Nimiq blir med i Litecoin & TokenPay ved å anskaffe andel i WEG Bank

2. april 2019 kunngjorde Nimiq (NIM) at kryptoprosjektet hadde anskaffet en 9,9% eierandel i WEG Bank AG.

Dette trekket styrker Nimiqs eksisterende strategiske partnerskap med WEG Bank og Agora ytterligere. Handel på en potensielt revolusjonerende krypto-til-fiat-bro.

I denne artikkelen vil vi se på hvordan alle brikkene i Nimiq-puslespillet passer sammen, hvordan dette anskaffelsen og partnerskapet bare kan være begynnelsen på større forstyrrelser for både kryptovaluta- og finteknologibransjen.

Den bredere innvirkningen på krypto & Fin-tech

Nimiqs oppkjøp av en andel i WEG Bank betyr at prosjektet er forpliktet til å dedikere deres beste utvikler talent for å utføre planen for en innovativ krypto-til-fiat bro kalt Nimiq OASIS. Denne finteknologiske løsningen vender mot kunden og har som mål å koble det tradisjonelle banksystemet, via WEG Bank, til kryptovalutamarkedene ved hjelp av Agora.Trade.

Nimiq WEG Bank Partnerskap

I den ene enden av broen har du WEG Bank og Agora. Trade (en desentralisert børs) er i den andre enden. I sentrum av broen er Nimiq OASIS, som er det som forbinder bank- og kryptovalutaverdenen sammen og gjør det mulig å overføre verdi mellom de to økosystemene. Dette er mulig ved at Nimiq OASIS lager fiat-valutaer som USD eller EUR, blockchain-kompatible.

Nå har verdioverføringsproblemet mellom kryptokurver og banker eksistert helt siden Bitcoin først ble introdusert i verden.

Dette smertepunktet har sett fremveksten av kryptovaluta betalingsbehandlere som Bitpay og Simplex, som går inn som en mellommann for å bygge bro over disse to økosystemene. Faktisk, Charles Hoskinson, grunnleggeren av Cardano (ADA) snakket nylig om den nåværende tilstanden til kryptomarkeder og kommenterte:

Det vi ser er en samling av standarder som blir opprettet [som] uunngåelig vil konvergere i løpet av de neste tre til fem årene for å skape en situasjon der du kan flytte informasjon og verdi mellom alle disse forskjellige systemene – ikke bare Bitcoin til Litecoin til Ethereum til Cardanoー men også din vanlige bankkonto

Nimiq OASIS har som mål å oppnå overføring av verdi mellom kryptovaluta og en vanlig bankkonto. Videre er måldatoen for utgivelsen 4. kvartal 2019, og den første iterasjonen av Nimiq OASIS ønsker å støtte Bitcoin, Ethereum og NIM. Potensialet til Nimiq OASIS er nesten uendelig med Team Nimiq som sier at:

Nimiqs visjon er å utvide Nimiq OASIS rekkevidde til andre fiat-valutaer som USD og ytterligere krypto eiendeler, ettersom andre banker og kryptovaluta plattformer også kan aktiveres for å grensesnitt med Nimiq OASIS og gi kundebaser en praktisk og billig måte å kjøpe eller selge forskjellige kryptovalutaer med en bankkonto

Så, i et nøtteskall, tar Nimiq OASIS-tegningen sikte på å levere en enklere og billigere måte for folk å kjøpe og selge kryptovalutaer ved hjelp av bankkontoen sin. Dette eliminerer behovet for kryptobetalingsprosessorer og kan fjerne et ekstra gebyrlag. Nå er det veldig forstyrrende i seg selv, men det er mer.

Nimiq OASIS kan også gjøre det mulig å behandle transaksjoner uten at en enkelt, sentralisert mellommann (som en sentral- eller betalingsbehandler) kontrollerer de to eiendelene som blir byttet ut, og uten at de private nøklene til kryptoaktiva noen gang blir betrodd en tredjepart..

Kanskje alt som høres ut som en ordsalat, men vurder QuadrigaCX-situasjonen tidligere i 2019 og hvordan $ 190 millioner i kryptoaktiva ble utilgjengelig for utvekslingen.

Quadriga Lost Keys

Dette problemet viser fordelen ved at en kryptoeier aldri stoler på sine private nøkler til noen andre. Faktisk, hvis alle disse QuadrigaCX-brukerne hadde hatt sine egne private nøkler, ville de fortsatt ha tilgang til den kryptoverdien på 190 millioner dollar..

WEG Banks del i Nimiq OASIS-tegningen er kritisk, for det er måten Nimiq OASIS kan få tilgang til SEPA Instant-nettverket og muliggjøre kjøp eller salg av krypto med hvilken som helst bankdel av det nettverket.

Dette betyr at brukere ikke trenger å ha en konto i WEG Bank for å bruke Nimiq OASIS. Nimiqs partnerskap og oppkjøp av en eierandel i WEG Bank demonstrerer forpliktelsen til å få denne finteknologiske løsningen til å lykkes.

Mer til Nimiq OASIS Da møter øyet?

For tiden er det få banker som ønsker å jobbe aktivt med kryptokurrencyprosjekter eller utvikle kryptobaserte løsninger. Å gjøre det mulig for bankkunder for privatpersoner å kjøpe krypto høres ikke ut som en så stor avtale, men Financial Conduct Authority i Storbritannia ga nylig ut en rapportere og gjennomførte en undersøkelse der folk ble spurt hvorfor de ikke kjøpte kryptovalutaer.

Utrolig 20% ​​av menneskene svarte som manglet kunnskap om hvordan man kjøper kryptovaluta. Nimiq OASIS kan gjøre kjøp av krypto så enkelt som å sende en online bankoverføring, og dette fremhever fordelene ved å gjøre kjøp og salg av krypto så enkelt som mulig..

Innen behandlingen av kryptobetaling kan Nimiq OASIS ende opp med å bli en veldig forstyrrende kraft. Årsaken er at mange selgere ikke vil bruke en kryptobetalingsprosessor som Simplex på grunn av avgifter på opptil 5%.

Nå opererer mange nettforhandlere med gjennomsnittlige nettomarginer som lavt som 0,5% til 3,5%. Det er et enormt avskrekkende virkning for mange selgere å akseptere kryptovaluta, og for noen kan akseptering av kryptobetalinger til og med føre til at selgeren taper.

Nimiq Oasis Banner WEG

Bilde via Nimiq

Med Nimiq OASIS kommer potensialet for betydelig lavere avgifter ved å fjerne kryptobetalingsprosessorer som mellommenn. Potensialet er der for Nimiq OASIS å faktisk spre den bredere selgeren av kryptovalutaer ved å tilby et billigere alternativ.

Markedet for stabile mynter kan også bli påvirket. I dag ligger disse markedene på rundt 2,8 milliarder dollar, med den viktigste bruken av stabile mynter som sikring mot kryptos volatilitet..

Imidlertid kommer den hekken med noen risikoer hvis folk bruker visse populære, ikke-reviderte stabile mynter. Nimiq OASIS kan tilby kryptoentusiaster et annet alternativ for å sikre seg mot markedene med faktisk fiat.

Ingen vet egentlig hvor store kryptomarkedene er uten resept. Imidlertid er mange enige om at volumet på OTC-skrivebord er større enn det som er gjort via kryptovaluta-børser. Hvis du ikke er sikker på hva OTC-markeder er, er det bare en komplisert måte å si at kryptokjøpere, med fiat, matches med kryptoselgere som ønsker å selge for fiat-valuta..

Vanligvis er disse markedene reservert for bare høyverdige transaksjoner, og OTC-megleren tar et kutt av transaksjonen for å få det til å skje. Hvis Nimiq OASIS oppnår høye nivåer av likviditet, kan det tilby nåværende OTC-kjøpere og -selgere et alternativ for sine handler og gjøre det mulig for Nimiq OASIS å spise inn OTC-markedsandeler..

Fra Nimiqs nylige aksjekjøp har WEG Bank ytterligere styrket partnerskapet med Nimiq, og dette kan gi mye strategisk mening når du vet at banken fokuserer på å utvide seg til kryptonisjen. Matthias von Hauff, administrerende direktør i WEG Bank AG gikk på posten med følgende kommentar.

I løpet av de siste 12 månedene har vi sett på forskjellige måter å utvide kjernebankaktivitetene våre inn i blockchain-samfunnet. Med Nimiq har vi kunnet utvikle ikke bare et landemerke for betalingsgrensesnitt som har potensial til å revolusjonere måten vi håndterer kryptovalutaer på, men også et innovativt og kraftig partnerskap.

Ikke bare spiller WEG Bank en kritisk rolle i Nimiq OASIS-løsningen, men oppkjøpet av en eierandel i banken åpner også for andre muligheter for Nimiq. Prominente kryptoprosjekter som Litecoin og Tokenpay er allerede eksisterende aksjonærer og tjue kryptovaluta-prosjekter er satt til å bli valgt for bedriftskontoer i WEG Bank, med Lisk allerede bekreftet.

WEG Bank-forbindelsen bringer absolutt potensialet for Nimiq til å vokse enda mer meningsfylte partnerskap og samarbeidsinnsats.

En kort oversikt om Nimiq

Tingen å vite er at Nimiq OASIS bare er et enkelt initiativ som utgjør Nimiq-prosjektet. Nimiq er et desentralisert betalingssystem, med et omfattende økosystem av apper, der NIM-token brukes som en butikk og overføring av verdi.

Visst, dette høres veldig ut som de mange andre kryptobetalingssystemene der ute som Dash.

Imidlertid skiller Nimiq seg fra sin banebrytende nettleserbaserte blockchain, som lar brukerne koble til den bare ved hjelp av en nettleser. Dette skaper en installasjonsfri opplevelse, rettet mot brukervennlighet. Nimiq kombinerer også denne tilnærmingen ved å gå ekstraordinært langt for å gjøre brukergrensesnittene enkle og enkle.

Denne tilnærmingen og vekt på enkelhet har blitt inspirert av Nimiqs visjon om å lage en kryptovaluta for massene og ikke bare den teknologikyndige. Fokuset på brukervennlighet er sannsynligvis en klok strategi gitt at selskaper som Apple har vært i stand til å oppnå forbløffende priser for adopsjon ved å holde ting så enkelt som mulig for brukerne. Nimiq er bygget med et lignende etos i tankene, og dette kan sees gjennom hele prosjektet.

Nimiq Ecosystem WEG

Bilde via Nimiq

Nimiq-økosystemet er fullt av teamene og de beste ideene fra Nimiq-samfunnet.

Nimiq har opprettet en friksjonsfri, ett-klikk-betalings-nettbutikk hvor du kan få tak i merkevarer. En av de mest lovende komponentene i økosystemet er imidlertid en ny utsjekkingsflyt, som snart vil bli utgitt for å gjøre det mulig for forskjellige e-handelsbutikker rundt om i verden å godta NIM som betalingsmåte. Dette kan være en kritisk del av Nimiqs fremtid hvis den kombineres med Nimiq OASIS, og dette kan gi selgere et levedyktig alternativ til kryptobetalingsprosessorer..

Hvis du speider rundt Nimiq-forumet, kan du også se at det ser ut til at planene allerede klekkes ut for adopsjon av selgere, og Nimiq offentliggjør en liste over handelsmål.

Nimiq-økosystemet inkluderer også mange tipsbots for plattformer som Reddit, Twitter, Twitch, Telegram og Discord. Det har til og med et nettleserbasert Crypto-Tamagotchi-spill også.

Nimiqs oppkjøp og strategiske partnerskap med WEG Bank kan sees på som et smart springbrett for å utvide prosjektets økosystem ytterligere, samtidig som det forbedrer brukssaken som betalingssystem. Nimiqs arbeid er på ingen måte gjort ennå. Imidlertid ser det ut til å være mye løfte og potensiale der, og det kan være verdt å holde øye med prosjektutviklingen.

Hva er WEG Bank?

WEG Bank er en tysk bank grunnlagt av administrerende direktør Matthias von Hauff. Banken har fått rykte for å være en av de beste institusjonene i den tyske eiendomsbanksektoren og har sett synet på utvidelse til bedrifts-, krypto- og detaljhandel..

WEG Bank Banner

Bilde via WEG Bank

Med Nimiq om bord ser det ut til at prosjektet kan spille en nøkkelrolle i å hjelpe WEG Bank med å utvide seg til kryptovalutamarkedene og få et forsprang på andre mindre progressive tenkende banker..

Hvem er Agora Trade?

Agora.Trade er en desentralisert børs under sveitsisk og maltesisk eierskap. De ledes av Forbes 30 under 30 listemakere Reto Trinkler. Børsen har også inngått et samarbeid med WEG Bank gjennom deres tilknytning og involvering i Nimiq OASIS.

I tillegg samarbeider Reto også om annen banebrytende blockchain-forskning med Nimiq gjennom sitt andre selskap som heter Trinkler Software. Dette samarbeidet ser ut til å bære frukt, med det foreslåtte Albatross konsensusalgoritme å være den første tingen ut av dette samarbeidet.

Albatross er en ny proof-of-stake konsensusalgoritme og antas at dette er i stand til å utføre nær det teoretiske maksimum for en enkelt kjede. Denne forskningen blir for tiden satt på prøve, men den kan gi et grunnlag for Nimiq å skifte til bevis på innsats i fremtiden.

Konklusjon

Nimiq OASIS har potensial til å spille en stor rolle i utformingen av det fremtidige landskapet i de bredere krypto- og finteknologisektorene. Oppkjøpet av en eierandel i WEG Bank støtter videre Nimiqs forpliktelse til å levere Nimiq OASIS og de strategiske partnerskapene med både WEG Bank og Agora-Trade.

Det åpner også døren for Nimiq å knytte ytterligere partnerskap med substans, med Litecoin og Tokenpay som allerede interessenter. Noen av de tjue kryptoprosjektene som skal velges for bedriftskontoer kan synergisere godt med Nimiq og føre til enda flere fremtidige samarbeid.

Det må imidlertid bemerkes at Nimiq OASIS bare er en blåkopi akkurat nå, og at den første Nimiq OASIS-transaksjonen ikke forventes før 4. kvartal 2019. Noen ganger tar utviklingsarbeidet lenger tid enn forventet, og måldatoen er absolutt ikke fast.

Det som er spesielt interessant med Nimiq OASIS er at det aldri har vært ment å brukes eksklusivt til NIM. Fra begynnelsen forventes støtte fra Bitcoin og Ethereum, og Nimiq antyder allerede at visjonen er å muliggjøre støtte for andre kryptovalutaer. Dette betyr at Nimiq OASIS-effekten kan føles utover hele kryptomarkedet i fremtiden.

Hvis Nimiq OASIS lykkes med hjelp fra WEG Bank og Agora.Trade, vil det absolutt være interessant å se om denne finteknologiske løsningen begynner å endre holdningene til andre banker til kryptovalutaer. Kanskje WEG Bank vil være den første av mange som tar i bruk denne nye teknologien?

Bare tiden vil vise hva den virkelige effekten av Nimiq vil være …

Gitt omfanget av den mulige forstyrrelsen, kan det imidlertid være en god ide å holde tettere oversikt over prosjektet og holde seg oppdatert med prosjektets utvikling.

Utvalgt bilde via Nimiq

Ansvarsfraskrivelse: Forfatteren har noe NIM i porteføljen og blir kompensert i en langsiktig uavhengig konsulentkapasitet av Nimiq. Denne artikkelen må ikke tolkes som investeringsråd. Gjør alltid din egen undersøkelse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me