Loki gjennomgang: Private transaksjoner, desentralisert kommunikasjon

Loki er en annen personvernmynt som nylig har tiltrukket seg en del interesse for kryptosirkler.

Dette er en privatlivsbevisst kryptovaluta som blir med på en lang liste med lignende mynter som prøver å dra nytte av Bitcoins manglende privatliv. Faktisk kan man bli tilgitt for å føle seg litt overveldet av det store antallet prosjekter som utvikler personvern-sentriske blokkjeder.

Kan Loki virkelig skille seg ut og skære en nisje for seg selv i dette miljøet? Eller vil det komme og gå som lignende andre personvernmynter?

I denne Loki-gjennomgangen vil vi se nærmere på prosjektet. Vi vil analysere de underliggende personvernprotokollene og teknologien, samt fordype oss i teamopplevelsen, potensialet for bruk av brukere og langsiktige LOKI-tokenutsikter..

Hva er Loki?

Loki ble opprettet som en gaffel av Monero, som allerede er en av de mest anonyme og private kryptovalutaene. Med Loki, utviklerne ønsker å skape et helt anonymt, privat, sikkert nettverk for kommunikasjon og handel.

Handel og kommuniser med absolutt frihet

Så hvordan skiller Loki seg da fra Monero? På flere måter faktisk.

Først og fremst konkurrerer ikke Loki-laget med Monero. Den bruker ganske enkelt Moneros personvernfunksjoner for å skape et grunnlag for sitt andre tjenestelag med servicenoder. Tjenestekodene bruker en arkitektur som ligner på andre private internettprotokoller for å tillate privat kommunikasjon på Loki-nettverket.

Loki Funksjoner

Hovedtrekk ved Loki. Kilde: Loki Nettsted

Det er disse peer-to-peer-protokollene som hjelper til med å skape det desentraliserte nettverket for ruting av trafikk over internett på en privat måte. Monero bruker ringsignaturer og stealth-adresser for å skape troverdig fornektelse for brukerne når de signerer transaksjoner.

En ringsignatur fungerer ved å lage en ring med underskrivere, der alle unntatt en bare er et lokkefluke. Mens Loki bruker ringsignaturer på samme måte som Monero, forbedrer det også Monero ved å håndheve en ringestørrelse på minst 10, hvor Monero har en ringestørrelse på minst 5.

Stealth-adresser sørger også for at den offentlige nøkkelen til mottakeren av en transaksjon aldri blir knyttet til deres transaksjoner. Disse fungerer ved å opprette en stealth-adresse for engangsbruk hver gang en transaksjon sendes til Loki-nettverket.

Midlene blir sendt til denne adressen, og mottakeren beregner en privat bruksnøkkel for denne adressen, slik at de kan ta eierskap av midlene uten å avsløre sin egen offentlige adresse. Denne anonymiteten for mottakere er en av kjernefunksjonene i Loki-nettverket.

Loki Technology

For at Loki skal tilstrekkelig skille seg fra andre personvernmynter, må den selvfølgelig ha noe av sin egen unike teknologi. Nedenfor er noen av funksjonene som eksklusivt ble inkludert i Loki-nettverket.

Mixin Distribusjon

Som nevnt ovenfor inneholder ringsignaturer vanligvis den sanne ubrukt utdata som sendes og et antall lokkefugler. Disse lokket kalles mixins. De ser ut som ubrukt produksjon, men er ikke nødvendigvis det.

Ring signaturer Mixin

Ringsignaturer med “Mixins” inkludert i transaksjonen. Kilde: Cryptonote

Loki prøver mixins basert på brukernes bruksvaner, noe som betyr at en tredjepart aldri kan anta at den eldste mixin er et lokkeflukt, fordi fordelingen av valgte utganger gjenspeiler muligheten for at en eldre ubrukt mixin blir inkludert i ringsignaturen. Denne prøven ble inkludert for å øke nettverksforsvaret mot et tidsmessig assosiasjonsangrep.

Servicenoder

En stor del av funksjonaliteten og nettverksskalerbarheten er aktivert ved bruk av tjenestekodene. Dette er stakingskomponenten i hybrid Proof-of-Work og Proof-of-Stake-konsensusmodell på Loki-nettverket.

For å kunne betjene en av disse servicenodene, må nodoperatøren tidlåse en viss mengde av sine LOKI-tokens mot en del av blokkbelønningene. Dette gir Loki-nettverket beskyttelse mot Sybil-angrep ved å bruke markedsbaserte insentiver.

Ideen om å bruke markedsbaserte insentiver for å forhindre Sybil-angrep ble først teoretisert av DASH og bruken av masternodene. I det vesentlige, når en angriper prøver å samle flere mynter for å kontrollere nettverket, vil prisen på enestående forsyning øke og gjøre angrepet uoverkommelig dyrt..

Derfor oppfordrer Loki til å kjøre disse servicenodene for å redusere utestående tilbud. Det er betydelige krav til å bli en Service Node, som ikke bare oppmuntrer til ærlig oppførsel, men også reduserer enestående tilbud.

Servicenodene oppfyller også en annen viktig funksjon i Loki-nettverket, da de er i stand til å opprette Service Node Applications (SNApps) for å betjene og lagre private meldinger.

Loki Messenger

Den aller første SNApp planlagt for Loki-nettverket er en desentralisert, privat, kryptert meldingstjeneste kalt Loki Messenger. Selv om det allerede finnes private meldingsapplikasjoner, er disse alle bygget ved hjelp av sentraliserte servere som kan være målet for et tredjepartsangrep. I tilfelle av Loki Messenger brukes kryptografi med offentlig-privat nøkkel for å opprettholde personvernet.

Mottakeradressen vil være en offentlig nøkkel for en Loki-innehaver. Avsenderen sender meldingen sin til tre tilfeldig utvalgte servicenoder, og den er signert med mottakerens offentlige adresse. Hver tjenesteknute kan holde meldinger i opptil 24 timer i sin “meldingsbasseng”. Meldingsfunksjonalitet er planlagt å være tilgjengelig i Loki-lommebokprogramvaren, samt via en mobilapplikasjon.

Loki Online Messaging

Online ruting i Loki Network der Alice kommuniserer med Bob. Kilde: Hvitt papir

Du finner to unike krypteringsfunksjoner som en del av Loki Messenger:

  1. Perfekt fremoverhemmelighet: Loki Messenger bruker en splitter ny delt krypteringsnøkkel for hver melding som sendes. Dette unngår angrep der en langsiktig nøkkel blir avslørt, fordi å avsløre en nøkkel fra Loki Messenger ikke vil kompromittere hele meldingskjeden. For å bryte krypteringen av en meldingskjede, må en angriper finne nøkkelen for hver enkelt melding, noe som er ekstremt vanskelig og usannsynlig..
  2. Benektelig godkjenning: Dette gjør at to parter kan bevise at de er avsenderen og mottakeren, men forhindrer tredjepart i å oppdage den sanne avsenderen eller mottakeren av meldinger.

Lokinet for anonym surfing

Loki har også laget en ny type mixnet, noe som ligner på Tor eller I2P på noen måter, for å forhindre Sybil-angrep og kaller det Lokinet. Denne nye typen mixnet bruker en markedsbasert Sybil-angrepsmotstand. Lokinet kombinerer det med løkruting for å lage en ny privat tunnel for å få tilgang til internett.

Løkrute betyr at hver node bare vet hvor de mottok en datapakke fra og hvor de sendte den videre. De vet ikke opprinnelsen til pakken, noe som betyr at de ikke vet hvor du er eller hvem du er. Ved å bruke Lokinet vil du kunne få tilgang til Loki SNApps og hvilket som helst nettsted du vil uten å avsløre din IP-adresse og plassering.

Beslutningen ble tatt om å lage et helt nytt mixnet i stedet for å bruke eksisterende mixnett fordi verken Tor eller I2P har klart å redusere Sybil-angrep. I tillegg er Tor-nettverket ganske sentralisert, mens I2P har en svak konsensusmodell og ingen formell måte å få tilgang til internett anonymt.

Lokinet vil bruke distribuerte hashtabeller bygget fra stakingstransaksjoner, som vil gi Service Nodes tillatelse til å fungere som rutere på nettverket. Lokinet vil opprettholde høye servicestandarder gjennom sin desentraliserte registrering og avregistrering, hvor servicenoder blir vurdert etter konsensus og kan fjernes hvis ikke opp til minimumsstandarder angående båndbredde, lagring av meldinger og blockchain-lagring.

Du kan lære mer om Lokinet her.

Loki-teamet

Loki-nettstedet viser 4 lederteammedlemmer, 10 utviklere og 8 støtteorganisasjoner.

Loki Executive Team-medlemmer

Medlemmer av Lokis ledergruppe

Av noen kontoer er det mest imponerende teammedlem hovedutvikler Tom Winget, som tidligere var en stor bidragsyter til Monero i 2014 og 2015. Hans erfaring har vært viktig for utviklingen av Loki.

Grunnleggeren av Loki er Simon Harman, som har bakgrunn fra webutvikling og prosjektledelse. Han er også medlem av Australias Blockchain Center, som er landets største samfunn av blockchain-gründere, eksperter, mentorer og investorer.

LOKI Token History

Loki gjennomførte et privat salg av tokens i mars 2018, og solgte 15% av den totale tokenforsyningen på 150 millioner dollar til 0,68 dollar og samlet inn 9 millioner dollar. De resterende tokens vil bli holdt for gruvebelønning, men det ble også holdt en stor airdrop etter det private salget. Det var aldri en offentlig ICO for Loki.

Etter airdrop falt prisen på LOKI gjennom det meste av 2018, og nådde et lavt nivå på $ 0,13 i august 2018. Den har gått i rally siden den gang, og fra slutten av oktober 2018 handles den til $ 0,4333 per LOKI. Det gir den en markedsverdi på nesten 13 millioner dollar og gjør den til den 301. største mynten etter markedsverdi.

LOKI Token Performance

LOKI Token Price Performance siden lanseringen. Bildekilde: CoinMarketCap

Hvis du ønsker å kjøpe LOKI, kan du bare gjøre det på Cryptopia eller TradeOgre. Det er ingen andre børser som støtter LOKI.

Lagring av LOKI må gjøres i den offisielle Loki-lommeboken som er tilgjengelig på deres nettside for Windows, MacOS og Linux. Lommeboken tillater ikke bare lagring av LOKI, men åpner også muligheten for å bryte LOKI og begynne å bruke systemet til handel og til slutt sende og motta private meldinger.

Konklusjon

Som en personvernmynt har Loki gjort flere forbedringer i forhold til Monero, men jeg er ikke sikker på at det er nok til å rekruttere Monero-troende. Faktisk kan du se hvordan prisen på LOKI-tokens led etter avslutningen av airdrop, selv om de har gjort et sterkt comeback i det siste..

De som er interessert i private meldinger vil absolutt være interessert i Loki Messenger, men inntil plattformen kan begynne å levere flere SNApps, er jeg ikke sikker på at messenger alene er nok til å samle ut bred adopsjon.

Det er også spørsmålet om utvekslingsstøtte. Med bare to børser som tilbyr LOKI, er det veldig vanskelig for mynten å få grep. Med mindre noen av de store børsene som Binance, OKEx og Huobi henter LOKI, kan jeg ikke se hvordan det vil få ekstra trekkraft.

Jeg liker konseptet og planene til teamet, men token trenger bedre markedsføring, eller det kan veldig godt ende opp med å gå tapt i uklarheten til en rekke andre personvern- og meldingsmynter som utvikles.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me