Loopring Review: High Throughput Dex Protocol

Loopring (LRC) har fått ganske mye trekkraft nylig. Token var deprimert i løpet av andre halvdel av 2019 og i begynnelsen av 2020, men siden midten av mai har det blitt belastet høyere etter at prosjektet endelig lanserte sin desentraliserte børs (DEX) omtrent to måneder tidligere.

Entusiasmen for prosjektet er på grunn av det stadig presserende behovet for desentraliserte børser og fordelene som disse skal gi kryptovaluta-brukere. Lavere avgifter, tryggere utveksling og mer åpenhet er bare noen få av årsakene til at mange prosjekter prøver å utvikle DEX-løsninger.

Imidlertid er Loopring løsningen, og bør du vurdere det?

I denne gjennomgangen av Loopring vil vi ta et dypdykk på prosjektet, inkludert teknologien, teammedlemmene og konkurransen. Vi vil også se på de langsiktige utsiktene for LRC-tokens i et stadig mer ustabilt og skeptisk samfunn.

Hva er Loopring?

Loopring er en Ethereum-basert desentralisert utvekslingsprotokoll som blir opprettet for å tillate brukere å bytte eiendeler på tvers av ulike sentraler. Loopring er ikke en desentralisert utveksling i seg selv, men vil i stedet forenkle desentralisert utveksling ved hjelp av ordrematching og ringedelingsteknologi. Kort sagt, det tillater alle å bygge høy gjennomstrømning, ikke-frihetsberøvende, ordrebaserte utvekslinger på Ethereum ved å utnytte Zero-Knowledge Proofs.

I stedet for bare å stå som en annen desentralisert sentral, søker Loopring å samle ordrer fra så mange sentraler som mulig, og deretter fylle disse ordrene ved å matche dem med ordrebøkene til alle sentrene som deltar i Loopring-nettverket..

Fordeler med Loopring LRC

Fordeler med Loopring. Kilde: Loopring

Loopring vil tillate både desentraliserte og sentraliserte børser å delta i Loopring-nettverket, noe som gir alle børser tilgang til økt likviditet fra en rekke blokkjeder. Det vil også gi investorer tilgang til best mulig pris uten å måtte kryssjekke flere forskjellige børser.

Best av alt, Loopring er blockchain agnostisk, og dette betyr at enhver plattform som har smarte kontrakter implementert, vil kunne integreres med Loopring. Så langt har Ethereum og NEO blitt integrert, og mens det var planer om å integrere flere plattformer, har disse planene blitt satt på vent mens teamet jobber med å utvikle kjernen i Loopring DEX.

Hvordan Loopring fungerer

En fordel ved å bruke Loopring for handelsmenn er at de opprettholder kontrollen over midlene sine, som er låst fast i en smart kontrakt når bestillinger blir plassert. Dette er en endring i versjon 3.0 av Loopring, og den ble implementert for å øke sikkerheten til plattformen.

Online LoopRing lommebok

Online Loopring lommebok. Kilde: Loopring.io

Dette systemet gir brukerne full kontroll over sine midler og bestillinger, og lar en ordre økes, trimmes eller til og med kanselleres når som helst før den utføres. Det er også sammenlignbart med ordrestrømmen sett fra sentraliserte børser, noe som gjør det mer kjent for handelsmenn.

La oss se nærmere på hvordan bestillinger fungerer med Loopring, og gi deg mer informasjon om ringgraverne og reléer utenfor kjeden.

Plasser en Loopring-ordre

Når brukere er klare til å handle, gjøres det gjennom loopring.io-lommeboken og signeres med brukerens private nøkkel. Bestillingen videreformidles til smarte kontrakter i Loopring-nettverket, så vel som relénoder utenfor kjeden.

DEX Online lommebok

Loopring desentralisert online utveksling. Kilde: Loopring.io

De smarte kontraktene sørger for at midlene i lommeboken din byttes ordentlig mot myntene du handler, mens off-chain-nodene opprettholder ordreboken og sender den til ringgruverne.

Ring Miners Explained

Ringgruvearbeiderne har ansvaret for å sikre at bestillinger kan fylles til ordren faktisk er fylt, eller kansellert. Ringgruvearbeidere kompenseres for å utføre denne tjenesten enten med et gebyr i LRC eller en delt margin på ordren.

Dette systemet sikrer at gruvearbeidere blir betalt rettferdig for tjenesten, og gir dem et insentiv til å finne den beste prisen for handelsmenn, siden de kan øke marginen hvis de finner en bedre valutakurs. Det reduserer også teoretisk eventuelle arbitragemuligheter, siden protokollen alltid skal ha den beste handelsverdien.

Margin Split Loopring

Representasjon av 60% Margin Split. Kilde: Loopring Whitepaper

Når gruvearbeideren har fullført en bestilling, sjekker Loopring-smarte kontrakten for å sikre at bestillingen kan fylles ut. Så lenge alt sjekker ut på begge sider av handelen, overfører den smarte kontrakten de riktige myntene til hver side av handelen. Denne byttet er en atombytte og skjer direkte fra smart kontrakt til lommebok.

Bestill ringer og ordredeling

Disse to funksjonene skiller Loopring fra andre desentraliserte utvekslingsplattformer som OpenLedger, Waves, IDEX og Stellar. Bestillingsringen letter prosessen med ringmatching, som er metoden som brukes for å oppfylle ordrer ved å stramme dem sammen.

Det tillater også ordredeling når en ordre ikke kan fullføres med en enkelt handel. Denne bestillingsdelingen vil dele ordrer i deler hvis nødvendig til hele den opprinnelige bestillingen er endelig fylt.

For å bedre illustrere hvordan dette fungerer, bør du vurdere en gruppe handelsmenn som legger inn bestillinger på Loopring-nettverket. Bob, Sarah og Earl ønsker alle å handle. Bob vil handle 2 OMG for 10 ARK, Sarah vil handle 21 EOS for 1,5 OMG, og Earl vil handle 20 ARK for 40 EOS.

Ring-matching-teknologi vil danne disse tre ordrene i en enkelt ordrering, og fylle hver av ordrene. Når smarte kontrakter på Loopring godkjenner ordrene, vil alle motta myntene de ønsker å få.

Nå tenker du kanskje at alle ikke egentlig mottok myntene de lette etter fordi Bob fikk sin 10 ARK< men har fortsatt 0,5 OMG igjen, og Earl har ikke fylt bestillingen på 10 ARK for 19 EOS. Sarah er den eneste handelsmannen som hadde fullført ordren. Ikke bekymre deg, restene blir alle behandlet av ordredelingssystemet igjen og lagt til en annen ordrering til delordrene er fullstendig fylt.

LOOPRING 3.0

Loopring 3.0 er den siste iterasjonen av protokollen, og gir mye bedre ytelse uten avveining i sikkerhet. Den ble designet med to hovedmål i tankene – ytelse og sikkerhet. Det sikrer at brukere alltid er i stand til å ta ut kapitalen sin, uansett hva som skjer.

Selv i verste fall kan brukerne ta ut kapitalen ved hjelp av Merkle Proofs generert fra on-chain data, så lenge On-Chain Data tilgjengelighet er aktivert. Dette unngår behovet for å stole på enhver sentral part eller be om hjelp til å gjenopprette eiendeler.

Loopring 3.0 har migrert de fleste beregninger utenfor kjeden, og forbedret gjennomstrømningen og kostnadene betydelig. Brukerkontosaldoer og transaksjonshistorikk er organisert utenfor kjeden i et Quad-Merkle Tree. Alle brukertransaksjoner og forespørsler blir batches og behandlet i store batcher utenfor kjeden med statsrot etter hver batchprosess og deretter publisert i blockchain. Dette muliggjør ombygging og verifisering av statlige røtter.

Loopring v 3.0

Loopring 3.0 Stats vs. versjon 2 med & Uten datatilgjengelighet. Kilde

Disse endringene krever noen kompromisser. Den ene var at ordrer ikke lenger deles mellom flere børser, og at de nå må matches av en dedikert videresending. Og brukerne må nå faktisk sette inn eiendelene sine i en smart kontrakt for å gjøre dem tilgjengelige for ordreboken.

Med Loopring 3.0 og OCDA aktivert kan hele 2025 handler per sekund avvikles. Hvis OCDA er deaktivert, noe som også fører til at sikkerhet blir henvist til konsortiet som opprettholder dataene, økes gjennomstrømningen til 16 400 handler per sekund.

Til sammenligning kan de tidligere versjonene av Loopring og de nyeste DEX-protokollene bare gjøre opp til 3 handler per sekund. Loopring 3.0 lar en DEX matche ytelsen til sentraliserte sentraler.

Du kan lære mer om Loopring 3-protokollen ved å lese Loopring design dokument.

Looprings Superior DEX Performance

Ideen om en desentralisert børs er ikke en ny. Det har blitt ganske mange opprettet de siste årene, både på og utenfor Ethereum. Hovedproblemene alle disse DEX-ene står overfor er mangel på gjennomstrømning og høye kostnader.

Disse skalerbarhetsproblemene har forhindret at DEX-modellen ble adoptert i stor grad, siden profesjonelle handelsmenn og markedsprodusenter ikke er i stand til å bruke en DEX som en viktigste handelsplass. Loopring har vært i stand til å løse skalerbarhetsproblemer uten å inngå sikkerhetskompromisser.

Loopring 3 Gjennomstrømning

Gjennomstrømning på Loopring 3.0 m / & uten OCDA. Bilde Kilde

Ved å endelig bringe zkRollup-tilnærmingen til en DEX Loopring løser problemene nesten alle andre DEX-konfronterer. Bruk av zkRollup flytter beregninger fra blockchain og sender bare tilstandsrøtter og tilsvarende bevis til blockchain.

Dette gjør Ethereum-blockchain til et datalag for Loopring, og gir mulighet for gjennomstrømning på så mange som 2025 handler per sekund med On-Chain Data Availability (OCDA), eller opptil 16400 handler per sekund uten OCDA. Dette gir også Loopring-handelskostnader så lave som $ 0,00015, som teamet mener kan optimaliseres ytterligere til så lave som $ 0,000075 på kort sikt.

Teamet mener dette gjør Loopring egnet for profesjonelle handelsmenn og institusjoner som kanskje vil bruke handelsroboter og algoritmiske handelsmetoder. Loopring vil være den første DEX som tilbyr denne funksjonaliteten, og de tror at dette endelig vil gjøre ordreboksbaserte DEXer kommersielt levedyktige. Dette burde snart føre til fortrengning av sentraliserte sentraler.

Loopring-teamet

Daniel Wang er grunnlegger og administrerende direktør for Loopring. Han drev tidligere Coin Port, en sentralisert sentral, i 2014. I løpet av den tiden forsøkte han å løse problemene som sentraliserte børser utgjorde, men kom til den konklusjonen at problemene ikke kunne løses ettersom de var iboende i den sentraliserte utvekslingsmodellen..

Loopring teammedlemmer

Senior Loopring-teammedlemmer

Dette førte til konseptualisering og eventuell oppretting av Loopring. Han var også medstifter og visepresident på Yunrang Technology tidligere, og hadde også en stilling som Google Tech Lead.

CMO for Loopring er Jay Zhou, som tidligere jobbet i Risk Operation Unit i Paypal, og tidligere også var ansatt i Ernst & Ung. I tillegg var han en av hovedstifterne av SJ Consulting.

Det tredje medlemmet av kjerneteamet i Steve Gou, som har tittelen CTO på Loopring. Han jobber tett med prosjektene sjefarkitekt Brecht Devos.

Loopring’s Roadmap

Loopring ga ut a Veikart 2018 ved avslutningen av 2017 og de gjorde langsomme fremskritt mot å nå målene i dokumentet. Varer som å frigjøre Loopr lommebøker og mobil lommebøker ble fullført etter planen.

Loopring begynte også å implementere andre blokkjeder, med NEO som ble lagt til midt i året. Imidlertid har ingen andre blokkjeder blitt lagt til siden, og presset for å legge til nye blokkjeder er satt på vent. Det var på en gang planer om å legge til QTUM-støtte med et LRQ-token, men disse planene er utrangert.

Lanseringen av Loopring DEX ble kraftig forsinket fra de første planene, men betaversjonen ble endelig lansert i slutten av februar 2020. Det gjenstår noen milepæler som ennå ikke er oppfylt, for eksempel støtte for ERC223 og handel mellom ERC2230 og ERC20-tokens. De var også i stand til å implementere desentralisert styring gjennom dxDAO og har fortsatt planer om å lage sin egen innfødte DAO, som vil bli finansiert gjennom de innsamlede handelsavgiftene..

En forbedring som skjer bak kulissene er forbedringen av ring-mining algoritmer. Ettersom ringene er raffinert for å inkludere mer enn tre ordrer, gir det større likviditet, mindre prisforskjeller og et bedre fungerende marked generelt.

Loopring-konkurranse

Når Loopring går inn i sfæren for sentraliserte og desentraliserte børser, kan det se ut som om konkurransen om dem vil være hard. Men hvis du tar en dypere vurdering, vil du se at i stedet for å være en konkurrent til børsene, ser Loopring ut til å bli en partner med alle børsene ved å gi dem noe de alle trenger – likviditet.

Loopring Vs. 0x protokoll

Loopring Vs. 0x protokoll

På overflaten virker det som om 0x sikter mot det samme målet som Loopring, men det er en nøkkelforskjell mellom de to. Der 0x tillater hvem som helst å kjøre en node som en desentralisert sentral, og alle ordrer behandles utenfor kjeden, men avvikles i kjeden, får 0x bare sin likviditet fra børser etablert på 0x-plattformen. Dette er en stor forskjell fra Loopring, hvor likviditet kommer fra enhver børs som kobles til Loopring-nettverket.

Det er noen andre konkurrenter som Kyber Network, Blocknet og Bancor. Med Kyber Network og Bancor er det likviditetsbassenger og ordrematching som sikrer at handler blir oppfylt på tvers av smarte kontrakter, og Blocknet fungerer på en lignende måte utelukkende med ordrematching. Det er ikke en konkurrent som kan tilby ringordrene som opprettes ved ringmatching på Loopring-protokollen.

LRC-prishistorikk

Som alle andre eiendeler i kryptovalutaøkosystemet, tok Looprings LRC-token en stor hit i 2018. Etter å ha nådd en heltidshøyde på $ 2,19 9. januar, falt prisen, spratt i april og falt jevnt og trutt gjennom 2018 og inn i 2019..

Pr. Begynnelsen av 2020 var prisen på token helt nede på $ 0,0225, som var like utenfor all-time lavpunktet på $ 0,019861 hit 18. desember 2019. Prisen har begynt å rally vesentlig etter beta-lanseringen av DEX imidlertid, og fra begynnelsen av juni 2020 handles LRC-token til $ 0,087895, for en gevinst på nesten 300% i første halvdel av 2020.

LRC-prisytelse

LRC-prisytelse. Bilde via CMC

LRN-token som ble opprettet for NEO-blockchain er i enda dårligere form. Etter å ha nådd en høyde på $ 3,32 like etter utgivelsen i mai 2018, falt LRN-token til $ 0,009917 fra begynnelsen av 2020. Og den fortsatte å falle til $ 0,007-området innen mai 2020. I motsetning til det opprinnelige LRC-token ble utvinningen i LRN-token har vært mer dempet, og LRN handles til $ 0,017040 per juni 2020.

Et positivt tegn er hvor mye ETH som er låst i Loopring smarte kontrakter. Basert på data fra Defipulse.com dette beløpet har hoppet fra $ 767 000 per 12. mars 2020 til $ 7,994 millioner per 9. juni 2020.

Mens noe av dette skyldes økte handelsvolum, skyldes mye av det også innsatsfunksjonen som ble lagt til Loopring 3.0. Denne innsatsfunksjonen tillater brukere å stake sin LRC (minimum 90 dager), og krever også utveksling for å stake hvor som helst fra 250.000 til 1.000.000 LRC.

Hvor kan jeg kjøpe og oppbevare LRC

Loopring LRC er notert på ganske mange børser, men det største volumet er på Bithumb, etterfulgt av DragonEX. Du kan også kjøpe LRC på Binance Exchange. Dette vil bety at du først må kjøpe en annen kryptovaluta fra en fiat-gateway før du kan kjøpe dem.

NEO Loopring LRN er bare oppført på Gate.io og DragonEX, med nesten hele volumet på Gate.io. Både LRC og LRN kan kjøpes med ETH og USDT, og LRC kan også kjøpes med BTC.

Binance LRC

Registrer deg på Binance og kjøp LRC-tokens

Fordi LRC er et ERC20-token, kan det lagres i en hvilken som helst ERC20-kompatibel lommebok som MyEtherWallet eller MyCrypto. Alternativt kan du gå over til Loopring-nettstedet og laste ned den offisielle lommeboken.

Konklusjon

Det faktum at Loopring tilbyr en desentralisert utvekslingsprotokoll som vil tillate enhver utveksling å delta, er en stor forskjell og en fordel for Loopring. Det er ingen konkurranse om å slå ut de etablerte sentraliserte børsene eller de økende desentraliserte børsene.

I stedet søker Loopring å slutte seg til alle børser og gi økt likviditet over hele kryptovalutamarkedet. I tillegg til å øke likviditeten, har den også potensialet til å fjerne arbitrage i kryptovaluta-markeder takket være den laveste bestillingskursen som er en del av protokollen.

Ulempen har vært den store forsinkelsen med å få Loopring DEX lansert. Selv nå er det bare i beta, og den forsinkelsen kan ha ført til at Loopring mistet dyrebar fart. Selvfølgelig er det fremdeles veldig tidlige dager i DeFi-rommet, så kanskje forsinkelsen ikke vil være for skadelig i det lange løp.

Bruken av ringmatching og ringordre skiller Loopring fra andre desentraliserte børser, og når de fortsetter å avgrense ringmatching, kan vi se en enda større økning i markedets likviditet når tre eller flere ordrer er paret. I tillegg er Looprings ordrdelingsmodell en forbedring i forhold til tradisjonell ordrematching, noe som gir mer fleksibel kjøp og salg.

Kanskje en av de største styrkene er blockchain agnostisk fleksibilitet som Loopring kan dra nytte av. Så lenge en blockchain inkluderer smarte kontrakter, kan den bruke Loopring-nettverket, slik at bestillinger kan fylles gjennom flere forskjellige veier. Dessverre har Loopring satt dette aspektet av prosjektet på vent.

Med Loopring som tilfører likviditet og utjevning av spillereglene, bør desentraliserte børser kunne se økt adopsjon, og Loopring selv vil ha nytte av at flere børser blir med i nettverket..

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me