Ontology Review: Neo Based Decentralized Trust Network

Ontologie is een project dat de laatste tijd behoorlijk wat aandacht krijgt. Een die langzaam de ranglijst op Coin Market Cap is gestegen.

Het is ook een van de meest veelbelovende projecten die voortkomen uit het Neo-ecosysteem, dat zelf een behoorlijk revolutionaire blockchain is. Ontology is op zoek naar een “gedecentraliseerd vertrouwensnetwerk” waar gebruikers hun gegevens beheren en deze effectief kunnen “activeren”.

Dit klinkt dus interessant, maar is het de moeite waard?

In deze Ontology-recensie zal ik proberen daar een antwoord op te geven. Ik zal ook de gebruiksscenario’s op lange termijn van ONT en het prijspotentieel ervan analyseren.

Wat is ontologie?

Terwijl Ontologie prijst zichzelf aan als een openbare blockchain, en het is dat het is gemaakt om te voldoen aan de behoeften van zakelijke klanten, diegenen die privacy nodig hebben en niet op zoek zijn om hun gegevens te delen op een privé blockchain.

Dit maakt Ontology een blockchain-as-a-service (BaaS) -platform, dat vrij algemeen aan het worden is. Ontology probeert zakelijke gebruikers een gemakkelijke manier te bieden om te profiteren van het gedecentraliseerde en gedistribueerde karakter van de blockchain.

Ontology Neo Collab

Afbeelding via Ontology Blog

Ontology-gebruikers vinden ID-beheer, slimme contracten, een gedecentraliseerde gegevensuitwisseling en de mogelijkheid om hun eigen digitale activa en applicaties te creëren die kunnen worden gehost op het Ontology dApp-platform.

Ontology is gemaakt door dezelfde ontwikkelaars die NEO hebben gemaakt, daarom zie je overeenkomsten tussen de twee, zoals een dual-token-systeem, waarbij ONT hetzelfde is als NEO en ONG het netwerk op dezelfde manier van stroom voorziet als GAS voedt het NEO-netwerk.

Ontologie Achtergrond

Ontology is gemaakt door een Chinees technologiebedrijf genaamd Onchain dat sinds 2014 betrokken is bij de ontwikkeling van gedistribueerde netwerkarchitectuur en blockchain-oplossingen voor bedrijven. Onchain is opgericht door Da HongFei, die de CEO blijft, en Erik Zhang, die de functie van CTO bekleedt.

Deze twee waren ook de makers van Antshares in 2016, en deze blockchain werd later NEO. Ondertussen lanceerden ze in november 2017 ook Ontology.

Er zijn overeenkomsten tussen NEO en Ontology, maar er zijn ook duidelijke verschillen die zowel geldige als noodzakelijke netwerken maken. Er moet ook op worden gewezen dat, hoewel er overlapping is tussen het beheer en de ontwikkeling van de twee projecten, ze gescheiden zijn.

Onchain houdt toezicht op beide, maar Onchain blijft ook gescheiden van de twee projecten.

Ontologie Technologie

Wat Ontology uniek maakt van andere blockchain-projecten, is dat het niet slechts een enkele blockchain is, maar een netwerk van blockchains dat is ontworpen om het voor zakelijke gebruikers gemakkelijk te maken om eigen systemen te migreren naar gedistribueerde grootboektechnologie met minimale downtime en verstoring van de betrokken systemen.

Hoewel de belangrijkste blockchain openbaar is, zijn de andere gekoppelde ketens als een privéruimte voor de onderneming. Het geeft hen de voordelen van blockchain-technologie snel en gemakkelijk, zonder dat ze een ontwikkelteam hoeven in te huren of zich zorgen hoeven te maken over beveiliging, die wordt geleverd door de belangrijkste Ontology-blockchain..

Ontologie Sidechains

Interactie tussen hoofdketens en zijketens op het gebied van ontologie. Afbeelding via Ontology Blog

Naast de verschillen tussen de twee netwerken, zul je ook een aantal overeenkomsten vinden in het ontwerp van NEO en Ontology, wat niet verwonderlijk zou moeten zijn aangezien ze een deel van hetzelfde ontwikkelingsteam delen.

Een van de belangrijkste overeenkomsten is dat het beide slimme contractplatforms zijn die worden gebruikt om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te hosten en concurrenten zijn van het Ethereum-netwerk.

Ontology is ontwikkeld om specifiek de gebruiksproblemen van ondernemingen met het Ethereum-netwerk aan te pakken. Het belangrijkste probleem komt omdat Ethereum open-source is, maar veel ondernemingen zijn niet geïnteresseerd in een open-sourceplatform omdat ze er de voorkeur aan geven hun gegevens eigendom te houden en veilig uit de buurt van nieuwsgierige blikken..

Ontologie vergeleken

Ontologie vergeleken met andere sidechain-oplossingen

Ontology heeft een extra rol naast het ondersteunen van bedrijfsbehoeften, en dat is om te fungeren als een brug tussen NEO en legacysystemen. En in tegenstelling tot veel bestaande blockchain-projecten, maakt Ontology zich er niet druk over dat zijn cryptocurrency een transactionele valuta voor de consument wordt. In plaats daarvan is het gericht op de behoeften van zijn zakelijke gebruikers.

Hoewel je misschien denkt dat het gebrek aan bezorgdheid om een ​​transactionele valuta te worden, een negatief effect kan hebben op de prijsgroei, zou het in feite de prijs van het ONT-token kunnen ondersteunen, maar ik zal later laten zien hoe de ONT- en ONG-valuta’s samenwerken, de waarde van elk, en hoe ze zijn geaccepteerd door beurzen en cryptocurrency-markten.

Potentiële gebruiksgevallen

Alles wat hierboven is besproken, is simpelweg de opzet van het bedrijf en enkele theoretische ideeën. Hier gaan we in op het vlees van Ontology, of hoe het nodig is voor zakelijke gebruikers, en hoe het de zakenwereld kan helpen.

Om dit echt te begrijpen, moeten we inzicht hebben in de werking van zakelijke bedrijfssystemen. We kunnen dit doen door middel van een onderzoek naar het bankbedrijf, dat zal laten zien hoe Ontology en NEO kunnen samenwerken en serieuze concurrentie kunnen bieden voor mensen als Ethereum en andere slimme contractplatforms..

In veel gevallen voeren de banken niet echt veel van de kredietdiensten uit. In plaats daarvan besteden ze deze functies uit aan externe leveranciers die gespecialiseerd zijn in het afhandelen van leningen.

Dit is een efficiënte opzet en werkt goed voor alle betrokkenen. Een factor die echter moet worden aangepakt, is veiligheid en privacy. Zoals u zich kunt voorstellen, zal een grote organisatie zoals Capital One een externe leverancier geen volledige toegang tot hun systemen geven.

Capital One-structuur

Capital One Credit biedt API-architectuur. Afbeelding via Capital One

Dat zou een inbreuk op de beveiliging zijn en zou privé- en eigendomsinformatie in gevaar brengen. En er is geen reden waarom een ​​leverancier die zich bezighoudt met het afhandelen van leningen, volledige toegang tot de Capital One-systemen nodig heeft.

Om dit te laten werken heeft Capital One gegevens opgeslagen in een reeks eigen systemen en softwareplatforms. Hierdoor kunnen ze de gegevens scheiden en alleen toegang geven aan degenen die deze nodig hebben om een ​​functie of dienst voor de bank uit te voeren.

Interne medewerkers van Capital One hebben toegang tot de gegevens via een intern softwareplatform, waardoor ze de toegang krijgen die ze nodig hebben. Externe leveranciers kunnen ook toegang krijgen tot dezelfde gegevens, maar op een beperktere manier via een webportaal dat speciaal is ontworpen voor toegang door derden. En nog strakkere toegang kan worden verleend, misschien alleen voor weergave, via een ander webportaal.

Al deze systemen halen hun gegevens uit dezelfde Capital One-database en worden regelmatig gesynchroniseerd en bijgewerkt, in sommige gevallen kan dit zelfs in realtime zijn..

Ontologie-oplossing

Met zoveel systemen die samenwerken om gegevens te verstrekken aan degenen die het nodig hebben, kunt u zich voorstellen hoe moeilijk het zou zijn om naar een nieuw systeem te migreren. Niet alleen banken, maar ook zorginstellingen, overheden, verzekeraars en andere organisaties hebben privacy in hun gegevens nodig.

In sommige gevallen is het bedoeld om handelsgeheimen te beschermen, maar in andere gevallen kan het zijn voor naleving van de regelgeving of voor consumentenbescherming. In veel van deze gevallen is het voor de organisaties illegaal om buitenstaanders toegang te geven tot klantgegevens.

Dit heeft problemen veroorzaakt voor blockchains zoals Ethereum en NEO, die zijn ontworpen om zakelijk gebruik te ondersteunen, maar omdat het openbare, open-sourceplatforms zijn, willen of kunnen juist de ondernemingen die ze moeten ondersteunen deze niet gebruiken omdat ze de controle zouden kunnen verliezen. van hun gegevens.

En dat is waar Ontology zo ongelooflijk nuttig wordt …

Ontology Trust Ecosystem

Ontology’s Trust Ecosystem. Afbeelding via Wit papier

Omdat Ontology een netwerk van blockchains mogelijk maakt, is het vergelijkbaar met de traditionele systemen die worden gebruikt in banken en ziekenhuizen en dergelijke. Het stelt de onderneming in staat controle te houden over de toegang tot hun gegevens.

In plaats van de gegevens openbaar te maken en deze te combineren met alle andere openbare gegevens die worden opgeslagen, worden de gegevens gescheiden gehouden en bepaalt de onderneming wie toegang heeft tot de gegevens en welke gegevens kunnen worden gedeeld met het NEO-grootboek, waardoor deze openbaar worden gemaakt.

Ontology houdt de bedrijfsgegevens strikt gecontroleerd, en de onderneming heeft de mogelijkheid om te doen wat ze willen met hun eigen gegevens, door deze intern binnen hun eigen organisatie te houden, beperkte toegang te geven aan derden of volledig openbaar te maken.

Ontology dApps

Ontology heeft zich onlangs in de wereld van dApps gewaagd en geeft momenteel een totaal van 39 beschikbare dApps. Bijna allemaal zijn game-dApps, inclusief een retro Super Mario-game. De topgames zijn de online virtuele wereld voor meerdere spelers genaamd ONTLAND en de RPG-game HyperDragons Go!

Ontologieteam & Gemeenschap

De medeoprichter en hoofdarchitect achter Ontology is Jun Li. Hij heeft een bachelor in computerwetenschappen, een master in communicatietechniek en een MBA.

Hij heeft een lange achtergrond in de IT- en Fintech-sector. Zo leverde hij voorheen technische architectuur en managementondersteuning voor onder meer Infosys en de China Financial futures exchange.

Ontology Global Team

Het wereldwijde team van Ontology

In termen van het bredere Ontology-team zijn er meer dan 200 kernleden die een aantal verschillende technische disciplines bestrijken. Ze zijn ook verspreid over kantoren in Azië, Europa en Noord-Amerika.

In termen van de bredere gemeenschap heeft Ontology een behoorlijk sterke aanhang. Dit zou logisch zijn gezien het feit dat veel mensen die Neo hebben gesteund de facto er belang bij hebben om het bewustzijn voor Ontology te verspreiden.

Over hun Twitter account hebben ze meer dan 80.000 volgers. Dit is meer dan we hebben gezien bij andere cryptocurrency-projecten. Deze volgers zijn ook betrokken en helpen bij het delen van aankondigingen op dit Twitter-account.

Ontology Telegram

De Engelse Telegram-groep van Ontolgy

Kijk dan eens naar hun Telegram, ze hebben meer dan 28.000 leden in hun hoofdgroepschat. Ik sprong erin om het gesprek beter te begrijpen. Het is echt heel betrokken en er is een gezonde balans tussen technisch & nieuwsgerelateerd gesprek.

Als klap op de vuurpijl is er ook een Discord-server met ongeveer 16k-leden en een Reddit-subreddit. In deze subreddit er zijn ook ongeveer 16.000 abonnees en daar is een relatief gezonde discussie gaande.

Dus al met al een sterk team en een gezonde gemeenschap.

Ontologie-tokens

Er zijn in totaal 1 miljard ONT-tokens, maar het circulerende aanbod is iets meer dan de helft van dat bedrag. De reden hiervoor is dat er maar heel weinig van het ONT-aanbod aan de gemeenschap werd gedistribueerd.

In feite werd slechts 12% van alle ONT-tokens aan de gemeenschap gedistribueerd in een reeks airdrops naar NEO-houders, abonnees van de Ontology-nieuwsbrief en anderen. Volledig 35% van de ONT-tokens werd opzij gezet voor Ontology en 28% is in handen van institutionele beleggers. Bovendien werd 15% verdeeld onder het Ontology kernteam, en 10% is in handen van de NEO Council.

Deze tokens werden vrijgegeven als NEP-5-tokens op de NEO-blockchain, maar werden later geruild voor native tokens na de lancering van het Ontology-mainnet op 30 juni 2018..

ONT Prijsprestaties

ONT Prijsprestaties. Afbeelding via CMC

Het ONT-token werd voor het eerst genoteerd op beurzen in maart 2018 en debuteerde op een hoogte van meer dan $ 3. Het handelde al snel onder $ 2, maar was eind maart weer boven het $ 2-niveau geklommen. Het klom snel in april 2018 en won aan momentum toen het het einde van de maand bereikte boven $ 9.

Het stormde mei 2018 binnen en bereikte op 3 mei 2018 een recordhoogte van precies $ 10,00. Daarna trok het zich gestaag terug tot het in december zijn laagste punt bereikte. Het gaf het grootste deel van 2019 meer dan $ 1 uit, maar is onlangs gedaald en wordt vanaf 28 augustus 2019 verhandeld tegen iets meer dan $ 0,77.

Wat betreft het ONG-token, het wordt gegenereerd en uitbetaald aan knooppunten voor het beveiligen van het netwerk. Er wordt in totaal 1 miljard ONG geproduceerd over een periode van 22 jaar. Gebruikers kunnen ONT inzetten bij de node-eigenaren om een ​​deel van de ONG-betalingen te ontvangen. Momenteel is de opbrengst voor uitzetten 3,19% per jaar.

ONT & ONG

Markten voor de ONT- en ONG-tokens zijn vergelijkbaar, maar een beetje anders. De Bibox-uitwisseling is bijvoorbeeld de topbeurs voor ONT, maar het is pas de tweede voor ONG, die wordt verslagen door BKEX.

Er is een groot aantal beurzen om ONT te verhandelen, waaronder OkEx, Binance, Hit BTC en Huobi Global. Voor ONG zou je naar Binance, Digifinex, MXC of een aantal andere beurzen willen gaan.

Als het gaat om volumes van ONT, lijken ze behoorlijk hoog te zijn en goed verspreid over de beurzen. Dit betekent dat de liquiditeit niet geconcentreerd is in de handen van een enkele beurs.

Binance ONT

Registreer bij Binance en koop ONT-tokens

Qua liquiditeit op de individuele beurzen is het ook redelijk gezond. Als we bijvoorbeeld eens kijken naar de orderboeken van Binance, lijken ze diep te zijn en is er een hoge omzet. Dit betekent dat het eenvoudiger zou kunnen zijn om grotere blokorders uit te voeren.

U kunt uw tokens opslaan in de desktop-OWallet, een native Ontology-portemonnee, of in de mobiele ONTO-portemonnee, die opslag van munten combineert met een cryptografisch beveiligde ID waarmee u de controle over uw gegevens kunt krijgen en in de loop van de tijd vertrouwen kunt opbouwen..

Ontwikkeling & Routekaart

Het kan soms moeilijk zijn om precies te zeggen hoeveel werk er aan een project is gedaan. Dit komt omdat teams hun voortgang vaak verfraaien.

Daarom duik ik graag in hun GitHub-opslagplaats. De hoeveelheid code die wordt gepusht, is een van de beste manieren om directe protocolupdates te bepalen.

Daarom besloot ik om de GitHub van het Ontology Network te bekijken. Hieronder staan ​​de totale vastleggingen voor de drie beste vastgezette repositories van het afgelopen jaar.

Ontologie GitHub

Commits voor Select Repos in de afgelopen 12 maanden

Zoals je kunt zien, zijn de ontwikkelaars behoorlijk druk geweest met het pushen van code met een vrij regelmatige stroom commits naar alle repo’s. Er zijn ook nog eens 36 andere repositories in hun GitHub met verschillende niveaus van commits.

Dit komt ongeveer overeen met enkele van de andere projecten die we in de crypto-ruimte zien. Dit ontwikkelingsniveau is inderdaad logisch gezien de belangrijkste mijlpalen die het project het afgelopen jaar heeft bereikt.

Hier zijn enkele van de meest opvallende updates die zijn uitgerold:

  • Mei 2018: VBFT consensus-algoritme vrijgegeven
  • Juli 2018: ONTO-app vrijgegeven
  • Februari 2019: Ontology Development Platform op Google Cloud
  • Mei 2019: Multichain-ontwerp vrijgegeven
  • Mei 2019: Ontologie WASM TestNet

In termen van waar we naar uitkijken, heeft het project een aantal interessante updates gepland. Deze omvatten een meerlagig en multichain business-ecosysteem dat eind 2019 wordt uitgerold. En dan, in 2020, kunnen we uitkijken naar een heterogene cross-chain POC.

Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws van het project, kun je doorgaan naar hun officiële blog.

Gevolgtrekking

Ontology wil het voor ondernemingen gemakkelijker maken om hun gegevens naar gedistribueerde grootboeksystemen te verplaatsen, die als veiliger, onveranderlijker en betrouwbaarder worden beschouwd.

Ze proberen ook het vertrouwen te vergroten door het gebruik van op blockchain gebaseerde ID’s. Dit kan een enorme hoeveelheid middelen besparen die momenteel worden gebruikt om vertrouwen te garanderen.

Het project heeft zeker een solide team achter zich dat de uitdagingen begrijpt waarmee de gestelde doelen worden geconfronteerd. Het is veelbelovend om te zien dat het token in de top 30 van cryptocurrencies is gebleven, en dankzij de banden met NEO is het zeer waarschijnlijk dat Ontology zal blijven groeien en bloeien en de blockchain-behoeften van de zakenwereld zal overnemen..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me