Monetha (MTH) gjennomgang: Desentralisert omdømmehåndtering

Netthandel er uten tvil en av de største voksende sektorene i økonomien, og det forventes å fortsette å se fortsatt eksplosiv vekst det neste tiåret.

En blockchain-plattform som ønsker å dra nytte av veksten er Monetha, den desentraliserte omdømmeplattformen. De prøver å øke det generelle nivået av tillit og sannsynligheten for suksess for enhver transaksjon.

Men kan Monetha virkelig oppnå disse målene?

I denne Monetha-gjennomgangen vil vi se nærmere på prosjektet og dets teammedlemmer. Vi vil også analysere den underliggende teknologien, brukstilfeller og potensial for adopsjon av MTH-tokens i stor skala.

Hva er Monetha?

Monetha ble opprettet for å hjelpe selgere og forbrukere ved å bygge en plattform som forsterker tillit og omdømme, noe som fører til en økning i tilfredshet og suksess med elektroniske e-handelstransaksjoner. Alt dette er kombinert med en betalingsportal, og alt er bygget med smarte kontrakter på Ethereum-nettverket.

Det første målet med plattformen er å sikre e-handelstransaksjoner i sanntid som fjerner tredjepartsintervensjon. Det andre, og kanskje viktigere målet, er å bygge et sensurresistent og overførbart omdømme som er pålitelig og basert på bruker- og selgeradferd..

Hva er Monetha

Monetha Funksjoner. Bilde via Monetha Nettsted

Kjernen i Monethas teknologi er dens Decentralized Trust and Reputation System (DTRS). Bygget med smarte kontrakter, skaper det et pålitelig forhold mellom selgere og kunder. En algoritme innebygd i systemet verifiserer hver transaksjon når den skjer, og tildeler en tillitsvurdering.

Denne tillitsvurderingen brukes i plattformens tillitsvurderingsmekanisme for å skape gjennomsiktighet. Alle rangeringene er offentlig synlige, uforanderlige og gis basert på bruker- og selgeradferd. Jo lenger systemet brukes og jo flere brukere, jo mer nøyaktig blir tillitsvurderingen.

Svakheter Monetha adresserer

Nåværende e-handelsmodeller kan være godt etablert, men de lider også av flere svakheter som trenger forbedring. Mest e-handel lider av følgende svakheter:

  • Høye gebyrer og provisjoner for tredjeparter;
  • Mangel på tillit;
  • Mangel på åpenhet;
  • Usikre plattformer og transaksjoner.

Monetha har adressert disse problemene ved å opprette en desentralisert blockchain-plattform som gir sikkerhet, gjennomsiktighet og tillit, mens den nesten eliminerer tredjepartsgebyrene som kan føre til at e-handelstransaksjoner koster 10-15% eller til og med 20% mer enn nødvendig..

Monetha e-handelsforbedringer

Monetha er mer enn bare en betalingsportal. Det ønsker å omdefinere forholdet mellom kunde og forhandler ved å løse problemene som er diskutert ovenfor. Foruten å tilby en overlegen betalingsløsning, skaper den også en plattform som gjør at uforanderlig tillit og omdømme kan bygges og føres til en rekke eksterne elektroniske netthandelsplattformer..

Monetha Solution over Status Quo

Monetha vs. Status Quo. Via Monetha Whitepaper

Bare tenk på følgende fordeler fra Monetha-plattformen:

Forbedret tillit

Tillit er hjørnesteinen i forhold, og det inkluderer forholdet mellom kjøpere og selgere. Når tillit er til stede, blir transaksjoner lettere og friksjonsløse. Monethas Trust and Reputation-system gjør det mulig for selgere å bygge et solid rykte basert på salg og service.

Best av alt, fordi det er knyttet til salg, trenger du ikke bekymre deg for falske eller ondsinnede anmeldelser. Og du kan vise tillitspoengene med deg på hvilken som helst plattform som støtter Monetha, som allerede inkluderer Shopify, Facebook Marketplace, Craigslist og mange andre.

Økt sikkerhet

Smarte kontrakter gjør hver transaksjon sikker, og blir kvitt behovet for tredjepartspartnerskap som kan utsette både kjøpere og selgere for unødvendig risiko. Når transaksjonene dine foregår på blockchain, trenger du ikke lenger å bekymre deg for sikkerhet, å få betalt eller bevisbyrde i noen aspekter av en transaksjon. Smarte kontrakter gir sikkerhet som er overlegen tradisjonell kontraktsrett.

Lavere avgifter og provisjoner

Smarte kontrakter øker ikke bare sikkerheten, de reduserer også gebyrene og provisjonene knyttet til e-handelstransaksjoner. En kostnad som forsvinner under Monetha-systemet er kostnadene for å sikre at begge parter holder seg til kontrakten, og kostnadene ved å iverksette tiltak hvis det ikke skjer.

Total inntekt for betalinger

Money Makers tar inn penger …

En annen kostnad som forsvinner er flere avgifter fra tredjeparts prosessorer. I stedet for 5% -20% i skjulte avgifter, har en Monetha-transaksjon et flatt 1,5% transaksjonsgebyr, og 0,5% av det blir returnert til Monetha-interessenter. Det er også planer om å innføre et 0,2% lojalitetsprogram for kunder.

Raskere betalingsbehandling

Tradisjonelle betalingsmåter kan bety at det tar flere dager for en selger å faktisk motta en betaling til bankkontoen sin. Med Monetha fullføres transaksjoner på 2 minutter. Forbedret kontantstrøm hjelper til med å styrke handelsvirksomheten.

Systemet for tillit og omdømme

Monetha-betalingsgatewayen er knyttet til blockchain, noe som betyr at hver transaksjon har data som den sendende og mottakende lommebokadressen, tidspunktet for transaksjonen, det som ble overført, garantiinformasjon, leveringsinstruksjoner og andre data som uforanderlig er lagret i blockchain. Dette gjør det enkelt å gjennomgå både selgere og kunder, og å se historien til alle slike anmeldelser, noe som fører til et fungerende tillits- og omdømme-system.

Evnen til å gjennomgå og rangere transaksjoner er ikke noe nytt, men Monetha gjør det mer pålitelig ved å knytte det til salg og legge all informasjon på blockchain. De legger også til rangeringer for kunder, noe som er en unik funksjon. Dette klassifiseringssystemet gjør det mulig for selgere og kunder å utvide profilene etter hvert som de gjør flere transaksjoner.

Fordi alt er blockchain-basert sikkerhet og anonymitet er sikret. Og systemet er globalt, utfører alene og uten ledelse fra noen sentralisert autoritet.

Selgere på plattformen er bare rangert av bekreftede kjøpere, og den vurderingen er basert på deres servicenivå, for eksempel hvor raskt de sender, om de oppfyller alle vilkår, og om produktet er som beskrevet.

Kunder får også tillitsvurderinger på Monetha-plattformen basert på antall og størrelse på kjøp, samt deres gjennomgangshistorikk. Gjennomgang av transaksjoner øker kundens tillitsrangering fordi det øker verdien til plattformen. Plattformen gjør det til og med mulig for selgere å nekte å selge til en kunde hvis de føler at tillitsvurderingen deres er for lav.

Monetha-appen brukes til å legge inn anmeldelser og krav, og den lagrer alle disse dataene på blockchain. Kunder kan sende inn et krav hvis de mottar en vare som er skadet, defekt eller bare noe de ikke er fornøyd med, og disse påstandene vil påvirke selgerens tillitsvurdering. Dette gjør det avgjørende for selgere å levere ordentlig første gang, eller å gjøre opp for seg raskt hvis det er et problem med en ordre.

Så langt har Trust Rating-systemet hatt positive anmeldelser fra både kunder og selgere. Kunder kan finne de mest pålitelige selgerne, og selgere kan vurdere troverdigheten til kundene sine, noe som ikke tidligere har vært mulig. Og ettersom systembruken øker, har Monetha-teamet vært i stand til å finjustere rangeringene for å gjøre dem enda mer nøyaktige og effektive.

Monetha Team

Monetha-grunnleggerne kom sammen tidlig i 2017 for å løse problemene som er relatert til tillit til global handel. De bestemte seg senere på året for å kreve et desentralisert økosystem for å oppnå disse tillitsnivåene. Dette ga drivkraft for dem å starte den påfølgende ICO.

Monetha er basert i Litauen, og de tre grunnleggerne har ulik bakgrunn. Andrej Ruckij tidligere var CTO og medstifter av et selskap som heter Wowtto, som var et utendørs digital reklamebyrå. Han hadde jobbet i Adform som VP for strategiske initiativer før han grunnla Monetha.

Monetha grunnleggere

Monetha grunnleggere

En av hans andre medstiftere er Justas Pikelis som også har grunnlagt en rekke andre nyetableringer, inkludert UFO Favors og Stebink. Den endelige medstifteren er Laurynas Jokubaitis som også er grunnlegger av Wowtto og er medlem av Forbes 30 under 30 for sitt arbeid med blockchain-teknologi og omdømmesystemer.

Siden fullføring av ICO har Monetha økt størrelsen på teamet deres, og de har for tiden 15 andre ansatte som har erfaring innen programvareutvikling, kundesupport og markedsføring.

Monetha Styrker, svakheter og bekymringer

Monetha er en unik løsning på e-handelsproblemer, og etter hvert som dens innflytelse vokser, lover den å være en forstyrrer i rommet.

Med Monetha Trust Ratings vil kundene kunne ta raskere beslutninger angående hvem de er villige til å kjøpe fra, og de vil vite at transaksjonene deres er sikre og beskyttet. Tradisjonelle netthandelsplattformer kan ikke love nivået på tillit og gjennomsiktighet som Monetha tilbyr.

Det desentraliserte systemet de har utviklet, har gitt kraften tilbake til selgerne og kundene, og tatt den ut av hendene på de sentraliserte tredjepartsplattformene som gjorde e-handel dyrere og mindre pålitelig.

Monetha Fordeler

Fordeler for kjøpere og selgere av Monetha

Systemet er også utviklet for å holde svindlere i sjakk, noe som gjør økosystemet mer pålitelig for selgere også.

Den største utfordringen Monetha står overfor er den samme som blockchain-økosystemet som helhet. Kryptovalutaer må avmystifiseres for allmennheten, og tilknytningen de har med kriminell oppførsel må fjernes.

Systemet er ikke uten feil. Fordi Trust Rating-systemet brukes på selgere, dekker det ikke produktene individuelt. Dette kan føre til at produktkvalitetsproblemer glir gjennom, men fremtidige forbedringer i plattformen kan omfatte rangeringer for produkter.

Og selv om de ikke er funnet ennå, kan det være smutthull i klassifiseringssystemet som gjør det mulig for selgere eller kunder å utnytte systemet. Når det er sagt, så lenge Monetha-teamet er raskt ute med å svare på slike smutthull, bør systemet forbli sikkert og spenstig.

MTH-tegnet

Monetha gjennomførte en ICO i august 2017, og samlet inn $ 37 millioner gjennom salg av 200 millioner tokens til en gjennomsnittspris på $ 0,19. I månedene etter ICO falt prisen på token til rundt $ 0,05. Det samlet seg i desember 2017 og nådde en heltidshøyde på $ 0,566 den 11. januar 2018.

Den flyttet seg stadig lavere gjennom hele 2018s bjørnemarked og dyppet under $ 0,02 i september 2018. Siden den gang har den kommet seg noe, og fra og med 13. november handles 2018 rundt $ 0,048, som fortsatt er litt under ICO-prisen.

Binance MTH

Registrer deg på Binance og kjøp MTH-tokens

Nesten alt handelsvolumet i MTH-tokens er på Binance Exchange, selv om det er tilgjengelig på en håndfull andre børsplattformer som Mercatox, OKEx og KuCoin. Det er ikke mulig å kjøpe MTH med fiat-valutaer, og alle kjøp må gjøres med BTC eller ETH.

Fordi MTH er et Ethereum ERC-20-basert token, kan det lagres i hvilken som helst ERC-20-kompatibel lommebok.

Konklusjon

Monetha begynte som en enkel betalingsportal som gikk opp mot slike som Paypal, men med tillegg av et handels- og kundeanmeldelsessystem som kan porteres til hvilken som helst e-handelsbutikk, ser det ut til å være en sterkere konkurrent i e-handelsområdet. Ved å legge tillit til online-kjøp håper det å få en del av over $ 1 billion i global e-handel.

Mens det er andre blockchain-plattformer som er involvert i betalinger og e-handel, er Monetha unik i å takle tillit og åpenhet i e-handelsøkosystemet. Hvis de med suksess kan bli den fremste tillitsleverandøren for e-handel, vil de stige til å bli en av de sterkeste blockchain-plattformene.

Styrken til MTH-valutaen er fortsatt tvilsom, siden den bare er et verktøytegn. Fordi det bare er nyttig i Monetha-økosystemet, holder det mindre verdi for investorer, men hvis utviklingsteamet finner en måte å bruke det utenfor Monetha-økosystemet på, kan det raskt eksplodere i verdi.

Samlet sett er Monetha et unikt prosjekt som kan bli undervurdert og undervurdert.

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me