NEO klatrer som bekymringer hevet, mange hevder FUD

Dette var en veldig sterk helg for NEO (Antshares). Den “kinesiske Ethereum” hadde noen virkelig sterke resultater i løpet av helgen da prisen steg på nyheter og spekulasjoner.

Da NEO økte i helgen, var det kritikk som ble gitt på det fra noen på Github. Disse var interessante å lese og kom med noen gyldige poeng som noen kan vurdere “advarselsskilt”.

Imidlertid var det mange i samfunnet som hevdet at disse ikke var mer enn FUD. I en godt gjennomtenkt post av NEO-insider Malcolm Lerider. Han gjorde en god jobb med å fjerne store bekymringer.

Nedenfor ser vi på den enkelte kritikken og hvordan Malcolm adresserte dem.

NEO er for sentralisert

GitHub-forfatteren hevder at nettverket virkelig er sentralisert fordi det bare er “13 validerende noder”. Videre fortsatte han med å hevde at disse må godkjennes og godkjennes av utviklerne. Forestillingen om at utviklere velger noder er virkelig en bekymring for mange som tror på desentralisering.

Enkeltpersonen la også ut et bilde med disse 13 nodene. Fra bildet så det ut som om alle disse 13 NEO-nodene var nede. Dette kan ha skapt et inntrykk av at disse NEO-nodene ikke fungerer i det hele tatt.

Mens Malcolm er enig i at NEO er ganske sentralisert, er de 7 validerende nodene der av spesifikke grunner. Dette ble beskrevet i stortingsmeldingen til NEO.

Dessuten er disse nodene ikke godkjent av utviklerne, men de blir stemt inn av fellesskapet av NEO-holdere. Dette betyr at selv om det er et begrenset antall konsensusnoder, velger de på en demokratisk måte av samfunnet.

Når det gjelder bildet som ble delt, kan forfatteren ha vært villedende med vilje. Som Malcolm påpekte, kan du se at nodene ser inaktive ut, hvis du oppdaterer siden på nettstedet han henviste til. Gi det imidlertid noen sekunder å laste, og de er online.

Neo Nodes Active

Bilde via cityofzion

Malcolm påpekte at det var “100%” oppetid siden lanseringen av MainNet.

NEO’s Blockchain forsvant

Forfatteren fortsatte med å snakke om strømbruddet i NEO-blockchain i oktober. Han hevdet at på grunn av bare 13 validerende noder, kunne ikke hele Blockchain sees. Dette kan ha bekymret visse mennesker ettersom avbruddet varte i noen timer.

Han fortsatte også med å hevde at årsaken til avbruddet ikke var tilstrekkelig. Han sa at de “manuelle kontrollene” bak nedleggelsen hadde noe å gjøre med tomets bevegelse på 15 meter.

Malcolm var rask med å avvise dette. Han uttalte at Blockchain på ingen tid ble mørkt. Han brøt også delikat hvordan opplåsingen av 15m NEO ble gjort, og hvordan tokens vil bli returnert til en annen adresse.

En annen ting som ble utelatt av forfatteren av Github-artikkelen, var at detaljert svar som NEO-teamet skrev som svar på arrangementet.

Det er ingen aktivitet på NEO Github

Kritikeren fortsatte deretter med å diskutere mangel på aktivitet på NEO github-sidene. Han hevdet at den siste oppdateringen var over 16 dager siden, og at de tre siste oppdateringene ikke syntes å være “vesentlige” nok. Han hevdet at påstand om at en Github som ikke er aktiv, er et tegn på et “forlatt” prosjekt.

Det var mange mennesker som tok saken med denne uttalelsen. Noen av forsvarene var at NEO-teamet kanskje ikke bruker Github så ofte de faktisk er kinesiske.

I følge Malcolm er det imidlertid en veldig viktig årsak til dette. Datalageret han så på var live-prosjektet som har blitt distribuert. Det ville være noe alarmerende å se mange endringer i koden i MainNet.

Malcolm fortsatte også med å forklare rollen som gafler spiller i utviklingen av NEO. Siden begynnelsen av NEO har det vært 5 ganger så mange gafler som det var for Bitcoin blockchain. Faktisk, med andre prosjekter som kanskje ikke har så mange gafler, kan Github ha mer informasjon.

Malcolm åpnet også døren til å være mer aktiv på hovedsiden på Github, men dette måtte komme med viktige grunner. Å bare hevde at mangel på aktivitet var bekymrende, er ikke god nok av en grunn i Malcolms øyne.

Begrensede smarte kontrakter på NEO Blockchain

Forfatteren av “investoradvarsel” tok også spørsmål om at det for øyeblikket bare var 6 smarte kontrakter på NEO-blockchain. Han hevdet at et 2 år gammelt smart kontraktssystem med en markedsverdi på 3 milliarder dollar ikke bare kunne ha 6 kontrakter på blockchain.

Det forfatteren ikke klarte å avsløre, er imidlertid når smarte kontrakter offisielt ble distribuerbare. I følge Malcolm ble de først lansert i august i år. Disse smarte kontraktutplasseringene koster også 500 GAS på MainNet.

Hvis man skulle se på antall smarte kontrakter som for øyeblikket er tilgjengelige på testnettet, er det hundrevis av prosjekter under utvikling. Malcolm hevder at GAS-avgiften brukes nøyaktig for å forhindre utplassering av dårlige smarte kontrakter.

Malcolm oppfordret forfatteren til å ta en titt på smarte kontrakter på MainNet om noen måneder og bruke det som den beste sammenligningen.

Tungt konsentrert i “Vesten”

Forfatteren kom også med påstanden om at det var relativt ingen interesse fra de østlige markedene i NEO. Han ga et eksempel på handelsvolumet i NEO som tilsynelatende hovedsakelig var på Binance eller Bittrex Exchange. Han prøvde å påstå at det for et kinesisk prosjekt var svært lite “asiatisk” etterspørsel.

Malcolm klarte å legge dette til side ganske effektivt. Han hevdet at ingen kjenner handelsprofilen i børser som Bittrex og Binance. Det ville være feil å karakterisere dem som “vestlige”. Det kan være mange asiatiske handelsmenn på denne børsen, og ingen kan uttale seg om de oppfattede brukerne.

Scammy ICO og dApps

Forfatteren fortsatte også med å hevde at NEO på en eller annen måte “tiltrekker” svindelige ICOer. Han diskuterte et prosjekt kalt “AdEx” som han reiste en rekke bekymringer om. Han tok også problemer med en av de andre ICO-ene kalt Red Pulse og gikk over begrunnelsen.

Selv om han faktisk kan ha klare poeng om de aktuelle ICO-ene, kan ikke en åpen kildekode-blockchain holdes ansvarlig for handlingene til et selskap som ønsker å heve en ICO av det..

Malcolm motarbeidet påstanden om at NEO på en eller annen måte “tiltrekker” dårlige ICO-er. På grunn av det faktum at det koster 500 GAS å distribuere en kontrakt på MainNet, fungerer det som et stort avskrekkende for skumle ICO-er. Hvis de virkelig ønsket å skaffe penger på den raskeste og mest effektive måten, ville de bruke en blockchain med mindre GAS-krav.

“Kunngjøringer om kunngjøringer”

Til slutt likte ikke forfatteren ideen om at teamet i NEO ville hevde at de var i ferd med å gi ut noen nyheter. Han var av den oppfatning at dette var “mislikt” praksis i kryptovaluta-samfunnet, og at visse prosjekter allerede hadde opphørt.

Malcolm påpekte med rette at NEO ønsket å holde samfunnet oppdatert med viktige kunngjøringer. Det var virkelig en begivenhetsrik helg for prosjektet da Ontology ble lansert og NEON-papiret var i ferd med å bli utgitt. Det kan ha informert samfunnet om nyttig informasjon.

Er dette bare FUD?

Om en kritikk fra noen bare er “FUD” er vanskelig å si. Når noen kommer med legitime bekymringer de måtte ha med et prosjekt, bør det ikke merkes som FUD.

Imidlertid er det like viktig å ikke være uforsvarlig med bekymringene som blir reist. Det er også veldig oppmuntrende når medlemmer av prosjektet tar seg tid til å takle bekymringene. Videre har Malcolm hevdet at han er mer enn villig til å ta opp andre bekymringer som forfatteren hadde.

Sunn samtale i kryptovaluta-samfunnet oppfordres, men likevel bør folks insentiver være tydelige. Forfatteren tar tips i Ether, QTUM og WAVEs.

Man kan bare lure på hvilke prosjekter han støtter …

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me