OmiseGO gjennomgang: Blockchain-prosjektet som banker ut bankene

OmiseGo er et av de mer interessante kryptokurrencyprosjektene som prøver å bli en desentralisert bank-, børs- og aktivastøttet blockchain-gateway.

OmiseGo er utviklet på Ethereum-nettverket og har uttalt at målet deres er å bli den “fremtredende høyverdige utvekslings- og oppgjørsplattformen”. Gjennom dette håper de å gi folk i Asia en rask og enkel måte å foreta internasjonale betalinger på en desentralisert måte.

Dette er utvilsomt ambisiøse planer, men er de realistiske?

I denne OmiseGO-gjennomgangen vil vi se nærmere på prosjektet, inkludert teknologi, teamstøtte, unikt salgsargument og OMG-tokenutsikter..

Utelat & OmiseGO

Vi kan ikke snakke om OmiseGO uten å snakke også om Utelat, som er morselskapet som opprettet OmiseGO. Omise ble opprettet i 2013 som en online betalingsportal som ligner på Paypal eller Stripe. Det er basert i Thailand og ble grunnlagt av Jun Hasegawa og Donnie Harinsut.

Fordi Omise allerede hadde et stort eksisterende online betalingsprodukt, kom utgivelsen av OmiseGO med mye medieoppmerksomhet og høyt profilerte partnerskap. To av prosjektrådgiverne er medstiftere av Ethereum, Vitalik Buterin og Gavin Wood. Hvis det ikke er nok, har OmiseGO også blitt godkjent av Bank of Thailand og det thailandske finansdepartementet.

Omise Company nettsted

Omise Company Oversikt. Kilde: Omise nettsted

Omise har allerede begynt å bruke OmiseGO for å supplere det eksisterende betalingsnettverket. Bedrifter som McDonald’s og Alipay bruker Omise og vil også akseptere OmiseGO.

Omise forstyrret finanssektoren da den ble introdusert i Asia, og selskapet planlegger å gjøre det samme med OmiseGO. En måte de har aktivert forstyrrelser på, er å lage lommeboken sin SDK-hvit etikett, slik at tredjeparter kan utvikle og distribuere betalingsløsninger.

OmiseGO har lovet å senke transaksjonskostnadene for finansielle transaksjoner; inkludert utveksling av fiat- og kryptovalutaer, betaling, sending av penger og mye mer.

På grunn av forbindelsen til Omise er OmiseGO nærmere vanlig aksept og bruk av selgere og forhandlere, og hvis det lykkes, vil det være Paypal for kryptovalutaer.

Bakgrunn til OmiseGO

Jeg vil her understreke at Omise og OmiseGO er to forskjellige selskaper som tilbyr to forskjellige produkter. Dette blir noen ganger forvirret siden OmiseGO støttes av Omise og det er mange kryss mellom de to. På grunn av dette vil historikken inneholde informasjon om begge deler.

Omise ble opprettet som en online betalingsløsning som ligner på Paypal og Stripe, men fokuserte på markeder i Sørøst-Asia og Japan. Det ble designet for å kunne behandle kredittkort lovlig, da det er fullt PCI-kompatibelt. Online kan den integreres med alle de store e-handelsplattformene som OpenCart, Magento og WooCommerce..

Det ble også designet for å støtte SWIFT-banksystemet, som vil gå langt med å holde kryptovalutatransaksjoner i tråd med økonomiske forskrifter. Faktisk har OmiseGO uttalt sin intensjon om til slutt å erstatte SWIFT-systemet for å muliggjøre valutaveksling mellom alle plattformer.

Omise er rett i forkant med mobilbetalinger og har en egen mobil lommebok som ligner på Apple Pay. Det har også opprettet en Facebook chatbot som muliggjør betaling via Facebook Messenger.

Omise er allerede akseptert av mer enn 10.000 kjøpmenn over den asiatiske regionen, hvor den største er McDonalds Thailand og Alipay. Det aksepteres også av Bose, Allianz, Burger King og mange, mange flere.

Omise Partners

Noen av Omises partnere

Det er viktig å skille mellom Omise og OmiseGO her. Bare fordi disse kjøpmennene godtar Omise-betalinger, betyr ikke det at de godtar OMG-betalinger.

OmiseGO er lovlig et datterselskap av Omise. Hvis du er investert i OMG-tokens, betyr det ikke at du også investerer i Omise som selskap. Men Omise er bundet til OmiseGO fordi det vil bruke OmiseGO blockchain og vil støtte OMG-token..

Fordi OMG er integrert med den eksisterende og vellykkede Omise-plattformen, har den fått mye oppmerksomhet og ros i media. Det skader heller ikke at OMG har blitt omfavnet av Thailands regjering og banknæring.

Samlet sett ble veksten til OMG sterkt startet av forbindelsene til Omise, og dette kan være en nøkkel til at OMG blir den vanlige betalings-kryptovalutaen..

OMG Plasma Network

OMG var en av de første tokens som startet utviklingen på Plasma Network, som er et smart kontraktenettverk som vil kjøre på toppen av Ethereum-nettverket. Plasma er en utvikling av Vitalik Buterin som kan kjøre som en barnekjede av Ethereum.

Plasma ble designet for å håndtere skalerbarhet på bedriftsnivå og kan teoretisk håndtere opptil 1 million transaksjoner per sekund. Det gjør det raskere enn til og med Visa-nettverket, som maksimalt behandler 50000 transaksjoner per sekund.

OMG ga ut Plasma-nettverket på slutten av 2018 og har brukt det til å opprette et peer-to-peer-betalingsnettverk, som ble lansert i september 2019. Dette nettverket ble opprettet for å muliggjøre superrask og billig peer-to-peer betalinger, og så langt ser det ut til å lykkes med å gjøre nettopp det.

Plasmanettverk Ethereum

Bilde via Plasma-papir

Med tillegg av P2P betalingsnettverk som kjører på Plasma, har OmiseGO nettverket vært i stand til å håndtere 4000 transaksjoner per sekund. Det kan sammenlignes med Visa-nettverket, som i seg selv håndterer 1700 transaksjoner per sekund (selv om de kan håndtere opptil 50.000 transaksjoner per sekund).

Lave avgifter fungerer også. Takket være grupperingen av transaksjoner i Plasma-barnekjeden er avgiftene på P2P-nettverket 90% lavere enn det som skulle betales på Ethereum-nettverket. Og OmiseGO-nettverket har også økt sikkerheten ved å legge til et Proof-of-Authority konsensuslag.

Og selvfølgelig kommer alt dette med et brukervennlig grensesnitt. Et av målene med OmiseGO er å gjøre brukeropplevelsen førsteklasses. Teamet på OmiseGO mener dette er en av nøklene til masseadopsjon av desentraliserte nettverk og blockchain-teknologi.

OMG brukstilfeller

Et av de oppgitte målene for de fleste kryptovaluta-prosjekter er forstyrrelse av globale bank- og tradisjonelle finansielle systemer, men OmiseGO tilpasser seg faktisk ganske nøye med gjeldende banktrender.

Som du kanskje har lagt merke til fra tittelen på denne artikkelen, har OmiseGO et mål å “gi bank til de ikke-bankede”. Dette ligner på det de etablerte elektroniske betalingsleverandørene gjør med fiat-valuta. OmiseGO ønsker å tilby den tjenesten med kryptovaluta.

OmiseGO lover å gjøre handel billigere for alle. De jobber også for å gjøre det desentraliserte nettverket og blockchain-teknologien mer brukervennlig, siden de føler at tilgjengelighet er en av nøklene til den vanlige adopsjonen av desentraliserte P2P-betalingsnettverk..

OMG Token Use Case Oversikt

OMG Token brukstilfelleoversikt

Tenk på hvor komplisert det for øyeblikket er å behandle en kredittkorttransaksjon. Selv om du ikke ser det som en forbruker, er infrastrukturen som støtter kredittkorttransaksjoner enorm, og består ikke bare av selgeren og kortutstederen, men også kortnettverket og innløseren. Det er unødvendig å si at alle disse nivåene gjør behandling av kredittkorttransaksjoner langt dyrere enn de trenger å være.

Netthandel vokser, men er fortsatt under 15% av alt detaljhandel. Mobilbetalingsalternativene vokser også, med omtrent 40% av detaljistene som godtar en eller annen form for mobilbetalinger. Imidlertid aksepterer bare 3% av forhandlerne kryptovaluta, og Bitcoin er den klart mest aksepterte.

Verdensbankens data viser noen 2 milliarder mennesker rundt om i verden for tiden uten bank. Bare i USA er det 9 millioner unbanked og 24,5 million underbanked, ifølge data fra FDIC.

Den amerikanske økonomien er absolutt mye større enn Thailand, men Omise og OmiseGO jobber for å nå hele Sørøst-Asia og Japan og Kina. Dette er et enormt potensielt marked, spesielt Kina, der mobilbetalinger vokser mye raskere enn i andre utviklede land. OmiseGO kan være relativt ukjent i Vesten, men det planlegger å bli et kjent navn i Asia.

OmiseGo Network Oversikt

Oversikt over OmiseGo Network. Bilde via OmiseGo Blog

Noen ser på at OMGs konkurranse er den samme som ETH. Disse inkluderer NEO og Cardano, som begge er større enn OMG for tiden.

Den virkelige konkurransen kommer imidlertid fra de elektroniske betalingsplattformene. Dette inkluderer Paypal, Stripe, Apple Pay, Samsung Pay og andre, samt kredittkortutstedere som Visa, Mastercard og American Express, og til og med bankene selv siden de bak kredittkortene. Konkurransen inkluderer også hundrevis av betalingsbehandlere som for tiden eksisterer.

Noen av disse kan samarbeide med OmiseGO og bruke teknologien til å bevege seg inn i fremtiden, men de kan også prøve å implementere egne løsninger. Paypal har allerede arkivert et blockchain-patent, i likhet med Mastercard. I tillegg har Apple, Samsung, American Express og Visa en kontinuerlig utvikling av blockchain.

Det kan være en lang vei og en hard kamp for OmiseGO å vinne som den beste kryptobetalingsprosessoren, men de er godt posisjonert for kampen.

OmiseGO eWallet Suite

OmiseGO eWallet Suite er et programvareverktøy med åpen kildekode som ble utviklet av OmiseGO og tilbys gratis til bedrifter, selgere og brukere som en måte å enkelt ombord dem til Omise Network.

Tidligere kalt eWallet SDK, har den utviklet seg til eWallet Suite siden den ikke bare består av tre forskjellige SDKer (en for Android, en for iOS og en for Ruby), men også av andre komponenter som utvider bruken..

Når eWallet Suite er koblet til Ethereum og OmiseGO Plasma-nettverksbrukerne kan sende, motta og lagre ERC-20 og ERC-721-tokens, samt tokeniserte fiat-valutaer og andre digitale eiendeler som er opprettet i nettverket. Fremtidige oppgraderinger forventer å utvide denne muligheten til å omfatte flere valutaer, med det endelige målet å skape en valuta-agnostisk børs.

Utveksling av fiat-valuta støttes gjennom plug-ins til eWallet, men eWallet-leverandører vil holdes ansvarlige for overholdelse av regelverk i deres respektive jurisdiksjoner.

OmiseGo Ewallet Suite

OmiseGo Ewallet Suite & fordeler

Til syvende og sist er eWallet først og fremst en webapplikasjon. For å samhandle med den nettbaserte eWallet inneholder hele pakken også følgende:

  • Et API for grensesnitt mellom eWallet og diverse programvare.
  • SDK-er som gjør det mulig for utviklere å enkelt bygge applikasjoner og plugins for plattformen, noe som muliggjør sømløs integrasjon mellom applikasjonene og Omise Network.
  • Et brukervennlig frontpanel som gjør det mulig å opprette kontoer, utstede tokens, aktivitetslogger og mange flere administrative funksjoner.
  • Backend-applikasjoner på både servernivå og mobile applikasjoner.
  • Demo-applikasjoner tilgjengelig for utviklere for å vise hvordan eWallet kan implementeres.

Med hele spekteret av verktøy tilgjengelig i eWallet Suite er det mulig for alle å opprette og integrere et grensesnitt som gir dem mulighet til å lage, deponere, transakere, spore og ta ut digitale eiendeler. Videre vil utviklere kunne tilpasse applikasjoner for deres spesifikke behov.

En av de mest ambisiøse bruksområdene til eWallet Suite hittil har vært av Burger King Thailand, som eies av Minor Group International, en av de største gjestfrihets-, restaurant- og livsstilsselskapene i Sørøst-Asia. De lanserte en eWallet i desember 2018 som bruker OmiseGO eWallet Suite.

Denne eWallet gir en backend-løsning for Minor Groups lojalitetsprogram. Denne eWallet hjelper deretter med å stimulere kunder til å returnere og bruke mer penger ved å gi dem lojalitetspoeng og andre fordeler.

Med programmet tildeles brukere poeng når de kjøper med selskapets mobilapp. Disse poengene kan senere innløses for restaurantrabatter og andre belønninger.

Dette er bare ett eksempel på hvordan blockchain-teknologi kan tilby bedre service for brukere og forbedret infrastruktur for selskaper.

OmiseGO Team

Det er basert i Thailand og ble grunnlagt av Jun Hasegawa og Donnie Harinsut, som fortsatt er administrerende direktør og COO i Omise. Mens Donnie forblir som COO i OmiseGO, har rollen som administrerende direktør blitt inntatt av Vansa Chatikavanij siden april 2019. Vansa var tidligere administrerende direktør for OmiseGO før han gikk inn i rollen som administrerende direktør.

Jun Hasegawa (for ikke å forveksle med den amerikansk-japanske modellen med samme navn), hadde over 16 års erfaring innen e-handel og mobilbetalinger før grunnleggelsen av Omise. Han forblir som regissør i både Omise og OmiseGO.

OmiseGo-teammedlemmer

OmiseGo-teammedlemmer

Ezra Donnie Harinsut møtte Jun Hasegawa da de begge jobbet for det japanske reklametjenesteselskapet Alpha-do. I tillegg til å være en grunnlegger og nåværende COO i Omise, fungerer han også som administrerende direktør for Omise Payment siden april 2019.

Vansa Chatikavanij begynte i OmiseGO i 2017 etter å ha tilbrakt 7 år i Verdensbanken. Hun gikk inn i konsernsjefstillingen i OmiseGO etter to år som administrerende direktør. Hun er også medstifter av Sky Visual Imaging Venture, som er et firma som driver med innsamling av første fase.

Samfunnet

OmiseGO har en enorm tilstedeværelse på sosiale medier. Faktisk kan noen av kontoene være de største jeg har sett. For eksempel OmiseGO Twitter-konto har 286 000 følgere.

Facebook-siden har også over 10.000 følgere, noe som er ganske stort på Facebook, siden brukerne ikke er så interesserte i blockchain.

På Reddit, OmiseGO subreddit har over 40 000 følgere. Den har mange innlegg hver dag, og dusinvis av kommentarer på mange av disse innleggene. Det er unødvendig å si at OmiseGO-samfunnet på Reddit er ekstremt aktivt.

En spesielt manglende kanal for OmiseGO er Telegram. Det er en kanal, men bare 550 brukere fordi den bare brukes til kunngjøringer.

OmiseGO er også litt unik med bruken av YouTube. Kanalen har over 1500 abonnenter, noe som er ganske stort for en blockchain YouTube-kanal. Teamet bruker kanalen for pedagogiske brikker, og også for å legge ut opptak fra konferanser.

OMG Token

OmiseGO-blokkjeden er Proof-of-Stake, og OMG-token er et ERC-20-token. Når det er sagt, er staking ennå ikke implementert for OMG-tokens, og det har ikke vært noen indikasjon på når den kan implementeres.

Fra begynnelsen av november 2019 er det en samlet forsyning og en sirkulerende forsyning på 140 245 398 OMG. Og det er alt det noensinne vil være siden OMG ikke er gruvedrift, forsyningen er begrenset og det ikke er noen planer om å lage mer i fremtiden.

Prisen er på $ 0,947526 og markedsverdien er litt over $ 132 millioner, noe som gjør at den er rangert som nr. 43 i markedsverdi blant alle kryptovalutaer. Det er en betydelig nedgang for OMG-token, som en gang ble rangert i topp 20 av alle kryptovalutaer.

OMG-prisytelse

Prisytelse for OMG Token. Bilde via CMC

Under OmiseGO ICO, som samlet inn 25 millioner dollar, ble 65% av tilgangen på OMG-tokens distribuert. 20% ble beholdt av Omise for driftskostnader, mens 10% ble gitt til utviklerne, og 5% ble satt av til en airdrop til ETH-innehavere.

At airdrop skjedde i september 2017 for innehavere av minimum 0,1 ETH i blokkhøyde 3988888 og var den eneste. Alle andre som hevder luftdrops av OMG var svindel.

Prisen på OMG har gått ned gjennom 2018 sammen med det bredere kryptovalutamarkedet. Prisen nådde en topp 8. januar 2018 på $ 28,35 og har gått stadig lavere siden.

Det var en liten rebound i april som tok prisen tilbake til $ 20,48, men med den jevne nedturen har den falt helt under $ 1 som i begynnelsen av november 2019. Dette bringer OMG-token full sirkel tilbake til ICO-prisen på $ 1. Hvis tidlige investorer fortsatt holder, er de sannsynligvis ganske skuffet over tur-retur.

Handel & Lagring av OMG

Hvis du vil kjøpe OMG, må du gjøre det med enten BTC, ETH eller USDT. Den er ikke tilgjengelig for fiat-kjøp, bortsett fra kjøp i Sør-Korea eller Thai Baht fra børser i de respektive landene.

For øyeblikket er ZB.com det største utvekslingsvolumet for OMG, etterfulgt av Bithumb der en god del OMG byttes mot Sør-Koreanske Won. Huobi Global er fortsatt en topp børs, og det er noen titalls andre børser som tilbyr OMG-handel. Generelt vil asiatiske brukere ha mye lettere tid å skaffe seg og bruke OMG, da det ikke er veldig allment tilgjengelig eller akseptert i Europa og Nord-Amerika..

For de handelsmennene i vestlige markeder som allerede har kryptovaluta, er det best å kjøpe tokenet som Binance. Det er relativt sterke ordrebøker på denne børsen med rimelige bud-på-spreader og en anstendig daglig omsetning.

Binanace OMG

En kritikk av OMG er at den forblir ganske sentralisert. De 100 beste kontoene eier omtrent 65% av alle OMG-tokens. Hvis du tar OmiseGO-eierskapet ut av ligningen, og tokens som holdes av børser, er det fortsatt 25% av det totale tilbudet som eies av et lite mindretall brukere.

Store OMG-partnere inkluderer SBI Investment, SMDV, SMBC, Golden Gate Ventures, Ascend Capital, East Ventures, Krungsri Finnovate og Global Brain.

Fordi OMG er et ERC-20-token, kan du holde det i en hvilken som helst ERC-kompatibel lommebok, for eksempel MetaMask og MyEtherWallet. Vi har faktisk fullført et innlegg på de beste OmiseGo-lommebøkene hvis du er interessert.

Utviklingsfremgang

Så det ser ut til at det er ganske mye som skjer med OmiseGo-prosjektet, men blir denne fremgangen oversatt til reell utvikling?

For å gjøre denne beslutningen, hjelper det å se på det offentlige kodelageret og observere forpliktelsene. Dette er i stand til å gi deg en god bestemmelse av hvor mye arbeid som gjøres og fremgangen utviklerne gjør.

Derfor bestemte jeg meg for å hoppe inn i OmiseGo GitHub og overvåke kodingsaktiviteten deres. I det følgende har vi koden forpliktet seg til de tre mest aktive arkivene de siste 12 månedene.

OmiseGo GitHub

Kode forplikter seg til valgte repoer de siste 12 månedene

Som du kan se, har det vært ganske mye utviklingsarbeid som har blitt gjort med mange kodeforpliktelser til disse depotene. Det er også ytterligere 53 andre arkiver i GitHub, selv om disse har mindre forpliktelser og aktivitet enn de ovennevnte.

Dette nivået av kodingsaktivitet er mer enn vi generelt ser for prosjekter i lignende stadier av utviklingen. Hvis du vil holde deg oppdatert med utviklingen, kan du gå videre til deres offisiell blogg.

Konklusjon

OmiseGO så veldig sterk oppmerksomhet under ICO og kort tid etter, og mens brummen har dødd ut, er den fortsatt en veldig sterk mynt. Det har flere fordeler som kan ta det til nye høyder ettersom det blir mer utviklet og kommer inn i vanlig bruk. En av dem er målet om å tilby bank til de ikke-bankede i Sørøst-Asia. Et annet er målet for å gå inn på mobilbank i Kina. Begge kan skape en bred adopsjon av OMG.

La oss ikke glemme at OmiseGO blockchain støtter den allerede vellykkede digitale betalingsgatewayen til Omise. Det alene gir OmiseGO en enorm fordel.

Hvis OmiseGO får Plasmanettverket til å fungere ordentlig innen utgangen av 2018, vil det uten tvil ha det raskeste blockchain-nettverket på planeten. Endelig vil gjennomføring av transaksjoner være stor og rask nok til daglig bruk.

Og til slutt er støtten til OmiseGO vesentlig, med medstifterne av Ethereum som rådgivere, flere fremtredende asiatiske VC-firmaer gir støtte, og OmiseGO har støtte fra den thailandske sentralbanken og Finansdepartementet..

OmiseGO har mange av brikkene på plass som vil være nødvendige for at den skal bli den digitale betalingen hver dag for mye av Asia, og derfra potensielt verden. Det er definitivt et prosjekt å holde øye med i de kommende månedene og årene.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me