Monero Hard Forks vellykket: Fire nye prosjekter Resultatet

Det har faktisk vært ganske begivenhetsrik de siste ukene for Monero (XMR). Den personvernbevisste kryptovalutaen har måttet gå gjennom en hard gaffel for å avverge virkningen av ASIC-gruvearbeidere på nettverket.

Den harde gaffelen ble fullført på blokk nummer 1.546.000. Denne blokken ble nådd klokka 8.20 UTC fredag ​​morgen. Programvareoppgraderingen gikk live med versjon 12, og de i samfunnet fulgte ivrig med adopsjonstakten.

Til slutt ble hardgaffelen en suksess da mange av gruvearbeiderne bestemte seg for å oppgradere til den nye versjonen av programvaren. Noe av hasjkraften som kom fra Botnets falt først, men dette vil sannsynligvis ta seg opp igjen snart.

Oppgraderingen har også resultert i opprettelsen av fire nye Monero-mynter. De ble alle drevet av utviklere som ønsket å bruke hard gaffelmuligheten til å støtte en mynt som de trodde skulle være “Monero”..

La oss se nærmere på Moneros travle uke og myntene den spirte.

Hvorfor gaffelen?

Alle vet at sentralisering av gruvedrift er et stort problem for alle distribuerte kryptovalutaer. Når en gruvearbeider eller gruvebasseng får for mye kraft, kan de effektivt angripe nettverket gjennom noe som kalles et 51% -angrep.

Videre fører sentralisering av gruvearbeidere til andre negative eksternaliteter der gruvearbeideren vil forsøke å drive teknologiske endringer basert på egeninteresse. Vi så alt dette i fjor med diskusjonene rundt SegWit2X og Bitcoin-gaffelen.

IQ Option Trade Monero

For Monero er Miner-sentralisering enda mer bekymringsfullt gitt at kryptovalutaen er personvernfokusert. De som bruker Monero gjør det på grunn av de avanserte personvernprotokollene som skjuler transaksjoner og holder det helt anonymt.

Syk av ASIC

Et av verktøyene som gruvearbeidere kan bruke for å sentralisere kraften, er en Application Specific Integrated Circuit (ASIC). Dette er i hovedsak maskiner som er i stand til å gruve mynter mye mer effektivt enn noen GPU-gruvearbeider kan.

Den mest produktive produsenten av disse ASIC-ene er Bitmain. Bitmain er ikke bare den største produsenten av ASIC i verden, men de er også en av de største gruvearbeiderne i verden og kontrollerer massiv hashkraft på en rekke forskjellige kryptokurrencykjeder..

Bitmain har introdusert mange forskjellige ASIC-er som er i stand til å utvinne annen kryptovaluta mye mer effektivt enn GPU-ene. Andre kryptokurrencykjeder har på samme måte foraktet dette, og noen har til og med truet med å implementere lignende hardgaffelløsninger. Vi så dette i Siacoin Bitmain-kampen tidligere i år.

Bitmain ga offisielt ut en tweet om at de vil introdusere sin egen versjon av en Monero ASIC. Antminer X3 ble kunngjort som ville utvinne kryptovalutaer som var avhengige av Cryptonite-hashing-algoritmen.

Monero er basert på denne hashing-algoritmen, og utviklerne var ikke fornøyde. Etter denne kunngjøringen tweeted den ledende Dev of Monero, Riccardo Spagni som svar på Bitmain-kunngjøringen.

Monero-utviklerne var kanskje allerede klar over at Bitmain hadde utviklet en slags cryptonite ASIC og allerede drev Monero privat med den. Før denne offentlige kunngjøringen fra Bitmain hadde de bestemt at den beste måten å avverge virkningen av ASIC-gruvearbeideren var å endre Monero-protokollen..

Endring av en protokoll som dette krever en hard gaffel, og dette vil gjøre Monero til den første mynten som forkaster truslene fra ASIC. De tok seg også tid til å forbedre noen sikkerhetsfunksjoner i Monero. Til slutt var det andre utviklere som så det som en mulighet til å kjøre sine egne mynter.

Flere ringer, mer Monero

Når det gjelder sikkerhetsforbedringer, økte Monero-utviklerne minimum ringestørrelse på transaksjoner fra 5 til 7. Konfidensielle ringtransaksjoner er en av de viktigste teknologiene i Monero-protokollen..

De er i stand til å skape en “plausibel avvisning” for alle transaksjoner i nettverket. Ved å øke ringstørrelsen øker utviklerne robustheten til protokollen, i tillegg til å redusere sjansene for noen form for de-anonymiseringsangrep..

Ringstørrelse var et viktig samtalepunkt som nylig ble gitt andre forsøk på å forkaste Monero-kjeden til konkurrerende kryptovalutaer. Prosjektet, kalt MoneroV, ble mistenkelig sett av samfunnet og reiste spørsmål om personvern når transaksjoner foregår i de forskjellige kjedene..

Høres ut som det ikke burde være noe mer bra å oppgradere riktig?

Dette var ikke synspunktet fra noen andre utviklere. De ønsket å lage sine egne Monero-mynter som opererte basert på den eldre teknologien. Resultatet er myntene som følger:

Monero mynter fra gaffel

Bildekilde: Bitcoinmagazine

Monero Classic

Dette prosjektet ble initiert av noen “Monero Enthusiasts” i Singapore. En av utviklerne for gruppen som heter Bento Tan sa at ASIC-ene kan være sunne for økosystemet, og at hard forking av monero-kjeden vil gi større risiko enn ASIC-ene selv..

Han ga et intervju med Bitcoin magazine og uttalte følgende:

Hovedbudskapet til Monero Classic er at vi mener at utviklerne som endrer beviset på arbeidet, skaper mer sentralisering og skader desentralisering.

Han fortsatte med å hevde at Monero-utviklerne som tilskrev en endring av algoritmen, nå viser at de kan og vil gjøre endringer i den i fremtiden.

Monero-Clasic

Det var ingen varemerker på Monero Classic ettersom en annen gaffel har merket seg “Monero-classic” (XMC). Begge prøver uten tvil å få mest mulig ut av et veletablert navn i Ethereum classic.

Denne XMC er startet av en annen Monero-entusiast som heter PZ. I et lignende skript som det som ble presentert av Singapore-utviklerne, var PZ av den oppfatning at ASIC-gruvearbeidere er det naturlige resultatet av en fri markedsøkonomi. Han uttalte også at:

hvis det finnes profesjonelle gruvedrift maskiner, kunne hendelsene som ‘Monero ble angrepet av mer enn 500 000 botnett’ unngås

Selvfølgelig bør man se på dette prosjektet med en mistenksomhet. Det er fordi et av bassengene som støtter XMC er Antpool som er Bitmans gruvedrift.

Dette har fått mange til å tro at Bitmain har gitt økonomisk støtte til XMC og har økonomiske insentiver for å holde mynten i funksjon. Du kan se hjemmesiden deres her.

Monero 0

Monero 0 eller XMZ, ble opprettet av en rekke “bekymrede brukere”. På deres nettsted de har hevdet at disse nettverksoppdateringene fra Monero-utviklerne er en “trojansk hest” som kan kompromittere nettverket i det lange løp. De sa videre:

De såkalte “nettverksoppgraderingene” som er sentralt pålagt av Monero Project, er en trojansk hest designet for å kompromittere effektiviteten til Proof of Work i Monero-nettverket. Monero 0 er ikke en gaffel, det er den originale Monero

I likhet med Monero Classic og XMC, vil Monero 0 fungere på versjon 11 av Monero. I et annet intervju med Bitcoin-magasinet sa utvikleren at Monero 0 er et NVDA-prosjekt og at “bevis på gaffel ikke er en konsensusmetode”.

Monero Original

Monero Original (XMO) har ikke et nettsted unfortently, så det er mye mindre informasjon man kan hente fra deres insentiver. Det er imidlertid en Github side for prosjektet. Utvikleren bak prosjektet fortalte Bitcoin-magasinet:

Vi gir Monero-fansen [en] mulighet til å støtte den ikoniske mynten og holde seg i den opprinnelige kjeden. Monero Original team står for mangfold, som er en logisk markør for evolusjon. Vi er glade for å se favorittmynten vår modnes, og vi er enda mer glade for å hjelpe til med å beholde dette mangfoldet

Selv om det er relativt lite vi kan samle fra Github, ser mynten ut til å ha fått mye støtte fra børser, inkludert HitBTC.

Så gitt alle disse myntene som har gafflet seg fra Monero, ville man bli fristet til å kreve alle gratis mynter. Men gitt karakteren til Moneros protokoll, er det en rekke komplikasjoner med å gjøre det.

Angrep på nytt og personvern

Personvernlekkasje Monero Fork

Bilde via Fotolia

Når det gjelder blockchain-gafler, er en av de vanligste bekymringene folk har, angrep fra blockchain-replay. Disse unngås noen ganger ved bruk av spesielt utviklede beskyttelsesmekanismer for repriser.

Monero-utviklerne har ikke bygget inn noen form for beskyttelse. Dette betyr at de brukerne som bestemmer seg for å bruke XMR på den nye blockchain, også kan åpne seg for en lignende transaksjon på en av de andre kjedene..

Heldigvis, for de brukerne som bare bruker Monero på den gamle blockchain, eksisterer ikke risikoen for et repriseangrep. Dette er på grunn av endringen i standard ringestørrelse på den nye protokollen, og transaksjoner i den gamle kjeden vil ikke være gyldige.

Imidlertid er risikoen for repriseangrep for de som bruker den nye oppdaterte kjeden fortsatt til stede. Dette er fordi standardtransaksjonen på den nye kjeden fortsatt er gyldig i den gamle kjeden, noe som betyr at noen fremdeles kan utføre angrepet.

Risikoen for replay-angrep avtar når vi beveger oss lenger fra gaffelen ettersom flere transaksjoner finner sted. Dette er på grunn av myntblandingen som skjer i Monero-transaksjoner. Etter hvert som mer blanding skjer, øker sannsynligheten for å blande med mynter bare gyldig i en kjede.

Ikke la deg lure, det er andre risikoer.

Akkurat som bekymringene mange hadde med MoneroV-gaffelen som vi nevnte ovenfor, øker risikoen for de-anonymisering ved å bruke mynter i begge kjeder. Derfor anbefales det at brukerne som var veldig opptatt av personvernet deres, kun bruker en kjede.

Dette er sannsynligvis en av grunnene til at Monero-enhetene har bestemt seg for å øke størrelsen på standardringene. Dette vil redusere risikoen for å oppdage den virkelige transaksjonen ved å identifisere brukte transaksjoner.

Monero Leading the Way

Uavhengig av risikoen som den harde gaffelen kunne ha presentert, virker det som om det var en suksess. Mining hashing power kommer tilbake til den opprinnelige kjeden, og mange i samfunnet er forsiktig optimistiske.

Dessuten er dette første gang en kryptokurrencykjede forkaster koden for å kastrere en ASIC-produsent. Dette kan også skape et presedens der Bitmain kan være mer tilbøyelig til å tenke seg om før han utfordrer et bestemt samfunn.

Hva med gratismyntene?

Foreløpig virker det ikke som om noen av disse alternative myntene vil ha potensial til å utfordre den nye versjonen av Monero. Det er noen som har merket dem som skumle, og brukere bør nærme seg med forsiktighet.

Det er til og med en annen antatt mynt som har gafflet, kalt MoneroC. Deres nettsted er oppe av det er foreløpig ingen informasjon. I det minste kalte de seg ikke Monero Classic.

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me