På The Dark Web får Litecoin grunn på Bitcoin for betalinger

Bitcoin har vært den valgte kryptovalutaen på darknet-markeder siden starten. De økte avgiftene og de langsomme transaksjonstidene tvinger imidlertid darknet-brukere til å vurdere andre mynter.

Faktisk har Bitcoin blitt for mainstream for kriminelle ettersom omfanget av sporingskrafter for rettshåndhevelse er blitt avslørt.

Det er ofte veldig vanskelig å få en vurdering av nøyaktig hvilke mynter som favoriseres av de som opererer på det mørke nettet. Imidlertid en interessant rapportere har nylig fordypet seg i denne internett-undergrunnen og funnet interessante resultater.

De gjennomførte en omfattende analyse mens de så på alle nettforaene, markedsplassene og oppslagstavlene. Resultatene av forskningen deres kan overraske deg …

En misnøye med Bitcoin

En ting som forskerne oppdaget var en vanlig trend på tvers av grenser og språk, var den økende vanskeligheten som fulgte med å bruke Bitcoin. Gitt størrelsen på de vanlige transaksjonene på det mørke nettet, gjorde gebyrene som ble krevd dem umulige.

Bortsett fra de økte gebyrene for å fullføre transaksjonene, økte også bekreftelsestiden betydelig. Derfor måtte leverandører innføre en regel om at de ville vente på tre bekreftelser på nettverket før de avsluttet salget var fullført.

Sakte transaksjonstider er frustrerende som de er, men de er så mye mer foruroligende for de brukerne som bruker dem til å kjøpe noe ulovlig fra darkweb..

Recorded Future Study

Darkweb-målinger av kryptokurver å bruke

Resultater av DarkWeb-avstemninger. Kilde: recordingfuture.com

Etterforskerne ved Recorded Future fortsatte deretter med å prøve å fastslå hvilke av disse myntene som begynner å erstatte Bitcoin som den valgte valutaen på Darknet. Resultatene av avstemningen de gjennomførte er til høyre.

Denne avstemningen ble gjennomført på et kriminelt hackingsforum, og det viser tydelig at personvernbevisste mynter er den ledende konkurrenten som den neste mørke nettversjonen av Bitcoin. Monero (XMR) og Dash tok første og andre plass med henholdsvis 21,82% og 20,61%.

Dette var imidlertid bare resultatene av ett forum på mørknet og kan derfor ikke betraktes som en omfattende representasjon. Etter å ha gjort en grundigere analyse, konkluderte teamet med at Bitcoin fremdeles var den valgte leverandørmynten i nettverkene.

Sammendrag av selgeraksept på DarkNet

Aksepterte mynter av leverandører. Kilde: recordingfuture.com

Alle leverandører som ble undersøkt av forskerne tilbød fortsatt Bitcoin som et akseptert betalingsmiddel. Det som er mer overraskende er imidlertid at Litecoin er den nest mest aksepterte mynten av leverandørene, med over 30% av dem som godtar den som betalingsmåte..

På tredjeplass kom Dash med en andel på 20% av leverandørene som aksepterte det som betalingsmåte. Dette viser at selv om det er andre kryptovalutaer som Monero som har flere personvernprotokoller enn Litecoin, elsket leverandørene de raske transaksjonstidene og de lave transaksjonsgebyrene til Litecoin. Resultatene er på bildet til høyre.

De brøt også resultatene basert på operasjonsregion for mer klarhet. Som du kan se, er de som opererer i den engelsktalende verden mer bekymret for personvern og velger Monero. De østeuropeiske markedene er mer bekymret for gjennomsiktige avgifter og har favorisert Litecoin.

Hva resultatene betyr

Forskningen gir oss ytterligere bevis for at innovasjon og tilpasning er i full gang på det mørke nettet. Gitt problemene knyttet til etterretninger i Bitcoin-transaksjoner og blockchain-revisjon av politiet, henvender de seg til andre mynter.

Imidlertid viser det også at det ikke er noen enhetlig standard på tvers av darkweb-brukere om hvilken mynt som skal erstatte den. Det ser ut til å være en oppfatning at brukere vil ha en mynt som er rask å bruke og relativt billig, samt har avanserte sikkerhetsprotokoller.

Kanskje det er passende at mynter som Litecoin og Monero har høye karakterer i dette samfunnet. Seniorutviklerne av de to kryptovalutaene har flørtet med ideen om en krysskjeden atombytte.

Det ville være viktig å se hvordan adopsjonsgraden til forskjellige kryptovalutaer utvikler seg på det mørke nettet. Hvis det er en ting vi kan lære av Bitcoin, er det at de tidlige adoptere av det mørke nettet har kunnskap om hva som sannsynligvis vil forstyrre mainstream senere..

Utvalgt bilde via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me