Lisk relanserer: Siste oppdateringer fra “Developers Blockchain”

Lisk, som har blitt sett på som en blockchain for utviklere, har nettopp fullført en mye omtalte relansering. Dette ble alt rullet ut ved en relanseringsarrangement i Berlin.

Lisk prøver å gå inn i rommet som et annet alternativ til Ethereum-økosystemet og andre ERC20-tokens. Blockchain ønsker å tillate utviklere å lage sine egne desentraliserte applikasjoner (dApps) ennå på et språk de kjenner godt.

Arrangementet ble godt mottatt, og vi så minst 500 deltakere i tillegg til mange andre på livestream. Dette viser uten tvil den store samfunnsinteressen som finnes i Lisk og produktet de tilbyr.

Mens det var mange oppdateringer til merkevarebildet og nettstedet til Lisk, var arrangementet også en måte for teamet å presentere noen av produktene som har vært under utvikling.

La oss ta en titt på noen av høydepunktene fra relanseringen.

Ny logo, ny identitet

De begivenhet åpnet med en storslått avsløring av den nye Lisk-logoen. De ønsket at logoen var posisjonert som en “sammensmelting” av alle ideene deres. Det virker som om de valgte en flat design som ble presentert i en åpningsvideo.

Arrangementet rullet deretter inn på en presentasjon av en merkevarestrateg som heter Christian Vatter. Han fortsatte med å forklare hvordan Lisk hadde oppdaget sin nye identitet og hvordan han hadde hjulpet prosjektet med å nærme seg deres nye merkevarebygging. Han ønsket å sørge for at Lisk-meldingen var tydelig for alle som er utenfor samfunnet.

For å sikre at han fanget essensen av Lisk, gjennomførte han flere intervjuer med medlemmer av teamet. Han snakket også med mange andre påvirkere i Blockchain og Fintech-rommet utenfor Lisk for å hjelpe til med å informere sin beslutning.

Til slutt ønsket han å høre direkte fra de som sannsynligvis vil bruke Lisk, utviklerne. Han åpnet en Slack-kanal som tillot disse utviklerne å dele synspunkter på Lisk og hvordan de ser prosjektet fremover. Dette hjalp Christian med å forme budskapet og lande på følgende unike salgsargument.

Vi aktiverer blockchain-skapere.

Noen navneendringer & Lisk Academy

Leder for markedsføring i Lisk fortsatte deretter med å presentere noen av de andre endringene de har gjort. Disse Lisk-teamene bestemte seg for å gi nytt navn til noen av kjerneproduktene. For eksempel har Lisk JS blitt Lisk Elements, Lisk App har blitt Lisk Hub og Lisky ble omdøpt til Lisk Commander.

Mens endring av navnene på produktet var mer på den semantiske siden, var den mye viktigere utgivelsen av den nye nettsted. Dette er den første anløpshavnen som nye Lisk-brukere vil gå til for å få mer informasjon om prosjektet.

De gikk gjennom mange aspekter av det nye nettstedet, samt det nye Lisk Hub. Brukere kan også forvente mer i veien for videoinnhold gjennom en forbedret YouTube-kampanje. Dette vil gi en mer brukervennlig introduksjon til blockchain-utvikling.

En av de mer interessante presentasjonene på kvelden var den som ble gitt av Jacob Kowaleski. Han brukte arrangementet som en introduksjon til Lisk-akademiet. Dette er blockchain pedagogisk initiativ fra Lisk som ønsker å være en “one stop-shop for all things blockchain”.

De har brutt akademiet i to hoveddeler, og disse er Blockchain Basics og Blockchain Business. Disse modulene har innhold, infografikk og enkle animasjoner. De hevdet at målet var å gjøre blockchain-læring morsom.

Akademiet har også planer om å organisere pedagogiske møter som imøtekommer et bredt spekter av utviklere.

Fremgang på teknologi

Diskusjon om utviklere

Diskusjon om utviklere. Bildekilde: Medium

En av de mest etterlengtede delene av relanseringen var uten tvil paneldebatten som dekket den pågående utviklingen. Dette inneholdt Lisk medstifter og CTO, Oliver Beddows samt Will Clark og kryptograf Iker Alustiza.

For de som har fulgt aktiviteten på Github, har det blitt gjort mye arbeid med kjerneproduktet. De presenterte listen over statistikk fra prosjektets github-side

375 sammenslåtte trekkforespørsler, 323 lukkede utgaver, 36 bidragsytere og 3020 forpliktelser (som er mer enn alle tidligere utgivelser satt sammen)

Beddows dekket mange detaljer om Lisk Core, det primære produktet til Lisk. For eksempel er noen av målene å designe og implementere en ny API, samt å utvikle peer to peer transport og databaselag. Dette vil bli gjort for å kunne støtte atomblokker.

Når kjerneproduktet er klart til å bli sendt, vil de jobbe med løsninger som gjør at de kan plassere komponenter i kjerneproduktet i forskjellige moduler. Disse vil danne grunnlaget for Sidechain Development Kit (SDK). Det vil også være utgivelse av et nytt og forbedret gebyrsystem som skal være skalerbart og dynamisk.

Clark gikk deretter over mer spesifikk funksjonalitet til Lisk-kjernen. For eksempel diskuterte han Lisk Elements som er JavaScript-biblioteket samt Lick Commander. Sistnevnte vil tillate forenklede kommandoer som utviklere kan bruke til å samhandle med Lisk-nettverket. De kan også utvide Lisk Elements med andre spesielle pakker for sidekjeder.

De demonstrerte også trinnene som en utvikler måtte ta for å utvikle sin egen dApp fra begynnelsen til distribusjonen. Du kan lese mer om prosessen på Lisk produktside.

Konklusjon

Konsernsjefen, Max Kordek, avsluttet kvelden med en titt på selskapets grunnleggende så vel som planer for Lisk-utvidelse. Lisk-stiftelsen har for tiden en verdsettelse på 300 millioner CHF, noe som er veldig imponerende for et prosjekt av denne størrelsen.

Lisk-teamet utvides også sterkt når de prøver å få flere dyktige medarbeidere til å utvide virksomheten. De vil doble antall ansatte i 2018 og har for tiden en rekke åpne stillinger på nettstedet deres.

Hva betyr dette for Lisk fremover?

Relanseringen var en flott måte ikke bare for Lisk å gjenoppfinne seg selv til en viss grad. Likevel var det også å vise frem fremgangene som blir gjort i utviklingen. Til det punktet går Lisk tydelig fremover med full damp mot en lansering av Lisk Core.

Mens Lisk opererer i et meget konkurransedyktig miljø med slike som Cardano og EOS, har den en unik USP i sin appell til enkelhet.

Om Lisk kan slå konkurransen ut og legitimt utfordre dominansen av Ethereum, gjenstår å se. Imidlertid vil Lisk (LSK) investorer sannsynligvis holde øye med oppdateringer de neste månedene.

Utvalgt bilde via lisk.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me