Luno Review: Komplett nybegynnerveiledning

Luno er en kryptokursutveksling som har skåret en nisje for seg selv i en rekke utviklingsmarkeder.

Selv om Luno er en relativt liten børs, har de vokst jevnt og trutt i en rekke land rundt om i verden. De har utvidet seg utover deres afrikanske røtter og har begynt å tilby handel også i Europa.

Imidlertid er et av de viktigste spørsmålene om det er trygt og kan stole på?

I denne omfattende Luno-gjennomgangen vil vi dekke alt du trenger å vite om utvekslingen. Vi vil grave i sikkerhetsfunksjonene deres, støtte samt bredere omdømme i samfunnet.

Oversikt

Luno er en kryptokursutveksling som hadde sine røtter i Sør-Afrika. Det het tidligere BitX og ble grunnlagt i 2013. For tiden har selskapet flyttet sitt globale hovedkvarter til London.

I følge selskapets om oss side, Luno er en kryptobørs som består av “40 teknologi- og finanseksperter, som opererer over flere land og kontinenter”

Lagets påståtte mål? For å hjelpe milliarder brukere over hele verden med å kjøpe, selge og lagre kryptoer som eter og bitcoin.

De ser også ut til å ha utvidet seg ganske mye det siste året på grunn av noe Venture Capital-finansiering. De har kontorer i London, Singapore og Cape Town.

Fra denne informasjonen virker det som om utvekslingen er ganske åpen og gjennomsiktig. Det er nyttig å vite at det er en lokal tilstedeværelse, da det gir et visst nivå av komfort.

Er Luno trygt?

Luno har aldri hatt et ødeleggende hack som vi vet om, så det er det.

De går også gjennom noen av sine sikkerhetsprosedyrer på et utvekslingsnivå. Disse inkluderer lagring av størstedelen av midlene i “fryseprodukter”. Dette er i hovedsak multisignatur-lommebøker som lagres offline i bankhvelv som ingen personer på Luno har tilgang til.

De lagrer også sine “hot lommebøker” i lommesignatur lommebøker som deles med BitGo. Ved å dele nøklene mellom to forskjellige selskaper, sørger Luno for et ekstra sikkerhetslag fra enhver potensiell hacker eller angriper.

Når det gjelder individuelle brukere, er de grunnleggende sikkerhetsalternativene tilgjengelige som tofaktoridentifikasjon og e-postbekreftelser. Dette er ganske vanlig vanilje når det gjelder sikkerhet på brukeren.

Som en sidemerknad vil vi understreke at uansett hvor trygg en børs er, legger du ikke store mengder kryptovaluta på den. Det er alltid en risiko når det gjelder målrettede hackere.

Kryptopar

Luno henvender seg til kunder som mange andre børser ikke imøtekommer. Denne dynamikken er tydelig til stede i handelsparene den tilbyr, som er som følger:

  • BTC / IDR (indonesisk rupiah)
  • BTC / MYR (Malaysisk ringgit)
  • BTC / NGN (nigeriansk Naira)
  • BTC / ZAR (sørafrikansk rand)
  • BTC (EUR)
  • ETH / BTC

Så utover de unike fiat-parene, som åpenbart viser Lunos fokus på for tiden underbetjente afrikanske og sørøstasiatiske kryptokurrency-klienter, er den eneste krypto-til-kryptomuligheten for Luno-brukere mellom eter og bitcoin.

Luno prøver også å utvide seg til tradisjonelle markeder i den utviklede verden. For eksempel har de nylig begynt å akseptere innskudd og handelsmenn i euro fra land i EU.

Mens ordreboka i Euro fremdeles er ganske begrenset sammenlignet med ordrebøkene i de nye markedene. Nedenfor er for eksempel de mest aktive markedene på Luno-børsen.

Luno Exchange Volumes

Bildekilde: coinmarketcap.com

Som du kan se, er den sør-afrikanske rand fortsatt deres største marked med 82% av volumet. Det virker også som om det ikke var noe krypto til kryptohandelsvolum de siste 24 timene.

Det er ETH / BTC-ordrebøker på Luno med et volum på ca 1700 ETH, så det blir ikke sporet riktig av Coin Market Cap. Det er heller ikke noe annet ZAR Crypto-par som handles på børsen.

Uttak og innskudd

I likhet med Coinbase-brukere i Amerika og Europa, kan Luno-brukere kjøpe bitcoins med deres fiat-handelspar etter eget valg ved å knytte bankkontoen sin til deres online byttekonto. For de brukerne som har debet- og kredittkort, godtar de også betaling via Upay og Everypay.

Luno jobbet hardt for å gjøre hele prosessen så praktisk som mulig. Uttak av Fiat tar vanligvis ikke mer enn 48 timer å treffe bankkontoen din, mens innskudd vises på valutakontoen din mellom 24 og 48 timer. Ta det, Coinbase!

I Europa banker de med den samme som Coinbase. De godtar bankoverføringer til kontoen din i form av SEPA-betalinger. Disse bør ikke ta mer enn 1 til 2 dager. De prøver også å finne en løsning for øyeblikkelige bankbetalinger fra en rekke europeiske banker.

Når du trekker euro fra kontoen din, sendes det også midler via SEPA. Disse bør ta omtrent samme tid som den opprinnelige finansieringen.

Luno-avgifter

Luno følger et avgiftssystem som er basert på månedlig bruk av børsen, ikke enestående handler. Og innenfor dette månedlige systemet er utvekslingen også avhengig av en “maker / taker” -dynamikk.

Følgelig er gebyrene du ender med å betale, basert på handelsvolumet du overfører på børsen i en gitt måned. Men med det sagt, ser det ikke ut til at prosentvis avgifter noensinne topper ut over 1 prosent på Luno.

Når det gjelder uttaksgebyrer, sier Luno at de tar et lite “administrasjonsgebyr” basert på landet du er i. For eksempel er EFT-uttaksgebyret R8,50 for et sørafrikansk uttak. I Europa belastes et gebyr på 0,3 Euro.

Når det gjelder innskudd, er de fleste alternativene gratis. De eneste unntakene er hvis du kjøper kryptovalutaer med kort, eller om du foretar en kontant transaksjon på bankkontoen deres.

Hvis du ønsket nøyaktig klarhet om gebyrene du kanskje betaler hos Luno, kan du lese mer her.

Bekreftelsesprosess

Registreringsprosessen er grei og bare behov og e-postadresse. En gang på børsen er det fire grunnleggende nivåer av verifikasjoner på Luno, hver med forskjellige uttaks- / finansieringsgrenser. For eksempel er nedenfor begrensningene for finansiering i Sør-Afrika.

Bekreftelsesgrenser på Luno

Forutsatt at du vil ha full handelsfunksjonalitet, vil du bli bekreftet til tredje nivå. Luno er stolt av å ha noen av de raskeste verifiseringsprosessene i bransjen. Vi bestemte oss for å teste dette ut for å bekrefte deres påstander.

Du vil bekrefte mobilnummeret ditt og legge inn relevante personlige opplysninger. Du blir deretter bedt om å laste opp “identitetsdokumenter.” Eksempler på bevis inkluderer ting som regningsuttalelser, kontoutskrifter og skattefakturaer.

Etter å ha fullført disse grunnleggende oppgavene, satt vi og ventet. På nøyaktig 24 timer ble vi fullstendig bekreftet og fikk alle uttaksgrenser løftet. Vi ble virkelig overrasket over hvor raskt Luno klarte å gå ombord på sine kunder. Dette er uten tvil en refleksjon av det økte støtteapparatet som de for tiden har tilgjengelig.

Regulering og finansiering

Luno har nylig gjort nyheten på baksiden av en vellykket VC-finansiering fra London-baserte investorer. I september i fjor klarte selskapet å skaffe $ 9 millioner serie B-finansieringsheving som ble drevet av Balderton Capital.

Bortsett fra innvirkningen som de ekstra midlene kan ha på vekstutsiktene til Luno Exchange, ser avtalen også at Balderton-partner Tim Bunting blir med i Lunos styre. Det er ingen tvil om at de vil bruke dette som en startpute for deres europeiske utvidelse.

På den andre siden av verden står Luno overfor et visst reguleringsmessig tilbakeslag i land som Malaysia. Her har skatteetaten krevd at Luno overleverer brukerinformasjon og har frosset bankkontoer til de overholder. Dette er noe vi også har sett med IRS og Coinbase.

Luno sier at de samarbeider med de malaysiske myndighetene, men vil ikke bryte kundens konfidensialitetsdata. Dette er uten tvil et godt tegn på tilliten handelsmenn kan ha til Luno Exchange.

Kundeservice

Når det gjelder å få hjelp fra Luno, har du to alternativer.

Har du et grunnleggende problem? Børsen er hjelpesenter kan være alt du trenger.

Noe større som skjer? Prøv å fylle ut a hjelpebillett å kontakte support.

Luno Exchange har for tiden økt sin støttefunksjon ettersom de har vært på en ansettelsesrunde på baksiden av den ferske VC Funding.

Antall ansatte har for eksempel ballongert siden i fjor fra under 20 til over 80. Dette er uten tvil en av de medvirkende faktorene i den økte hastigheten på deres verifikasjoner og støtte..

Luno handelsplattform

En av de viktigste funksjonene ved enhver børs er hastigheten og effektiviteten til handelsplattformen. Videre må plattformen være relativt intuitiv slik at din gjennomsnittlige bruker kan finne navigere den.

Ser vi på ZAR / BTC ordrebok, ser børsen relativt vanlig vanilje ut. Du har bestillingsskjemaene under diagrammene med ordreboken til venstre. Du kan også veksle mellom et søylediagram / linjediagram eller markedsdybde.

Luno.com handelsplattform

Når det gjelder handelsfunksjonene, er Luno-plattformen ganske på den lave siden. Det er ingen kartfunksjonalitet eller mer avansert analyse av ordrebøker som vanligvis vises med noen av de større sentralene som Kraken og Poloniex.

Det er heller ikke noe alternativ å endre plattformen til en lettere “dagsversjon”. Dette betyr at handelsmenn må nøye seg med svart bakgrunn og mørkere farger. Vi har snakket med handelsmenn før som synes det er vanskeligere å lese lyse skrifter på mørk bakgrunn.

Når det gjelder selve handelsfunksjonaliteten, ser Bitcoin ordreboken ut til å være relativt sunn for BTC / ZAR. Dette betyr at større transaksjoner kan fylles uten å ta for mye av et kutt i prisen. Dette er kanskje ikke tilfelle for de andre parene som IDR eller MYR.

Bestillingen er ganske rask, men det betyr at bestillingene dine blir plassert i bøkene nesten umiddelbart. Deretter kan du overvåke at bestillingen din blir arbeidet inn i markedet under diagrammene.

For de brukerne som liker å handle på farten, vil Luno-mobilappen komme til nytte. Dette ser ut til å ha det meste av handelsfunksjonaliteten som er innebygd i hovedbørsen bortsett fra kartleggingen og tidligere ordrer.

Luno mobilapplikasjon

Kilde: Apple iTunes Store

Det som er praktisk er imidlertid muligheten til å betjene mobilappen som en slags Bitcoin-lommebok. Dette vil tillate deg å sende penger til lagrede kontakter i appen.

Luno vs. Coinbase

Det er ingen tvil om at Luno er i en hard konkurranse fra de større kryptovaluta-børsene. En slik børs er Coinbase. Denne store Fiat / crypto-utvekslingen er basert i USA og har utvidet seg globalt.

Coinbase har også nettopp omdøpt GDAX-børsen som Coinbase pro. Denne avanserte børsen har en rekke handelsopsjoner og kan brukes av store mengder volum av institusjonelle investorer.

Så hvordan konkurrerer Luno med slik konkurranse?

  Luno Coinbase
Etablert 2013 2012
Jurisdiksjon Sør-Afrika, Europa, Malaysia, Indonesia Global
Kjøp / Innskuddsmetoder Bankoverføring Kredittkort, debetkort, bankoverføring
Selge / trekke tilbake metoder Bankoverføring, kryptovalutaer PayPal, bankoverføring, kryptovaluta
Tilgjengelige kryptopar BTC, ETH BTC, BCH, ETH, ETC, LTC
Fiat-valutaer akseptert ZAR, EUR, MYR, IDR, NGN USD, EUR, GBP
Handelsplattform Grunnleggende Avansert (Coinbase Pro)
Kundeservice E-post, kontaktskjema E-post, kontaktskjema, støttenummer
Handelsgebyr 1,0% 1,49%
Sikkerhet Standard Avansert

Derfor virker Coinbase som om det er et attraktivt alternativ hvis du vil kjøpe flere mynter enn på Luno. Når du handler på Coinbase pro-handelsplattformen, har du mye mer funksjonalitet og kartalternativer. Dette er ideelt for de kryptohandlerne som bruker teknisk analyse.

Coinbase Banner Out

Imidlertid ser det ut til at Coinbase er litt høyere enn Luno når det gjelder handelsavgifter. Du må også vite at Coinbase kun aksepterer USD, EUR og GBP via ledninger. Derfor, hvis du skal kjøpe på Coinbase i en annen valuta enn det med debet- / kredittkort, vil gebyret faktisk være 3,9%.

Så mens Coinbase er en mer avansert plattform for handelsmenn med base i USA, Europa og Storbritannia, kan det være et mindre kostnadseffektivt alternativ for kjøpere i Emerging Markets som Luno dekker.

Konklusjon

For sin målrettede kundebase er Luno en fantastisk utveksling. Men kundebasen er for tiden veldig målrettet, så Luno er egentlig bare praktisk for innbyggere i Sør-Afrika, Nigeria, Malaysia og Indonesia. I hvert fall for nå.

De ser også ut til å følge de riktige prosedyrene når det gjelder utveksling og personlig sikkerhet. De kan imidlertid forbedre brukergrensesnittet til hovedbørsen.

Vi likte den gode kundeservicen og raske tilbaketreknings- og verifiseringstider. Alt i betraktning, for sørafrikanske handelsmenn, gir vi børsen tommelen opp.

Bilder via luno.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me