MATIC Network Review: Skaleringsløsning for Ethereum Blockchain

Matic Network (MATIC) er et prosjekt som har jobbet med en løsning på problemer med skalerbarhet i Ethereum blockchain.

Visjonen deres er å forbedre skalerbarhet gjennom bevis på sidekjeder, og de tror at når problemer med skalerbarhet er løst, får vi også lavere transaksjonsgebyrer, raskere bekreftelser og en rekke andre fordeler. De er også en av de nyeste ICO-ene som blir utført på Binance Exchange Launchpad.

Likevel, hvordan er dette prosjektet forskjellig fra de andre skalerbarhetsløsningene?

I denne Matic Network-gjennomgangen vil jeg se nærmere på prosjektet og prøve å svare på dette. Jeg vil fordype meg i deres teknologi, utvikling, veikart og det langsiktige potensialet og brukssaker for MATIC-token.

Matic Network Goals

I tillegg til å løse problemer med skalerbarhet, har Matic Network er også fokusert på å forbedre brukervennligheten uten å miste fordelene med desentralisering. De håper også å utnytte det eksisterende utviklermiljøet til å tilby forbedret dApp-funksjonalitet og forbedret brukeropplevelse.

Grunnleggerne av Matic Network la merke til at selv om dApps blir foreslått og utviklet i stort antall, er nettverkene de kjører på knapt forberedt på å støtte masseadopsjon av dApps. I mange tilfeller er brukeropplevelsen ganske dårlig, og dApps er ikke designet for å være tilgjengelig for den gjennomsnittlige brukeren.

Hva er Matic Network

Oversikt over Matic Network. Bilde via Matic.network

Den første blockchain valgt for å markere potensialet til Matic er Ethereum. Utviklerne begynte med en fungerende implementering på Kovan testnet. Mens det er en tilpasset versjon av Plasma-nettverket, ser Matic-utviklingsteamet til slutt å bruke det som en sidekjedeskaleringsløsning for enhver blockchain.

I 2019 kunne teamet først lansere et alfa-mainnet i juni, som var den første Matic-sidekjeden som arbeidet på toppen av Ethereum-mainnet, som tillot utviklere å begynne å bygge og teste dApps. Det var ikke slutten skjønt. I september ble beta mainnet også live. Dette inkluderte nye funksjoner som Heimdall, Bor og Plasma predikater.

Nedenfor er en dypere titt på problemene med nåværende blockchains og hvordan Matic Network planlegger å løse dem.

Å takle Blockchain-utfordringer

Til tross for hvor avansert blockchain-teknologi har blitt, er det fortsatt en rekke problemer de møter. I noen tilfeller kan det å prøve å forbedre en utfordring føre til potensielle ofre for andre funksjoner.

Matic Network har tatt status over alle utfordringene som blokkjedene for øyeblikket står overfor, og har forsøkt å løse disse gjennom en rekke løsninger.

Skalerbarhet

Skalerbarhet kan oppnås ved å legge til ytterligere sidekjeder horisontalt, hvor hver sidekjede teoretisk legger til kapasitet for 216216 transaksjoner per sekund ved å bruke det samme kontrollpunktslaget. Dette gir Matic Network muligheten til å skalere til millioner av transaksjoner per sekund.

Størrelse på Blockchain

Fordi offentlige blokkjeder krever at hver node administrerer en full kopi av blokkene og tilstanden til kjeden, ettersom tiden går og blockchain vokser seg større, har færre noder en tendens til å delta, noe som truer desentraliseringen av blockchain.

I tilfelle Matic Network er det mulig for primærlaget å lagre bare blokkene fra det siste kontrollpunktet til det siste kontrollpunktet. Den kan gjøre dette fordi alle tidligere blokker er sendt til hovedkjeden. Dette gjør at selv mobile enheter kan kjøre en node.

Sakte transaksjoner

I de fleste tilfeller er blockchain-transaksjoner treg, spesielt når det gjelder proof-of-work blockchains. Matic bruker Proof-of-Stake (PoS) for å unngå denne begrensningen, men på en spesiell måte, slik at den også er i stand til å opprettholde desentralisering.

Matic Network Architecture

Matic Network Architecture. Bilde via Hvitt papir

I Matic Network gjøres konsensus gjennom et utvalg av blokkprodusenter som blir valgt av et sett med stakers. Matic bruker deretter proof-of-stake som et lag som validerer blokker og publiserer Merkle-røttene til sidekjedeblokkene til Ethereum-hovedkjeden. Dette gjør det mulig for Matic Network å holde blokkeringsbekreftelsestider under 2 sekunder samtidig som det gir et høyt nivå av desentralisering.

Lav gjennomstrømning

I offentlige blokkjeder er det alltid en forsinkelse mellom blokkene, da det må være nok tid mellom blokkene for å sikre forplantning. Blokkstørrelser holdes også med vilje for å oppmuntre til rask forplantning. Dette begrenser antall transaksjoner per blokk.

Matic Network unngår dette problemet ved å produsere blokker i et Block Producer-lag. Dette muliggjør rask opprettelse av blokker, og desentralisering sikres ved bruk av bevis for innsats. Denne konfigurasjonen tillater teoretisk 216216 transaksjoner per sekund i hver sidekjede.

Flere mikropayment-kanaler med andre off-chain-løsninger

Å løse problemet med å åpne flere kanaler for å tillate mikropayments er komplisert, og flere prosjekter har foreslått løsninger. Matic Network har løst dette problemet ved å bruke en Ethereum Virtual Machine, som avviser behovet for å åpne betalingskanaler for mikropayments.

I stedet er enhver gyldig Ethereum-adresse også en gyldig Matic-adresse, noe som betyr at enhver mottaker ikke trenger å være i Matic Network. De trenger bare en Matic Wallet for å hente ut betalingen.

Høye transaksjonsgebyrer

Den begrensede blokkstørrelsen på de fleste blokkjeder har ført til variasjon i avgifter basert på den ventende transaksjonsmassen, og i noen tilfeller har avgiftene blitt ublu høye i perioder..

Matic er i stand til å dra nytte av stordriftsfordeler ved å fullføre et stort antall transaksjoner i Block Producer-laget. Dette holder kostnadene for hver enkelt transaksjon lave.

Dårlig brukervennlighet

Så langt er de fleste dApp-brukergrensesnitt ganske dårlige sammenlignet med etablerte sentraliserte kolleger. Dette må endres. Hvis masseadopsjon skal skje, må brukeropplevelsen til dApp være så god som eller bedre enn de nåværende sentraliserte appene.

Matic-teamet jobber med å lage integrasjoner og protokoller for mobil- og nettleser for å forbedre brukervennligheten i et sikret interaksjonsmiljø for dApps.

MATIC-lommeboken

Teamet til MATIC har jobbet med en lommebok som tar sikte på å bygge bro over gapet mellom skalerbarhetsproblemer og brukeropplevelsen til Ethereum-nettverket. Lommeboken planlegger å gjøre det lettere for brukere å samhandle med dAppene som er distribuert på Ethereum og Plasma-kjeder..

Lommeboken vil øke transaksjonshastigheten betydelig ved å gi tilgang til to forskjellige nettverk samtidig. I tillegg tillater det å koble desktop-Dapps til mobile lommebøker ved hjelp av end-to-end-kryptering så enkelt som ved å skanne en QR-kode. Dette muliggjør brukerinteraksjon med dApps uten at den private nøkkelen forlater enheten.

Matic mobil lommebok

Matic Mobile Wallet UI. Bilde via Itunes butikk

MATIC-lommeboken forblir for øyeblikket i beta, og teamet advarer alle om ikke å sende mainnet-tokens til lommeboken, ellers vil de gå tapt. Alle som laster ned lommeboken nå, det er begge deler Android og iOS-versjoner tilgjengelig, vil motta MATIC-testtegn.

Ser vi litt nærmere på anmeldelsene av lommeboken, er de ganske gjennomsnittlige. Brukere ser ut til å ta problemer med at lommeboken tvinger tilgang til fingeravtrykk eller ansiktside. Dette er et spesielt klebrig poeng, spesielt for personvernhauker i kryptofeltet. Det er også litt bekymringsfullt at Matic-supportteamet ikke har svart på noen av disse spørsmålene.

Matic Dagger

Et annet veldig interessant produkt i Matic-suiten er Dagger. Dette er i utgangspunktet infrastruktur som gir pålitelige og skalerbare sanntidshendelser. Du kan tenke på det som en lignende løsning der informasjon som trengs i en dApp mates fra.

Det som er veldig pent med Dagger er hvor enkelt den kan integreres med dine nåværende dApps. Svært få kodelinjer kreves for å få noen hendelsesstrøm fra Ethereum blockchain. All integrasjonskoden kan fås fra Javascript-biblioteket i deres GitHub.

Matic Dagger

Matic Dagger Unike salgssteder

Dagger hjelper deg også med å kommunisere med brukerne dine når de er offline. I hovedsak kan du lytte etter brukerspesifikke hendelser 24/7. Når disse hendelsene kommer gjennom kan du sende varsler via e-post eller DM for å gjøre appene mer brukervennlige.

Potensielle brukssaker for dette? Du kan bruke den til å sikre brukernes sikkerhet og varsle dem i tilfelle det er mistenkelige transaksjoner. Dette kan hjelpe dem med å reagere nesten øyeblikkelig.

Matic Network Team

Matic Network-teamet er fortsatt ganske lite, bestående av de tre medstifterne, åtte ingeniører, en operasjonssjef og en samfunnsleder. Prosjektet har også lagt til et par operasjoner & Markedsføring av visedirektører det siste året, en visedirektør for økonomi og drift, og flere personer med fokus på design, inkludert designleder.

Jaynti Kanani er administrerende direktør og en medstifter av Matic. Han kommer fra en programvareteknisk bakgrunn og var sist datavitenskapsmann på Housing.com.

Sandeep Nailwal er COO for Matic og en andre medstifter. I tillegg til å jobbe som blockchain-utvikler, hadde han også tidligere stillingen som administrerende direktør i Scopeweaver, og CTO (e-handel) i Welspun Group.

Matic Network medstiftere

Matic Network medstiftere

Og til slutt er det Anurag Arjun, som er den tredje medstifteren av Matic og CPO (Chief Product Officer). Hans bakgrunn er innen ingeniørfag og han har over et tiår med produktledelseerfaring.

Matic Network er også samarbeidet med flere viktige blockchain-prosjekter, inkludert MakerDao og Decentraland. I tillegg, Ari Meilich og Esteban Ordano, administrerende direktør og CTO for Decentraland fungerer som rådgivere for prosjektet.

Matic Marketing og sosiale nettverk

Mens Matic har en god gruppe partnere og rådgivere, og det er bemerkelsesverdig at de er valgt å lansere sin ICO på Binance Launchpad-plattformen, har de svært dårlig tilstedeværelse på sosiale medier.

På Reddit, som er kjent som en av de beste sosiale plattformene for krypto, har Matic Network vokst fra bare 13 lesere i april 2019 til 1600 lesere i mars 2020. YouTube-kanalen har over 1300 abonnenter, og Twitter-konto har vokst til 32,5 tusen følgere siden de 11 månedene fra april 2019, da det bare var 2351 følgere.

Matic har også en Middels blogg, som tidligere ble oppdatert en gang i måneden eller noen få uker. Den har blitt oppdatert oftere nylig, og teamet har gjort en god jobb med å holde samfunnet oppdatert om utviklingen fra prosjektet.

Den største gruppen av følgere er prosjektets Telegram-kanal, der det er mer enn 30 000 medlemmer.

Samlet sett har det vært stor vekst i den sosiale tilstedeværelsen av Matic Network i 2019, og fremhever hvor sterkt folk har kommet bak prosjektet.

MATIC Token

Matic Network gjennomførte en ICO på Binance Launchpad plattform 24. april 2019. I motsetning til en typisk ICO hvor tokens ganske enkelt selges, gjennomførte Matic sin ICO som et lotteri, med totalt 16 666 vinnende lodd..

Det er en total forsyning av MATIC på 10.000.000.000 og 19% av det, eller 1.900.000.000 ble gjort tilgjengelig for ICO. Det betyr at hver vinnende lodd mottok 114 068,44 MATIC, som var $ 300 verdt til ICO-prisen på $ 0,00263.

Binance MATIC

Registrer deg på Binance for å delta i IEO

Lotteri ble tildelt basert på BNB-saldoen for hver bruker, og den endelige beregningen skjedde klokken 00:00 UTC den 24. april 2019. Billettkrav for kvalifiserte brukere begynner klokken 08:00 UTC den 24. april 2019 og fortsatte i 24 timer.

Når billettkravperioden var over, ble de vinnende billettene trukket ut og kunngjort klokken 14:00 UTC den 25. april 2019. Betalinger ble gjort i BNB innen 24 timer med brukere som sørget for at de hadde tilstrekkelig BNB på kontoen hvis de hadde en vinnende billett.

MATIC-tokens vil tillate holdere å bli stakes og motta stakingbelønninger når staking er implementert i nettverket. Når nettverksbruken øker, forventes verdien av MATIC-tokens å øke tilsvarende.

MATIC Prishistorie

Etter ICO, der MATIC-tokens ble priset til $ 0,00263, tok prisen av som en rakett til månen. På mindre enn en måned, innen 21. mai 2019, hadde prisen nådd en heltid på $ 0,045017.

Selvfølgelig forblir prisen ikke på de forhøyede nivåene, men den synket heller ikke helt til ICO-nivåer. Faktisk har prisen ikke falt under $ 0,01-nivået, selv om den kom nær i oktober 2019.

MATIC Prisytelse

MATIC Prisytelse. Bilde via CMC

Desember 2019 så en enorm stigning som tok prisen fra $ 0,012603 til $ 0,042440 i løpet av to uker, men en uke senere hadde prisen gitt tilbake alle disse gevinstene. Det var ingen grunnleggende årsak til oppstigningen eller krasjet, og noen har sagt at det hele skyldes markedsmanipulasjon.

Fra og med februar / mars 2020 har MATIC marsjert høyere igjen, løftet først av nyhetene om staking live på testnettet, og deretter en uke senere av den indiske høyesteretten og opphevet forbudet mot Bitcoin og kryptovalutahandel i India. Fra 11. mars 2020 handles MATIC-token rett over $ 0,02-håndtaket

Matic Network Strengths

En av styrkene i prosjektet er det store antallet tilgjengelige brukssaker. Disse inkluderer desentralisert utveksling, identitetsfunksjoner, kredittpoeng, atombytter, betalinger og spillnettverk blant andre.

En veldig interessant funksjon Matic har utviklet er Zappier-integrering gjennom Dagger. Dette gjør at utviklere kan koble Ethereum-plattformer med hundrevis av applikasjoner og forventes å bidra til å øke bruken av brukere og utviklere.

Utvikling

Noe som jeg er ganske interessert i når jeg ser på kryptokurrencyprosjekter og ICO, er mengden utviklingsarbeid som gjøres. En av de beste måtene å vurdere dette er gjennom mengden kodeforpliktelser de har presset inn til deres offentlige GitHub.

Så jeg bestemte meg for å grave i Matic Network GitHub og ta en titt på kodeforpliktelsene som har presset. Dette er bare repoene de har offentliggjort, og det er mange flere som det fortsatt jobbes med. Nedenfor er forpliktelsene for de to beste mest aktive offentlige repoer.

Matic Network forplikter seg

Koden forplikter seg til repoer de siste 12 månedene

Som du kan se har det vært ganske mye aktivitet i disse repoene. Dette er faktisk mer enn vi har sett på andre prosjekter som har fullført sin ICO for 2 år siden. Det er også ytterligere 13 andre offentlige repoer.

Videre er det viktig å påpeke at dette bare er deres offentlige forpliktelse til deres viktigste GitHub. I følge dette Binance Rating Report, de jobber med ytterligere 17 private arkiver som har mye mer kode.

Alt dette viser at Matic Network faktisk aktivt ruller ut produktet og jobber med protokollen deres. Dette bør sees på som en annen proff av prosjektet sammenlignet med andre ICOer.

Dette frenetiske tempoet i utviklingen kan betraktes som rimelig når man skal se på deres oppdaterte veikart.

Konklusjon

Matic har fokus på å forbedre skalerbarheten til Ethereum i et tilpasset plasma-nettverk. Fordi skalerbarhet er så viktig for Ethereum-nettverket, er det flere konkurrerende prosjekter som tar sikte på å gjøre det samme, men hvis Matic kan levere en løsning først, eller den beste løsningen, står de for å bli et av de største blockchain-prosjektene.

Det var oppmuntrende å se MATIC vokse samfunnet raskt i 2019. Det viser ikke bare MATICs evne til å markedsføre sitt produkt, men viser også troen og støtten fra samfunnet. Og selvfølgelig er kjennelsen fra den indiske høyesteretten i mars 2020 som opphevet forbudet mot handel med kryptovalutaer til slutt en positiv for indiske blockchain-prosjekter som MATIC.

Oppdraget til Matic har ikke blitt bevist ennå, men utvikling på testnettet, og både alfa- og beta mainnet-implementeringer virker positive. En ting prosjektet kan bruke er implementeringen av staking. De har lovet dette siden begynnelsen, og å implementere det kan gi en helt ny gruppe av MATIC-brukere og investorer.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me