Orbs Review: Hybrid Blockchain for desentraliserte nettverk

Orbs (ORBS) skaper en plattform som gjør det mulig for bedrifter å velge blockchain de trenger – En hybrid offentlig blockchain som er utviklet “for den virkelige verden”.

Orbs ble lansert i mars 2019, og siden den gang har prosjektet skapt litt interesse. Det er en Ethereum interoperabel blockchain-plattform som er beregnet på å takle de grunnleggende begrensningene som bedriftsutviklere for øyeblikket står overfor med offentlige blockchains..

Kan de imidlertid virkelig utføre på et så ambisiøst mål?

I denne Orbs-gjennomgangen vil jeg gi deg alt du trenger å vite om prosjektet, dets tekniske og teammedlemmer. Jeg vil også analysere de underliggende brukssakene for ORBS-token og dets langsiktige potensial for adopsjon.

Hva er kuler?

Orbs er opprettet for å gi skala til Ethereum-baserte prosjekter. Det er en åpen blockchain som er et generasjonslag som jobber sammen med Ethereum. Ved å legge Orbs til Ethereum får utviklere av blockchain-baserte applikasjoner fordelene med begge kjedene. Dette betyr uovertruffen sikkerhet og likviditet, integrering av økosystemene og lave avgifter med en passende avgiftsstruktur.

Orbs Blockchain Stack

Orbs blockchain stack. Bilde via Orbs nettsted

En av ulempene ved Ethereum har vært mangelen på skalerbarhet, men ved å kombinere Orbs og Ethereum kan utviklere dra nytte av Ethereum blockchain selv når applikasjonen deres støtter et stort antall brukere akkurat nå. Dette er gjort mulig av Orbs-oppfinnelsene av virtuelle kjeder og randomisert bevis på innsats som en konsensusalgoritme.

Orbs er basert i Israel, men har også nylig åpnet et kontor i Sør-Korea etter partnerskap med internettkonglomeratet Kakao. Orbs vil utvikle blockchain-applikasjoner for Kakao-nettverket med over 50 millioner brukere. Orbs jobber også med en tilpasset blockchain-løsning for Canada-basert Kik, et chat- og meldingsappfirma som også har gitt ut et kryptotoken kalt Kin, ment å gi insentiver for Kik-brukere..

Hvordan fungerer Orbs?

Orbs kombinerer sin egen skalerbarhet, virtuelle kjedeisolasjon og lave avgifter med det modne desentraliserte økosystemet til Ethereum for å gi utviklere alt de trenger for å skalere sine desentraliserte blockchain-applikasjoner massivt.

Det er tre primære funksjoner til Orbs-plattformen: Virtuelle kjeder, Randomized Proof-of-Stake, og Cross-chain Interoperability.

Virtuelle kjeder

Virtuelle kjeder kjører på toppen av delt fysisk nodeinfrastruktur, noe som gir fordelene med en dedikert blockchain til alle virtuelle kjeder som deler miljøet. Dette betyr desentralisering og sikkerhet fra de fysiske nodene og tilpasning og isolasjon takket være virtualisering.

Ulike virtuelle kjeder kan få konsensus for sine transaksjoner uavhengig og kjøre samtidig på separate ressurser. De blir også gjennomgått en skjæringsprosess og kan opprettholdes uavhengig mens databehandling utføres parallelt. En ekstra fordel er en reduksjon i minnebehov for den virtuelle maskinen takket være tilstandsisolering for hver virtuelle maskin.

Orbs virtuelle kjeder

Ressursbassenger vs. ressurskjeder. Bilde via Orbs Position Paper

Fordeler med virtuell kjede:

 • Hver applikasjon har sin egen skjærte virtuelle kjede;
 • Utviklere kan velge konsensusprotokoll og styringsmodell for den virtuelle kjeden som er tilknyttet appen deres;
 • Isolasjon unngår potensiell overbelastning fra andre kjeder;
 • Kunder kan begynne med en privat blockchain og senere bytte til en offentlig blockchain uten å bekymre seg for å måtte migrere.

Randomized Proof-of-Stake

Orbs benytter seg av en PoS-konsensusmodell kalt Randomized Proof-of-Stake. Det har fordeler med å være både rask og sikker. Det fungerer ved å tilfeldig velge små komiteer fra et stort utvalg av validatorer for hver konsensusrunde. Den store gruppen av validatorer sikrer desentralisering og randomisering sikrer sikkerhet, mens bruk av små komiteer for konsensus gir en rask og svært skalerbar konsensusmetode.

Orbs-implementering av RPoS kalles Helix, og det er en bysantinsk feiltolerant algoritme som er avhengig av at Orbs stakes av delegatorer og foresatte for å velge valideringsmassen..

Randomiserte bevis for innsats:

 • Enkelt skalerbar for å imøtekomme tusenvis av transaksjoner per sekund;
 • Når antall noder øker, øker også sikkerhet og hastighet;
 • Hver enkelt virtuelle kjede er i stand til å tilpasse sin konsensusmodell for å optimalisere for kostnadsbesparelser, gjennomstrømning, rettferdighet eller ventetid;
 • Bruk av bysantinsk feiltoleranse.

Interoperabilitet på tvers av kjeder

Applikasjoner som kjører på Orbs, har sømløs tilgang til Ethereum-staten under konsensus. Denne tilgangen på tvers av kjeder oppnås ved bruk av smarte kontrakter, og den utnytter Ethereums kraft uten å måtte forlate Orbs-plattformen.

Ethereum Orbs Cross Chain

Tverrkjedet interoperabilitet med Ethereum Blockchain. Bilde via orbs

Et eksempel på dette i aksjon er en autonom bytte, hvor utviklere er i stand til å bevege en del av baselagets eiendeler sikkert for å kjøre på Orbs mens de holder resten av eiendelene på baselaget..

Fordeler med interoperabilitet på tvers av kjeder:

 • Det unngår behovet for vanskelige og smertefulle migrasjoner hvis det er behov for en overgang fra en privat til en offentlig blockchain (eller omvendt);
 • Utviklere er i stand til å bruke baselagets økosystem til tokens (dvs. bytter og lommebøker);
 • Hvis det er behov for ekstra sikkerhet, kan tokens forbli på et Proof-of-Work-baselag, uten de vanlige ulempene ved pris og ytelse;
 • Dra nytte av både Orbs skalerbarhet og flytende grunnlag.

Orbs Team

Orbs-teamet består av over 40 erfarne ingeniører, utviklere, forretningsfolk og akademikere. De fire grunnleggerne bringer også sin egen omfattende erfaring og lederegenskaper til bordet, noe som gir rask og smart utvikling.

Daniel Peled er president og medstifter av Orbs. Han er også medstifter og administrerende direktør i PayKey, en israelsk Fintech-oppstart som har mottatt investeringer fra slike som Santander InnoVentures og Mastercard. I tillegg har han lenge vært en del av den israelske Bitcoin-scenen og var den første israelske som gjennomførte en ICO for et blockchain-selskap..

Uriel Peled er den andre medstifteren som leder Orbs. Han er en nøkkelrådgiver for flere bemerkelsesverdige blockchain-prosjekter og ble kåret til en av Israels fremste blockchain-påvirkere. Tidligere grunnla Uriel Visualead, en AR / VR-oppstart som senere ble kjøpt opp av Alibaba.

Grunnleggere Orbs Foundation

Orbs Network grunnleggere

Tal Kol er en tredje medstifter og var tidligere medstifter av Appixia, en oppstart av mobilapp som senere ble kjøpt opp av Wix.com. Han var da Wix.com Head of Mobile Engineering. Han jobbet også med Kik som teknisk leder for Kin-tokenet. Tal er en åpen kildekode-entusiast i tillegg til å være en blockchain applikasjonsekspert.

Til slutt er det medstifter Netta Korin som fungerte som seniorrådgiver for general Mordechai på spesielle prosjekter i det israelske forsvarsdepartementet. Hun fungerte også som seniorrådgiver for Dr. Michael Oren, viseministeren for diplomati i statsministerens kontor. Før hun jobbet i Orbs og i den israelske regjeringen, jobbet Netta som en hedgefondforvalter etter å ha startet som Wall Street-investeringsbankmann.

Orbs-samfunnene

Når det gjelder å presse adopsjon og bevissthet rundt et prosjekt, hjelper det ofte å se på størrelsen og gløden til det bredere samfunnet.

Når kryptosamfunn går, er Orbs ikke i nærheten av ildkraften til de store prosjektene med tusenvis av entusiastiske fans. Kanskje det er fordi de først og fremst er fokusert på bedrifter og ikke på enkeltpersoner som kan spekulere i symbolet deres.

Deres Telegram er den største etterfølgeren, med litt over 6000 medlemmer. De Twitter kontoen har i underkant av 4500 følgere, noe som er ganske lite for et blockchain-prosjekt, selv om de tweet regelmessig.

De sub-Reddit for prosjektet har bare 436 lesere, og fra midten av april 2019 er det avviklet ettersom Orbs-teamet har gjort et trekk fra samfunnet til Uenighet. Selv om det er langt mer aktivt enn sub-Reddit hadde vært, er det fortsatt gjennomsnittlig mindre enn 1 innlegg om dagen i de første tre ukene med aktivitet.

ORBS-token

Orbs gjennomførte sin ICO i mai 2018, og samlet $ 118 millioner ved å selge tokens til $ 0,10 hver, eller 0,000142 ETH. Den totale tilførselen av tokens er 10 milliarder kroner, men bare 1 635 091 511 er for tiden i omløp.

Tokens ble ikke levert til kjøpere før etter at Orbs-nettet ble satt i drift 28. mars 2019, nesten et år etter massesalget. Og prisen ved debuten var $ 0,053223, som også er heltidshøyden for token. Per 8. mai 2019 er en ORBS verdt bare $ 0,034336 eller 0,000201 ETH. Det er en nedgang på 66,2% i amerikanske dollar fra ICO, men i Ethereum er det en gevinst på 41,6%.

Orbs Token-prisytelse

ORBS Token Market Statistics & Prisytelse. Kilde: CoinCodex

Prisen var nok til å drive ORBS inn i de 100 beste kryptovalutaene etter markedsverdi fra begynnelsen, og den sitter for øyeblikket på det 89. stedet.

De som er interessert i å kjøpe ORBS, kan gjøre det ved å bruke Korean Won på Bithumb eller Coinbit. ORBS kan også kjøpes med BTC på Upbit og på Bittrex-børsen. Tokenet er også tilgjengelig på en håndfull andre børser, men det har ikke blitt notert på Binance ennå, så investorer som tror det kan være en dag snart, kan forvente en pop høyere når (hvis) det skjer.

ORBS er et ERC-20-token og kan lagres i hvilken som helst ERC-20-kompatibel lommebok. De som ønsker å delta i ORBS innsats anbefales å bruke MyCrypto lommebok.

Utvikling & Veikart

Noen ganger kan det være vanskelig å bestemme nøyaktig hvor mye arbeid som blir gjort med et blockchain-prosjekt. Imidlertid er en av de mest effektive måtene å estimere dette ved å overvåke teamets aktivitet i offentlige arkiver. Kode forplikter kan sees på som et flott barometer for utvikling.

Derfor bestemte jeg meg for å hoppe inn i Orbs Network GitHub for å se på aktivitetsmengden i arkivene deres. Det er mange repoer i GitHub med varierende aktivitetsnivå. Nedenfor er forpliktelsene fra tre av deres mest aktive festede repoer.

Orbs Network GitHub

Kode forplikter seg til å velge repositorier de siste 12 månedene

Som du kan se har utviklerne vært ganske opptatt med å skyve kode. Dette er generelt mer aktivitet enn vi ser på andre prosjekter som har ICO’ed i kryptorommet. Det er også viktig å påpeke at Orbs-nettverket har 63 repoer totalt!

Så fra et utviklingssynspunkt ser det ut som om Orbs betyr virksomhet (bokstavelig og billedlig).

Kanskje dette aktivitetsnivået er fornuftig når det ses sammen med deres bredere veikart og milepæler. Hvis vi tar en titt på deres senest R&D oppdateringer, de har gitt ut de nyeste versjonene av Gamma CLI og var i ferd med å gi ut Nebula CLI. De var også opptatt med å forbedre Contract SDK, jobbe med JavaScript-prosessoren og gjøre Proof-of-Stake-undersøkelser.

Kanskje den viktigste innsikten fra denne oppdateringen var hva vi kan forvente i de kommende månedene. De har listet opp en rekke viktige trinn som er i den kommende teknologi-veikartet. Disse inkluderer:

 • Ytelsesoptimalisering: Forbedre nettverkets stabilitet
 • Helix Consensus Protocol: Teamet håper å integrere Helix Consensus Protocol i node-programvarestakken. Dette har vært i arbeid i flere måneder, så det er et viktig skritt.
 • Hubble Block Explorer: Dette vil være et nettbasert verktøy som vil gi brukerne informasjon om den virtuelle kjeden.
 • PoS sikkerhetsmodell: Mer arbeid vil bli gjort med deres konsensusalgoritme.
 • Autonom byttebro: Funksjonalitet for å bytte ERC20-tokens fra Ethereum til Orbs-økosystemet (og omvendt).

Det vil være interessant å se hvordan disse oppdateringene utvikler seg og hvilken innvirkning det vil ha på det bredere prosjektet. Hvis du ønsket å følge disse og andre kunngjøringer, kan du overvåke tjenestemannen Orbs blogg. Teamet er ganske aktivt i å oppdatere samfunnet.

Konklusjon

ORBS-prosjektet er en unik løsning på Ethereum-skalerbarhet som gjør det mulig for bedrifter å lage desentraliserte blockchain-applikasjoner som kan støtte et stort antall brukere, og uten teknisk kunnskap siden Orbs-teamet tar seg av alt..

Prosjektet er ekstremt godt kapitalisert gitt den store ICO og tilleggsinvesteringer fra slike som Kakao. Den nylige lanseringen av Orbs mainnet er et spennende og lovende trinn for plattformen.

Mens den deprimerte prisen på ORBS ved utgivelsen er litt bekymringsfull, har token fått betydelig mot Ethereum-token, noe som er positivt for de som ikke er interessert i å flytte pengene sine til fiat-valuta uansett.

Samlet er Orbs et godt finansiert prosjekt som jobber hardt for å innfri sine løfter. Den har fokus på blockchain som en tjeneste og betjener forretningsbrukere, noe som kan gi den rask vekst ettersom flere bedrifter ønsker å legge til blockchain-baserte applikasjoner..

Utvalgt bilde via Fotolia

Ansvarsfraskrivelse: Dette er forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me