Michael Saylor: Man Behind the Billion Dollar satset på Bitcoin

Dette er spennende tider for krypto. Med mindre du forseglet deg i en underjordisk bunker da pandemien brøt ut, bare for å finne ut at du ikke kunne få et telefonsignal der nede og ingen hadde møtt opp for å koble til Wi-Fi, så vil du ha lagt merke til at vi for øyeblikket er midt i et okseløp.

Bitcoin har brant forbi 2017-rekorden og stopper ikke enda, mens altcoin-markedet følger med i kjølvannet. For mange av oss har det vært en lysstråle i et ellers dystert år.

Det siste oksemarkedet, tilbake i 2017, kom til en ganske brå og smertefull slutt. Bitcoin falt fra over $ 17 000 i desember samme år til mindre enn $ 7 000 et par måneder senere. Tidlig i 2019 kan du hente en BTC for under $ 4000. Au. Mange kritikere skrev BTC og andre kryptoer som overdrevent flyktige eiendeler som ikke ville vare.

Bitcoin-prisytelse

Epic Bitcoin Bull Run 2017. Bilde via coindesk

Det som er viktig å merke seg er at bull bull run i 2017 i stor grad ble drevet av detaljistinvestorer som håper på å tjene raskt. Det ble drevet like mye av hype og FOMO som av en dypere forståelse eller forståelse av kryptopotensialet. Som sådan er det ingen overraskelse at prisene senere ble tanket.

Spol frem til 2020, og bildet er radikalt annerledes. Denne bull runen tester nye høyder, med hundrevis flere kryptoer som har dukket opp siden forrige, og denne gangen blir den ikke drevet av at hver mann og hunden hans åpner en Coinbase-konto og har en poeng.

Pengene som driver denne økningen kommer fra institusjonelle investorer, og gutter har de mye å bruke. Store selskaper og investeringsgiganter står i kø for å kjøpe BTC og mange spår at dette bare er begynnelsen på det som kan være en økning i pris og adopsjon som vil sette 2017 i skyggen.

Tilbake i 2017 manglet det ikke sterke menn i dyre drakter som var ivrige etter å avskrive bitcoin. Vanlig økonomi virket enten forferdet eller likegyldig, og ikke engang den lengste lunsjen ville få noen større konsernsjef til å legge så mye en krone av selskapets penger i det. Bitcoin var ‘magiske internettpenger’ og bevaring av narkotikahandlere og bedragere.

En annen verden

Tiden gikk videre. BTC samlet seg, men ikke i nærheten av tidligere høyder. Verden fortsatte å snu, Trump fortsatte å gjøre sine ting, Brexit ble ikke ferdig, og vi prøvde alle å være begeistret for ETH 2.0. Altcoin-markedet fortsatte å vokse, og alle lurte på når neste bull run skulle komme. Så begynte folk å bli syke i Wuhan.

Da WHO erklærte Covid-19-utbruddet som en pandemi, gikk markeder over hele verden i fritt fall, og det samme gjorde BTC-prisen. Men da stimulansepenger ble pumpet inn i økonomier for å hindre dem i å kollapse, og forferdelige spådommer begynte å bli gitt om hyperinflasjon, tok BTC av. Investorer overalt begynte å innse at de trengte å diversifisere eierandelen.

Noen gikk etter gull, et trygt fristed for tidene. Men andre så at den beste sikringen mot inflasjon var en eiendel med fast forsyning og som var lagret på en uforanderlig, offentlig og desentralisert hovedbok. En eiendel som mange fremdeles så med dyp mistenksomhet.

Crypto Covid

Covid-19. Bra for BTC, dårlig for stort sett alt annet. Bilde via Shutterstock

Enorme hauger med bedriftskontanter blir nå brøytet inn i BTC. PayPal kunngjorde nylig at kundene kunne kjøpe og bruke den og andre kryptoer på plattformen. Jack Dorsey’s Square satte $ 50 millioner i BTC tilbake i oktober.

For bare et par uker siden livsforsikringsgiganten Mass Mutual ble avslørt å ha gått inn med 100 millioner dollar. Hvis noen hadde spådd noe av dette tilbake i 2017, ville de sannsynligvis blitt tatt bort av menn i hvite strøk.

Ledende på veien for å få bedriftens penger til bitcoin var imidlertid Business Intelligence og programvareselskapet MicroStrategy og dets allmektige grunnlegger og administrerende direktør Michael Saylor. Til dags dato har selskapet gjort det over $ 1 milliard investert i BTC og Saylor er en av dens mest åpenbare evangelister.

MicroStrategys aksjekurs øker, og den iøynefallende investeringen får flere institusjoner til å hoppe ombord på BTC express. Så hva er MicroStrategy, hvem er Michael Saylor, og hva betyr alt dette for fremtiden for krypto?

Firmaet

Det kanskje mest iøynefallende aspektet av MicroStrategys splurge på bitcoin (annet enn tallet på 1 milliard dollar) er det faktum at selskapet ikke tidligere har vært involvert i krypto. Den massive investeringen er drevet av Saylors dyptgitte tro på bitcoin og verdien i en post-Covid-verden.

Kryptorommet er fullt av mennesker og organisasjoner som er klare til å snakke om bitcoins potensiale og verdi, men MicroStrategy har vist at sprøytenarkomanen nå har spredt seg langt utover kryptos grenser.

MicroStrategy-logo

Bilde via MicroStrategy.com

MicroStrategy tilbyr business intelligence-tjenester til sine kunder, sammen med pedagogisk materiale, analyse- og programvareverktøy for å effektivisere arbeidsflyter. Siden den ble grunnlagt av Saylor og hans forretningspartner Sanju Bansal i 1989, har den blitt markedsleder innen sitt felt, med over 2000 ansatte og tusenvis av kunder over hele verden..

I 2019 genererte den 486 millioner dollar i omsetning, med en markedsverdi på 2,4 milliarder dollar. Aksjekursen er for tiden rundt $ 330, etter å ha vært rundt $ 144 i begynnelsen av 2020.

MicroStrategy to Moon

MicroStrategy Riding Bitcoin to the Moon. Bilde via ShutterStock

Disse tallene kan bleke sammenlignet med noen av de store teknologibedriftene i Silicon Valley som også har hatt en støtfanger i 2020, men MicroStrategy har nå eksistert i over 30 år, og hans eierandel har gjort Saylor til en milliardær. Dette er ingen suksesshistorie med blink og glipp. Hvis bitcoin faktisk går hvor Saylor tror det vil, da er både han og MicroStrategy satt til å bli mye rikere.

Mannen selv

Michael Saylor ble født i Nebraska i 1965. Faren hans var i US Air Force, og Michael tilbrakte store deler av sitt tidlige liv på flybaser rundt om i verden, før familien bosatte seg i Ohio da han var elleve.

Først hadde han drømmer om å bli pilot, og ble tatt opp i Massachusetts Institute of Technology (MIT) på et Air Force ROTC-stipend i 1983. Mens han var på MIT, tok han dobbeltfag i luftfart og astronautikk, (yup, ganske sikker på at det er en fancy måte å si rakettvitenskap på, uteksaminert i 1987. Det var også mens han var på MIT at han første gang møtte Sanju Bansal.

Sanju Bansal Microstrategy

Sanju Bansal: MIT-kompis til Michael Saylor og medstifter av MicroStrategy. Bilde via Business Wire

Da han ble feildiagnostisert med et hjertemusling som utelukket at han ble pilot, ble Saylor i stedet med i The Federal Group, Inc. – et konsulentselskap som raskt satte datakunnskapene sine i god jobb med å designe simuleringsmodellering. Et år senere flyttet han til DuPont, hvor han fortsatte å utvikle datamodelleringsprogrammer.

Saylor og Bansal startet MicroStrategy i 1989, og brukte $ 250.000 i seedkapital levert av DuPont. Paret trakk på det de begge hadde lært på MIT for å produsere data mining og business intelligence software, og til slutt sikret en $ 10 millioner kontrakt med McDonald’s i 1992.

Derfra begynte inntektene å stige, og MicroStrategy måtte snart oppskalere og flyttet sine kontorer og ansatte fra Delaware til mer romslige lokaler i Virginia i 1994. I 1998 ble selskapet børsnotert i en børsnotering og solgte fire millioner av aksjene til 12 dollar stykket per stykk..

Michael Saylor MicroStrategy

Mannen, myten, legenden. Bilde via CryptoGlobe

Saylors stjerne var nå også økende, og han ble varslet for sine gründerferdigheter av slike som Ernst & Young, KPMG og MIT Technology Review for hans prestasjoner. Hans rykte og hans personlige formue fikk imidlertid et slag i mars 2000, da han ble anklaget av Securities and Exchange Commission (SEC) for feil rapportering av MicroStrategys økonomiske resultater.

I desember 2000 slo han seg til slutt med SEC uten å innrømme forseelser, noe som resulterte i en bot på $ 350.000 og en personlig utbetaling på litt over $ 8 millioner. Dette rammet økonomien var ingenting sammenlignet med det påfølgende fallet i MicroStrategys aksjekurs, som tørket ytterligere 6 milliarder dollar fra nettoverdien hans.

Holder seg på toppen

Til tross for dette tilbakeslaget, samt rapporter om en hardfesting og overdådig livsstil, beholdt Saylor sin plass på toppen av MicroStrategy og har fortsatt å styre selskapet, selv mens han tilbrakte mye tid borte fra kontoret på steder som Florida og St. Tropez. Destinasjonen er desto mer imponerende gitt at selskapets aksjekurs forble relativt dødelig i årene etter SEC-etterforskningen.

Saylor High Life

Ikke la det tapet på 6 milliarder dollar få ham ned for mye. Bilde via gawker

Han brukte litt av fritiden sin til å finne Saylor-akademiet, en ideell organisasjon designet for å ‘tilby gratis og åpne nettkurs til alle som ønsker å lære.’ Hittil har den inngått et samarbeid med en rekke utdanningsinstitusjoner for å gi tilgang til nesten 100 universitets- og profesjonelle nivåkurs via nettstedet.

Selv om noen så det hensiktsmessig å kritisere Saylor for ikke å bruke for mye tid på båten sin og hans sideprosjekter, holdt han seg hele tiden oppdatert med teknologiske endringer og dens sannsynlige effekter på samfunnet. Han skisserte ideene sine om hvor han så verdens vitenskap og teknologi på vei i sin bok fra 2012 The Mobile Wave: How Mobile Intelligence Will Change Everything.

I denne boken identifiserer han mange måter mobilteknologi vil påvirke hverdagen vår på, inkludert – interessant – hans tro på at penge- og betalingssystemer vil være en av sektorene som vil se mest endring..

Det var dette øyet på fremtiden som gjorde det mulig for Saylor å holde MicroStrategy tikkende, da han hele tiden forsøkte å holde selskapet i utvikling og dermed holde seg foran konkurrentene..

En sverm av cyberhornets

La oss innse det, uten bitcoin ville MicroStrategy sannsynligvis ha fortsatt å tikke med, gjøre det den gjør og la de mer glamorøse innbyggerne i Silicon Valley svine rampelyset. Det kommer aldri til å ha sexappell fra et Apple eller en Tesla, og det er vanskelig å forestille seg programvare for forretningsanalyse som får mange pulser.

Michael Saylor sverm Bitcoin

Så … du sier jeg burde kjøpe noe, ikke sant? Bilde via Twitter

Men det viser seg at gnister fløy da Michael Saylor og bitcoin kom sammen, til tross for hans opprinnelige spådom ingenting ville komme av det. I løpet av de siste årene har Saylor blitt en av bitcoins største apostler, og spredte ordet bredt og liknet det med ‘et batteri ladet med monetær energi’ og ‘en kjedereaksjon som spredte seg som en brann i cyberspace.’ På en god måte, det er.

Saylor angivelig eier 17 732 bitcoins personlig kjøpt til i gjennomsnitt 9 882 dollar – en stilling som overbeviste selskapet hans om å bli involvert også. Hans Twitter-feed er en non-stop parade av bitcoin-positive meninger og soundbites, mens YouTube er velfylt med videoer av ham som synger sin ros. Man sitter igjen med inntrykk av at selv om han bare er halvparten til høyre, er dette nåværende okseløpet vi bare koser toppen av et allmektig isfjell. Igjen, på en god måte.

MicroStrategys store BTC-samtale

Og så til den lille saken om MicroStrategys investering i BTC. Mens slike som Gråtone kanskje har investert enda mer i det digitale gullet, er det MicroStrategys tidligere status som et ikke-kryptoselskap som gjør sitt enorme engasjement desto mer fortellende.

Selskapets investering er dobbelt. For det første ble 450 millioner dollar i kontanter fra balansen brøytet inn i BTC i en rekke transaksjoner, som kjøpte den litt over 38 000 bitcoins i midten av september i år..

MicroStrategy kjøper stort

Ikke rotet. Bilde via MicroStrategy

I begynnelsen av desember utstedte selskapet et konvertibelt sedelsalg for å skaffe $ 650 millioner dollar, som det kunngjorde at det ville brukes til å kjøpe enda flere BTC. Dette betyr i hovedsak at MicroStrategy har sadd seg over over en halv milliard dollar gjeld for å øke BTC-beholdningen..

For bare et par dager siden kunngjorde selskapet at det hadde gjort det sikret ytterligere 29 646 BTC ved å bruke inntektene fra salget av gjelden. Dette betyr at det nå har 70.470 BTC i sine reserver, verdt rundt $ 1,5 milliarder dollar. Gitt at det i gjennomsnitt har betalt $ 15.964 for hver bitcoin det nå eier, sitter selskapet allerede på et sunt overskudd fra investeringen. Med Saylors egne ord, ‘aksjen er opp $ 100 per aksje, og bitcoin er opp, og alle er glade.’

Vi er fremdeles tidlig

Etter å ha styrt MicroStrategy i tre tiår uten å generere for mye i veien for hype, har Michael Saylor nå tent en ild under bitcoin som er med på å drive sin siste og mest spennende prisstigning. Som vi har sett, er dette bull run markant forskjellig fra forgjengeren i 2017, med pengene som nå strømmer inn fra noen store aktører.

Michael Saylor Bitcoin Future

Yup, jeg hater ham. Bilde via Twitter

Det er veldig mye tro, fra mange supersmarte og superrike mennesker, at bitcoin kommer til å gå enda høyere og kan bli et aktivum å ha i de usikre årene som ligger foran oss. Vi kan unngå hyperinflasjon, og verdensøkonomien kan godt komme seg bedre enn forventet etter Covids herjinger. La oss håpe det. Men selv om vi gjør det, ser det ut som bitcoins tid har kommet, og den har brutt ut i mainstream.

Det er ingen mangel på folk der ute som er klare og villige til å sprøyte bitcoin til månen og utover. Noen er vev og andre har mer enn litt hud i spillet, og har selv stått bak utviklingen av krypto de siste årene. Men Michael Saylor tar virkelig saken til neste nivå i denne forbindelse. Han har vist seg som ikke bare villig til å investere sine egne penger i BTC, men også selskapets balanse og gjeld i kuppet.

Saylor mener at vi fremdeles er i begynnelsen av denne oppadgående banen, og at det ikke er for sent for bedrifts- eller private investorer å komme inn i BTC. Med sine egne ord:

Med alle disse teknologiene tror jeg at tiden for å kjøpe dem er når de er store nok til at det er åpenbart at de fungerer og de har massiv fart, men når 99% av gatene ikke forstår dem.

Bitcoin er virkelig et ord på mange lepper, men likevel et konsept som få tilstrekkelig kan forklare. Men de med dype lommer får hodet rundt seg og begynner å kjøpe det opp som om det ikke er morgendagen.

Bitcoin til Moon

Vi sees på månen. Bilde via Shutterstock

MicroStrategy, PayPal og Squares investeringer er alle store nyheter, men Mass Mutuals inntreden i krigsmarkeringen markerer enda et stort øyeblikk for BTC, da det befinner seg i sikte til et selskap med 234 milliarder dollar i eiendeler under forvaltning. Flomportene kan være i ferd med å åpne seg.

2021 kommer til å bli et interessant år av mange grunner, men bitcoins reise gjennom den bør være en av de mest medrivende. Bare vær sikker på at Michael Saylor kjøper drinkene – du vet at han har råd til det.

Utvalgt bilde via Shutterstock & Getty Images

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me