Orchid Review of OXT: Blockchain Based VPN Network

Orchid bygger verdens første VPN på en blockchain. Prosjektet har fått enorm interesse siden OXT-tokens ble notert på Coinbase Pro.

Orchid-protokollen prøver å gjøre noe helt revolusjonerende med et desentralisert virtuelt privat nettverk. Prosjektet samlet inn en betydelig mengde kapital fra private investorer, og symbolet er nå tilgjengelig for brukere som deg og meg.

Men er det virkelig verdt all sprøytenarkomanen rundt den?

I denne Orchid Review vil jeg prøve å svare på det ved å gi deg alt som du Trenger å vite. Jeg vil også ta en titt på OXTs langsiktige adopsjon og prispotensial.

Hva er Orchid?

De fleste blockchain-prosjekter søker å gjøre noe mer tilgjengelig. I tilfelle av Orkide, de mener at internett må være mer åpent og tilgjengelig for alle.

Orchid Network Fordeler

Noen av fordelene med Orchid Network. Bilde via Orchid

Og de prøver å oppnå dette ved å tilby en desentralisert virtuelt privat nettverk (VPN) løsning som bruker et globalt utvalg av båndbreddeleverandører for å koble sammen enkeltpersoner og samtidig opprettholde personvernet. Mer spesifikt, ifølge whitepaper:

Orchid er et desentralisert marked for anonym kommunikasjon

De som gir båndbredde er i stand til å sette sine Orchid-tokens (OXT) og fungere som en nettverksnode og dele overflødig båndbredde. Hver node er lagret i en liste i en smart kontrakt for Ethereum, og den listen over noder er tilgjengelig for alle Orchid-brukere. OXT-token brukes til betaling av båndbredde i nettverket.

At OXT-token er et ERC-20-token bygget på Ethereum Network. For å bruke Orchid-brukere må brukere ha noen av disse OXT-tokens, sammen med en Web3-kryptolommebok og Orchid-appen som kan lastes ned her.

Orchid Protocol

Orchid-appen ble designet for å fungere på samme måte som OpenVPN, ved hjelp av sin egen tilpassede VPN-protokoll. Den er designet for høyytelsesnettverk og kjører på toppen av den mye brukte webstandarden WebRTC, som ofte brukes til å overføre lyd og video fra en nettleser..

Orchid-protokollen tillater brukere å få tilgang til eksterne nettverksressurser og betale for dem med OXT ved hjelp av et nytt sannsynlig nanobetalingssystem, som gjør det mulig for Orchid å skalere betalingsgjennomstrømningen..

Orchid Nanopayments

Flow of Probabilistic Nanopayments. Bilder via Orchid Blog

Dette nanobetalingssystemet underbygger markedsplassen for jevn-til-node båndbredde for Orchid. Det lar brukerne betale nodeoperatører med OXT for proxy-båndbredde. Orchid-protokollen ble designet for å holde transaksjonsgebyrene lave selv ved små betalinger ved å amortisere transaksjonsgebyrer på tvers av transaksjoner og til og med brukere.

Orchid Nodes

De som kjører Orchid-noder, kjører en VPN-daemon for programvare som snakker Orchid-protokollen. Hver Orchid-node har sin registreringsinformasjon lagret i et stake register og leverandørkatalog i en Ethereum smart kontrakt.

Stake-registeret lar Orchid-appen oppdage tilfeldige servere i sitt desentraliserte miljø, og leverandørkatalogen lar noder registrere flere metadata, inkludert tilbudte tjenester og geolokaliseringsdata.

Staking med Orchid

For å opprette en ny node setter en bruker inn en viss mengde OXT-tokens i en Ethereum smart kontrakt. Enhver bruker er i stand til å stake, og klienter i tjenesten velger nye noder i forhold til størrelsen på OXT-innsatsen. Dette betyr at en større innsatsstørrelse også fører til flere brukere, mer levert båndbredde og mer inntekter for nodeoperatøren.

En ting å huske på er at når en node når maksimal båndbreddekapasitet, er ingen ekstra innsats unødvendig, siden den er effektivt bortkastet.

Vekting av orkide stav

Oversikt over innsatsprosessen på Orchid Network

Tokens som stakes, tillater klargjøring av båndbredde umiddelbart. Hvis brukeren ønsker å låse opp og trekke sin innsats, må de gjennom en opplåsingsprosess. Dette innebærer en nedkjølingsperiode på tre måneder, i løpet av hvilken tid funnene ikke kan brukes som innsatsinnskudd, og de kan heller ikke overføres andre steder.

Hvordan appen hjelper med personvern

Målet med Orchid er å gi hver bruker full kontroll og innsikt i nettverkstilkoblingene til enhetene sine. Brukere får privatliv bare ved å opprette en Orchid-konto og finansiere den med OXT.

Dette gjør at de kan koble seg til Orchid-nettverket og velge en node som skal fungere som VPN-tilkobling. Så lenge de forblir tilkoblet, blir deres båndbredde brukt betalt via en kontinuerlig strøm av OXT-nanbetalinger.

Orchid er satt opp som en single-hop kretskonfigurasjon, som gir brukerne:

  • Beskyttelse mot nettsteder som ser brukerens IP-adresse og fysiske plassering;
  • Beskyttelse mot en ISP som ser hvilke nettsteder brukeren besøker og når;
  • Tilgang til åpent internett uten at brannmurer fra ISP-nivå begrenser tilgangen.

Når du bruker en enkelt VPN-leverandør, er det fortsatt en potensiell risiko for at VPN-leverandøren kjenner IP-adressen din og hvilket innhold du får tilgang til, og at de lagrer den i logger som de kan selge til annonsører eller bruke mot deg i noen andre vei.

NordVPN Hacks Techcrunch

NordVPN Brudd på brukerinformasjon. Bilder via Techcrunch

Det er ingen måte å vite sikkert hvilke VPN-leverandører som kan lagre loggdata på brukerne sine. Orchid-systemet lar brukerne bestemme hvilke noder de stoler på.

Orchid gir også en annen løsning ved å tillate brukere å streng sammen flere Orchid-noder i en multi-hop-krets. Denne avanserte funksjonen hindrer en enkelt leverandør i å samle inn nok informasjon for å vite hvem du er og hvilken informasjon du får tilgang til.

Helt privat og anonym?

Kort oppsummert – Nei.

Orchid er ikke noe annet enn et verktøy som kan brukes til å beholde noen typer informasjon fra tredjepartsleverandører, nettsteder eller Internett-leverandører. Når du bruker Orchid, legger du til lag som skiller mellom deg og innholdet du får tilgang til.

For eksempel, hvis du logger på Facebook-kontoen din når Orchid er aktivert, vil Facebook fremdeles vite at det er deg og kan opprette en logg over aktiviteten din på deres nettside. Men Internett-leverandøren din vet ikke at du besøker Facebook.

I tillegg vil Facebook ikke vite din fysiske plassering eller din virkelige IP-adresse. Ved å bruke minst tre humle kan du sikre at ingen leverandører vet hvilke nettsteder du besøker, eller din virkelige IP-adresse.

Orchid Network humle

Sørg for å velge nok “humle” på Orchid-appen.

Orchid er VPN-programvare, og det er sårbarheter i enhver VPN-løsning på programvarenivå. Den moderne nettleseren som ikke har blitt sikkerhetsherdet, kjører alle slags aktivt innhold som kan introdusere sporingsproblemer.

Programmer som VBScript, ActiveX-kontroller, QuickTime, Shockwave, Flash, Javascript og Java har alle muligheten til å kjøre på operativsystemnivå med full tilgang til brukerkontoen. Dette betyr at applikasjonene har tilgang til alt brukerkontoen din har tilgang til.

Det gir disse applikasjonene muligheten til å lagre data og dele informasjon med andre nettsteder og internettadresser. For å forbli helt privat og anonym må alle disse aktive innholdsteknologiene deaktiveres i nettleseren mens du bruker Orchid.

Enkelte apper eller koder som kjører på enheten din kan også sende avanonymer data til Internett eller tredjeparter. Ingen VPN kan forhindre angrep fra programvare som kjører på enhetene dine, for eksempel skadelig programvare eller virus.

I tillegg er det et sikkerhetsbrudd kjent som “trafikkfingeravtrykk” der en angriper prøver å avdekke privat informasjon ved å overvåke en kryptert forbindelse. Det er mulig, ved å se på størrelsen og tidspunktet for datapakker, å avgjøre om en bruker laster ned en fil, ser på en video eller surfer på internett.

Trafikk Fingeravtrykk Tor

Informasjon som kan hentes fra “Traffic Fingerprinting”. Bilde Kilde

En dypere analyse kan til og med avsløre hvilke nettsteder som besøkes basert på sekvensen av pakkedata. Når andre metadata som type og størrelse på nettleservinduet, pekeenhetstypen eller andre unike metadata legges til i analysen, er det mulig at en bruker kan bli de-anonymisert. Dette er angrep som kan forekomme for alle VPN-brukere.

Senest har Orchid forsket på en teknikk som kalles båndbreddeforbrenning for å beskytte brukere mot disse avanserte typer angrep.

Historie av Orchid Labs & OXT

Ideen til Orchid dateres tilbake til 2017. Ved lanseringen av nettverket ble 1 milliard OXT-tokens preget for å drive nettverket nå og i fremtiden.

OXT-token brukes til å betale for båndbredde og til å stimulere brukere til å fungere som noder og gi båndbredde. Etter hvert som det går forventes det at både antall noder og brukerbasen som får tilgang til disse nodene vil vokse.

Orchid-teamet håper at deres programvare med åpen kildekode og et voksende samfunn vil bidra til å skape et mer robust personvernettverk. De tror fremtidige utviklere vil kunne bruke teknologien sin til å skape innovative applikasjoner for personvern og sikkerhet.

Prosjektet fortsetter å fokusere på visjonen til grunnleggerteamet, som er å fremme innovasjon gjennom opprettelse av open source-lokalsamfunn som har en sterk kjerne av utviklerengasjement. Gjennom dette tror de at de vil være i stand til å skape et mer privat og tilgjengelig internett.

Orchid Team

Administrerende direktør og medstifter av Orchid er Dr. Seven Waterhouse. Dr. Waterhouse har vært ledende innen blockchain- og teknologibransjen i flere år. Fra starten i 2013 til juli 2016 var Seven en partner i Pantera Capital, med fokus på blockchain-investeringer.

Han satt også i styret i Bitstamp frem til 2016. Seven var også medstifter og CTO for RPX (Nasdaq: RPXC), og regissør og grunnlegger av Honeycomb-produktgruppen i Sun Microsystems. Syv fikk doktorgrad fra ingeniørfag fra Cambridge, hvor han spesialiserte seg i talegjenkjenning og maskinlæring.

En annen medstifter av Orchid Project er Jay Freeman, allment kjent online som “saurik”. Han er mest anerkjent for å ha utviklet Cydia Installer, alternativet til App Store for fengslede iPhones, iPads og iPod touch, brukt av titalls millioner brukere over hele verden.

Orchid medstiftere

Orchid Founders. Fra venstre: Steven Waterhouse, Jay Freeman, Gustav Simonsson & Brian Fox

Brian Fox er en dataprogrammerer, en åpen kildekode-talsmann og en tredje medstifter av Orchid Labs. Fox var den første ansatte i Free Software Foundation, hvor han i 1985 opprettet GNU Bash Shell. I 1995 opprettet han den første interaktive nettbankprogramvaren for Wells Fargo.

I løpet av de siste tre tiårene har Fox grunnlagt flere teknologibedrifter, samt ideelle organisasjoner som er dedikert til stemmesystemer med åpen kildekode. Fox mottok en B.S. i informasjons- og systemvitenskap fra Universitetet i Stockholm, hvor han også utdannet seg innen matematikk.

Den fjerde og siste medstifteren av Orchid er Gustav Simonsson, som både er en utvikler og en blockchain-ekspert. Simonsson hjalp til med å lansere Ethereum-nettverket i 2015 som en av kjerneutviklerne på sikkerhetsteamet. Han spesialiserer seg på full stack-utvikling, med erfaring innen komplekse backend-systemer, blockchain-systemer, FinTech, betalingsbehandling og telekom.

Orchid Community

Orchid har vært i stand til å bygge et anstendig stort samfunn de siste to årene, selv om det ikke kan sies å være stort. De Twitter følgere er litt over 25.000 og Facebook-tilhengerne er i overkant av 2.300. I tillegg er det nesten 3700 abonnenter på prosjektet Telegram kanal.

Vi fant også en subreddit for Orchid Project, men den er satt til privat, og du må bli invitert til å bli med. Siden vi ikke klarte å bestemme hvor mange følgere det er, men hvis det kreves en invitasjon, er det sannsynlig at antallet er ganske lite.

Til slutt, hvis du vil holde deg oppdatert med det siste som kommer ut av prosjektet, kan du alltid følge deres offisiell blogg. De har en tendens til å holde dette ganske oppdatert, og de går grundig inn på noen av innleggene sine med nyttige forklaringer.

Orchid Token (OXT)

Den primære årsaken til at OXT-token eksisterer, er å spore hvem som bruker datatjenester, hvem som tilbyr disse tjenestene, og sikre at den gjennomsnittlige tjenesteleverandøren blir kompensert riktig av den gjennomsnittlige brukeren.

OXT Token Dynamics

Oversikt over OXT ERC20-token og dets økonomi. Bilde via Orchid

Ved å gjøre dette gir OXT-token verdi til Orchid-nettverket på flere måter:

  • Båndbreddeleverandører – Alle kan påta seg rollen som en båndbreddeleverandør og nodeoperatør for Orchid-nettverket, men de må stake OXT-tokens for å gjøre det. Og jo større antall OXT-tokens satset jo større er sjansen for å bli belønnet for å gi nettverket båndbredde.
  • Brukere av båndbredde – Orchid-nettverket gjør det mulig for internettbrukere å betale for en sikker og privat forbindelse på farten for første gang noensinne. Brukere trenger bare å laste ned Orchid VPN-appen, legge til OXT i lommeboken, og de kan deretter velge stien de ønsker å bruke for en sikker forbindelse hvor som helst i verden, og de betaler bare for båndbredden de bruker.

Båndbredde er gitt på en helt desentralisert peer-to-peer-markedsplass. Det er ingen tredjeparter som kreves for at Orchid-nettverket skal tilby sine tjenester.

Orchid Labs SAFT salg

Orchid solgte først rettighetene til tegnet sitt ved dannelsen av Orchid Labs i 2017. Dette var en rettet emisjon og ble fullt tegnet av flere toppnivåfirmaer, inkludert Andreessen Horowitz, Sequoia Capital og Threshold. Rettigheter til omtrent 163 millioner tokens ble solgt for totalt 4,9 millioner dollar.

I andre kvartal 2018 ble det gjennomført et nytt salg av private emisjoner for å kapitalisere prosjektet fullt ut og gi de nødvendige ressursene for å se prosjektet til fullføring. Disse behovene inkluderte et markedsteam i verdensklasse for Orchid og tekniske utviklere på toppnivå. Salget var på rundt 85 millioner tokens og samlet inn 43 millioner dollar.

Dette salget var gjennom noe som ble kalt en “SAFT-avtale”. For de av dere som ikke vet, er en SAFT en Myk avtale for fremtidige tokens som tilbys til akkrediterte investorer. Så dette er finansielle verdipapirer som gir eieren rett til fremtidige tokens.

Handel & Lagring av OXT

Så langt er Coinbase Pro den eneste børsen som kunngjør støtte for OXT-token. De begynte å godta inngående overføringer av OXT 13. desember 2019 klokken 11:00 PST. De hadde tilstrekkelig forsyning deponert til å begynne å handle OXT-tokens 16. desember 2019 klokka 7:00 PST.

Åpningsprisen for token var $ 0,40. Early adopters ser ut til å være tunge selgere de første dagene av handelen, og sent på 17. desember slo prisen $ 0,30 for et tap på 25% etter en og en halv dags handel. På den 4. handelsdagen hadde OXT imidlertid en all-time high på $ 0,60.

OXT-markeder

Noen av markedene der OXT handler. Bilde Kilde

Gitt mengden volumer som foregår for tokenet, kan man bare anta at noe etterspørsel etter detaljhandel kommer tilbake som tradere FOMO på OXT. Foreløpig er markedene fortsatt utrolig volatile, så du bør være forsiktig når du kjøper / selger OXT.

Når det gjelder lagring, er OXT et ERC20-token. Dette betyr at den har ganske omfattende støtte blant en rekke lommebøker. Enhver lommebok som støtter Ethereum, vil også støtte OXT. Selvfølgelig, hvis du skal bruke Orchid-nettverket, kan du like godt bruke mobilappen deres som også kan lagre OXT-en din.

Konklusjon

Selv om Orchid-prosjektet startet i 2017, er det en ny vare nå med den nylige lanseringen av det offentlige nettverket og starten på OXT-token-salg. De første dagene har vært utrolig ustabile for OXT-token. Dette er uten tvil et resultat av at markedet kjenner symbolet.

Imidlertid, ettersom flere handelsmenn begynner å komme inn i markedet og flere børser viser, vil prisoppdagelsen sannsynligvis ta tak. Etter hvert som prisene begynner å stabilisere brukere, er det mer sannsynlig at de begynner å bruke den på den måten den var ment i VPN-økosystemet.

VPN-tjenestene som blir levert av Orchid er absolutt en verdifull vare. Personvern og sikkerhet mens du er online blir stadig viktigere i vår moderne verden. Når nettverket blir stort nok, vil det være interessant å se hvor billig det er å bruke Orchid.

Det er fortsatt mange spørsmål ubesvarte. For det første, vil nettverket noen gang bli stort nok til å støtte alle potensielle brukere? Uten en stor nok base av noder kan tjenesten redusere til en gjennomgang. Og hva med sikkerhet? Sikker på at programvaren og krypteringsprotokollen er sikker, men det er ingen måte å vite hvor sikker hver enkelt node vil være.

Å bruke blockchain for VPN-tjenester er nytt og praktisk talt uprøvd, noe som gjør Orchid til en pioner i rommet. Om de blomstrer eller visner, gjenstår å se.

Utvalgt bilde via Shutterstock

Ansvarsfraskrivelse: Dette er skribentmeninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. Leserne bør gjøre sine egne undersøkelser.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me