Kunne legalisert amerikansk sportsspill drive Blockchain Adoption?

14. mai slo høyesterett ned en føderal lov som krevde stater å forby gambling på utfallet av sportsbegivenheter.

Tidligere uttalte lov om beskyttelse av profesjonelle og amatøridretter at idrettsspill var lovlig på føderalt nivå, men ikke tillatt av enkelte stater.

Staten New Jersey utfordret forbundsforbudet og argumenterte for at det brøt den tiende endringen, som Høyesterett har sagt forbyr føderale lover som tvinger stater til å gjennomføre føderalt diktat.

Fans, gamblere, idrettslag og spekulanter gledet seg alle når de hørte denne etterlengtede nyheten. Flomportene har nå åpnet seg for at alle parter kan utnytte muligheten til å tjene penger i dette rommet.

Dette er ikke mer for blockchain-baserte spillprosjekter.

Spill på Blockchain

Det er en stor voksende avling av Blockchain-selskaper som fokuserer på å forstyrre denne bransjen gjennom bruk av desentraliserte, uforanderlige databaser som skaper tillit og forbedrer effektiviteten av transaksjoner mellom fans og bookmakere..

Utover å forbedre selve spillspillet, har Blockchain-teknologien potensial til å implementere selvstyrte kontrollsystemer som gir resultatene mer åpenhet. Utbetalingen av spillet styres av protokollen og ikke noe mer.

Det er en rekke forskjeller mellom tradisjonell betting og blockchainbasert betting. Disse inkluderer måten spill er finansiert på og mengden informasjon som blir gitt til spillerne.

Finansiering og utbetalinger

Akseptert gambling

Banker og digitale lommebøker som ikke er fra Blockchain har alltid vært lei av å knytte seg til nettbaserte sportsbettingsider. Så mye at populære spillnettsteder som Bovada ofte registrerer innskuddet under “Gym-medlemskap” eller “Magasinabonnement” for ikke å vises på Bank Of America-kontoutskriftene..

Uten påliteligheten til tradisjonelle betalingsportaler for å finansiere sportsbettingkontoer, har mange stolt på langsommere, mindre sikre portaler som Money Global eller Net-selger. Disse underordnede tjenestene gjør bare den vinnende uttaksprosessen vanskeligere.

Ved hjelp av Blockchain-teknologi kan betalinger enkelt gjøres ved å sende midler gjennom den digitale lommeboken, plassere dine innsatser i Bitcoin (eller hvilke tokens plattformen bruker), og deretter trekke ut ved å sende pengene tilbake til lommeboken din..

Mangel på åpenhet: “Huset vinner alltid”

Uttrykket ‘huset vinner alltid’ er en indikasjon på det beryktede omdømmet sportsbettinghus har for å etablere uklare regler som gir dem fordelen uansett hva resultatet av spillet er..

Bookmakere har flere års statistisk analyse å bruke når de bestemmer hva oddsen skal settes for et bestemt spill.

Oddsen for et arrangement er alltid satt opp på en måte som garanterer et overskudd for huset, uavhengig av hvilket lag som vinner. Ethvert forsøk på å bruke smarte strategier for å sikre dine spill blir vanligvis utelukket hvis du blir tatt for å vinne “for mye”.

Slike omstendigheter kan bare oppstå på grunn av manglende åpenhet på vegne av disse sentraliserte institusjonene.

Desentraliserte alternativer

Augur-logo

Bilde via Fotolia

Plattformer som Blitzpredict samle inn data fra flere sportsbøker og spådomsmarkeder, og sørg for at du får se de beste tilgjengelige oddsene før du satser, samt den raskeste utbetalingsformen.

Tilsvarende utnytter Augur (REP) ‘visdom fra mengden’ for å skape en desentralisert plattform for spådomsmarkeder. Brukere kjøper og selger aksjer på utfallet av fremtidige hendelser, med prissettingen diktert av mengden som er sannsynlig at hendelsen inntreffer.

Betheruem tilbyr en desentralisert spillplattform som ikke er avhengig av sentraliserte bookmakere som fungerer som mellommenn. Ved å bruke sitt Bether-token kan folk plassere lønn med hverandre direkte på utfallet av en hendelse, og Ethereums smarte kontraktsteknologi vil lette overføringen av midler fra en part til den neste basert på hvem som vinner. Spillere angir oddsen, og alle transaksjoner er synlige på Blockchain.

Hva kommer så?

Dommen om å legalisere sportsspill i alle stater er bare begynnelsen på en lang prosess der interessenter (spillnettsteder, stater, idrettslag osv.) Nå vil forhandle heftig om hvilken del av $ 150 milliarder sportsbiter tilhører dem.

For tiden forhandler NBA, MLB og NFL med en håndfull stater om “integritetsavgifter”. Integritetsgebyr er en avgift på lovlig sportsbetting som er designet for å dekke kostnadene ved å politiere institusjonen.

Sportsspillhall Nevada

Sportsspillhall. Arkivbilde

Sportsligaer vil mye heller forhandle gebyret med kongressen, som da vil kreve at statene betaler samme avgift over hele linja. Den samme kjennelsen ville imidlertid være i strid med selve mandatet som gjorde det mulig å legalisere sportsspill først.

Hvis det overlates til de forskjellige statene, er det ingen garanti for at det blir konsensus. Det som mest sannsynlig vil skje er at visse stater vil tilby en rimelig pris, mens andre ikke vil, og noen (som New Jersey) ønsker kanskje ikke å forhandle i det hele tatt.

De siste rapportene er at kravene til sportsligakostnadene er senket fra 1% til 0,25%, og for tiden forhandles med Kansas, Connecticut, Indiana og New York..

Det er også debatten om hvordan immaterielle rettigheter passer inn i forhandlingsprosessen. Evnen til sportsbettingsider å bruke lagnavn, logoer og bilder til å markedsføre nettstedet er avgjørende for deres suksess, og kan derfor skape sterkere forhandlingsinnflytelse for ligaene.

Statene har også makten til å bestemme hvordan sportsspill spilles i deres område. For eksempel kan noen kreve at alle spill skjer på noen få fysiske steder i stedet for online. Noen kan velge å operere isolert fra andre stater, og skape hai-spill.

Dyktig mot “Just for Fun”

En stor del av lokket med sportsbetting er moroa som kommer med venner som satser på favorittlaget deres og håper Sportsgudene gjør dem heldige. Den andre siden av dette er dyktige spillere som bruker avanserte algoritmer og matematikk for å beregne sannsynligheten for forskjellige utfall.

Statene må bestemme om disse menneskene skal få spille mot de gjennomsnittlige Joes som bare satser på et innfall. Bør dyktige spillere matches med dyktige spillere? Hvordan ville disse kategoriene bli bestemt?

Den juridiske kompleksiteten vokser bare etter hvert som flere spørsmål blir stilt. Selv i Blockchain-rommet ser det ikke ut til at dette problemet blir løst.

Polisere nye deltakere

Oppgangen til nye Blockchain-selskaper i dette rommet øker også kompleksiteten i forhandlingene. Hvilke regler må en desentralisert autonom organisasjon spille etter? Må peer-to-peer sportsbettingplattformer virkelig betale et integritetsgebyr? Og hvis de valgte å ikke gjøre det, hvordan kunne slike lover noen gang håndheves??

SEC prøver fortsatt å pakke hodet rundt hva Blockchain er, og om visse mynter er en sikkerhet eller et verktøy. Så på kort sikt ser det ikke ut til at det vil bli lagt ned mye krefter på å forhandle med Blockchain sportsspillfirmaer.

Tradisjonelle spillinstitusjoner er det nåværende ansiktet til sportsbetting, så jeg tror de vil bære byrden av uansett gebyrer og begrensninger som kommer, før ligaen og til slutt USA begynner å sette sine nettsteder på Blockchain-baserte selskaper.

Konklusjon

Til syvende og sist ser det ut som fans av sportsbetting vil være de største vinnerne av denne nye høyesterettsdommen.

Legalisering av sportsspill i 2018 gir dem ikke bare friheten til å bruke eksisterende tjenester over bord, men åpner også dørene for dem å prøve en rekke nye desentraliserte applikasjoner som gir mer tillit, sikkerhet og effektivitet i spillprosessen..

Tradisjonelle aktører i rommet vil også begynne å hoppe mot et mer desentralisert rammeverk for å redusere kostnadene og tiden for behandling av utbetalinger / uttak.

Før høyesteretts avgjørelser hadde mange sportsbettsteder som Bovada og Intertops akseptert Bitcoin som en alternativ betalingsmåte. Dette gjør dem allerede kjent med teknologien og fordelene.

Det gjenstår å se hvordan de forskjellige interessentene vil støtte hverandre i rommet. Men hvis en ting er klart, er det at Blockchain ville være den perfekte teknologien for å gi en gjennomsiktig åpen hovedbok for regjeringer å regulere, sportsligaer for å tjene penger..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me