OMG Network Review: Nyeste Ethereum Scaling Solution

Mens utviklingen for prosjektet har gått ganske tregt, til og med sosiale medier har vært nesten stille i over et år, er OMG tilbake i søkelyset..

For bare noen få dager siden 1. juni ble OmiseGO ommerket til å bli OMG Network. Dette var sammen med den offisielle offentlige lanseringen av betaversjonen av deres hovednett, noe som har vært i gang i over 2 år.

For de ukjente, søker OMG Network å bli verdens ultimate desentraliserte børs, slik at brukerne kan sømløst overføre nesten alle eiendeler mellom grenser og til og med mellom eksisterende betalingsgateway-giganter som PayPal og Alipay.

Mot slutten av denne artikkelen vil du forstå hvorfor OMG Network har folk som sier OMG!

En sammendrag av OMG-nettverket

Historien om OMG Network begynner med morselskapet Omise. Utelat er et betalingsportalfirma fra Bangkok, Thailand som ble grunnlagt i 2013 av Jun Hasegawa.

Omise-logo

Bilde via Omise

Du kan tenke på Omise som den sørøstasiatiske ekvivalenten til selskaper som PayPal og Stripe. Omise opererer primært i Thailand, Japan og Singapore, og har en imponerende liste over partnere, inkludert McDonald’s og Allianz.

Tast inn Vansa Chatikavanij, en Thai-født offentlig infrastruktur spesialist som er oppvokst i USA. Hun hjalp mange land i Sørøst-Asia, inkludert Thailand, Malaysia, Indonesia, Laos og Myanmar, med å utvikle sin infrastruktur ved å samarbeide med Verdensbanken for å sikre lån til ulike prosjekter tidlig på 2000-tallet..

Verdensbankens logo

Bilde via Wikimedia

Chatikavanij var sjokkert over hvor komplisert og betimelig det var å få disse midlene fra bankene i hendene på arbeiderne som faktisk bygde infrastrukturen. I 2010 foreslo faren at hun skulle se på en bemerkelsesverdig teknologi kalt kryptovaluta og introduserte henne for Bitcoin.

Fascinert av dette alternativet, bemerket hun i et intervju at hun hadde prøvd å foreslå Bitcoin til Verdensbanken som en metode for å overføre utviklingsmidlene deres. Med hennes egne ord: “de så på meg som om jeg var full”.

OmiseGO

Noen år senere begynte Chatikavanij å sette sammen et team for å utvikle en løsning på det dyre og fragmenterte økonomiske økosystemet som ble funnet i Øst-Asia..

Som en del av jakten på det nødvendige talentet prøvde hun i hemmelighet poaching-utviklere fra Omise. Da Jan Hasegawa tok opp dette, ringte han henne for å spørre om hun ville være interessert i å jobbe sammen for å skape det som til slutt ville bli OmiseGO.

2020 Start OMG Network

Bilde via Allcrypto

Da Hasegawa og Chatikavanij noen år senere hørte om Ethereum, anså de det for å være det perfekte nettverket å bygge OmiseGO-plattformen på. De kontaktet Ethereums skaper, Vitalik Buterin, for å få hjelp med å utvikle prosjektet.

Buterin, sammen med en annen Ethereum-utvikler ved navn Joseph Poon, ble til slutt arkitektene til OmiseGOs nettverk og hadde til og med en hånd i skrivingen av hvitt papir.

Siden oppstarten har OmiseGOs visjon vært å legge til rette for transaksjon av eiendeler over både fysiske og digitale grenser. Ikke bare det, men de ønsket å bli den enhet som ville bankere de ikke-bankede i Sørøst-Asia og til slutt resten av verden. Ironisk nok er OmiseGOs slagord “Unbank the Banked ”, som er ment å være fanservice for kryptovaluta-samfunnet og dets etos.

Unbank Banked OMG

Bilde via Consensys

For å sikre at prosjektet ikke mister dampen rett ut portene, har OMG Network jobbet veldig hardt for å bygge partnerskap og komme på den gode siden av reguleringsorganer i Thailand. Dette harde arbeidet betalte seg i 2017 da de endelig fikk nikket fra det thailandske finansdepartementet.

Videre er de besatt av brukeropplevelse og har vært fokusert på å skape brukervennlige innlegg for produktene sine. Det var imidlertid ikke før 1. juni i år at OmiseGO leverte det de hadde lovet siden debuten i 2017 – deres første offentlig tilgjengelige hovednett sammen med den ekstra bonusen på offisielt endre navn til det mer iøynefallende OMG Network.

OMG ICO

OmiseGOs første mynttilbud for OMG ERC-20-token fant sted i juni 2017. 65% av OMGs totale forsyning på 140 millioner ble solgt til en pris på omtrent 50 cent USD per token.

Dette samlet inn over 25 millioner dollar. Av de resterende 35% ble 20% holdt av morselskapet Omise, 10% ble gitt til de tidlige utviklerne av prosjektet, og 5% var reservert for fremtidige airdrops til Ethereum-lommebøker.

Hvordan fungerer OMG-nettverket?

Nå som OMG Network V1 Mainnet Beta er utgitt, kan vi komfortabelt ta et dypdykk i hvordan det fungerer. Som nevnt i begynnelsen av artikkelen var det Ethereum-grunnlegger Vitalik Buterin og Ethereum-utvikler Joseph Poon som designet det underliggende rammeverket for OMG Network..

OMG Network Layers

Alle lagene i OmiseGo-nettverket. Bilde via OmiseGo-blogg

Paret hadde tidligere foreslått en protokoll kalt Plasma som forsøkte å øke ytelsen til Ethereum-nettverket. De utarbeidet en tilpasset versjon av Plasma kalt “Minimal Viable Plasma” som ble fullt utviklet av OMG Network-teamet for å bli “Mer levedyktig plasma”.

Hva er plasma?

Mens plasma involverer noen ganske kompleks teknologi, er det ganske lett å forstå på konseptnivå. Ethereum har hatt problemer med skalerbarhet i ganske lang tid. Blockchain-nettverket kan bare behandle rundt 14 transaksjoner per sekund (TPS).

I mange år har utviklere i Ethereum-samfunnet prøvd å skape en løsning som kan øke ytelsen til Ethereum uten å ofre dens desentralisering og sikkerhet, ideelt sett uten en revisjon av nettverket..

Blockchain Trilemma

Det beryktede Blockchain-trilemmaet. Bilde via OmiseGo-blogg

Dette problemet blir ofte referert til som “blockchain-trilemmaet”. Det sies ofte at bare to av de tre idealene om skalerbarhet, desentralisering og sikkerhet noen gang kan oppfylles av eksisterende blockchain-konsensusmekanismer (nemlig Proof of Work og Proof of Stake).

Plasma var en av mange løsninger som ble satt utenfor siden av Ethereums kjerneutviklingsteam, som innså at deres beste grep var å redesigne Ethereums nettverk som nå er under utvikling og er kjent som Ethereum 2.0..

Plasma er teknisk sett en blockchain av seg selv – et andre lag til Ethereum som i folkemunne kalles en “barnekjede”. For å optimalisere skalerbarhet behandler den transaksjoner i batcher i stedet for én om gangen. Måten OMG Network beskriver dette ved å sammenligne det med bilpooling. Å samle flere transaksjoner og deretter validere dem alle samtidig mot kjernen Ethereum blockchain, kan la deg nå eksponentielt høyere TPS.

Plasmaarkitektur

Hvordan plasmaarkitekturen fungerer. Bilde via YouTube

Versjonen av plasma som er spesifikk for OMG-nettverket, bruker en Proof of Stake-konsensusmekanisme som involverer tre komponenter. Den første er den smarte kontrakten som leverer partiene med transaksjonsdata til kjernen Ethereum blockchain.

Det andre er “operatøren”, enheten som gir den datakraften som er nødvendig for å samle transaksjoner, produsere blokker, og sender de blokkene som inneholder batcher av transaksjoner til den smarte kontrakten. Den tredje komponenten er “Watcher” som overvåker nettverket for eventuelle uregelmessigheter og sikrer at informasjonen som sendes til Ethereum blockchain av Operatøren er korrekt.

Chatikavanij har uttalt at OMG-nettverket selv fokuserer på skalerbarhet og sikkerhet på bekostning av desentralisering. Operatører er sentraliserte, og Watchers sørger for sikkerheten til nettverket ved å overvåke operatørenes handlinger. Slik designet Buterin Minimal Viable Plasma ut av esken. Mangelen på desentralisering er sannsynligvis hvorfor den ble utpekt til å være ‘minimalt’ levedyktig.

Hva er plasma

Bilde via OmiseoGo

OMG Network-utviklere gjorde noen ekstra endringer for å optimalisere Plasmas design, nemlig å fjerne behovet for flere nettverksbekreftelser. Du trenger ofte å behandle en transaksjon på andre blokkjeder, og gi brukerne muligheten til å umiddelbart trekke pengene sine fra nettverket som en sikkerhetsforanstaltning. Dette fikk dem til å kalle sin versjon av Plasma som Mer levedyktig plasma.

Hva gjør OMG-nettverket?

Den nylig utgitte OMG Network V1 Mainnet Beta har bare en enkelt funksjon, om enn en veldig viktig funksjon. Det lar deg overføre Ethereum- og ERC-20-tokens for en tredjedel av kostnadene og i en rasende hastighet.

OMG Network Mainnet

Kunngjøring av V1 Launch. Bilde via OmiseoGo

For tiden er Ethereum blockchain begrenset til hvor som helst mellom 14-20 TPS. I kontrast kan OMG Network behandle rundt 4000 TPS. Ikke verst!

Som du kanskje har gjettet, brukes OMG-token til å betale gebyrene på dette supersoniske nettverket og vil til slutt bli brukt til innsats av nettverk Watchers. Mens hovednettutgivelsen kan være et skritt i riktig retning, er det fortsatt en lang vei å gå i den store ordningen hvor OMG-nettverket ønsker å være.

OMG Network Roadmap

OMG Network-veikart er ganske kort. Mens utviklingen ser ut til å ha vært i høygir siden 2017, var det først i april 2019 at de fullførte en testbar versjon av protokollen sin. Nesten hver eneste frist har blitt savnet under utviklingen, og bare en håndfull nettverksfunksjoner har blitt realisert så langt.

OMG Network Roadmap

Veikart OMG-nettverk. Bilde via YouTube

I en nylig YouTube-video, CTO Kasima Tharnpipitchai (kjent som ‘Kasima’) redegjorde for de viktigste milepælene som har blitt oppfylt siden 2018. Disse inkluderer utviklingen av More Viable Plasma-protokollen i 2018, de millioner av testtransaksjoner de har utført på flere testnett siden 2019, revisjonene utført på sine smarte kontrakter av Quantstamp og Consensys Diligence, og selvfølgelig lanseringen av OMG Network V1 Mainnet Beta.

Kasima detaljerte også de neste trinnene for OMG-nettverket, nemlig utvidelse av typer eiendeler som kan overføres på nettverket utover Ethereum og ERC-20-tokens, og også introdusere en innsatsmekanisme for Watchers.

Foreløpig er Watchers på OMG Network også sentralisert, bestående av pålitelige parter kjent av utviklingsteamet. Det er ikke gitt noen nøyaktige datoer for når OMG Network forventer å legge til disse funksjonene på plattformen.

OMG-prisanalyse

OMG har en ganske imponerende prishistorie. Introdusert til markedene i juli 2017 til en ICO-pris på omtrent 50 cent USD, steg den til over 12 $ USD i måneden som fulgte før den slo seg ned til rundt 7 $ USD..

I løpet av kryptotyren på slutten av 2017 / begynnelsen av 2018 nådde OMG en pris på nesten 25 $ USD per token, mer enn det dobbelte av forrige høyde. Dette var en enorm 50x økning fra ICO-prisen!

OMG-prisytelse

OMG-prisytelse. Bilde via CoinMarketCap

Selv om OMG spiste skitten som så mange andre kryptovalutaer i året som fulgte, har den bare falt under ICO-prisen en gang, og det var i år under flash-krasjen i mars, der Bitcoin mistet mer enn 65% av verdien i løpet av noen timer på grunn av koronaviruskrisen.

Prisen på OMG har sett en liten pumpe de siste ukene fra omtrent 50 cent USD til nesten 2 $ USD, sannsynligvis på grunn av den langvarige lanseringen av OMG Network V1 Mainnet Beta.

Børsnoteringer

Spørsmålet du bør stille er hvor KAN IKKE få OMG! Den har over 200 handelspar på hva som må være over tre dusin børser (vi sluttet å telle etter 30). Dessverre er ikke alle disse utvekslingene kjent for å være spesielt pålitelige eller til og med brukbare.

Binanace OMG Network

Heldigvis er Coinbase Pro, Binance, Huobi og Kraken alle på listen. Likviditet er utmerket, og handel er veldig aktiv, og mer enn halvparten av OMGs markedsverdi omsettes hver 24. time. Handelsvolumet er også spredt ganske rettferdig blant de 10 beste børsene det handles på.

OMG Cryptocurrency Wallets

Siden OMG er et ERC-20-token, kan det lagres på omtrent hvilken som helst lommebok som støtter Ethereum. Digitale lommebøker for OMG inkluderer Trust Wallet (mobil), Atomic Wallet (mobil), MetaMask (web / desktop) og My Ether Wallet (web / desktop).

Cryptocurrency hardware lommebøker for OMG inkluderer Ledger, Trezor og KeepKey. Hvis du vil ha mer informasjon om OMG-cryptocurrency-lommebøker, kan du se listen vår over de beste OmiseGo-lommebøkene.

Our Take On The OMG Network

Mens OMG-nettverket ser bra ut på papiret, har det vært alvorlig svakt i praksis. I tillegg til hyppige utviklingsforsinkelser og tapte mål, OMG Network har kommet under skudd tidligere for feilaktig å annonsere arten av partnerskapene.

Mens morselskapet Omise har noen bemerkelsesverdige partnere, kan ikke OMG Network si det samme (foreløpig). Den generelle koblingen mellom forventninger og virkelighet gjennom hele prosjektet har gitt det ganske dårlig rykte.

Hvorfor er utviklingen så treg?

Dette er et spørsmål som OMG-samfunnet har stilt i årevis. Selv om det offisielle svaret fra OMG Network-teamet har vært at de prøver å sørge for at nettverket har den integriteten som kreves for å oppnå nivået for adopsjon og skala de satser på, antyder kommentarer fra Omises administrerende direktør Jun Hasegawa noe annet.

Vitalik Buterin OMG

Vitalik Buterin. Bilde via Business Insider

Hasegawa var grunnlegger og administrerende direktør for OmiseGO da den ble lansert, men har gått tilbake for å fungere som styreleder for OMG Network, med Chatikavanij som troner som administrerende direktør. Mens Hasegawa fortsatt var administrerende direktør, bemerket han i et intervju at OmiseGO-utviklingsteamet var tett i kontakt med Buterin og Poon for å utvikle Plasma-barnekjedenettverket.

Det er ikke fjernt å anta at grunnen til at det var så mange forsinkelser, tapte mål og til og med interne feil i nettverket da den ble lansert internt i 2019, er fordi de to individene som designet den ikke lenger var til stede.

Det kan ikke benektes at utviklere som Buterin og Poon er genier eller i det minste visjonære. I fravær av deres fortsatte støtte bak kulissene, møtte OmiseGO-utviklingsteamet sannsynligvis noen viktige problemer, hvorav noen kan ha vært umulig å fikse uten Buterin eller Poons hjelpende hånd, som begge har flyttet fokuset til andre prosjekter..

Ytterligere feil ved OMG Network

Som ofte er tilfelle med kryptokurrencyprosjekter, er det noen bekymringer angående den totale forsyningen av eiendelen. OMG skal ha en maksimal forsyning på 140 millioner, men som det tydelig kan sees på CoinMarketCap, er maks tilførsel av OMG litt over dette beløpet. Det er også problematisk at deres viktigste nett blockchain explorer går ikke i dybden med hensyn til hva som faktisk skjer på OMG-nettverket.

OMG Network Stats

OMG Network Stats. Bilde via CoinMarketCap

Dessuten, noen Reddit-tråder i OmiseGO subreddit har diskutert hvordan det er mulig å ha en fast forsyning av OMG som også kan stakes. Hvis OMG-nettverket virkelig ønsker å bli verdensbørsen, hvor lenge kan økosystemet vare på den lille forsyningen på 20% som har blitt holdt av Omise? Det er bare 28 millioner tokens.

Endelig har OMG Network ingen mangel på konkurrenter som er bokstavelig talt år foran med å utvikle sine plattformer. Det mest relevante er kanskje Ren-prosjektet som ser ut til å være en komplett interoperabel løsning for Etheruem.

OMG-konkurranse

Konkurranse om OMG i DeFi. Bilde via Blokken

Ren hovednett ble lansert 27. mai, bare noen få dager før hovednettet til OMG Network. Det kan gjøre det OMG-nettverket sannsynligvis vil slite med å gjøre neste gang, som handler kryptokurver mellom blokkjeder på en sikker og pålitelig måte.

Med så svak ytelse, uærlig markedsføring på grensen og ingen mangel på konkurrenter, ser fremtiden til OMG Network ganske dystre ut. Når det er sagt, virker utviklingsteamet fast bestemt på å fortsette å bygge på fremdriften den siste hovedlanseringen har gitt.

Med litt hell kan de bare oppnå sine neste milepæler raskt nok til å holde tritt med lignende kryptokurrencyprosjekter.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me