Kunne Hashgraph-teknologi gjøre Blockchains foreldet?

Mens alle er fokusert på Bitcoin og andre blockchains, er det et relativt nytt barn på blokken som hevder at det ikke bare vil forbedre blockchain, men revolusjonere hele konseptet med desentralisert konsensus, og internett også mens det er i gang.

Denne påstanden kommer fra Hashgraphs, en av de nyeste regisserte akrylgrafplatformene (DAG). Opprettet av Leemon Baird fra selskapet Virvler, teknologien ble utgitt på en ny plattform av Hedera Hashgraph i slutten av mars, og den generelle konsensus i kryptovalutaindustrien er at Hashgraph kan innfri sitt løfte om å revolusjonere desentralisert konsensus.

Inntil nylig hadde Hashgraph ikke fått mye oppmerksomhet, og da det gjorde det var det bare å markere funksjoner som gjør Hashgraph annerledes enn blockchain, men det var lite diskusjon om hvorfor det gjaldt. Dette har endret seg da Bitcoin led gjennom SegWit2X-kontroversen, og ettersom skalerbarhetsproblemet med blockchain vedvarer. Og selvfølgelig har lanseringen av Hedera Hashgraph ført denne teknologien lenger inn i rampelyset nylig.

Med alt dette pågår, vil jeg se nærmere på Hashgraph-konseptet for å se om det virkelig er noe som kan gjøre blockchain foreldet. Nedenfor er hva jeg lærte, og hva som gjør det mulig for Hashgraph å ta ledelsen i desentralisert konsensusboksteknologi.

Her mangler Blockchain-teknologien

Blockchain utfordringer

Bilde via Fotolia

Vi skal snakke om Hashgraph snart, men først vil jeg snakke om Bitcoin blockchain, og hvorfor den trenger forbedring. Kort sagt, det er fordi det er så veldig ineffektivt.

Mens Bitcoins blockchain gjør en god jobb med å registrere transaksjoner pålitelig og perfekt stemplet, tar det enormt mye energi for å få dette gjort. Strømkravene for gruvedrift av Bitcoin er astronomiske, og de øker.

Det gir et problem fordi det fører til sentralisering av gruvedrift, uansett hvor strøm er billig. Akkurat nå er det Kina og til en viss grad også Russland. Hva om flertallet av gruvearbeidere var i Kina og den kinesiske regjeringen over natten bestemte seg for å nasjonalisere Bitcoin-gruvearbeidere. Det vil ganske mye stave slutten på Bitcoin.

Det andre effektivitetsproblemet, som allerede får mye oppmerksomhet, er skalerbarhetsproblemet. Bitcoin-transaksjoner er begrenset til bare 7 per sekund, noe som ikke er i nærheten av 30 000 til 50 000 transaksjoner per sekund behandlet av Visa.

Skalerbarhet er en mulighet, men det krever enighet fra samfunnet, og som vi så med Segwit2X, er det ikke en enkel oppgave.

Og rart som det kan virke, var Bitcoin blockchain faktisk designet for å bremse seg selv. Etter hvert som flere gruvearbeidere blir med, blir gruvedrift mer og mer vanskelig, ettersom blockchain kontinuerlig jobber for å holde gruvesuksessen til bare en blokk hvert 10. minutt. Denne grensen var inkludert for å gjøre det nesten umulig for to blokker å bli generert samtidig, noe som ville kaste bort energien som kreves for en av disse blokkene, siden nettverket ville akseptere en blokk og oppheve den andre.

Nå vet du problemene med en offentlig desentralisert storbokskjede. Hashgraph har en plan for å løse disse problemene.

Hva med Hashgraph Technology?

Hashgraph vs Blockchain

Bilde via swirlds.com

Hashgraph bruker en Directed Acyclic Graph (DAG) basert protokoll, som allment antas å være overlegen blockchain-teknologien. Faktisk er det i noen kretser kjent som Blockchain 3.0. Den ble også designet på FFM-konseptet – eller Fast, Feeless og Minerless. Minearbeideren fjerner fra Hashgraph ved å basere den på en ‘sladder om sladder’ -protokoll.

I denne protokollen sprer maskinene på nettverket transaksjonsinformasjon for å autentisere og verifisere den. Det er langt mer effektivt enn den enkle ‘sladre’ -protokollen som brukes av blockchain, som er avhengig av gruvearbeidere for å autentisere og verifisere transaksjoner ved å løse stadig mer komplekse matematiske problemer..

Sladder om sladder fungerer ved å dele transaksjoner over hele nettverket veldig raskt. For eksempel lærer en datamaskin om en transaksjon og sender den umiddelbart til en annen datamaskin. Datamaskinen bekrefter transaksjonen og sender den til en tredje datamaskin.

I mellomtiden er den første datamaskinen opptatt med å sende transaksjonen til andre tilfeldige maskiner på nettverket. Denne typen deling lar transaksjonsdata spre seg eksponentielt raskt på nettverket, noe som betyr at det nesten ikke tar tid for hver datamaskin i nettverket å vite om transaksjonen..

Hashgraph forbedrer til og med det ved å legge til et element til. Den legger til to små biter av informasjon når den sender transaksjonen, navnet på den siste meldingen som ble sendt av datamaskinen, og navnet på den siste personen som sendte en melding til den sendende datamaskinen.

De to databitene har nesten ingen overhead, men de gir fullstendig øyeblikkelig gjennomsiktighet. Og ved fullmakt tillater dette total konsensus og tillit til stemmesystemet, alt uten å måtte forbruke enorme mengder energi til å generere nye blokker og bekrefte transaksjoner og slikt..

Ikke bare gjør dette unna 10 minutters eller lengre transaksjonsbekreftelse, det betyr også at transaksjoner kan skje langt raskere. Det har blitt estimert at Hashgraph kan nå 300.000 transaksjoner per sekund. Og systemet er utrolig sikkert. Faktisk er det langt sikrere enn eksisterende blockchain-teknologier.

Sikkerheten i Hashgraph kommer fra en konsensusmetode kjent som Byzantine Fault Tolerance, som gir rom for et tidspunkt hvor nettverket er 100% sikker på rekkefølgen for at transaksjoner skjedde på nettverket. Det er de to ekstra databitene som gjør Hashgraph bysantinske feiltolerante.

Bitcoins blockchain sier at den er bysantinsk feiltolerant, men det er ikke sant. Ja, det fortsetter å komme nærmere konsensus med hver bekreftelse, men det når aldri 100% sikkerhet, så det kan ikke betraktes som bysantinsk feiltolerant.

Potensial for adopsjon

Så, å vite hva vi vet, er en DAG-plattform som Hashgraph nok til å gjøre blockchain-prosjekter foreldede?

Adopsjon kan være vanskelig. Blockchain har en 10 års start, og det er allerede investert mye penger og ressurser i blockchain. Unødvendig å si at støttespillere vil være motstandsdyktige mot enhver endring som gjør blockchain foreldet.

Når det er sagt, fra et teknisk perspektiv er DAG Hashgraph-plattformen til slutt bedre enn noen av blockchain-løsningene som er i bruk.

Mens den monetære motstanden mot endring kan være sterk, har teknisk overlegenhet ofte en måte å overvinne denne typen motstand på, slik at vi vil følge utviklingen veldig nøye når Hashgraph-plattformen fortsetter å utvikle seg..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me