flere klienter migrerer fra plattformen.

Dette er imidlertid problemer som alle kryptovalutautvekslinger har møtt til en viss grad opp gjennom årene. Finansinstitusjoner har ikke akkurat omfavnet cryptocurrency-revolusjonen med åpne armer.

Utvalgt bilde via Fotolia & Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me