Medeier av etablerte Bitcoin-nettsteder vil ha en hard gaffel

Cøbra er medeier av Bitcointalk.org og Bitcoin.org. Disse nettstedene har eksistert siden begynnelsen av Bitcoin og er kjent for å ha noen av de sterkeste meningene i samfunnet.

De ser også konkurrerende kjeder som Bitcoin Cash som buenemesis og har vært imot enhver økning i blokkstørrelsesgrensen. Vi så dette i fjor da de tok en sterk holdning mot SegWit2X hardfork. Til slutt mislyktes hardfork, men de holdt dialogen gående.

En annen fiende som disse nettstedene har sonet, er et selskap som heter Bitmain og dets administrerende direktør, Jihan Wu.

Bitmain er den største produsenten av Bitcoin mining ASIC (Application Specific Integrated Circuits). De er også et av de største gruveselskapene med en stor andel global hashpower.

Har Cøbra virkelig et poeng i å be om hardfork, og bør samfunnet selv vurdere det? La oss ta en titt.

Gripen med Bitmain

I en middels innlegg av Cøbra, gjorde han det kjent at hans hovedgrep med Bitmain var gruvearbeidskonsentrasjon av Bitcoin-nettverket. Argumentet er at sentralisering er i strid med forestillingen om Bitcoin-nettverket og kan skade sikkerheten til det.

Når han nevner sikkerhet, snakker han om risikoen for et beryktet 51% angrep. Dette er egentlig scenariet når en gruvearbeider har nok gruvekraft til å destabilisere nettverket og handle på en “uærlig” måte. Han uttalte at:

Hashratet har allerede blitt misbrukt for å gi politisk støtte til hensynsløs og farlig hardgaffelforsøk. De har i beste fall tvilsom troskap til Bitcoin, og virker mer interessert i å støtte Bitcoin Cash, og undergraver nettverket som bruker dem

Han nevnte også noen estimater av Bitmains inntjening for 2017 som ble produsert av Bernstein. Den aktuelle rapporten hevdet at Bitmain kan ha tjent mellom 3 milliarder dollar og 4 milliarder dollar i driftsresultat i fjor. De beregnet en bruttomargin på omtrent 75%.

Han tar også spørsmål om det faktum at de fleste gruvearbeidere er basert i Kina. Han ser på den politiske situasjonen i Kina som en trussel for hele økosystemet. Han hevder at:

Gruvearbeiderne er i en posisjon der den kinesiske regjeringen når som helst kan overta utstyret deres

Dette kan være en langt hentet påstand gitt at den kinesiske regjeringen har slått ned på Bitcoin-gruveselskaper. Mange av gruvearbeiderne flytter nå sin virksomhet til andre land som Canada.

Cøbra har ikke holdt slag og har til og med sammenlignet gruvedriften av Bitmain som noen som holder en pistol mot hodet ditt. Han sier at det er irrasjonelt å anta at Bitmain og Jihan har insentiver som er “ærlige” og at trusselen alltid er til stede.

Hans foreslåtte løsning

Den foreslåtte løsningen som er presentert av Cøbra er en hybridløsning som vil innlemme en versjon av en Proof-of-Stake (POS) gruvedrift. Algoritmene som ligger til grunn for denne teknologien skal tillate enklere ASIC-produksjon, slik at nye aktører enkelt kan utfordre Bitmain.

Dette hybrid PoW- og PoS-systemet er noe Ethereum-nettverket for øyeblikket også vurderer. Ethereum jobber for tiden med sin Casper POS-protokoll som de håper vil flytte nettverket vekk fra antall knusing maskiner til et system for validering av masternoder.

Imidlertid, i motsetning til i Bitcoin-økosystemet, er Ethereum-hashing-funksjonen (ETash) mer ASIC-motstandsdyktig og er derfor mye mer distribuert. De går over til en hybridløsning for å kunne skalere nettverket.

Bitmains svar

Jihan Wu er ikke like aktiv på nettet som mange kryptovaluta-påvirkere. Han har gjort det kjent at han var med på å øke blokkstørrelsen i fjor. Han er også en stolt Bitcoin Cash-talsmann og bruker mye hashingkraft til nettverket.

Likevel mente han at det var passende å svare på anklagene som ble rettet mot ham. Som svar på en av tweets som Cøbra sendte ut, ga Jihan beskjed om hvem han trodde sentraliserte diskusjonen i nettverket.

Altough Jihan har et poeng med hensyn til utviklingen i utviklingen på Ethereum blockchain, Bitcoin har vært gjennom noen endringer, inkludert implementeringen av Segregated Witness i fjor.

Det har også blitt utført mye arbeid med andre skaleringsløsninger utenfor kjeden, som Lightning-nettverket, som allerede har innvirkning på å redusere Bitcoin-transaksjonsgebyrer..

Er løsningen mulig?

Mens Cøbra uten tvil har gjort en rekke gyldige punkter med hensyn til gruvearbeidskontroll, ser det ikke ut til å være å endre Bitcoin-konsensusalgoritmen til å være den beste løsningen. Bevis for innsats kan også føre til en sentraliseringssituasjon med virkelig kraftige masternoder.

Videre er å gjøre endringer i Bitcoin-protokollen noe som kjerneutviklerne var sterkt imot i fjor. Dette var grunnen til at de motsatte seg SegWit2X-gaffelen, og det ville være hyklerisk å endre holdning.

Til slutt er det mange som ser på handlinger fra noen i Bitcoin-kjernesamfunnet som sentraliserte. Dette er noe som kan bevises av mange av kommentarene til innlegget. Det er legitime bekymringer som mange kan ha med Bitcoin, og det hjelper å ha usensurerte plattformer for å uttale dem.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me