NEXO utlånsanmeldelse: Instant Crypto Backed Loans

NEXO er et prosjekt som nylig har fått stor interesse for kryptovaluta-samfunnet.

Ikke bare blir NEXO utviklet av et stort FinTech-selskap, men de blir også støttet av noen ganske innflytelsesrike navn i kryptovalutaområdet. NEXO-tokenet har også samlet seg ganske mye fart de siste ukene.

Hva er imidlertid NEXO nøyaktig, og bør du vurdere det?

I denne omfattende Nexo-gjennomgangen vil jeg prøve å svare på det. Jeg vil også gi deg en grundig guide til å komme i gang med kryptolån.

Hva er NEXO?

NEXO er et prosjekt som tar sikte på å tilby utlånstjenester mens du bruker kryptovalutaer som sikkerhet. Selv om det absolutt er noen problemer som må strykes ut for å få dette til å fungere, ser teamet ut til å være godt på vei og har sterk støtte. Med NEXO vil cryptocurrency-eiere kunne få fiat-valuta om nødvendig, men fortsatt opprettholde eierskapet til sine digitale eiendeler.

Det er det beste fra begge verdener.

Nexo mynt sammenbrudd

Fremgangsmåte for å få et øyeblikkelig lån på Nexo

Det fungerer ved å la låntakere låse kryptovalutaer som sikkerhet i bytte mot fiat-valuta. Kontantene sendes enten direkte til en bankkonto, eller de kan legges til et debetkort. I tilfelle markedsvolatilitet (som nesten er gitt med kryptovalutaer) vil grensen på debetkortet justeres som svar på endringer i markedsverdien til den underliggende kryptovalutaen..

Tilbakebetaling av lån med NEXO

Eventuelle lån som tas kan enkelt betales tilbake ved hjelp av kryptovaluta, fiat-valuta eller Nexo-token. De har gjort det så enkelt som mulig å betale tilbake lån. Sammenlign dette med nærmeste Nexo-konkurrent SALT, som bare godtar tilbakebetaling av lån i fiat-valuta.

NEXO Market Access

Mens Nexo er basert i Sveits, gir det lånene sine tilgjengelig over hele verden. Alle som har kryptovaluta kan dra nytte av et Nexo-lån. Og siden lånene er fullstendig sikkerhetsstillet, er det ikke behov for låntakere å bekymre seg for kreditthistorikk eller godkjenning.

Selvfølgelig vil brukssakene for Nexo-lån være begrenset siden de er støttet av sikkerhet, men bruken av kryptovalutaer som sikkerhet gir et overbevisende alternativ for de som har kryptovalutaer og ikke vil selge ennå og gi opp fremtidige gevinster, men trenger fortsatt fiat-valuta for å få tilgang til visse muligheter.

NEXO og regulering

Nexo har vært veldig tydelig i å si at NEXO-token er et sikkerhetstoken, og at det er i samsvar med Securities and Exchange Commission Regulation D Regel 506 (c).

De refererer til Nexo-token i dokumentasjonen som en utbyttebetalende eiendel som er støttet av sikkerhetsmessige eiendeler.

Selv om tradisjonelle institusjoner ennå ikke anerkjenner det, er det en forskjell mellom fiat som sikkerhet og krypto-eiendeler som sikkerhet ved at krypto-eiendeler har ekstra nytte..

Det virker heldig at Nexo har vært på forhånd om statusen til deres krypto-aktivum, og at de gjør alt for å være i samsvar med amerikanske forskrifter..

Bruk av NEXO-token

Et insentiv for å holde NEXO-token er at det gir utbytte til eierne. Tretti prosent av overskuddet generert fra Nexo-lån går til en utbyttemasse som deretter deles ut til NEXO-innehavere. For tiden gjøres utbyttebetalinger i Ethereum (ETH), men det er en god sjanse for at dette vil utvides til andre kryptovalutaer i fremtiden.

Den siste betalingen var i august 2019, med litt over $ 2,4 millioner ble distribuert til NEXO-innehavere. NEXO-teamet hevder at dette utbyttet tilsvarer en 12,73% årlig avkastning på NEXO-aksjer.

Fordelene ved å investere i Nexo

Fordelene ved å investere i NEXO-tokens

I tillegg til å være en kilde til utbytte, kan NEXO-tokens også brukes til å betale tilbake lån, og insentivet for dette er en reduksjon i nedbetalingsrenter på lånene. Dette ligner på banklån som tilbyr lavere renter eller rabatt når automatisk betaling er satt opp. Hvis du holder flere NEXO-tokens i lommeboken, vil du også låse opp høyere lånegrenser.

Hvordan Nexo håndterer kryptovolatilitet

Kryptovaluta er de mest ustabile eiendelene på planeten, med daglige prissvingninger på 10% vanlig, og månedlige prissvingninger på 50% eller mer ikke uvanlig. Stablecoins som TrueUSD og Tether (USDT) har lært å håndtere prisoppgang, men sliter fortsatt med fallende priser.

Nexo planlegger å bruke et konsept fra tradisjonell utlån kjent som Loan-to-Value for å vurdere risiko. I tradisjonell utlån får en låntaker som betraktes som en standardrisiko en høyere LTV.

Eksempel på lån til verdi

Lån til verdi kontra likviditet. Bildekilde: BDC

Nexo bruker en algoritme kalt Nexo Oracle for å bestemme LTV-forholdet for låntakere. Gitt volatiliteten som følger med kryptovalutaer, er det sannsynlig at LTV-forholdene ofte vil være større enn 50%, med mindre kryptokurver blir langt mindre ustabile (noe som har forekommet for Bitcoin). I praksis betyr dette at hvis du har $ 10.000 i Bitcoin i lommeboken din og LTV er 50%, vil du kunne ta et lån på 50% av Bitcoin-saldoen din, eller $ 5000.

Nexo Oracle vil arbeide for å unngå en situasjon som ligner den amerikanske boligkrisen, da mange boligverdier falt under verdien av lånene på disse eiendommene. Fordi det alltid er en risiko for fallende aktivaverdier i kryptovalutamarkedene, vil Nexo Oracle bli brukt til å utstede marginanrop.

Oracle vil også sende varsler til låntakere om at det er behov for ytterligere sikkerhet for å opprettholde et godt lån. Når en låner er villig til å ta hensyn til disse varslene, risikerer de å få lånene sine tvangslikvidert for å gjenvinne riktig LTV-forhold..

Nexo Oracle

Nexo-plattformen bruker en teknologi som heter Nexo Oracle for å overvåke og regulere alle aspekter av plattformen, inkludert analyse, lånedistribusjon, overvåking av eiendeler, lommebokvedlikehold og annet.

NEXO Oracle Oversikt

Nexo Oracle Oversikt. Bilde via Nexo whitepaper

Når de låner på plattformen, sender låntakerne kryptovalutaen sin til Nexo-krypteringslommeboken. Utstedelsen av lånet og tilbakebetalinger blir tatt hånd om direkte av låntakeren gjennom Nexo brukergrensesnitt. Brukergrensesnittet er tilgjengelig som en nettbasert versjon, og en mobilversjon ble utgitt i juni 2019.

Til slutt vil plattformen også være tilgjengelig på skrivebordet, og ved å legge til et fysisk kredittkort vil hele plattformen og prosessen være kjent selv for brukere som ikke er kryptokurrency. Dette er ment å øke adopsjonsgraden til plattformen. Teamet nærmer seg også dette målet, med et debetkort som ble utgitt i august.

Nexo-teamet

Nexo har et kjerneteam på 14 medlemmer, hvorav de fleste også har høytstående stillinger i det europeiske forbrukerfinTech-selskapet Credissimo. Kosta Kantchev er administrerende partner og medstifter av Nexo, og han var også medstifter av Credissimo.

En annen administrerende partner og medstifter av Nexo er Antoni Trenchev, som tidligere var parlamentsmedlem ved nasjonalforsamlingen i Republikken Bulgaria. Han har også mer enn 7 års erfaring innen e-handelsutvikling og strategi samt automatisering av e-handelsprosesser.

Den tredje administrerende partner og også medstifter av Nexo er Georgi Shulev. Han har mer enn 6 års erfaring i investeringsbankbransjen og var medstifter av Consestimate, en åpen finansiell estimatplattform.

Credissimo Statistikk

Credissimo etter tallene

På IT-siden er den fjerde medstifteren av Nexo Vasil Petrov, som brakte over 16 års erfaring innen systemadministrasjon, back-end utvikling og arkitektur til Nexo-prosjektet..

Rådgivere for Nexo inkluderer Michael Arrington, som var grunnleggeren av TechCrunch samt Arrington XRP Capital. Trevor Koverko, grunnleggeren av Polymath er en annen rådgiver, og rådgivningsteamet er avrundet av Ugo Bechis som gir 40+ års erfaring med SEPA-overholdelse og økonomi til prosjektet.

NEXO-fellesskapet

Nexo hadde noen problemer med at samfunnets medlemmer defekte seg etter at den tilsynelatende satte sine månedlige utbytteutbetalinger på vent. I tillegg til klager over at prosjektet ikke respekterer denne forpliktelsen, var det flere klager over at selskapet ikke respekterte andre forpliktelser, og ikke overholdt lovede tidsfrister.

Likevel er det ganske store sosiale medier som følger for NEXO. Deres Twitter-konto har 42 900 følgere, og selv om interaksjonen med innlegg ikke er så sterk, er det noe samspill på hvert innlegg.

NEXO subreddit er betydelig mindre, med litt over 2700 følgere, men den er også mer aktiv. Det er innlegg laget nesten hver dag, og det er et stort antall svar og kommentarer til hvert innlegg, som viser at dette er et lite, men sterkt fellesskap av NEXO-entusiaster..

Det aller største samfunnet er NEXO Telegram, hvor teamet er mest aktivt, og som har 32 300 medlemmer. Overraskende nok er Facebook-gruppen for NEXO også ganske stor for et kryptoprosjekt, med over 26.000 mennesker som følger siden.

Konkurrerende plattformer

Selvfølgelig opererer NEXO ikke i et vakuum, og det er allerede andre plattformer for utlån av kryptovalutaer som tilbyr lignende muligheter.

De viktigste forskjellene disse har med Nexo er hvor de tilbyr lånene, så vel som typen sikkerhet. De vil også ha ulik rentedynamikk som driver deres økosystemer

Nexo vs. Salt

Den første og mest kjente av disse er SALT. SALT står for Secure Automated Lending Technology, og det var et første prosjekt som ga muligheter for utlån av kryptovaluta.

SALT har mer markedsadgang enn Nexo, og de er basert i USA. I skrivende stund er de tilgjengelige i 33 amerikanske stater, samt land som Storbritannia, Sveits, Puerto Rico og De forente arabiske emirater.

Salt er en sikkerhetsbasert plattform som skiller seg fra Nexo ved at de har forskjellige nivåer for utlånet. De som eier mer SALT er i stand til å låse opp flere fordeler. Med Salt har du også bare krypto for sikkerhet, mens Nexo også tillater NEXO.

Salt vs. Nexo

SALT vs. Nexo-utlån

Salt er også ganske sentralisert der SALT-utlån vil lette alle lånene. Før du kan søke om et lån må du være medlem av SALT-plattformen som krever SALT-tokens.

Nexo vs. Ethlend

En annen konkurrerende plattform for Nexo er ETHLend. Dette er kanskje en av de mest desentraliserte utlånsplattformene som bygges som en desentralisert applikasjon eller dApp.

Selv om dette er en virkelig peer-to-peer-utlånsplattform, skiller den seg fra Nexo ved at den ikke håndterer noen Fiat-valuta. Du kan bare få et lån i en ERC20-kryptokurrency (Ethereum for Maker til DAI for eksempel).

En fordel Nexo har over ETHLend er øyeblikkelige lån. I likhet med Salt-utlån er ETHLend en Peer-to-Peer-utlånsplattform. Dette betyr at du må vente til du finner noen på motsatt side av utlånskontrakten.

Dessuten betyr denne P2P-karakteren til ETHLend-plattformen at renten du betaler vil variere. I Nexo er renten fast, og alle brukere av plattformen vil ha samme Loan to Value (LTV).

Nexo veikart

Nexo hadde en aggressiv veikart tilbake i 2018, men har forlatt den, og for øyeblikket er det ingen offisiell veikart. Den tidligere veikartet inkluderte introduksjonen av et Nexo-kredittkort innen fjerde kvartal av 2018, den andre Nexo airdrop og utgivelsen av en Nexo mobil lommebok.

De klarte å levere luftdropen i tide, Nexo-kredittkortet har blitt et debetkort som endelig ble utgitt som en alfaversjon i august 2019, og Nexo-mobillommeboken ble også forsinket til en utgivelse fra juni 2019.

Nexo-kort

Nexo-kortet ble endelig utgitt. Bilde via Nexo Blog

Tidligere var det planer om at Nexo skulle kjøpe en FDIC-forsikret bank, og selv om det ikke har blitt en realitet, har Nexo vært i stand til å sikre finansiering som gjør det mulig for dem å tilby lån til 5,9% april.

De betaler også renter på USD, EUR og GBP, med planer om å legge til flere fiat-valutaer i fremtiden. På kryptosiden betaler de renter på USDT, TUSD, USDC, PAX og DAI.

NEXO Token

NEXO gjennomførte sin ICO 1. april 2018 og samlet $ 52,5 millioner og solgte tokens for $ 0,10 hver. Deretter begynte NEXO-token å handle 1. mai 2018 til $ 0,190647. Den steg raskt og nådde sin heltid på $ 0.539466 bare en uke senere 7. mai 2018.

Selvfølgelig var dette under det enorme bjørnemarkedet i kryptokurver og pris trakk seg raskt tilbake fra den heltidshøyde. Innen 12. september 2018 var prisen helt lav på $ 0,043333, eller mindre enn halvparten av ICO-prisen.

Deretter fulgte et sterkt rally fra slutten av september til slutten av oktober som tok NEXO-token tilbake til $ 0,19-nivået. Dette rallyet skjedde etter NEXOs kunngjøring om en månedlig utbytteutbetaling for innehavere av NEXO-token.

NEXO-prisytelse

NEXO-prisytelse. Bilde via CMC

Dessverre har ikke den månedlige utdelingen blitt en realitet. Etter å ha foretatt den første utbyttet i desember 2018, måtte NEXO-innehavere vente til august 2019 på en ny utbytteutbetaling.

Neste utbytte forventes å være i desember 2019. Utbyttebeløpet er 30% av selskapets overskudd og utbetalingen i august 2019 var mer enn $ 2,4 millioner, noe som representerer en årlig avkastning på 12,73% ifølge NEXO.

I 2019 har NEXO-token vært ganske stabil, og har for det meste ligget i området $ 0,07 til $ 0,10.

Fra begynnelsen av november 2019 er den på toppen av det området, og handles til $ 0,102927 og er oppført som den 79. største mynten etter markedsverdi ifølge Coinmarketcap.com..

Handel & Lagring av NEXO

Hoveddelen av handelsvolumet for NEXO er på Hotbit-børsen. Det er også akseptable volumer på Huobi Global og Bitrue, NEXO-tokenet er tilgjengelig på en håndfull andre børser også, men det er marginale volumer.

Imidlertid kan denne konsentrasjonen av NEXO-tokenhandelsvolumet på HotBit være en bekymring fra et markedslikviditetsperspektiv. Det betyr at volumer og priser for NEXO blir ujevnt påvirket av bevegelser på HotBit.

De som er interessert i å holde NEXO for utbyttet, må holde token enten i lommeboken som er gitt på kontoen din på NEXO-plattformen, eller i NEXO-mobillommebøkene.

Når vi ser litt nærmere på disse Nexo-mobillommebøkene, er de tilgjengelige i både iOS og Android. Omtalene på Google Play Butikk og Itunes butikk ser ut til å være ganske positive.

NEXO App-rangeringer

Nexo Mobile App-rangeringer

Noe annet som jeg fant ganske positivt om dette var at selv for de brukerne som hadde noe å klage på, var Nexo-serviceteamet raskt ute med å svare. Dette viser at de er bekymret for hva brukerne har å si.

Gitt at NEXO er ERC20-tokens, betyr det selvfølgelig at du kan lagre dem i hvilken som helst lommebok som støtter Ethereum. Disse inkluderer mange online lommebøker, mobile, stasjonære og mobile lommebøker. Vær imidlertid oppmerksom på at du ikke vil kunne tjene din interesse for disse.

Konklusjon

Hvis du mener at kryptovalutaer har virkelige verktøy som betalingsmiddel og overføring av verdi, bør du tro på Nexo-prosjektet. En utlånsplattform som gjør det mulig for kryptovalutaholdere å låse opp billioner av dollar uten å måtte gi opp eierskapet til deres kryptovalutaer er en enorm avtale.

I tillegg til bare å låse opp verdi, kan Nexo-lån gi kryptovalutainnehavere tilgang til midler uten å måtte betale skatt på det som kan være betydelig fortjeneste fra deres kryptobeholdninger..

Det faktum at teamet har mer enn 10 års erfaring med å drive et etablert finanstjenesteselskap, er et annet positivt for Nexo. Du kan være sikker på at de analyserte behovet for utlånstjenester for kryptovaluta, og med sin erfaring er de godt egnet til å se dette prosjektet til suksess. De har også solid hjelp fra rådgivere som Michael Arrington, grunnleggeren av TechCrunch.

Det er en veldig god mulighet for at kryptovalutautlån kan bli en industri på flere milliarder dollar, og potensielt kan se seg selv som en billion dollar-industri hvis crpytvalutaer eskalerer i verdi som noen finansielle rådgivere har antydet at de vil.

Med det skalamarkedet i horisonten kan det nå være en veldig god tid å komme inn på Nexo i begynnelsen.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me