Mainframe Review: Desentralisert apputviklingsplattform

Mainframe (MFT) er et blockchain-prosjekt som tar sikte på å skape en plattform for distribuerte apper som vil forsegle hullene i personvernet og sikkerheten til den nåværende internettarkitekturen..

Det gir flere nye verktøy, inkludert sensurmotstand, overvåkingsmotstand og personvern, alt basert på en fullt funksjonell plattform der protokoller blir trukket ut, slik at utviklere kan fokusere på å bygge sin dApp uten kompromisser..

Kan de imidlertid virkelig utføre sine ambisiøse planer?

I denne Mainframe-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det ved å dykke ned i teknologien deres, bruke saker og utviklingsmål. Jeg vil også analysere det langsiktige adopsjonspotensialet til MFT-tokens og om de i det hele tatt bør vurderes.

Idé bak hovedrammen

Den drivende årsaken bak utviklingen av Hovedramme var å gjenopprette friheter og personvern til internettbrukere ved å fjerne sentralisering. Mainframe-teamet har en dyp overbevisning om at brukere skal kunne kontrollere tilgangen til deres online data, og at det skal være verktøy tilgjengelig som gjør det mulig å dele og avsløre bare de tingene om deg selv du vil offentliggjøre.

Fordeler med å bygge hovedramme

Fordeler med å bygge på MainFrame

Mainframe-teamet innser at innbyggerne kontinuerlig har sett en nedgang i regjeringenes tillit, så vel som tilliten til media og selskaper. I løpet av det siste tiåret har vi sett milliarder av brukerdata som er tilgjengelig gjennom dusinvis av sikkerhetsbrudd hos selskaper som Yahoo og Equifax.

Brukerne ser at bruk av internett kommer med enorme risikoer, og den avtagende tilliten til våre regjeringer og selskaper har ført til protester som Arab Spring og Occupy Wall Street blant andre.

Mainframe ønsker å få slutt på sikkerhetsbrudd ved å opprette et fullt desentralisert web3-kommunikasjonsnettverk. Det vil gi tilbake brukernes privatliv og kontroll over personlige data.


Mainframe-teknologi

Mainframe lager en plattform som blant annet vil gi sikre datatjenester og fillagring. En av måtene det gjør dette mulig er å opprette et peer-to-peer-nettverk som er bygget på toppen av Internet Protocol Suite som et virtuelt nettverk. Denne konfigurasjonen gjør det umulig å bestemme nodeposisjoner, og forhindrer hackere i å målrette mot noen av Mainframe-nodene.

Nodene tillater kommunikasjon mellom lagene i nettverket. Dette inkluderer grunnleggende pakkeruting og -holding, men inkluderer også datatjenester, fillagring og blockchain-transaksjoner. Alt dette gjøres ved hjelp av en uhostet, desentralisert tjeneste.

Mainframe Network Architecture

Mainframes web3-infrastruktur

Mainframe-nettverket er bygget med fem underliggende grunnleggende prinsipper:

  1. Kryptering: En av nøklene til å gi sikre og private data er kryptering. Dette er den viktigste måten å hindre andre i å se informasjonen i meldinger og vite hvem avsenderne og mottakerne er. Kryptering vil forekomme ved hver node ved hjelp av en forhåndsdelt nøkkel eller den offentlige nøkkelen til den mottakende noden. For å redusere nettverks- og CPU-belastninger, gir Mainframe også mulighet for delt nøkkelforhandling.
  2. Dark Routing: Dette gjør det umulig for utenforstående å overvåke eller spore meldinger i nettverket. Mainframe oppnår dette ved å gi noder ansvaret for å velge spesifisitet for meldingsadressering. Det er en delikat balanse da for lite spesifisitet vil forsinke overføring av meldinger, men for mye spesifisitet gjør det lettere for hackere. Mainframe har sin egen algoritme for å bestemme riktig spesifisitetsnivå for hver melding. Nettverket sørger også for sikkerhet ved å bruke emne-ID-er for å tillate kryptering for gruppemedlemmer som tidligere har godtatt det.
  3. Incentivisering: MFT-token fungerer som et incitament for noder til å tilby fillagring, datatjenester og nødvendig båndbredde for pakkeformidling og lagring.
  4. Peer-to-Peer-arkitektur: Ved å desentralisere datatjenester lagres konfigurasjonsinnstillinger og meldinger sikkert på blockchain-nettverket. Det er også mulig å lagre meldinger når noder kobles fra nettverket. Denne konfigurasjonen sikrer sensur og avhengighet av individets infrastruktur er ikke tillatt.
  5. Interoperabilitet: Med Mainframe kan en bruker få tilgang til nettverket og dets applikasjoner hvor som helst privat kommunikasjon er nødvendig. Så lenge blockchain har smart kontraktsstøtte, fungerer Mainframe sikker meldingsnettverk. Dette inkluderer Ethereum, Tezos og RSK.

Mainframe OS

Operativsystemet for Mainframe-nettverket er der utviklere vil kunne bygge sine desentraliserte applikasjoner (dApps). Det er et integrert utviklings- og utførelsesmiljø som vil forenkle opprettelsen og bruken av dApps.

Operativsystemet har et brukervennlig grensesnitt og en rekke andre funksjoner. Disse inkluderer installasjoner med ett klikk, enkel ombordstart, utviklerverktøy, mainframe SDK-er og tillatt tilgang til data. Nedenfor er et skjermbilde av OSS-brukergrensesnittet for hovedrammen.

Mainframe MFT OS UI

Mainframe OS brukergrensesnitt

Hvis du er en utvikler og vil begynne å bygge på Mainframe, kan du gå videre til deres utvikler dokumenter. Disse er godt lagt ut og tar deg gjennom dApp-utviklingsprosessen trinn for trinn. Mainframe OS har nettopp gjennomgått en oppgradering (mer nedenfor).

Mainframe-teamet

Mainframe-teamet ledes av grunnlegger og administrerende direktør Mick Hagen. En tidligere Princeton-student og frafall grunnla Hagen selskapet Zinch, som hjalp studenter med å finne stipend, samtidig som det muliggjorde college-nettverk og rekruttering. Dette selskapet vokste til å omfatte over 800 universiteter globalt og ble kjøpt opp av Chegg, et amerikansk utdanningsteknologiselskap.

Mainframe-teammedlemmer

Mainframe’s Team Members

Leder for forretningsutvikling hos Mainframe er Brad Hagen, som også var medstifter av Zinch. Senere jobbet han som VP i Lendio og var medstifter av Studio / Brandr.

De får selskap av Sarah Wiley i VP of Engineering-stillingen på Mainframe. Wiley har over 20 års erfaring som full stack-utvikler, og hennes spesialisering er svært skalerbare webapplikasjoner. Hun er ny innen blockchain-utvikling, men har ivrig lært og brukt sin kunnskap på prosjektet.

Resten av teamet består av omtrent et dusin individer innen disipliner som spenner fra programvareteknikk til strategi for sosiale medier.

Mainframe sosiale kanaler

Mainframe har vært ekstremt vellykket med å bygge Telegram-kanalen sin, hovedsakelig fordi det var nødvendig å bli med i Telegram-kanalen for å delta i airdrop. Telegram-kanalen har for tiden over 90 000 medlemmer.

Andre sosiale kanaler har ikke vært like vellykkede. Mainframe har bare 248 lesere på seg underreddit, som er ekstremt lite for kryptoprosjekter på Reddit. Interaksjonen er begrenset med uker mellom innlegg og svært få, om noen, kommentarer.

Twitter er litt bedre med 17 600 følgere, selv om det igjen ikke er mye aktivitet. Der noen prosjekter rutinemessig kvitterer flere ganger om dagen, går det i noen tilfeller flere dager uten tweet fra Mainframe-prosjektet.

Både Facebook- og Youtube-kanaler har i underkant av 1500 følgere / abonnenter, noe som er lite for Facebook, men ikke dårlig for Youtube sammenlignet med andre kryptoprosjekter..

Samlet sett vil jeg si at det sosiale nettverket av prosjektet har noen forbedringer å gjøre.

MFT Mainframe Token

Mainframe opprettet 10 milliarder MFT-tokens og ga ut halvparten av dem. 2,5 milliarder har blitt tildelt selskapet for pågående utvikling, men de andre 2,5 milliardene ble utgitt under en serie fysiske luftdropshendelser som ble holdt i byer rundt om i verden, som kulminerte med en online global airdrop som distribuerte tokens til hundretusener av brukere. Jeg tror det var den største airdrop noensinne.

De fysiske luftdropene fant sted fra mars til juni 2018, og den endelige globale luftdrop skjedde 4. juli 2018. På den tiden var ett MFT-token verdt $ 0,02. Pris nådde en heltidshøyde på $ 0,024557 bare noen få dager senere 9. juli, og brukte resten av 2018 på å falle som en del av det enorme bjørnemarkedet i krypto.

Binance MFT

Registrer deg på Binance og kjøp MFT-tokens

Den nådde et lavt nivå på $ 0,002453 den 15. desember 2018, og tilbrakte et par måneder dvelende under $ 0,003-nivået. I april 2019 hadde prisen klatret gjennom $ 0,003-nivået og testet $ 0,004-nivået da kryptovalutamarkedene var på bedring.

MFT-token er et verktøy-token for Mainframe-nettverket og er et ERC-20-basert token. Dette betyr at du kan lagre den i en hvilken som helst ERC20-kompatibel lommebok som MetaMask eller MyEtherWallet. Dette er kanskje det mest forsiktige gitt den iboende risikoen for sentraliserte børser.

Hvis du vil investere i MFT fordi du føler at det for øyeblikket er underpriset, kan du kjøpe det på noen få børser. Over 95% av volumet for MFT er for tiden på enten Binance eller Upbit. Deretter kommer Bittrex med bare 3% av gjenværende volum. Den er notert på andre børser, men med ubetydelig volum.

Selv om det meste av volumet for tiden handles på disse to store børsene, ser det fremdeles ut til å være sunne nivåer av likviditet. Imidlertid er det sannsynlig at MFT fremdeles vil være ganske ustabilt fremover gitt uklarhetene i det koreanske kryptomarkedet.

Mainframe utvikling & Veikart

En av de beste måtene å bestemme hvor mye arbeid som gjøres på et blockchain-prosjekt, er å se på kodingsaktiviteten i deres offentlige GitHubs. Derfor bestemte jeg meg for å ta en titt inn i Mainframe GitHub repoer for å se fremgangen som laget gjør.

Det er hele 88 arkiver i GitHub. Imidlertid har det meste av arbeidet blitt gjort i noen få viktige repos. Nedenfor er det totale antallet forpliktelser fra to av deres mest aktive festede arkiver:

Mainframe GitHub forplikter

GitHub forplikter seg til repoer de siste 12 månedene

Som du kan se, har det vært ganske mye aktivitet fra utviklerne det siste året ettersom de aktivt har presset kode. Dette er generelt mer enn vi ser på andre prosjekter på lignende stadier av utviklingen.

Det er også noen få andre arkiver som vi ikke har oppført ovenfor, som har hatt mange forpliktelser i løpet av samme periode. Dette frenetiske tempoet i utviklingen kan være et resultat av den ambisiøse veikartet som teamet har foran seg.

Det er fire hovedområder som de jobber med for øyeblikket, og disse inkluderer Developer Experience, sluttbrukeropplevelsen, Mainframe Apps og Erebos / Morpheus UI. Vi vil ikke gå i detalj i dette innlegget, men du kan se deres fullstendige veikart her.

En av de viktigste oppdateringene var utgivelsen av deres nye versjon av Mainframe OS. Nedenfor er deres video teaser av den offentlige lanseringen.

Det nye operativsystemet har en rekke oppdateringer som inkluderer ny utvikler og bruker egenskaper. De har også forbedret brukergrensesnittet og vil debutere et antall dApps som teamet håper vil tiltrekke seg nye brukere.

Hvis du ønsket å følge de siste oppdateringene fra teamet på både Mainframe OS-utgivelsen og de andre viktige utviklingene, kan du sjekke ut deres offisiell blogg.

Konklusjon

Mainframe har et utmerket oppdrag, men det ligner også mange andre desentraliserte prosjekter som ønsker å gi bedre sikkerhet og databeskyttelse for brukere. Teamet har en fungerende messenger som fungerer på samme måte som Telegram, men med fullstendig personvern.

De er også godt på vei til å gi ut en utviklerportal, og Mainframe OS lanseres 15. april, noe som kan gi et løft for MFT-token.

Til slutt vil adopsjonen av Mainframe avhenge av hvor raskt de kan levere, hvor effektive produktene deres er, og hvor godt de sprer ordet om Mainframe. Gitt deres dårlige markedsføring på sosiale medier så langt, er det ikke sikkert hvor godt de kan spre ordet, selv om de gjorde det ganske bra under airdrop-kampanjen.

Med lanseringen av Mainframe OS kan dette være året selve prosjektet starter. Eller det kan være året vi lærer hvor mye prosjektet vil slite med å finne sin nisje.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me